A Kínában fogva tartott két kanadai állampolgárról is egyeztetett Trudeau Bidennel telefonon

A két, Kínában bebörtönzött kanadai állampolgárról is egyeztetett egymással Justin Trudeau kanadai miniszterelnök és Joe Biden megválasztott amerikai elnök.

Trudeau Twitteren közzé tett bejelentésében leszögezte: reméli, Washington segíteni fog Kanadának a két állampolgára elengedésére tett erőfeszítéseiben.

Michael Kovrig korábbi diplomatát és Michael Spavor üzletembert 2018 decemberében tartóztatták le, miután a kanadai hatóságok őrizetbe vették Meng Van-csout, a Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat pénzügyi igazgatóját.

Spavor és Kovrig ellen idén júniusban kémkedés miatt vádat emeltek.

Kína tagadja, hogy az ügynek bármi köze lenne Meng Van-csou ügyéhez, akinek a letartóztatása miatt feszültség alakult ki Ottawa és Peking között.
Kínában ezen kívül két kanadai állampolgárt halálra ítéltek, kábítószer előállításának és - egyikőjük ügyében - szállításának bűntette miatt.

Trudeau egyúttal kozölte, gratulált Bidennek az amerikai elnökválasztáson elért sikeréhezz, és hozzátette, beszéltek a klímaváltozásról, a kereskedelemről, a rasszizmusról és a koronavírus-járványról is.

A kanadai miniszterelnök korábban azt mondta, Peking nem fog elérni semmit azzal, ha Kovrigot és Spavor ügyét - akiket Trudeau szerint törvénytelenül tartanak fogva - zsarolásra használja fel. Aláhúzta azt is, "teljes mértékben biztos" abban, hogy a következő amerikai elnök adminisztrációja megerősíti a Kanada és más államok által Kínának küldött üzenetet, miszerint e törvénytelen fogva tartásokkal Peking nem ér el semmit.

Kína többször is követelte Meng szabadon bocsátását, és figyelmeztette Kanadát, hogy következményekre számíthat, ha az Egyesült Államok oldalára áll az ügyben. Meng Van-csout, a Huawei alapítójának, Zsen Cseng-fejnek a lányát 2018. december 1-én fogták el a vancouveri repülőtéren az Egyesült Államok kérésére az Iránt sújtó szankciók megsértésének gyanúja miatt, kiadatási eljárása jelenleg is folyik Kanadában.

upload_2020-11-9_19-3-33.jpeg
 
Van egy újabb kínáról szóló cikk...de, válaszolni nem lehet mert azt írja ki hogy jogosultság hiányában nem válaszolhatsz...
 
Legfeljebb a két kanadaiból kutyakonzervet csinálnak Kínában és eladják Kanadának....,ki tudja...jelenleg Kína azt csinál amit akar. :D
*
Hjaj, még bele sem akarnék ebbe gondolni. Reménykedem, hogy a tárgyalásoknak eredménye lesz és a két kanadai állampolgárt elengedik. Az biztos, hogy eddig sem, de ezek után sem utaznék Kínába.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Jani08 wrote on Éleskés's profile.
Tisztelt Fórumvezető!

Kb 3 hete nem tudok belépni az ezoterikus könyvek folyóiratok topikba.
Azt írja ki, hogy:

Hoppá! Bizonyos problémákba ütköztünk.​

A művelet végrehajtásához nem rendelkezel megfelelő jogosultsággal.
Mindenhová be tudok lépni, csak pont ide nem.

Előre is köszönöm a segítségét!

Tisztelettel:Jani08
Kedves Mindenki!Dm nap gyermekei pályázaton indult óvodánk !Szabolcsveresmarti Óvoda !Kérek mindenkit,hogy egy szavazattal segítsen minket!
pmanocica wrote on pszi53's profile.
Kedves pszi53! Catrine Clay Útvesztőjét szerettem volna letölteni, de nem tudja kezelni a converter, hogy áttehessem mobiba, a gépen megnyitni sem tudja. Tudnál segíteni? Köszi, Judit
Orchidea 22 wrote on Ajuda67's profile.
Szia!
Nagyon szépen köszönöm az időt, munkát amit azzal töltesz, hogy nekünk forditod a jobbnál jobb könyveket.
Legyen szép napod!
halastinta wrote on Ajuda67's profile.
Szia Ajuda67!
Szeretném megköszönni a munkádat és hogy lehetővé teszed általa, hogy ilyen szuper könyveket olvassunk! Épp most végeztem a Dianne Duvall - Halhatatlan Őrzök sorozat 9. részével. Imádom őket! További jó munkát kívánok!

Statisztikák

Témák
36,529
Üzenet
4,414,144
Tagok
592,194
Legújabb tagunk
cserhatisz
Oldal tetejére