Hírek A lényeg az 1. előválasztásról:

Kire voksolnál a 2. előválasztáson?

  • DOBREV KLÁRA

    Szavazat: 6 50.0%
  • KARÁCSONY GERGELY

    Szavazat: 2 16.7%
  • MÁRKI-ZAY PÉTER

    Szavazat: 6 50.0%

  • Összes szavazó
    12

Jámbor András: Elképesztő kampányba kezdtek a DK arcai


„Egészen elképesztő az a kampány, amibe az első forduló után a DK különböző arcai kezdtek a még állva maradt jelöltekkel szemben, valamiféle antidemokratikus fordulatnak beállítva a lehetséges visszalépéseket és a második forduló intézményét” – írta Facebook-oldalán Jámbor András, a VIII. kerületben győztes ellenzéki jelölt, azután, hogy Gyurcsány Ferenc és Czeglédy Csaba is nekiment Karácsony Gergelynek.

Jámbor András, a Szikra Mozgalom civil jelöltje, aki MSZP-Párbeszéd támogatással megnyerte az előválasztást a fővárosi VIII.-IX. kerületben, azt írta a Facebookon: újságíróként végigkövette Czeglédy Csaba küzdelmét az ellene irányuló koncepciós perben, tiszteli a küzdelmét, de szerinte most „visszavehetne az arcából”. Főleg, miután Szombathelyen úgy nyert 176 szavazattal, hogy ehhez a Fidesz propagandája segítette hozzá, amikor „őt jelölte ki” az Ördög Ügyvédjének – tette hozzá.
„Egészen elképesztő az a kampány, amibe az első forduló után a DK különböző arcai kezdtek a még állva maradt jelöltekkel szemben, valamiféle antidemokratikus fordulatnak beállítva a lehetséges visszalépéseket és a második forduló intézményét.” – fogalmazott.
Úgy folytatta: egész eddig azt hitte, hogy konszenzus van az ellenzékben arról, hogy a Fidesz választási rendszere, az egyfordulós választás antidemokratikus és elfogadhatatlan intézmény, és közösen akarnak ennél demokratikusabbat. Czeglédy most mégis azt írja: „Karácsony, aki kierőltette a második fordulót”. Ki kellett erőltetni? Nem az a normális, ha van második forduló? Nem inkább az a baj, hogy a DK megfúrta, hogy az egyéni jelölteknél is legyen második forduló? – tette fel a kérdéseket Jámbor András.
Felhívta a figyelmet arra is: azok a DK-sok, akik most azt mondják, ha Márki-Zay vagy Karácsony visszalép, az nem demokratikus, vajon mit gondolnak a DK-Jobbik előválasztási alkuról, amelynek következtében 31 helyen lépett vissza egymás javára ez a két párt? Vagy talán 2018-ban is antidemokratikus volt, amikor a DK és az MSZP nem indított egymás ellen jelölteket? – fűzte hozzá.
Vagy lehet, hogy a „demokratikust” egy szűk kisebbség a DK-n belül (mert azt nem hiszi, hogy a többség ilyen bután gondolkodna) úgy értelmezi, hogy „ami nekünk jó”? – kérdezte a budapesti 6-os választókerület győztese.
Jámbor egyrészt arra reagált, hogy Czeglédy délelőtt azt írta: „a legtöbb pénzből kampányoló Karácsony Gergely, aki sofőr nélkül még Szombathelyre sem találna el magától, jócskán lemaradva csupán a második helyen végzett, vidéken csúfosan leszerepelt”.
De Gyurcsány Ferenc pártelnök se kímélte Karácsonyt, felkérdezős posztjával azt sugallta, hogy a főpolgármesternek voltaképpen már több köze van az MSZP-hez, mint neki, aki egyébként 2004-től 2009-ig a párt színeiben miniszterelnök volt.
 

Márki-Zay és Karácsony együtt folytatja a második fordulóban Dobrevvel szemben


Abban megállapodtak Karácsony Gergellyel, hogy a második fordulóban miniszterelnök-jelölt/miniszterelnökhelyettes-jelölt felállásban folytatják, de arról még nincs egyetértés, hogy ki melyik pozíciót kaphatná. Ez egy hét múlva dőlhet el – mondta Márki-Zay Péter pénteken. Szerinte Dobrev Klárával 2022-ben nem lehet sikeres az ellenzék Orbán Viktor ellen. Az előválasztás első fordulójának harmadik helyezettje azt is mondta: vissza kell adni a Klubrádió frekvenciáját.



Márki-Zay Péter 125 ezer szavazattal harmadik helyen végzett az előválasztáson, így bejutott a második fordulóba, ahol az előválasztók Dobrev Klára, Karácsony Gergely és közte választhatnak. A hódmezővásárhelyi polgármester pénteken tartott sajtótájékoztatót, amelyről a 444 számolt be.

Saját frakció, hetedik szereplőként

Az előválasztáson elért eredményére, illetve a mozgalma által támogatott jelöltek eredményére tekintettel Márki-Zay Péter pénteki sajtótájékoztatóján azt kérte az ellenzéki előválasztásra összefogott hat politikai párttól, hogy ezentúl hetedik szereplőként az ő szervezete, a Mindenki Magyarországa Mozgalma is legyen jelen az egyeztetéseken. Arról is beszélt, hogy mozgalma önálló frakciót alapítana a parlamenti választások után, így "a korrupcióellenes konzervatívoknak" is lenne frakciójuk a parlamentben.

Miniszterelnök-jelölt és -helyettes

Karácsony és Márki-Zay azonnal egyeztetésekbe kezdett arról, hogy egyikük lépjen vissza a másik javára. Márki-Zay közölte: abban sikerült megállapodniuk, hogy a második fordulóban miniszterelnök-jelölt/miniszterelnökhelyettes-jelölt felállásban folytatják, de abban, ahogy mondta, „még nyilvánvalóan nem értünk egyet, hogy melyikünk mögé sorakoznának fel nagyobb arányban a magyar választópolgárok”. Abban azonban egyetértenek, hogy bármelyiküknek nagyobb esélye van Orbán Viktor legyőzésére az előválasztások első fordulóját megnyerő Dobrev Klárával szemben.
„Mindannyiunk számára tisztán látható, hogy amennyiben egy hármas verseny bontakozik ki, annak az a nagyon nagy kockázata, hogy Dobrev Klára 34 százalékos támogatottságával és kétszázezres mobilizálható táborával a miniszterelnök-jelöltünk lesz” - mondta Márki-Zay, aki azt is elmondta, hogy a Karácsonnyal folytatott egyeztetések előtt már a Momentumnál is járt, és a támogatásukat kérte.

Feltételek

Márki-Zay arról is beszélt, hogy a Karácsonnyal folytatott egyeztetéseken programjaik eltéréseiről is szó esett, mert abban egyetértenek, hogy csak mindkettejük számára elfogadható programmal lehetséges a miniszterelnök-miniszterelnök-helyettes felállás. A szakértői kormányról szóló javaslatához örömmel csatlakozott a főpolgármester is – tette hozzá.
Akadnak persze nézeteltérések. Márki-Zay külön is hangsúlyozta, hogy vannak kérdések, amiben inkább Dobrev Klárával ért egyet. Ilyen például a Fidesz alkotmányos rendjének lebontása. Mint mondta, ő maga is egyetért Vörös Imréék elemzésével arról, hogy azok a törvények, amik kizárólag egy párt hatalmának bebetonozását szolgálják, már csak emiatt is alkotmányellenesek. Ő azonban úgy értelmezi, hogy ezek megsemmisítéséhez nincs is szükség törvényalkotásra, azok az ellenzék győzelmével semmisnek minősülnek, "az első naptól érvénytelen lesz a legfőbb ügyész, vagy a médiahatóság kinevezése". Szerinte ez "nem a jogállamiság felszámolása, hanem a hiányzó jogállamiság helyreállítása".

Úgy fogalmazott: minden javaslatra nyitott, amely garantálja Magyarország szabadságának helyreállítását. „Polt Péter alól azonnal föl kell szabadítani az ügyészséget. A Médiatanács terrorja, uralma alól föl kell szabadítani a magyar sajtót, a Klubrádiónak vissza kell adni a frekvenciáját. Ha valaki ezt nem tudja garantálni, akkor nincs értelme belefogni az egész kampányba.”
Márki-Zay elmondta: hétfőn Hódmezővásárhelyen folytatják Karácsonnyal az egyeztetéseket. Közben elemzik a helyzetet, például közvélemény-kutatásokat készítenek arról, hogy melyiküknek lenne nagyobb esélye Dobrev és Orbán legyőzésére a másik visszalépése esetén. „Remélhetőleg egy héten belül ezt a kérdést el tudjuk dönteni” – mondta.
 

Bodnár Zoltán:

Karácsony és Márki-Zay kezdenek igen veszélyes vizekre evezni. Egyre inkább elhomályosulni látszik szemük előtt a cél: az orbán-rezsim felszámolása.
Az utóbbi napok szövegeiben mind gyakrabban Dobrev a legyőzendő ellenség, mint a rendszerváltás legfőbb akadálya. MZP Gyurcsány-fóbiája nem új jelenség, ám a minap már Karácsony is odáig ment, hogy azt mondja, a DK-sokat a revansvágy vezérli, megkérdőjelezve ezzel Dobrev, Gyurcsány és az egész DK elvi elkötelezettségét az orbán-rezsim leváltására.

Ezek igen súlyosan dehonesztáló kijelentések. Nem pusztán Dobrevre, Gyurcsányra, de a legerősebb ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció egész tagságára és az őket támogató szavazókra nézve is.

Mintha elfelejtenék az urak, hogy a 22-es választást a hatpárti szövetség csak együtt tudhatja megnyerni, a Demokratikus Koalícióval együtt, azzal a Gyurcsánnyal együtt, aki talán a legtöbbet tette azért, hogy ez a választási pártszövetség egyáltalán létrejöjjön. Mégis hogyan várnak az urak támogatást a jövő évi választásokon, s remélhetőleg az azt követő kormányzás során a most éppen teljes gőzzel démonizált Dobrevtől és Gyurcsánytól, a lesajnált DK-s aktivisták és szavazók közösségétől.
Azt mondja Karácsony, hogy Márki-Zay az ő jobb keze lesz a kormányban, újabban miniszterelnök-helyettesként. Hiba azonban elfelejteni, hogy 22-ben nem a közös miniszterelnök fog kormányt alakítani, nem a miniszterelnöknek lesz kormánya - ez éppenséggel ma van így, ma orbánnak van kormánya, ahol kedvére cserélgeti az embereket -, ha nyer az ellenzéki pártszövetség, akkor annak tagjai, az ellenzéki pártok vezetői fognak megállapodni a kormány összetételéről egymással, s az új kormányt ezeknek a pártoknak a parlamenti frakciói fogják megszavazni.
Vajon honnan veszi Karácsony a politikai felhatalmazást ahhoz, hogy miniszterelök-helyettesi széket ígérjen Márki-Zaynak? S honnan a kategórikus kijelentéshez, miszerint az "ő kormányuk" szakértői kormány lesz? (Mintha nem ismernék a "szakértői kormány" kifejezés jelentését.)

Nem, nem az lesz. A mai ellenzéki pártok 22-ben megalakítandó kormánya politikai kormány lesz, amelyben lesznek a tárcájuk szakterületéhez értő pártpolitikusok és bizonyára párton kívüliek is. Egy olyan koalíciós kormány lesz, amelyben a koalíciót alkotó minden párt képviseltetni fogja magát.

Olyan kormányzás lesz - koalíciós volta okán más nem is lehet - ahol a lényeges kérdéseket a pártok fogják eldönteni és nem a "szakértő" kormánytagok.
Erre a kormányra nem technikai feladatok, hanem a legsúlyosabb, egy egész ótvar politikai rezsim lebontásának, a demokratikus államrend helyreállításának feladata vár. Ehhez pedig a parlamentbe bejutó politikai pártok akarata kell. Ők és parlamenti frakcióik jelenítik meg a választói akaratot.
Márki-Zay mögött nincs ilyen politikai erő. Ugyan megkísérelte politikai párttá alakítani a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, ám kudarcot vallott, mert ennek éppen a mozgalom többi alapítója állt ellen, mert feladatukat nem ebben, hanem az orbánt leváltani akaró választói közösség mobilizálásában látták. Márki-Zay alapvető kiindulási pontja az volt, hogy a mai parlamenti ellenzéki pártok kollaboránsok, tehetetlenek, stb. - ettől nem is nagyon tért el azóta sem, s az első ATV-s miniszterelnök-jelölti vitában azt a kijelentést is megengedte magának, hogy az önkormányzatok, akár fideszes, akár ellenzéki irányításúak, mind korruptak, s ezzel még a Momentumot is hozzárendelte a többi ellenzéki párthoz -, így hát civilekkel, a Mindenki Magyarországa Mozgalom által kiválasztott civilekkel kell feltölteni az Országgyűlést. Ez "békeidőben" is, a mostani helyzetben pedig kiváltképp' a bukás biztos receptje. 106 független civil országgyűlési képviselő egyenlő 106 zsarolási potenciál a kormánnyal szemben.
Márki-Zay mögött nincs politikai erő. Vannak szimpatizánsai, s az előválasztáson nagy számban szavazói, akik elhiszik az által régóta épített legendát arról, hogy ő az, aki meg tudja szólítani, s az orbán elleni szavazásra mozgósítani a fideszből kiábrándult egykori fidesz-szavazókat, mint amilyen ő maga is. Ám ez egy olyan mítosz, aminek valóságértéke semmilyen módon nem verifikált.
Azzal a feltételezéssel kellene élnünk, hogy ha ő a közös miniszterelnök-jelölt, az önmagában olyan választói tömeget vonz majd a mai hat ellenzéki párt közös listájához, amely tömeg amúgy elutasítja ezt a hat ellenzéki pártot.

Aligha hihető, hogy ez így lesz.

Ha pedig nem így van, akkor teljesen fölösleges, hiábavaló megadni neki azt a politikai súlyt, amivel önmagában nem rendelkezik, és Karácsony most éppen ezt teszi saját szövetségesei ellenében. Vagy valóban úgy gondolná, hogy a miniszterelnök-helyettesi poszt beígérése Márki-Zaynak alkalmas eszköz a kiábrándult egykori fidesz-hívők megnyerésére, közelebbről azon kiábrándult fidesz-szavazókéra, akik még nem elég kiábrándultak ahhoz, hogy mindenképpen az ellenzéki pártszövetségre szavazzanak 22-ben? Ők járulnának majd az urnákhoz Márki-Zay hívó szavára, hogy szavazzanak annak a pártszövetségnek a közös listájára, amelynek Márki-Zay - nem lévén pártja - nem is tagja, s amely listán ennélfogva Márki-Zay nem is szerepel, ott vannak viszont az MSzP, a DK, a Párbeszéd, a Momentum, a Jobbik és az LMP prominensei?

Tessék kérem felébredni!


1633125723590.png
 

Dénes Tamás:

Az ELŐVÁLASZTÁS MEGBECSTELENÍTÉSÉN fáradozik Márki-Zay Péter?!

Karácsony Gergely és Fekete-Győr András hathatós segítségével, az ELŐVÁLASZTÁS LÉNYEGÉT tapossák agyon, amikor alantas hatalmi egyezkedésekbe fognak!
... Ahelyett, hogy Dobrev Klárához hasonlóan a NÉP, a szavazók meggyőzésével és maximális szolgálatával foglalkoznának!
... hogy a második fordulóban a SZAVAZÓK DÖNTSÉK EL, hogy kit szeretnének 2022-ben miniszterelnökként látni!
Annál is inkább BECSTELENSÉG, amit Márki-Zayék csinálnak, mivel a 6-párti megállapodás éppen arról szólt, hogy minden résztvevő a SZAVAZÓK ÁLTAL VÁLASZTOTT jelölt mögé áll és így az ÖSSZEFOGÁS (nem egymás kifúrása!) hozhatja el a 2022-es választásokon az orbán-rendszer leváltását!!!
Amit most tesznek Márki-Zayék, az a magyar NÉP nyílt MEGALÁZÁSA és HÁTBATÁMADÁSA!!!
DE tudjuk Petőfi óta, hogy "MÉGIS A NÉP AZ ÚR"!
... vagyis az "urak egyezkedése" ellenére MI SZABADON SZAVAZHATUNK a második fordulóban és 2022-ben is!!!!

1633126110148.png
 
Márki-Zay: nem lehet Dobrev a végső győztes

A szerda esti Egyenes Beszéd (ATV) vendége volt Márki-Zay Péter, az MMM vezetője, miniszterelnök-jelölt, akit a beérkezett adatok a harmadik helyre hoztak ki a miniszterelnök-jelöltek versenyében.


Ráadásul – az akkor még budapesti adatok hiányában – úgy tűnt, hogy átlépi a 15 százalékos küszöböt is, ami feljogosítja őt a további versenyre. Ezzel együtt a politikus kijelentette: elképzelhetőnek tartja, hogy visszalép Karácsony Gergely javára, mint ahogy – állítása szerint előzetes megállapodás alapján – Karácsony is hajlandó ezt megtenni az ő javára. Ehhez pedig az kellene, hogy olyan különbség alakuljon ki a két pályázó között, ahol racionálisan nem érdemes már egymással versenyezni. Szoros „befutónál”, mondja Márki-Zay, Karácsonynak kellene beállnia mögé, nagyobb különbség esetén viszont neki kell a főpolgármestert segítenie.
Márki-Zay hangsúlyozta: Dobrev Klárát emberileg és politikai képességei alapján is alkalmasnak tartja az ország vezetésére, ugyanakkor ismételten megállapította: a ’90 előtti politika és férje, Gyurcsány Ferenc szerepe lehetetlenné teszi, hogy az össz-ellenzék számára konszenzusos jelölt legyen, éppen ezért, állítja, nem tudhatja legyőzni Orbán Viktort. Most, az előválasztás első, vitáktól sem mentes szakasza után az egységre kell törekedni, azt a személyt kell célba juttatni, aki maga mögé tudja utasítani Orbánt.

Meglátása szerint a Jobbik és a Momentum tábora sem lesz hajlandó Dobrev mögé beállni, ezért, bármennyire is rokonszenves számára a nagyszerű kampányt végigvitt DK-s jelölt, nem lehet ő a végső győztes.
 

Gyurcsány úgy felkérdezte Karácsonyt, hogy az MSZP adja a másikat


Máris a második fordulóra készülnek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek, ennek leglátványosabb jelen, hogy a DK és támogatói már reggel támadni kezdték Karácsony Gergelyt. Először a DK jelöltjeként Szombathelyen győztes Czeglédy Csaba írt a Facebookon:
„A rendkívül nagy arccal, legtöbb pénzből kampányoló Karácsony, aki sofőr nélkül Szombathelyre sem találna el magától, vidéken csúfosan leszerepelt.”
Később a nagy arcos megjegyzést törölte a bejegyzéséből, hívta fel a figyelmet 444.hu.
Délben pedig Gyurcsány Ferenc írt a Facebookon egy hasonló stílusú posztot:
"Karácsony miniszterelnök-jelölt szerint megosztott az ellenzék. Szerinte a 2010 előtti időszakhoz való viszony oszt meg bennünket.
Tényleg?
Akkor kérdezem:

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde


Gyurcsány Ferenc és Kovács László

Budapest, 2020. február 9. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (b) és Kovács László, az MSZP volt elnöke, egykori külügyminiszter kezet fog a DK elnökének 16. évértékelő beszéde után Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én. Előtérben Avarkeszi Dezső, a DK elnökségi tagja (j) és Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció korábbi főpolgármester-jelöltje.


Ki szakított az MSZP-vel és alapított új pártot 2010 után?
Ki szövetkezett az MSZP-vel és fogadja el annak támogatását 2010 után különböző posztokra jelentkezve?
Szóval?"
 

Oszkó Péter -hozzászólás

Az a helyzet, hogy mégis csak a korrektség mérőfoka is, hogy Karácsonnyal szemben senki nem kampányolt azzal, hogy képtelen megszólítani a vidékieket és több szavazatot visz, mint amennyit hoz. Ahogy MZP-vel szemben sem, hogy hiába szólítja meg a bizonytalanokat, ha közben kétszer annyi biztos baloldali szavazót bizonytalanít el. Valahogy ezzel szemben, ennek a két szereplőnek épül a kampánya arra, hogy a harmadik, legjobban szereplő jelölt miért eleve kizárt és elfogadhatatlan, miközben ha mégis ő nyer, elvileg a saját támogatóikat is el kellene vinniük majd rá szavazni. Ez így nem fog könnyen menni, ők mégis inkább amortizálják a későbbi közös ellenzéki győzelem esélyét, hogy saját személyes hasznot húzzanak belőle. Nekem 2018-ra nagyjából abból lett elegem , hogy ez vált az ellenzéki politika lényegévé, méghozzá a többi ellenzéki szereplő ekézése a közös koordináció és programépítés helyett. Nekem a korszakváltás azt jelenti és azok képesek hitelesen képviselni, akik ellenzéki politizálás címén képesek annál többet mondani, minthogy a másik miért nem. Én ebben a szemléletben vagyok kíváncsi arra, hogy vajon mi fog a második fordulóban történni.




oszko.jpg
 

Csatolások

  • 1633127212096.png
    1633127212096.png
    249.7 KB · Olvasás: 129

Karácsony minden pozíciót megígért Márki-Zaynak, csak lépjen vissza​








„Továbbra is azt állítom, hogy én leszek az ellenzék közös jelöltje” – szögezte le Karácsony Gergely a Partizán csütörtök esti élő műsorában.

Az ellenzéken belül van egy mély megosztottság Karácsony Gergely szerint – derült ki a Partizán csütörtök esti élő műsorából, amelynek vendége Karácsony Gergely volt, aki a műsorban kommentálta az előválasztás eseményeit.
Karácsony: A többiek szélárnyékban kampányolhattak
Karácsony Gergely a Partizánban értékelte először az előválasztási eredményeket, majd közösségi oldalán megosztott videójában is összegezte meglátásait. A főpolgármester a műsorban a többi között elmondta, szerinte azt az eredményt érte el, amit gondolt és Dobrev Klárától ennél is erősebb eredményt várt. Mint fogalamzott: érezte, hogy Márki-Zay lesz a harmadik helyen.
A főpolgármester ugyanakkor úgy véli, nagy ellenszélben kampányolt, mivel szerinte a Fidesz őt tekinteti elsőszámú ellenfélnek, ezért rá irányult a legtöbb támadás. Ezek a támadások ráadásul szerinte sok szavazatot elvittek tőle, így a többiek „szélárnyékban kampányolhattak”.
Karácsony: Én leszek az ellenzék közös jelöltje
A műsorból kiderült az is: Karácsony már pénteken tárgyalni fog Márki-Zay Péterrel, és szívesen tárgyal Jakab Péterrel is. Márki-Zay csütörtökön arról beszélt, nem tudja miért kéne neki automatikusan visszalépnie Karácsony javára, lehetne ez fordítva, de Karácsony „egyelőre nem látja ezt a forgatókönyvet”.
Karácsony szerinte erre már csak azért is kevés az esély, mert az ő visszalépése nem javítaná Márki-Zay esélyeit, hiszen a főpolgármester szavazóinak másodlagos preferenciája Dobrev Klára lenne, aki viszont nem tudná jó eséllyel leváltani a Fideszt, míg Márki-Zay szavazói ezzel szemben átszavaznának rá.
A főpolgármester persze azt sem tartja kizártnak, hogy a második fordulóban nem lesznek visszalépések. Ezt azonban nem tartja kívánatosnak.
Karácsony: Márki-Zay gyakorlatilag bármi lehet
Karácsony Gergely nagyon nagyra tartja az erkölcsi tisztaságot, amit Márki-Zay a politikában képvisel, és bár „vannak közöttük ideológiai nézetkülönbségek, sok dologban egyetértenek”.
Márki-Zay gyakorlatilag bármi lehet a kormányában a miniszterelnök-helyettesig bezárólag.
„Ha én leszek a miniszterelnök, Márki-Zay Péter lesz az elszámoltatási atyaúristen” – mondta.
A momentum kapcsán úgy véli, hogy a párt szavazói már most rá szavaztak a párt elnökével szemben, és a befutó momentumos jelöltek az MSZP és pártja, a Párbeszéd támogatását is bírták, így közös jelöltnek számítanak. A DK szavazóinak az üzente, hogy egyetért azzal, hogy „a fideszes alaptörvény nem legitim, és kardinális kérdés, hogy az új kormány ne esküdjön fel rá”. Ezzel szemben azt nem tartja kivitelezhetőnek, hogy az új parlament feles többséggel érvénytelenítse az alkotmányt.
 




„nagyon nagyra tartja az erkölcsi tisztaságot, amit Márki-Zay a politikában képvisel,
:rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog:
epp olyan mint akire hasonlit

9E708B19-508B-4109-88D9-3DEFBC251B30.jpeg


vegye maaa valaki a faradtsagot oszt monitorozza maaa meg ennek a polyacanak
az amerikai es a canadai tevekenyseget
legalabb azt kaparjak meg maa ahogy es amiert hazament
 
Az a 2-vel feljebb lévő kép pedig egy otrombaság
Arc hasonlóságból semmit, főleg mert nincs is.
Más meg a Habsburgra asszociált(az jut eszébe)
1633150360755.png
 
Utoljára módosítva:
Valaki itt nagy agitációt folytat az MMM és a 99 mozgalom két képviselője ellen
Nagy valószínűséggel pedig meg fognak egyezni, akkora a nyomás rajtuk. Ha ők elbuknak, akkor marad a fidesz.
Kanadának, Londonnak, Münchennek mindegy, mi tudunk még 4 évet is várni a következő lehetőségre.
Kérdés, hogy a napi 24 órában itthon élők is szeretnének várni annak tudatában, hogy minden további 4 évvel az esélyek csak fogynak?
 
Czeglédy Csaba azért vissza vehetne az arcából, ha más nem most álszerénynek kellene lennie és a többi körzet nyertesének is. Ha most nagyképüsködik\ködnek, lehet, hogy aki az ellenfelére szavazott nem fog rá szavazni. Olyan mintha az első km-er megnyerése után azt hinné Ő nyeri a maratont.
 
Czeglédy Csaba azért vissza vehetne az arcából, ha más nem most álszerénynek kellene lennie és a többi körzet nyertesének is. Ha most nagyképüsködik\ködnek, lehet, hogy aki az ellenfelére szavazott nem fog rá szavazni. Olyan mintha az első km-er megnyerése után azt hinné Ő nyeri a maratont.
A fidesz 2018-as győzelme után pont ilyen nagy arcokat láttunk, nem lógna ki az ottani tablóképből.
 
Czeglédy Csaba azért vissza vehetne az arcából, ha más nem most álszerénynek kellene lennie és a többi körzet nyertesének is. Ha most nagyképüsködik\ködnek, lehet, hogy aki az ellenfelére szavazott nem fog rá szavazni. Olyan mintha az első km-er megnyerése után azt hinné Ő nyeri a maratont.
Igen. Nekem olyan érzesem van, mintha feltörték volna a fiókját és más írna a neveben.
Ő ennél kulturáltabb (szokott lenni).
Aztán, ha reálisan felméri, neki a felmentésre csak akkor van esélye, ha Poltot leváltjak (függetlenül attól, hogy bűnö vagy ártatlan).
Ezt pedigezzel a viselkedésmóddal nem fogja elérni.
 
Valamit nagyon nem értek.
Ez az "elovalasztás" nevet viseli nem?
Kolunfele cikkekben tipicokban elmagyaraztatok, hogy e választás nem arrol szól, hogy egy ideologiai alapon megmagyarazott jelolt kerul mindig kormanyra! Mert Orban állitolag ezt csinalja!
Egy választás az ideologiak, elvek, és arcok utkoztetése.
Most nem ez tortenik?
Vagy ez lesz a "váltás" hogy semmi nem változik csak az arc más?
Hát akkor hasznaljuk a régi jelszot: a munder uj, de a csapatszellem a régi...
 
Czeglédy Csaba azért vissza vehetne az arcából, ha más nem most álszerénynek kellene lennie és a többi körzet nyertesének is. Ha most nagyképüsködik\ködnek, lehet, hogy aki az ellenfelére szavazott nem fog rá szavazni. Olyan mintha az első km-er megnyerése után azt hinné Ő nyeri a maratont.
Klasszikusokat csak eredetiben:
1633198752613.png
 
Utoljára módosítva:
Igen. Nekem olyan érzesem van, mintha feltörték volna a fiókját és más írna a neveben.
Ő ennél kulturáltabb (szokott lenni).
Aztán, ha reálisan felméri, neki a felmentésre csak akkor van esélye, ha Poltot leváltjak (függetlenül attól, hogy bűnö vagy ártatlan).
Ezt pedigezzel a viselkedésmóddal nem fogja elérni.
A Facebook oldaláról szintén:
"… és akkor békésebb vizekre evezve.

Jogerősen pert nyertem az évi 90 milliárd forintból működő közmédia ellen a Fővárosi Ítélőtáblán. A tábla kegyes volt velük, mert a számukra egyébként sem sok elsőfokon megállapított 600.000 forint sérelemdíjat 400.000 forintra mérsékelte.

A bíróság megállapította, hogy a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. megsértette a jóhírnévhez való személyiségi jogomat azzal, hogy 2018. március 26. napján az általa kiadott hirado.hu internetes sajtótermékben megjelent, „A Czeglédy-recept: adómilliárdok baloldali kampányokra” című cikkben
1️⃣ valótlanul híresztelte, hogy dr. Czeglédy Csaba baloldali kampányok illegális finanszírozására használt elcsalt adómilliárdokat;
2️⃣ valótlanul híresztelte, hogy dr. Czeglédy Csaba teljeskörűen segítette a veszprémi Kész Zoltán kampányát plakátok legyártásával, azok kiragasztásával, nyomdai munkákkal és az aktivisták finanszírozásával, és mindezt a Human Operatoron keresztül tette;
3️⃣ továbbá valótlanul híresztelte, hogy Rig Lajos, a Jobbik jelöltjének tapolcai kampánya mögött is Czeglédy Csaba állhatott.

Az ítélőtábla kimondta, hogy a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. a sérelmezett közlések valóságát bizonyítani tartozott, mely bizonyítási kötelezettségének nem tett eleget.
100 feletti megnyert pernél tartok már.
Azon, hogy a kormánypárti sajtó mást sem csinál évek óta, csak hazudozik rólam, már nem is csodálkozom.
Azonban ugyanezt csinálja a közmédia is a közszolgálatiság jegyében, ez pedig szégyen.
A hazugság terjesztése megy nekik, miközben az ellenzéki előválasztásról az elmúlt hetekben egyszer sem számoltak be tényszerűen.
Rajtam nem fog múlni, hogy ezt már csak hat hónapig tehessék. "
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,681
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére