A járvány miatt több országban elmaradt az influenzaszezon

A koronavírus miatt bevezetett óvintézkedések más fertőző betegségek terjedését is visszaszorították: Kínában 90 százalékkal csökkent az influenzás betegek száma, Dél-Koreában pedig 83 százalékkal kevesebben kapták el a betegséget, mint egy évvel korábban. Ben Marais, a Sydney-i Egyetem infektológusa szerint Ausztráliában még sosem volt ilyen kevés vírusos megbetegedés, de hasonló trendekről számoltak be Angliában és Kanadában is.

A WHO jelentése szerint a 2019-2020-as influenzaszezon két hét után februárban abbamaradt, de a szervezet arra szólítja fel az országokat, hogy szezonon kívül is rendszeresen monitorozzák a vírus esetleges terjedését, ez a COVID-19 megfékezéséhez is hasznos lehet. Mivel az influenza és az új koronavírus tünetei kezdetben hasonlóak lehetnek, az egészségügyi világszervezet attól tart, hogy a két betegség együttes megjelenése hatalmas terhet róna az egészségügyi ellátórendszerekre.

Csökkenő immunitás
A lezárások, a sok kézmosás és a szociális távolságtartás következtében Kínában 70 százalékkal kevesebb mumpszos megbetegedést regisztráltak. Míg tavaly átlagosan havi 12100 gonorrheás beteget regisztráltak Kínában, ez a szám is visszaesett 7500-ra.


Marais szerint az, hogy idén elmaradt a szokásos járvány, jövőre még problémákat okozhat: azok, akik nem kerültek kontaktusba a megszokott influenzavírussal, jövőre könnyebben megfertőződhetnek. Ez Benjamin Singer amerikai tüdőgyógyász szerint nagyon valószínű, hogy a következő szezonban a koronavírus és az influenza egyszerre lesz jelen, és miután hasonló módon terjednek, könnyen lehet, hogy az ember egyszerre kapja el a kettőt. Az eddig regisztrált amerikai betegek 20 százalékánál találtak a koronavírus mellett valamilyen más megbetegedést okozó kórokozót, közöttük influenzavírust is, így Singer szerint az influenza elleni védőoltással elkerülhető lenne a kórházak túlterhelése. Maga az influenza sem játék: a WHO becslései szerint évente mintegy félmillióan halnak bele a betegség szövődményeibe.

Dippold Ádám

images
 
Vagyis ha sikerül kiszorítani a covid vírust akkor előre lehet venni az influenzát.
Szép új világ.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Minta Mordaly wrote on Bubus13's profile.
Nagyon tetszik
vajdakati wrote on Judit mama's profile.
Valahol fent van a minta, de most nem találom ezért inkább átküldöm!
Kőházi-Kis Margit wrote on edinalokkos's profile.
Kedves Edina! Ne haragudj, ha zavarlak Kőházi-Kis Margit tanító vagyok. Megköszönném, ha nekem is el tudnád küldeni a Számolás 3 Tálas Józsefné könyvet. Sni
-s diákomnak kéne. Nagyon keresem még a Számtól számig sorozat 3. és 4. kötetét. Címem: [email protected]
Hálás köszönettel: Margitka
P.Sandor wrote on Melitta's profile.
Sziasztok info kellene hogy most hogy tudnek Kanadaba menni, mert lehet azt mondani hogy a Magyar megelhetes az egyellö a nullaval probaltam mas Orszagokban de sajnos semmire nem jutottam mert felcigany vagyok es Magyar is. orszagombol is:(:mad2:. Teljesen nullara kerültem semmi mas nincs csak a meneküles. Ha valaki tud jo infot adni azt megköszönnem.
Elöre is köszi
Kathreen wrote on sziporka78's profile.
Szia! Most olvastam Amanda Bouchet A Promise of Fire könyvének fordítását és oda és vissza vagyok tőle. Köszönöm, hogy általad olvashattam. Nagyon jó a fordítás és tűkön ülve várom a következő köteteket. :dr_24::)

Statisztikák

Témák
36,313
Üzenet
4,369,673
Tagok
588,684
Legújabb tagunk
Jenei Helga
Oldal tetejére