A magyar egészségügyről...

Georgina Bojana témája a 'Országászat' fórumban , 2016 Március 19.

 1. pearll

  pearll Állandó Tag

  Bocsi lemaradt: azért baromi kiváncsi vagyok arra hogy cser ágicának mennyi is a nettó fizúja???
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Kéz – kezet mos
  az egészségügyben, s kérdezem, hogy miért?

  A választ az írás utolsó mondataiban megtalálhatjuk. A budapesti Honvéd Kórházban, 18 nappal műtéte után, életét vesztette egy nő. A boncolásakor derült ki, hogy a nő szívburkán ott maradt egy 40×40 centiméteres gézdarab. Magyarul, a testben maradt egy 40x40 centiméteres gézdarab. Tény, hogy a műtétnél súlyos hiba és gondatlanság történt. A törlőkendő körül minden gyulladt volt és gennyes. Jellemző: a rendőrség a nyomozás során, a kórházat meghallgatva, azt derítette ki, hogy a halál okáért nem biztos, hogy a kórház a felelős. Lehetséges, hogy nem ebbe halt bele a beteg. S, ezért senkit nem vontak felelősségre. Ábrahám László, a család ügyvédje, arra hivatkozott, hogy az eset megtörténtekor, a kórház elismerte a halált okozó gondatlanságot, miszerint a testben hagyott géz vezethetett a halálesethez. Ezért kártérítést is felajánlott. A család viszont a felajánlott összeget megalázóan alacsonynak ítélte meg a felajánlott összeget, ezért bíróság elé kerülhet az ügy. Erről vannak elképzeléseim, hogy hány évig tologatják majd ott az aktákat. Az idők végezetéig... Az ügyvéd szerint is az ügyben az a rendkívül érdekes, hogy miután keveselte a család a felajánlott kártérítési összeget. a kórház a véleményét megváltoztatta, miszerint mégsem biztosak a halál okában,
  Kérném szépen, ezen van min elgondolkozni.
  Két okból is. Az első kérdés (ok): ez hogyan fordulhat elő? A rend az, hogy minden műtét után számba kell venni a mind összes felhasznált anyagot, így a törlőkendők számát is.
  A második okra még gondolni sem merek. A kórház fél attól, hogy ezzel a még a meglévő orvosát/orvosait is elveszítheti?
  Mivel egyre több orvos távozik külföldre.

  S, miért? Tehát a kórház, a mundért védi, még akkor is, ha (esetleg, s az esetleg itt nem feltételezés, de biztos) hogy a családnak van igaza.
  Az elvesztett életről nem is szólva.
  S, miért mennek még mindig külföldre az orvosok? Az ápolók? Jelenlegi kormányunk ígérgetni nagyon megtanult, no meg beszélni is, folyamatosan megy a néphülyítés, hogy lesz fizetés emelés, itt is, ott is. Aztán minden marad a régiben, vagy ha igen, akkor némely vezetőknek valóban adnak. A többiek, akik naponta iszonyatos körülmények között dolgoznak, nincs pénz sem, de pihenés sem.
   
 3. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Jobb a pontos összeget nem tudni, mert még megüt minket a guta. Úgy olvastam, hogy kapott "rendes" fizetést a banktól, olyan kb. 600 ezer kemény jó magyar forintot, aztán a különböző (ki tudja hány alapítványban) "dolgozott", s ezért ugye jár "rendes fizetés". A "túlórákról" amit sejtünk mivel tölt, no azért is jár némi "garaska". Ukszve: SOK.
   
 4. hajni70

  hajni70 Állandó Tag

  ÉN is az Eü.ben dolgozom. csak egy magáncégnél. Előtte több mint 20 évig fervőbeteg osztályon.
   
 5. hajni70

  hajni70 Állandó Tag

  Sajnos Máriának sok mindenben igaza van és hát szél ellen nem érdemes menni....
   
 6. hajni70

  hajni70 Állandó Tag

  A kórházakat a nővérek és a kisegítő személyzet üzemelteti. Orvos sehol. Csak akkor van ha a boríték jön..
   
  varázsdoboz kedveli ezt.
 7. hajni70

  hajni70 Állandó Tag

  Oktatás nincs A jól bevált szakközépiskolákat megszüntették.
   
 8. hajni70

  hajni70 Állandó Tag

  Helyette van diplomás nővér. Ne sértődjön meg senki sem de úgy kapnak diplomát hogy beteget alig láttak.
   
  varázsdoboz kedveli ezt.
 9. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

 10. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

 11. philippagregory

  philippagregory Állandó Tag

  Sziasztok
  Az a helyzet, hogy az egészségügyben dolgozom és a munkaerő elvándorlás mára már minden szakterületen és országosan is hatalmas méreteket öltött. Erről senki nem beszél, de így nem is lehet minőségi ellátást nyújtani, mindenki csak tüzet olt.
   
  Hekate és Georgina Bojana kedveli ezt.
 12. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Csak azzal szembesült szegény Mária, hogy amíg Ő harcolt, a közöny burkába fúlt minden...
   
 13. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  A menyem is diplomás ápolónő. Megfeszítetten dolgozik és nap, mint nap lelkiismeret furdalása van, hogy már nem tud annyit dolgozni, mint amennyit még kellene +ban. Miért? Mert kevesen vannak. Elképesztő a helyzet, elképesztő! S, akik maradnak ezen a poszton vagy nagyon elhivatottak, vagy már nem akarnak semerre moccanni. De tény, hogy embert felörlő feladatokkal találja szemben magát, nap, mint nap. Felelősség, fizikai és lelki erő, teljes odaadás... Ez mind, mind kell, s akkor még ott van a szakmai tudás. Valóban elkeserítő, amikor az egészségügyben dolgozók munkaköréről olvasunk, írunk - vagy közelről megéljük. Azt, hogy 33-35 betegre egyetlen ápolónő van. S, nemcsak pelenkáznia, gyógyszert kiosztania kell, de még adminisztrálnia is...:o
   
  Hekate és varázsdoboz kedveli ezt.
 14. varázsdoboz

  varázsdoboz Állandó Tag

  A 12 órás műszakban egy nővértől másfél órát von el az adminisztráció. Minden órában dokumentációt kell vezetni a betegről. Mit csináltál vele, ha hozzáérsz már le kell írnod. Ja, a szignódat nem teheted a bejegyzés után, mindig ki kell írni a teljes nevet minden bejegyzés után. Nevetséges. Ezt az időt a betegre is lehetne fordítani.
   
  Hekate kedveli ezt.

Megosztás