A Gender Ideológia és az emberek testi lelki lezüllesztése

Karesz28 témája a 'Bolondok Háza' fórumban , 2010 Február 24.

 1. gmj

  gmj Állandó Tag

  Na igen, a demokrácia nem a jó megoldás, csak a legkisebb rossz. :rolleyes: Én nem aggódnék, az identitásukat vesztett népek képtelenek lesznek még arra is, hogy utódokat hozzanak létre, így sokáig nem lesz gond a bölcsi keresés. Ezt a kis időt meg már féllábon is kibírjuk, hiszen jön 2012 amikor ugye itt az épp soron következő világvége. Addig meg carpe diem! :rolleyes:
   
 2. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag


  :p


  Különben próbáltam érdeklődni az óvónőknél a dolog felől, de eddig nem méltattak válaszra. Azóta nem forszíroztam.
   
 3. gmj

  gmj Állandó Tag

  Holnap megyünk két hét után először oviba, majd én is rákérdezek. Most jár a törpe kiscsoportba és amióta elkezdtük az ovit még nem volt olyan hónap, hogy ne kapott volna el valamit. :(
   
 4. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Ez nálunk is így volt, pedig én mind a kettőt csak ötévesen adtam be, amikor már kötelező volt, és akkor is sokat lógtunk, mégis folyton betegek voltak. A lányomnál ez a második év kicsit jobb, de ez már nagycsoport, az utolsó.

  Most gondold el, egyes vezetőink meg azt akarják, hogy a nő menjen vissza dolgozni szinte rögtön a szülés után (Gyes ugye nem lenne). Van annak gyereke szerinted, aki ezt kitalálta? Hisz egy csecsemő állandóan beteg lesz, pláne ha nem szoptatják!
   
 5. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Ez a gyes magyar szisztema , nem igen van sehol a vilagon.Gyereket magadnak vallasz es nem az allamnak.
  Canadaban nincs ilyen, van egy ket nagy ceg aki ad 6 hetet vagy allami alkalmazottak is kapnak de az anyak nagyresze maszek vagy onnallo valalkozo es ott mindenki maga oldja meg .Akkor vallal gyereket ha annak felteteleit is tudja vallani. Nagyon sok esetben a gyermek vallalas eltolodik 30-40 eves korra.
   
 6. gmj

  gmj Állandó Tag


  Az enyémek mind végigjárták a 3 évet, de nem volt gond, mert valahogy jobban ellenálltak a betegségeknek. A kicsi ilyen mindent kipróbáló fajta :o. A vezetőség, meg nem gondolkodhat a mi fejünkkel, tudod ők megoldják külön alkalmazottakkal, ha egyáltalán veszik a fáradtságot arra, hogy gyereket vállaljanak.
   
 7. gmj

  gmj Állandó Tag


  Szia!

  Tudod addig, amíg a népesség fogy és nem gyarapszik, addig meg kell adni minden segítséget annak, aki hajlandó gyereket nevelni. Ne gondold, hogy a havi 28 ezer forint, mert ennyi a gyes, olyan sok mindenre elég. Nekünk pl. csak a havi gázszámlánk majdnem ennyi és nem palotában lakunk, csak nem akarunk megfagyni. Én elhiszem, hogy Kanadában nincs gyes, de a körülmények sem olyanok, mint itt. Ha majd két keresetből, ne adj isten egyből is el lehet tartani egy családot itt is, akkor majd megszűnhet a gyes.
  Sok anyuka szeretne itt is önálló vállalkozó lenni, persze vannak is jó páran, de nem könnyítik meg a vállalkozások dolgát. Most nem tudom neked leírni, hogy mennyit és hányfelé kell befizetni adók, hozzájárulások címén, de látatlanban megkockáztatom, hogy Kanadában sokkal kevesebb ez az összeg a bevételhez viszonyítva.
  A szülések itt is egyre későbbre tolódnak,de ez legyen a példa? Kinek jó az, hogy egyre idősebb szülők tologatják az apró gyereküket és közben alig várják, hogy visszamehessenek dolgozni, hiszen a gyerek előtti színvonalat már megszokták, nem akarják alább adni. A türelmük sem olyan már, mint egy fiatalabb, rugalmasabb szülőnek. Vannak persze kivételek, nem általánosítani akarok, de saját tapasztalatból beszélek. Én szültem huszonévesen is és 36 évesen is. Nem ugyan az a kettő. Ráadásul nem fejlesztik az óvodákat, bölcsődéket, sőt sokat bezártak, bezárnak. Hülye rendeleteket hoznak /lásd gender/ , hogy a még meglévő intézményekben se tudjanak normális munkát végezni a pedagógusok. Tulajdonképpen olyan, mintha tényleg a kihalás lenne a cél, csak ez a rettenetes magyar valahogy nem akar kihalni.
  Egyébként úgy tudom, hogy nem teljesen magyar sajátosság a gyes, Európa több országában van hasonló, legfeljebb az időtartam más.
   
 8. Karesz28

  Karesz28 Kitiltott (BANned)

  Ez már a kapitalizmus kérdése. Egy olyan ideológia ami az anyának nem engedi meg hogy a gyerekével legyen:
  a.) Vagy teljesen szétbomlott szellemi és társadalmi értékekre épül, vagy pedig
  b.) Tudatosan bomlasztja szét azokat

  Lényegében ezen a téren nincs 3. út. A rendszer bírálói mindig is erre a két táborra szakadtak szét: Azok akik szerint a mai helyzet csak a szellemi lezüllésünk (na és persze a vezetőink szellemi lezüllése) következménye, és azok akik összeesküvés elméleteket látnak a háttérben.

  Az viszont tény hogy véletlenből kicsit túl sok van a család szétzüllesztése terén. A homoszexualitást szó szerint sz*rrá reklámozzák, az abortusz törvényeket enyhítik, az anyát nem hagyják szülni sem, most meg jönnek rá az olyan okosságok mint a gender ideológia. Kicsit túlzottan is egy irányba mutatnak a dolgok.

  Tényleg nem vagyunk már messze attól hogy olyan erkölcsi rendünk legyen mint a római birodalomnak a végnapjaiban.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 9. elke

  elke Vendég

  Itt nincs pénzed sitterre. A nagymama dolgozik még mert ugye nem fizetünk nyugdilyt hanem kitoljuk az éveket hátha meghal mirer fizetni kéne. Nincs a munkahelyeknek bölcsije. Bölcsi se nagyon...
  Nincsen rugalmas munkaidő, vagy olyan hogy napi kettő-4 órában dolgozhass.
  Ezeket meg kell szervezni ujjítani ha ilyen igény lesz.
  De Melitta nem mondod, hogy szülés után mondjuk 4 nappal dolgozni kell menni kanadában?
  A gyerekvállalási idő itt is kitolódik és ez nem egészséges kiválasztódás, hanem társadalmi.
   
 10. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Olyan dolgokert nagyon halasnak kene lenni mint pl gyes mert a kapitalizmusban az adofizetok biztositjak ennek a fedezetet.
  Nincs a kapitalizmusban ilyen, se bolcsode meg ovoda is csak maszek ami a bizony egy minimal beres fizetes komlett elvisz ha egyaltalan eleg ra.
  A gyerek vallalas komoly anyagi terhet jelent minden csaladnak.
   
 11. gmj

  gmj Állandó Tag


  Akkor itt körbeértünk :).
  Ha segíted a gyereknevelést az adóddal, akkor a következő nemzedéknek is lesz aki segítse a további nemzedékek nevelését. Ez így egyszerű, de a társadalmi szolidaritásnak valahol be kell lépni, másképp nem megy.

  Elke!
  A négy és hatórás munkahelyek meg vannak, csak papíron. Sajnos sok olyan történetet hallani, ahol ugyanúgy ledolgoztatják a nyolc, akár tíz órát is, de a szerződés csak négy, vagy hat óráról szól ha egyáltalán van szerződés. Az a helyzet, hogy vagy nyersz a lottón, vagy milliomos vagy alapból, vagy úgy használnak ki ahogy akarnak és nem jutsz egyről a kettőre, hacsak nincs kivételesen nagy szerencséd.
   
 12. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Nem számít, a magyarok erre szavaztak. Ez a szabadság!
  De az igazság meg az, hogy fogalmunk se volt róla, mire szavazunk. Nem hiszem, hogy ami most itt folyik, arra bárki is szavazott volna. Ennyire nem vagyunk zizik.
   
 13. gmj

  gmj Állandó Tag


  Vannak akik szabadon szavaznak néhány lejárt konzerv, vagy száraztészta csomagért arra, akire mondják nekik, vagy azért a pár fillérért amit a kilopott szavazólapokért kapnak a sarki kocsmában. Emiatt az én, a te és még nagyon sokak szabadsága kétséges. Amíg igen is vannak ilyen zizik, addig semmin ne csodálkozz! :rolleyes:
   
 14. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Hát ebben igazad van.
   
 15. Karesz28

  Karesz28 Kitiltott (BANned)

  Oh.... azért az a tény hogy egy bizonyos párt amelyik romba döntötte az országot még mindig 15% támogatottságot élvez eléggé beszédes dolog.
  De hagyjuk a politikát... nincs senki aki képviselné ezt a társadalmat vagy a benne élő embereket. Mindenki a saját maga zsebét képviseli a parlamentbe. A kérdés hogy ez meddig tartható
   
 16. ionon

  ionon Vendég

  Pedofil papok és az aberrált apácák amiket tesznek tettek a gyermekekkel régen és ma a vallás kereteiben kell a gyermekeknek igaz hogyan legyen felnőtt ha nincs az életre nevelve ama gyerek. nem kérek a vallásod neveltetéséből ha ilyenek elő fordulhatnak
   
 17. ionon

  ionon Vendég

  Kő kemény profitban nincs demokrácia nem tudtad ott az erősebb kutya győzz mindent igénybe vehet persze. Demokrácia csak a papíron él milyen szépen hangzik,kinek is?
   
 18. Karesz28

  Karesz28 Kitiltott (BANned)

  Látom ionon hozod a formádat.
  Szerinted minden pap pedofil, minden apáca aberrált, és Jászladány pedig pedofilnak/aberráltnak neveli a gyerekeit.

  Még jó hogy semmi előítélet vagy általánosítás nincs az írásodban.
   
 19. gmj

  gmj Állandó Tag


  Kedves Ionon!
  Olvasgatom már egy ideje az általad írt hozzászólásokat a különböző topikokban és ha jól értem, akkor te különböző képességekkel megáldott ember vagy. Én úgy tudom, hogy ezeket a képességeket akár vissza is veszik, ha az aki kapta, nem méltó rá. Nem bántani akarlak, de ennyire előítéletesen gondolkodva nem félsz, hogy elvész a tudományod? Hogy teheted meg azt, hogy egy egész vallási közösségre húzol rá valamit amit csak néhányan követtek el? Nem hiszem, hogy az egyházakban általánosabb lenne az aberráció, mint másutt. Azt viszont mindenképpen elhiszem, hogy az egyház erkölcsre nevel amit sokan nem néznek jó szemmel. Persze, vannak kivételek, de hol nincsenek?
   
 20. ionon

  ionon Vendég

  Tudod minden szavad igaz, de ha valaki említi a papságot milyen jó tegye helyére a dolgokban a mostan zajló történéseket is (már írhatja milyen vissza éléseket tudnak elkövetni azok) megtudja ezt tenni IGEN akkor tegye meg mert így igaz lesz amit mond. Akkor nem kell szólnom aki adta a tudást tudja milyen vagyok mikor mért szólok és folyamatosan kapom a tudást tudod gyakorlok. Tudod az az erkölcs amit az egyház ad a gyermekeknek erőszakos alapokon nyugszik nekem ez volt gyerekként a meglátásom és most felnőttként is. Tudod a nevelés nem abból áll hogy nem beszélhetünk mert akkor véleményed is van próbálj egy vallási intézményben véleményt alkotni magával a vallással szemben mert idejét múlt egy két dolog benne hatalmas az a szőnyeg ami szemetet alá söpörtek már. Ja erről nem szabad beszélni ?????
   

Megosztás