A jo hazassag titka.....

bogyomama

Állandó Tag
Állandó Tag
Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A canadahun nem fogja engedni, bemutatni, vagy megtalalashoz iranyitast adni olyan tartalmu anyagot ami a copyright altal vedett,
csak ekkor ha van szukseges legalis engedely van ra.

Moderátori kiegészítés:


Premier (az adott évben készült film számít premiernek), Kamerás és Premier előtti filmek, mesék kirakása TILOS!


1. Fontos, hogy örökre megőrizzük az első időszak szerelmének emlékét! A házasság művészete abban rejlik, hogy megtartjuk emlékezetünkben a kapcsolatunk kezdetéről származó idealizált képeket, de reálisan látjuk a jelent.
2. A házassággal új élet kezdődik. Ahhoz, hogy a gyermekből házastárs válhasson, újra kell gondolnunk szüleinkkel való viszonyunkat, a velük való konfliktusokat! El kell fogadni, hogy eztán mi döntünk saját életünkről!
3. Mindkét fél képes a kompromisszumok kötésére. A mi és az én közötti egység megteremtéséhez, ahhoz, hogy a párok a jövőre vonatkozó terveiket össze tudják egyeztetni: kompromisszumokat kell kötni.
4. A párok nem hanyagolják el egymást akkor sem, ha gyermekük születik! A boldog, kiegyensúlyozott párok képesek időről időre kilépni a szülői szerepből, és újra szerelmes társak lenni.
5. Megtanulják kezelni a válsághelyzeteket. Minden, még az igazán jó házasságban is vannak fenyegető veszélyek, de a partnerek megtanulják elhárítani ezeket.
6. A konfliktusmegoldásra is fordítanak időt. A házasság gyakori vitás pontja a függetlenség, a pénz és a munka. Ha a párok bizonyos szabályokat állítanak fel a konfliktusok kezelésére (nem fekszenek le úgy, hogy ne békülnének ki egy veszekedés után), van esély a tartós kapcsolatra.
7. A párok tudják, hogy a szerelem és a szex is alapja a jó házasságnak. Sokan kisebb jelentőséget tulajdonítanak a szexnek, mint amennyit megérdemel. A hosszú házasság során sokszor kell harcolni a kapcsolat bensőségességéért, aminek a ragaszkodás a legfontosabb alapja.
8. A házastársak amennyire lehet, megőrzik saját függetlenségüket is. Azaz mindenki megérdemel egy kis szabadidőt, amit a párja nélkül tölthet el.
9. A párok nem tekintik házasságukat mindig tökéletes, változatlan egységnek. A házastársi boldogságot mindkét félnek aktívan kell akarnia, s ezért persze tennie is kell.

Milyen igaz.......
 

andika

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezek mind igazak Bogyómama és tudja is mindenki aztán látod mégis.
Nekem is a 2 házasságom fut, bár én tudom,hogy több már nem lesz mert ez müködik.
 

Szami

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt igazán szépen csokorba szedted Bogyomama.
És tényleg igaz is. A házassághoz illetve házastársakhoz egyaránt rengeteg türelem, megértés, kitartás, szeretet és tolerancia szükséges mindkét fél részéről. Végül is nem egy egyszemélyes játékot játszunk. Szerencsére én még eddig nem panaszkodhatok. Igaz nem is akarok. Imádom az Uramat.

Csók! Szamika
 

andika

Állandó Tag
Állandó Tag
A baj az hogy ezeket mindenki tudja, senki sem ugy indul neki hogy tönkre fog menni, megfognak csalni, megfogom csalni, ellapososdik az egész, kiszeretek belőle, inni fog, verni fog, minden fontosabb lesz mint a család (nöröl,férfiröl egyformán van szó,mindkét oldal egyenlően hibás), aztán mégis 100 házasságból jó ha 10 sírig tartó és akkor az egy jó arány,bár ugy veszem észre megint kezd dívni a hűség, a házasság a jobban-rosszban,legalábbis az én környezetemben mindenki most találja meg a nyugiját.
 

yorkiki

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsi, hogy beleszólok.
Én sem nem ellenzem, sem nem dicsőitem a házasság intézményét, de nekem volt 2 rossz házasságom és most egy éve megtaláltam azt a hölgyet akivel nagyon jól megvagyunk és érdekes módon Ő sem akar házasságot és én sem. Minden nagyon jól működik a kapcsolatunkban "marha passzus" nélkül is.
Ez természetesen csak egy vélemény. Az enyém.
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én Judittal kötött házasságom a legboldogabb. Soha egy hangos szó nincs közöttünk :23::23::23:
 

andika

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezek a topicok azért vannak hogy beleszólj Yorkiki.
Juditkám, ne panaszkodj, nem olyan rossz neked az Efivel...mintha a Szalántaival lennél!
 

bogyomama

Állandó Tag
Állandó Tag
nekem,is.....

andika írta:
Ezek mind igazak Bogyómama és tudja is mindenki aztán látod mégis.
Nekem is a 2 házasságom fut, bár én tudom,hogy több már nem lesz mert ez müködik.

Andikam,nekem is a 2-ik hazassagom fut,es en is ugy erzem hogy jol mukodik.Pedig,a nap 24 orajat egyutt vagyunk,es nem unalmas.....
 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor ehhez én is egy pár szót. A szerelem elmullik,de ha egy kapcsolat nagyon jól működik ez át megy szeretetben a társhoz való ragaszkodáshoz.
Azt nem mondom, hogy mindig szép volt ,vagy szép minden , az egymás iránti tisztelet nálunk jól működik 32 éve. Bizony voltak nehéz napjaink, nekünk is, átvészeltük. A jól működő házassághoz két ember kell!!! Az nő akit megalázza a férj azt mondom időben hagyja ott. Ezt mondom ellenkező esetben is. Valami szörnyű, ha egy férj bántalmazza a feleségét, és családját az ilyeneknek nem való család. Szeretettel :kata53
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Asszonyszemélyek figyelmébe ajánlom az én jó házasságom titkát.
Judit nagyon jól tudja, hogy néha szeretek elmerengeni és magamba zárkózni a gondolataimmal.
Gyönyörű házasságunk alatt egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy megrázta volna a vállam, hogy kiparancsoljon a konyhába mosogatni. Mi több, meg sem fordult a fejében, egyedül végzi a házimunkát.
Tökéletes feleség.
:23:
 

Szami

Állandó Tag
Állandó Tag
A Te feleséged Efi tényleg egy tündérke lehet. Bár szerintem itt minden lány az. Én legalábbis úgy gondolom, hogy mindenki az erejéhez mérten kihozza magából a legtöbbet. Legyen az férfi vagy nő. És ez nagyon jó.
Tény, hogy mindkét félnek kell szabad teret adni, hogy levezethesse a fölösleges hülyeségeket és kiélhesse hobbiját. Mindkét félnek szüksége van a szabadságra, akárcsak oly módon is, hogy leüljön és elmerengjen a gondolataiban. És szerintem az is szükséges, hogy az emberek a kapcsolatukban meg tudjanak újulni, és újra, és újra szerelembe essenek az idő folyamán egymásba.

Pussz! Szami
 

Szami

Állandó Tag
Állandó Tag
Fifike!
Kíváncsivá tettél! Várom a történeteidet, a többiekkel együtt.

Pusszancs! Szami baba
 
Oldal tetejére