A kanadai miniszterelnök-jelölt keményen fellépne Kínával szemben

A kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau legesélyesebb kihívója csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy keményebben fellépne Kínával szemben, akár egyes kínai termékek bojkottjával. A választásokat jövő évben tartják Kanadában.

Kanada az amerikai-kínai kereskedelmi háború egyik fontos szereplőjévé vált, miután két éve Vancouverben amerikai elfogatóparancs után Meng Wanzhou-t, a Huawei pénzügyi igazgatóját letartóztatták.

Erin O’Toole, a kanadia konzervatívok miniszterelnök-jelöltje úgy nyilatkozott, hogy a Trudeau-kormány beiktatása óta naiv Kínával kapcsolatosan. Elmondása szerint ő nem áldozná fel az ország biztonságát, értékeit és szövetségi kapcsolatait a kereskedelmi lehetőségek miatt, ha miniszterelnökké választanák.

Kína Meng letartóztatása után válaszlépéseket eszközölt, két kanadai állampolgárt is letartóztattak, valamint szankciókat hoztak a kanadai repce importjára. Justin Trudeau miniszterelnökre így nagy nyomás nehezedett, hogy keményebben lépjen fel az ázsiai országgal szemben.

Két hónappal ezelőtt az Egyesült Állanok megtiltotta a kínai termékek importját Xinjiang tartományból a helyi ujgurokkal való bánásmód miatt, O'Toole elmondása szerint szintén így járna el.

A kínai nagykövetség nem kommentálta a pártelnök-miniszterelnök-jelölt nyilatkozatát. A felmérések szerint a liberálisok vezetnek a konzervatívok előtt, de Trudeau pártja belátható távolságban van O'Toole-ék számára.

(Reuters)
 

Csatolások

  • koronavirus-vuhan-kina-jarvany-351375.jpg
    koronavirus-vuhan-kina-jarvany-351375.jpg
    192.8 KB · Olvasás: 10,104
  • koronavirus-vuhan-kina-jarvany-351375.jpg
    koronavirus-vuhan-kina-jarvany-351375.jpg
    192.8 KB · Olvasás: 43
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,129
Üzenet
4,801,897
Tagok
615,734
Legújabb tagunk
lilla.awe
Oldal tetejére