A légitársaságok már szinte könyörögnek az EU-nak

Még az ünnepi időszak kezdete előtt töröljék el az utazáskor kötelező karantént, kérik az Európai Uniót a légitársaságok

A legnagyobb légitársaságokat tömörítő szervezetek, köztük a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) és a vezető légitársaságok arra szólítottak fel az uniót és a tagországokat, hogy szüntessék meg az utazáskor elrendelt kötelező karantént, s helyette inkább szűrjék az utasokat.

Kevesebb mint 90 nappal az év végi ünnepi időszak kezdete előtt egyre nagyobb a nyomás az Európai Unión és a tagországokon, hogy állítsák vissza a korlátozás mentes légiközlekedést. A légiközlekedés, és a turizmus iparágak képviselői még szeptemberben juttatták el felhívásukat Ursula van der Leydennek, a Bizottság elnökének, melyben részletezik, hogyan festene az egész Európára kiterjedő koronavírus szűrés.

Október másodikán egy másik levélben, melyet a Bizottság mellett az egyes tagországok vezetőinek, és egészségügyi minisztereknek is elküldtek, a teljes iparág által jóváhagyott harmonizált szűrési protokollt részletezik.

A szervezetek szerint a jelenleg érvényben lévő „foltszerű” karantén intézkedések nem fenntarthatók, az egységes indulást megelőző szűrés jóval nagyobb biztonságot jelentene.

Javaslatuk szerint a magas kockázatúnak minősített területekről, valamint az EU/Schengen-övezetekből és unión kívüli területekről érkezők számára az utazás megkezdése előtti szűrést kellene kötelezővé, és Európaszerte általánossá tenni.

A felhívást közzétevő szervezeteket nemcsak egészségügyi szempontok vezérlik. Ha a jelenlegi intézkedések tartósan érvényben maradnak a légiközlekedés kilátásai tovább romlanak. A nyári hónapok aligha kompenzálták a tavaszi időszak okozta kiesést, s a korlátozásokkal a helyzet tovább romlik.

Az IATA adatai szerint az Európába irányuló, onnan induló és az Európán belüli légiforgalom októberig 66,3% -kal csökkent az előző évhez képest.

Az ACI EUROPE, a repülőtér-üzemeltetők nemzetközi tanácsának európai tagozatának legfrissebb adataiból pedig kiderül, hogy szeptember 27-ig az EU-ban az utasforgalom 78%-al csökkent.

A Légiközlekedési Akciócsoport (ATAG), egy független szakértői csoport által a COVID-19 korlátozások hatásáról közzétett új kutatás szerint a légiforgalom összeomlása a foglalkoztatás 52%-os csökkenését eredményezheti Európában, ami körülbelül 7 millió munkahely elvesztésével egyenlő. Ezért sürgős intézkedésekre van szükség a még nagyobb gazdasági és foglalkoztatási katasztrófa megelőzéséhez.

Meg kell tanulnunk együtt élni és utazni a vírussal. Az emberek szabad mozgásának és a kontinensünkön keresztüli légi összeköttetés biztonságos helyreállításának elsőbbséget kell élveznie áll a levélben.

Az Európára kiterjedő szűrés az utazással kapcsolatos bizonytalanságot is csökkentené. Tavalyhoz képest 80%-al visszaesett év végi ünnepi időszakra a foglalások száma.Sokan máig nem tudják, meg tudják-e majd látogatni szeretteiket karácsonykor, s ha igen, milyen feltételek mellett.

upload_2020-10-4_21-44-48.jpeg
 
*
Még valami. Többen utaznak vonaton, buszon, villamoson... Vásárolnak, bevásárló kocsik fogantyúját fogják meg. S, mindeközben eszükbe sem jut lefertőtleníteni a kezüket. Pedig nagyon sok helyen vannak kitéve fertőtlenítők. De még ezért sem morognék olyan hangosan, de azért már igen, hogy csupasz kézzel tömik magukba a megvásárolt pogácsát, kakaós csigát, meg mindenféle utcán - menet közben ehető - ételeket. Ezt azért nem kellene?! Sajnos, többeknek EZ eszébe sem jut. Ez a vírus egy olyan ellenség, mely nem látható, csak lecsap és életeket követel... A kórházban olyan fiatal -egészséges, izmos, sportolók - is fekszenek, méghozzá lélegeztető gépen, hogy az elképesztő. Sajnos bele is halnak a fertőzésbe. Az idősebbek pedig, mivel számolatlan -nyavalyájuk is van- még könnyebben fertőződhetnek és hal(hat)nak meg. Hasonlítok, igen, viszonyítok is - ez olyan, mint a régen volt spanyol nátha...
https://www.researchgate.net/public...eretu_rejtelyes_jarvanyrol_egy_kicsit_maskepp
Persze hogy eszegetnek mert nem hallani ismerősöket akik bennt feküdnének.
Azokat is kinevetik akik maszkot vesznek fel. Az emberek bűntetésnek érzik.
Abban bíznak hogy sokkal edzettebbek mint a külhoniak.
Penny....igen rászólnak az emberekre. Hm...de, nem mindenkire....(..)
Vaygis nem érezni hogy baj lenne.
Most mondjam azt hogy a kormány sem vitte túlzásba a példamutatást.
Majd megkapom hogy nekem mindig a kormánnyal van bajom, kivel kellene?
Nekik van abszolút többségük.
 
A tesztelési kapacitások szűkössége, a hiányos adathozzáférés és a titkolózó kormányok miatt úgy tűnhet, hogy az afrikai kontinens legszegényebb országait elkerülte a járvány, de a szubszaharai Afrika 46 nemzeténél – összesen egymilliárdos népességszámmal – mindössze 6,3 millió koronavírus-tesztet végeztek el.

valóban űgy tűnik, hogy nagyon szelektív ez a járvány ... az olaszoknál a halottaskocsik sorban állanak a hullaházaknál, megtelnek a kórházak viszont a nyomorúségos afrikai országokban, vagy az indiai nyomornegyedekben ahol az utcán születnek és az utcán élik le ez életüket az emberek semmi feltűnő változás, mintha semmi pusztító járvány nem lenne...persze a nyugateurópai no-go zónákat is messze elkerüli a vírus, ott sincs pénz komoly betegbiztosításra vagy nyilvántartásra, így aztán ott járvány sincs.
 
Utoljára módosítva:
viccesnek vicces .. de ez a rettenetes járvány ugye tombol már majdnem egy éve a világ minden részén ... Etiópia, Szomália még megvan? Gondolom az egészségügyi ellátás nem lehet jobb mint az európai, 50 eurós tesztekre se nagyon fizetnek be arrafelé a polgárok.
Engedélyt kérek meghunyászkodni...
 
valóban űgy tűnik, hogy nagyon szelektív ez a járvány ... az olaszoknál a halottaskocsik sorban állanak a hullaházaknál, megtelnek a kórházak viszont a nyomorúségos afrikai országokban, vagy az indiai nyomornegyedekben ahol az utcán születnek és az utcán élik le ez életüket az emberek semmi feltűnő változás, mintha semmi pusztító járvány nem lenne...persze a no-go zónákat is messze elkerüli a vírus, ott sincs pénz komoly betegbiztosításra.
Mert mi soha nem voltunk úgy istenigazán éhesek, az éhezésről meg csak elképzelésünk van, milyen lehet.
Ahol az éhínség végzi a napi szinten a legnagyobb pusztítást, ott valóban a covid csak valami úri huncutságnak tűnik.
 
Persze hogy eszegetnek mert nem hallani ismerősöket akik bennt feküdnének.
Azokat is kinevetik akik maszkot vesznek fel. Az emberek bűntetésnek érzik.
Abban bíznak hogy sokkal edzettebbek mint a külhoniak.
Penny....igen rászólnak az emberekre. Hm...de, nem mindenkire....(..)
Vaygis nem érezni hogy baj lenne.
Most mondjam azt hogy a kormány sem vitte túlzásba a példamutatást.
Majd megkapom hogy nekem mindig a kormánnyal van bajom, kivel kellene?
Nekik van abszolút többségük.
Az nem azt jelenti nekik is van a legtöbb eszük. Sajna a világ minden pártjára és politikusára örök érvényü igasság, hogy jelentős részük hülye ahoz, amiről törvényt alkot, szabályoz, stb. Olyanok döntenek, akiknek semmi vagy minimális tapsztalatuk van a témában. Néha olyan marhaságokat kérdeznek, ami bizonyítja, hogy képben sincs abban a témában, ahol bizottsági tag. Vagy éppen ma olvastam Vitézy Dávid és a BKV jelenlegi vezetése közti csörtét, amiből az jött le, hogy a jelenlegi de facto BKV főnök azt sem tudja, hogy ingyen kérheti 15 napa alatt a jegykiadó automatákban egyes jegytipusok megváltoztatásást, hanem kifizetett ezért több miliót, fél év után, mikor kiderült, hogy majd 14 milkáért adtak el jegyet egy olyan buszra ami nem is jár a járvány miatt.
Másrészt megy az egyensúlyozás, a tavaszi sok nagyon betett a gazdaságnak, sok gazdasági szereplő nyomást gyakaorol a kormányára és az eu-ra, vagy akár a who-ra, hogy ne legyenek olyan szigorú szabályok. Pl. a politikusok a 14 napos karanténból 10 naposat csináltak, stb. Persze ez is igen összetett téma.
 
(az nem tüdő gyulladás volt..)
Az volt. :( Mycoplasma pneumoniae baktérium okozta atípusos tüdőgyulladás. Azt hittem kinyúlok. Kb. egy hétre Pestre érkezésem után kezdődött. Egyik éjjel vettem a neten jegyet és visszarepültem. A repülőtérről egyenesen a kórházba mentem. Itt kezdődött a különbség. Fél óra sem telt el, hárman nyüzsögtek körülöttem és csöpögött belém az imfuzió. Egy hétig tartottak bent. Aztán a háziorvosnő kontrolált. A kórház multikulti. Az angolai tanulólány mesélte, hogy a német nővér a legjobb és rengeteget tanul tőle. Sokféle nemzetiség dolgozik ott. Mindegyik folyékonyan beszélt németül. Jókedvűek és kedvesek. Előbb tudták, hogy mire van szükségem mint én. Két menü között lehetett választani. Nagyon finom volt a koszt.:)
 
éjjel vettem a neten jegyet és visszarepültem. A repülőtérről egyenesen a kórházba mentem
eleted legjobb dontese
a baratom nem volt ilyen szerencses be kellett fekudjon egy pesti korhazba
kapott is Streptococcus (husevo bacterium) fertozest ami semmi perc alatt elvitte
En haza mar nem jutottam volna de Londonig repultem
Welcome to Hungary
 
Nem tudni miért hallgatnak az EU -ban a Covid-19 elleni orosz vakcináról. Állítólag már szeptember eleje óta forgalomba van, valami etedmény, hatás már csak kellene legyen, eltelt egy hónap.
Múlt hónapban már arról írtak, hogy "A szükséges 40 ezer helyett több mint 60 ezer önkéntes jelentkezett Moszkvában a Covid-19 megelőzésére szolgáló Szputnyik V vakcina klinikai tesztelésének harmadik szakaszára"
https://24.hu/kulfold/2020/09/20/koronavirus-orosz-vakcina-teszteles/
1 hónap az nagyon kevés annak megítélésére, hogy hatásos-e. Még a mellékhatásokhoz is... És figyelembe véve, hogy a leginkább reklámozott orosz vakcina minek a felhasználásával készült, az isten mentsen meg tőle...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,563
Tagok
615,324
Legújabb tagunk
Vahl Rózsa
Oldal tetejére