A kínai állatvédelmi szervezetek felháborítónak tartják a házikedvencek online eladását és postázását

Rendkívül furcsán hangzik, de igaz: Kínában azzal csábítják vásárlásra a fogyasztókat az online áruházak, hogy “lucky bag”, azaz meglepetéscsomagokat kínálnak, melyekre licitálhatnak a vásárlók.

Isobel Zhang, az ACTAsia brit jótékonysági szervezet kínai társalapítója szerint az eladók nem rendelkeznek lelkiismerettel, azok a vásárlók akik pedig licitálnak, szintén megkérdőjelezhető viselkedést tanúsítanak az ügyben.

Kínában a legújabb trend alapján online árverésekre bocsátják a háziállatokat, ráadásul egy olyan szisztéma szerint, ahol teljesen véletlenszerű módon kapják meg az állatokat a vásárlók. A megkérdőjelezhető marketingfogás a japán újévi fukubukuro elnevezésű szokásból ered, melyben a kereskedők véletlenszerű tartalommal állítanak össze kisebb csomagokat, melyeket kedvező áron adnak el.

Kínában az online áruházakban találhatunk kutyákat, macskákat, nyulakat, hörcsögöket és teknősöket is, az árak pedig 10 jüantól (459 forint) egészen 1000 jüanig (45 910 forint) terjednek. Isobel Zhang szerint az állatok online vásárlásának, eladásának, valamint dobozokban történő szállításának elve mindenképp elítélendő.

A The Beijing News beszámolójára hivatkozva a South China Morning Post azt írja, az egyik kínai online áruház 500 jüanért (22 955 forint) árul szibériai huskyt, német juhászt és golden retrievert, míg az amerikai és brit rövidszőrű kölykök és a ragdoll macskák 200 és 400 jüan (9180 és 18 364 forint) között mozognak.
Az egyik oldalon 9,99 jüanért (458 forint) kínálnak eladásra teknősöket, sőt még az is fel van tüntetve, hogy az állatok véletlenszerűen kerülnek postázásra, továbbá a teknősök semmiféle egészségügyi dokumentummal nem rendelkeznek.

A legelképesztőbb talán az, hogy egyes árusok állításuk szerint beadatták a szükséges oltásokat az állatoknak, dokumentummal azonban ezt nem tudják alátámasztani, valamint szinte egyikük sem hajlandó pénzvisszafizetésre, még abban az esetben sem, ha beteg állatot küldtek a vásárlóknak.

A Szcat Állatvédelmi Önkéntes Egyesület szerint az állatok alacsony ára okozza a legnagyobb problémát, ugyanis mivel rendkívül olcsón lehet hozzájutni háziállathoz az országban, az emberek nem értékelik őket kellőképpen.

dog.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Tudnátok segíteni? 7.osztály Gondolkodni jó tankönyv megoldások keresem Köszönöm előre is a segítséget. Felmérő megoldásokat találtam, tlk kellene
Amanda33 wrote on Fidji's profile.
Dr Bernard Spock könyvei engem is érdekelnének, ha még megvannak
Marcipanos wrote on caviking's profile.
Szia, évekkel ezelőtt a Játsszunk beszédet könyvet feltetted. Tudom, sokan kerestek ez ügyben. Tudnál segíteni, szükségem lenne rá!
Köszönöm!
get to the top 3 test új verzióját keresem. Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni.
Fehér József wrote on janikaaa24's profile.
Midi Sies letőlteni mert törölni fogják .

Statisztikák

Témák
36,989
Üzenet
4,513,574
Tagok
597,543
Legújabb tagunk
s_kriszta
Oldal tetejére