A kormányt is elérte a járvány: hogyan védik meg Orbán Viktort a koronavírustól?

Kiadhatták a vörös kódot a magyar kormányban, miután kiderült, a járvány bejutott a politikusok közé is, már a miniszterelnök közvetlen munkatársai is hatósági karantéba kerültek. Joggal merül fel a kérdés: vajon van rá esély, hogy Orbán Viktort (57) megfertőzte bárki is?

Szerda reggel derült ki, hogy a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely (38) és a helyettese, Orbán Balázs (34) a múlt szombaton egy Balaton-parti magánrendezvényen vett részt egy koronavírusos emberrel. Alig pár órát kellett várni, hogy Hollik István (38), a Fidesz kommunikációs igazgatója közölje, róla van szó, az ő tesztje lett pozitív. A parlamenti képviselő hétfőn és kedden rosszul érezte magát, jelenleg azonban már a karantén szabályait betartva dolgozik tovább.

De nem csak Gulyás széke maradhat üresen a Karmelita kolostor termében: Varga Judit (39) igazságügyi miniszter is házi karanténba vonult, ugyanis hétfőn ő is találkozott egy igazoltan koronavírusos személlyel, aki talán Hollik lehetett.

Noha az említettekkel rendszeres kapcsolatban van Orbán, Havasi Bertalan (42), a kormányfő sajtófőnöke arról tájékoztatta lapunkat, hogy „a miniszterelnök nem érintett az ügyben”.

Havasitól megkérdeztük azt is, találkozott-e a miniszterelnök a szombati rendezvény valamelyik résztvevőjével, ahogy azt is meg akartuk tudni, milyen gyakran tesztelik, ám kérdéseink válasz nélkül maradtak.


A történtek után viszont még inkább előtérbe kerül Orbán védelme, amit a Terrorelhárítási Központ (TEK) lát el. Mint azt a TEK-től megtudtuk, ők biztosítják a kormányfő egészségügyi ellátását is a hivatalos programokon, arra azonban nem válaszoltak, hogy a védelmét ellátó személyek tesztelése milyen gyakori.

Bár Orbán a nyilvános rendezvényeken maszkban, olykor kesztyűben jelenik meg, azt senki sem árulta el, milyen járványügyi intézkedésekkel próbálják óvni az egészségét ilyenkor.


Úgy tudjuk, a kormányzati épületekbe belépőknek általában írásban nyilatkozniuk kell az állapotukról, sőt, akad olyan közintézmény is, ahol hőkamerával figyelik a vendégeket és a dolgozókat a bejáratnál. Megkérdeztük, milyen gyakran tesztelik a miniszterelnököt, kérdésünkre azonban nem kaptunk választ.

Kiszelly Zoltán politológus szerint a miniszterelnökkel való egyeztetésnek alapkelléke a maszk, a kézfertőtlenítő.

– Ha mégis ideiglenesen súlyosabban megbetegedne a kormányfő, a politikai döntéseket a helyettese, Semjén Zsolt hozná meg, a szakmai ügyeket pedig a belügyminiszter, Pintér Sándor intézné – mondta lapunknak a szakértő.

Kiderült, hogy a hét végi rendezvényen ott volt a Miniszterelnöki Kabinetiroda több tagja is. Kovács Zoltán, Dömötör Csaba és Farkas Örs szintén otthoni karanténba került.

h4VktkpTURBXy8wNmRiZjZlOTU2MWYxNDZjNjUzYTI3ZTI2MWVjZjcxNy5wbmeRlQLNA6UAwsM

Schaller-Baross Ernő helyettes államtitkár házában találkoztak a kormánytagok, ahol jelen volt a fertőzött Hollik István is. Az egyik résztvevő később találkozott az MSZP-s Mesterházy Attilával

Begyűrűzött az MSZP-be is?

Az ominózus szombati rendezvény után, hétfőn Orbán Balázs közös vitainterjút adott Mesterházy Attila szocialista képviselővel a Mandiner hetilapnak. – Legalább másfél méteres távolságot tartottunk az interjú során. Nincs semmilyen tünetem, de nagy valószínűséggel nem lesz gond, ha ennyi idő után sem jött ki a betegség – mondta a Blikknek az MSZP-s politikus.
 
Schaller-Baross Ernő helyettes államtitkár házában találkoztak a kormánytagok
Talán nem ártana a környékbeli prostikat is letesztelni, hátha közülük is hivatalosak voltak néhányan a "találkozóra". De az is lehet, hogy a tirpák csávó Soros megbízásából játszott Dugovics Tífuszt, hogy magával rántsa dörék, nagybajuszú népünk Istentől rendelt kormányát.;)
 
Csoda,hogy elismerték.
Mikor kitört a járvány csak balliberális hisztériakeltésnek titulálták.
Esetleg meg kéne őket kérdezni,hogy a tízparancsolat mely pontjait nem tartották be.Ugyanis Kásler Miklóstól tudjuk,hogy aki betartja őket azt megvédik még a halálos betegségektől is.
 
Na jó! Kifejtem.
Mesterházy egy (nem vezető) ellenzéki párt nem vezetője.
De aspirál a pártelnöki posztra.
A parlamentben nem kommunikálnak az ellenzékkel (legalábbis érdemileg), a különféle egyeztetésekre nem hívják az ellenzéket. Akkor most minek is? És miért is?
 
remélem jó fajta keresztény vírus

A 24.hu információi szerint a hétvégi rendezvény Zsófia pusztán zajlott, forrásunk szerint száznál is több résztvevővel,
noha Hollik lapunknak azt mondta: egy kisebb kerti parti volt, amelyen viszonylag kevesen vettek részt.


A lap szerint a helyszín Schaller-Baross Ernő miniszterelnökségi nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár családi ingatlana volt.

A helyszín a Zichy-Schaller kúria volt. A XIX. századi épületegyüttes 2007-ben került a Schaller családhoz (a 33 éves politikus és édesanyja tulajdonában van, a holtig tartó haszonélvezeti jog pedig apjáé),
és az utóbbi években teljesen felújították. 24hu
 
Na jó! Kifejtem.
Mesterházy egy (nem vezető) ellenzéki párt nem vezetője.
De aspirál a pártelnöki posztra.
A parlamentben nem kommunikálnak az ellenzékkel (legalábbis érdemileg), a különféle egyeztetésekre nem hívják az ellenzéket. Akkor most minek is? És miért is?
a harcosok nyunyókán ragadták a horvát hajóról terjedő közbeszerzési vírust
 
Nekem a hírrel és a TEK-kel kapcsolatban beugrott egy kép ahol a fiúk fekete maszkos álarcban, teknős alakzatban őrülten védik Orbán Viktort az épp - Gogol köpenyéből kibújt Orrhoz hasonló - lesből támadó, fején izzó koronát viselő kéjesen vigyorgó Vírus ellen, és mindkét kezükben fertőtlenítővel töltött vizipisztoly.
 
Biztos orbán szuper fertöző az a fajta aki nem betegszik meg de tőle mindenki más beteg lesz. Ezen az emberen soha az életben nem volt maszk sehol se. Szerencsétlen annyira be van gyógyszerezve hogy bármi elmenekül környezetéből is 20 km-es körzetben.

Ne menyen nyaralni senki külföldre erre ő milyen példát mulattot elment horvát országba nyaralni. Kész röhej.

Szerintem egyik se fertőződőt meg csak egy hatalmas nagy parasztvakítás az egész.
Ezeket az embereket éjjel nappal kamerával kéne figyelni a tudtuk nélkül hogy kiderüljön az igazság.
 
- Én attól tartok, hogy az ország lezárása egy újabb trükk az EU-s eljárások elnapolására.
- Kásler Miklos szerint aki a tízparancsolatot betartja és van neki amulettje az nem betegszik meg.
- A corona-járvány köti az embereket a közmédiákhoz, tehát az állami propaganda gépezethez.
- Nem azért mert ott többet tudnának meg a járványról hanem azért mert az utazási korlátozásokat ott mondják be.

Senki sem örül annak, ha egy másik megbetegszik, legyen az egy kormánytag.
Én azt szeretném, hogy mind egészséges legyen és ne tudjon senki kibújni a feleltségre vonás alól. ;)
Érdekes, hogy most amikor egy halom botrányt kéne tisztába hozni, betegszenek le a felelősek.
 
Utoljára módosítva:
- Kásler Miklos szerint aki a tízparancsolatot betartja és van neki amulettje az nem betegszik meg.
Ernoe,ez komoly?! Akkor nem jó anyagot szívott az öreg Kásler,valami más,jobb minőségű kellene,hogy hivatásához méltót mondjon.
 
- Kásler Miklos szerint aki a tízparancsolatot betartja és van neki amulettje az nem betegszik meg.
Ernoe,ez komoly?! Akkor nem jó anyagot szívott az öreg Kásler,valami más,jobb minőségű kellene,hogy hivatásához méltót mondjon.
Kásler korábban is mondott hasonlókat, igaz, akkor még nem nevezte a tízparancsolatot közel tökéletes népegészégügyi programnak, csak azt mondta, hogy a halálos betegségek 70-80 százaléka a tízparancsolat betartásával elkerülhetők.
most elmondta, lehet, hogy valóban nincs igaza. Nem 70-80, hanem 90 százalékban lehet ugyanis megelőzni a betegségeket a Tízparancsolat által. Az a népegészségügyi program, mondta, amit most a minisztérium összeállított, az a Tízparancsolatból következik.
 
"Ha mégis ideiglenesen súlyosabban megbetegedne a kormányfő, a politikai döntéseket a helyettese, Semjén Zsolt hozná meg, a szakmai ügyeket pedig a belügyminiszter, Pintér Sándor intézné – mondta lapunknak a szakértő."

Szerintem ezen következmény propagálásával könnyebben rá lehetne venni az embereket a szabályok betartására ;):D
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,627
Tagok
615,328
Legújabb tagunk
KissViktória12
Oldal tetejére