Hírek A házastársi közös vagyon dilemmái

„Ami a tiéd, az az enyém is, de ami az enyém, ahhoz neked semmi közöd!” – jut eszembe a régi anekdota miközben nézem a kisfilmet. No meg az is, hogy bár elérhetném, hogy ezt a 21 percet minden házasságban élő vagy házasságra készülő megnézze, megértse.

Főleg az a fél, aki a joggal kevésbé van tisztában. Oly sok problémától és későbbi konfliktustól óvná meg magát.
Például kiderülne, hogy bármit is mond róla a közvélekedés, a magyar jog főszabálya szerint éppen ugyanannyit ér az otthon kisbabánkat nevelő feleségünk ideje, mint cégvezető férje óradíja.

Vagy éppen az, hogy hiába nem került a feleség nevére a közösen vett ház, valójában a fele az övé.
Megtudhatná, hogy tévedés azt gondolni, hogy csak a házasság napjától szerzett vagyon közös. Miközben valójában már az együttélés kezdetétől (ha házasság lesz belőle) közös vagyonnak minősülhetnek egyes megszerzett vagyonelemek, és persze a házasság kezdetétől közösnek számít majd minden megkeresett jövedelmünk. Sőt a jövedelmünk jövedelmei is (sőt a jövedelmeink, jövedelmeinek jövedelmei is, és így tovább…)

Kitisztulhatna az is, hogy a válófélben lévő házastársaknak azonos jogaik vannak a vagyont illetően.

Valójában sokkal kevésbé kiszolgáltatott a magát kiszolgáltatottnak érző fél, mint ahogyan azt magáról sokszor gondolja.
És talán elvethetném azt a gondolatcsírát is kifejezetten a legboldogabb házasságban élő nézőinkben, hogy mennyit segíthet a túlélő házastársnak és gyerekeinknek az, ha ezekről életünk során és még időben beszélünk.

Ennyi felvezetés után nincs is más hátra, mint a kávét bekészíteni és egy székre leülni (sokaknak szüksége lehet rá). 21 percre zárja ki a külvilágot és indulhat a film!

Soós Péter



1646947972381.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,462
Tagok
615,752
Legújabb tagunk
RogerVak
Oldal tetejére