A magyar egészségügyről...

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Ki lesz a halálosztó?

A tb-t mindenki fizesse csak be, de ha úgy dönt a kormány, hogy nem gyógyítható valaki jó eséllyel, akkor nem kaphatnak drága kezelést a reménytelennek ítélt rákbetegek. A kormány a maradék reményt és lehetőséget is elveszi a betegek elől. Ki lesz a „halálosztó”? Az orvosoknak szigorúbb előírások alapján kell ezek után, kiválogatniuk a rákos betegek közül azokat, akik részesülhetnek a modern gyógyszeres kezelésekből.
Amennyiben jelenlegi kormányunk erre az új ember ellenes tervezetre rábólint, amely már ott található az EMMi honlapján, akkor valósággá válik az, hogy a jelenlegi kormány nem a javunkat, hanem a javainkat akarja.
A nagy értékű gyógyszeres kezelések számának drasztikusan csökkentését tervezi a kormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján megjelent előkészítő anyag szerint. Ha a kormány elfogadja, 1-2 milliárdot spórolhat a költségvetés, viszont azok az áttétes rákos betegek, akiknek már csak néhány hónapjuk van hátra, első körben nem juthatnának hozzá az életüket nagy eséllyel meghosszabbító modern gyógyszeres kezelésekhez.

Az Országos Onkológiai Intézet nemrég körlevélben magyarázta a rákbeteg kezelésben érintetteknek, hogy szükség van az erőteljes spórolásra az onkológia területén is. A minisztérium ezután tette közzé az „egyes egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról” szóló közleményében az rákbetegségekre vonatkozó új irányelveket. A hírek szerint akik vastagbélrákkal küzdenek, azokat érinti ez az új szabályozás a legintenzívebben, de a mellrákosok közül is kiválogatnák azokat akik nem biztosan, hogy meggyógyulnak és nekik nem adják meg a megfelelő kezeléseket.

Betegellenesnek tekintik ezt az orvosok és mérhetetlenül felháborodtak a kormány új agyament tervezetén. Bodoky György, a Szent László Kórház onkológiai osztályvezető főorvosa felháborítónak és betegellenesnek tartja azt az alapállást, amely jellemzi a napokban közzétett minisztériumi tervezetet. Leszögezte, a tervezet kifejezetten ellehetetleníti a vastagbélrák kezelését, és 8-10 éves visszalépést okoz a gyógyítás színvonalában.
Magyarországon a vastagbélrák vezető halálok, és európai összehasonlításban is az egyik legrosszabb adat, évente átlagosan kilencezer új esetet regisztrálnak. A kilencből ötezer a betegség késői felfedezése miatt egy éven belül meg is hal. Bodoky György szerint a sok ezres betegcsoportból a rendelet egy egészen szűk réteget választ ki, kizárólag azokat, akiknél meg van a remény a végleges gyógyulásra.
A minisztériumi tervezetben kizárólag közgazdasági szempontok érvényesülnek.
A professzor szerint az emberi életeken nem szabad takarékoskodni, akkor sem, ha a gyógyszer nem tudja megmenteni a beteget, csak meghosszabbíthatja az életét.

A modern gyógyszerek kezelés előnye, hogy a végstádiumos betegnél is meghosszabbíthatja az az időtartamot, amíg az érintettek családjuk körében maradhatnak, sőt megőrizhetik munkaképes állapotukat is.
A korábbi technológiák, mint a kemoterápia ezzel szemben drasztikus mellékhatásokkal járnak, legyengítik a betegek szervezetét, és folyamatos kórházi kezelést tesznek szükségessé.
nem-t%C3%A1mogatja-a-fidesz-a-r%C3%A1kos-betegeket-250x237.jpg


Részemről no comment... Mert mérhetetlenül dühös és elkeseredett vagyok.
De!
Hozzászólásokat elvárok és megköszönök!
 
Utoljára módosítva:

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Embertelen otletei vannak a kormanynak.
Ugyan ki tudja a tutit ,hogy nem hasznal a kezeles mert az orvos is azert javasolja hogy hatha segit ,es meg tud gyogyulni erre eleg sok pelda is van, de ha nem segitene a kemo akkor idot tud vele nyerni es
az elet az a legnagyobb kincs.
Nem a beteg embereken kell sporolni ,hanem a stadionokon es az 5 millios havi fizeteseken ami mar nem ritka a politikus es allami alkalmazottak kozott.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Embertelen otletei vannak a kormanynak.
Ugyan ki tudja a tutit ,hogy nem hasznal a kezeles mert az orvos is azert javasolja hogy hatha segit ,es meg tud gyogyulni erre eleg sok pelda is van, de ha nem segitene a kemo akkor idot tud vele nyerni es
az elet az a legnagyobb kincs.
Nem a beteg embereken kell sporolni ,hanem a stadionokon es az 5 millios havi fizeteseken ami mar nem ritka a politikus es allami alkalmazottak kozott.
*
Ők, mármint a jelenlegi kormány, ha nem is mondják ki hangosan, mert attól sokkal aljasabbak, gyávábbak. A véleményük az: hulljon a "férgese".
Mit jelent ez?
A beteg, öreg emberekre nincs szükség.
Miért van az, ha vidékről a mentő, elvisz bármelyik IDŐS, egyéb nyavalyákkal küzdő idős embert, a család már a temetést szervezi.
Többnyire, nem általánosítok, de borzalmas dolgok történnek a kórházakban. Azon kívül, hogy az orvosok és az ápolók, no az egyéb személyzetről nem is szólva. Túlterheltek.
S, emiatt az okok miatt bekeményedtek, sőt megkérgesedtek, belefásultak a napi taposó malomba.
Azt nehéz feldolgozni, hogy nincs elég pelenka, sőt pelenka sincs. Ezért az idős embereknek katétert tesznek fel, akkor legalább így spórolnak a nadrágpelenkán. Ha persze, bárkinek vannak rokonai és azok pelenkát, ágybetétet visznek be, az egy dolog. Időnként én is adtam egy-egy rászorulónak, mert nem bírtam megállni. Folytatom.
A zacskó, amelybe a katéteren át vezető csövön betöltődik a vizelet, megtelik.
Nővér sehol, aki másik üres zacskóra cserélné. A beteg panaszkodik, sőt fájdalmai vannak. Ha esetleg előkerül valamelyik segédnővér, akkor nyugtatót ad a szerencsétlennek, jó esetben észreveszi, hogy más a baj. Ha az idős ember nem tud enni, a családtagjai dolgoznak, képtelenek naponta bemenni eteti, akár többször is. Akkor az történik, többnyire -nem általánosítok! - hogy az éjjeli szekrényre lerakott ételt úgy viszik el, ahogyan oda tették.
Mondván, a néninek nincs étvágya. Hogyan is lenne, egy levegőtlen, túlzsúfolt kórteremben? Nem folytatom. Eltakarítják azt, aki már nem hajt hasznot.
A súlyos betegek is ezek közé tartoznak.
De bezzeg, ha nekik(kormánytagoknak v. azok családtagjainak, barátaiknak, csókosaiknak) - csak a szél szaladgál a fenekükben, - akkor bezzeg a legkiválóbb professzorokhoz futkosnak.
Erre mondják, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze.
De ki beszél itt szentekről?!
Más néven, másképpen titulálnám EZEKET.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt már nem gyógyításról van szó,tökéletesen megfogalmazta a cikk címe halálosztó....
Emberek(emberek??) arról döntenek hogy szükség van-e még rád az életben. Majd egy számítógépes program megteszi ezt a munkát így személytelenné válik az egész (ismét jön az a válasz majd, parancsra tettem)
Nincs pénz ( az orvosi kezelésekre nincs) csak olyanra van ami fennen hírdeti még évtizedekig az épittető nevét.
Hisz ha a kórházakra költenének akkor hogy maradna fenn a nevük?? Hisz nem nevezhetik el magukról ( habár ki tudja...)
és akkor nincs értelme pénzt beleölni .
Miért is érdekelné az elitet a gyógyítás? Őnekik megvan a saját jól bejáratot orvosi ellátásuk ahol nem lesz gyógyszer hiány.
Nem véletlen hogy a kórházakra bízták hogy elfogadják-e a hálapénzt....szégyen!!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Miert is akarnanak lemondani a gyogyithatatlan betegrol?
Sokba kerul? Foglalja a helyet?
Letezik otthon is a Hospice alapitvany ami tenyleg az utolso stadiumba levo embereknek ad kulturalt szep kornyezetet es minden tamogatst a sulyos betegssegukhoz.

Ezt a szervizt boviteni kellenne nem kicsit, nagyon, de hat ha sporolasbol akarnak megszabadulni a korhazi agyfoglalastol, akkor erre se fogja futni.
En jartam a Becsi uti Hocepicenel mondhatom nagyon kulturalt kornyezetben van , rendkivul emberek dolgoznak ott, es van eleg szemelyzet minden .nem tudom ki fiznansziroza oket de valami hasonlokat kellene sokat letrehozni.
De az otthon apolast is lehetne boviteni a sok kint dolgozok eu szerte komoly tapasztalatot szereztek , hogy hogy lehet ezt megoldani a tb-n belul is.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Kedves Topiktársaink, Olvasóink!
Ma olvastam Sándor Máriának a blogját, s úgy ítéltem meg, hogy ennek itt helye van. A továbbiakban az ide áthozott sorai beszélnek...
S bizony olvasom, írom - rendkívül elkeseredett, jogosan, minden mondata. Így áll az egészségügy Magyarországon, a stadionok és más, oktalan költségek miatt, amit másra költ jelenlegi kormányunk.
Miért?
Azt hiszik, ők mindenhatóként ítélnek az alattvalóikról, pontosítok - rólunk. Akik itt élünk, még élünk... Aztán ki tudja, ilyen körülmények között melyik betegnek sikerül ezeket át- , illetve túlélni.
Csodálkozni nem lehet, hogy diplomás nővérek, orvosok, menekülnek. Nemcsak a pénzért, hanem azért, mert ők nem erre tettek esküt. Ők gyógyítani akarnak, de a pénztelenség és az idiotizmus ennek gátat szab. Ennyi, továbbiakban "beszéljenek" helyettem az ide leírt sorok. - G.B.

*
Sándor Mária: feladom!
Megtanultam veszíteni, mert csak egy ápolónő vagyok!
Szokásos lehangolt reggel, csapódnak a vasszekrény ajtajai az öltözőben. Nem szólunk egymáshoz, az öltözőajtóban némán várjuk egymást. Ha ezt kívülálló látná, azt hinné valami probléma van köztünk, de nincs. Mi csak a rendszert utáljuk. A leamortizált kiszolgáltatott rendszert.


Tudjuk, csak egymásra számíthatunk. Egész nap, egész héten, egész évben... mi kolléganők vagyunk.

A kiskonyhában reggeli kávé, az éjszakás írja az átadót, néhány infúziót még kicserél, hogy legalább reggel 10-ig kitartson. Azért átvétel közben figyelem a pumpákat és számolok, mikor, hol kell majd cserélni, de úgy is változnak a gyógyszer adagok reggeli vizit után.

Még a reggeli megbeszélés előtt berobbannak az orvosok, végigfutnak az osztályon, aztán eltűnnek. A kolléganő már húzza az EKG-kat és már csapdos, hogy már megint nem jó a gép. Húzza oda a másikat, teszi föl az egyszerhasználatos tappancsokat sokadszorra, amíg csak tapad. Jó az még... örülünk, hogy egyáltalán van és nem kell másik helyre menni kéregetni.
De ez sem működik. Én a lázlapokat írom, közben fölteszem a vérnyomásmérőket és fél szemmel követem kolléganőm küzdelmét a két rossz géppel. Nem szoktunk egymás munkájába "belenyúlni", de némán lépünk oda segíteni, ha kell. Próbálok segíteni, nézem a vezetékeket, nincs-e megtörve valamelyik. Nem találom a hibát én sem.
A 3 év körüli kislány fekszik nyugodtan, egy üres cumisüveget szorongat és nagy barna szemeivel nézi a küzdelmünk a gépekkel. Boldog, hogy nem fáj, amit csinálunk. Nem tűvel közelítettünk felé, már ez is megnyugtatja és nem a reggeli gyógyszerbevételért könyörgünk.
Málnaszörpben, vagy teában oldjuk fel? Miben szeretnéd bevenni? Összetörve picike darabokban vagy le tudod nyelni egészben? Semmiben - hangzik a válasz.
De itt még nem tartunk, egyelőre csak egy EKG-t szeretnénk lehúzni, de csak nem sikerül...
Érkezik a reggeli, akiről tudjuk hogy nem vár műtétre, annak egy kis folyadékot már adunk.
Kislány nyújtja is az üres cumisüveget és néz a rácsok közül a nagy barna szemeivel. Némán, csak a cumit nyújtja. Kakaót öntök bele, már több napja túl van a műtéten, kicsit bágyadt - úgy ítélem, de nem az "én betegem" és már fordulok vissza az enyémekhez.
Kolléganőm elmegy jelezni, hogy egyik gépünk sem működik - már megint - és nem tudjuk végezni a munkánk és mindjárt vizitelni kéne és addigra jó lenne ha meglennének az EKG-k.

Háttal állok, az enyémekről szedem le a vérnyomásmérőket, tekerem a monitorok köré és rögzítem az adatokat. Beszélgetek velük, közben hallom, kiesik a cumisüveg, tompán koppan a földön. Megfordulok és leguggolok, hogy kiszedjem a kiságy alól. Bemosolygok az ágyba hogy nem baj, adok másikat, de a kis test már élettelenül fekszik... és kezdődik a reggeli őrület...
Évekkel ezelőtt történt... de egy nővér megy tovább, a szívén elevenen élnek ezek a sebek vagy kérgesedik egy idő után. És egyszerre szakad le a kéreg az újabb és újabb sebeknél. Amikor megvolt az esély, hogy még tehet valamit, csak a nemműködő rendszer nem engedte...

Ember életek nap mint nap, és emberéletekért küzdő, még mosolygó kolléganők.
Értük indultam! Akikkel nap, mint nap, együtt dolgoztam és úgy éreztem, senkit nem érdekel az Ő nyomoruk és szenvedésük. Vezetők tömege áll fölöttük, akik tehetnének és csak hallgatnak kiszolgálva a nem működő rendszert.

A Magyar betegek életéről van szó! Nem működik a rendszer!
Az amortizációt mindenki látja, ha belekerül tapasztalja és megtapasztalja az emberhiányt.
De hogy mit él át a benne dolgozó, azt senki kívülálló nem érti.
A tehetetlenséget, a kiszolgáltatottságot, a megalázottságot, a közönyt, a reménytelenséget. Amit a nővérek nap, mint nap megélnek. És aki teheti, menekül. Menti a saját életét, a saját lelkét.

Abban az országban, ahol 64 ezer ember (és mennyivel több!) csak VICC -nek számít, abban az országban ahol milliárdok folynak ki értelmetlenül, abban az országban ahol nincs ellenzék, mert mindenki csak az önös érdekeit képviseli és képtelenek megegyezni és összefogni, abban az országban volt egy nővér aki hitt az összefogásban. Akkor is, ha pont a saját korrupt vezetői - akik tehetnének valamit - csak hallgatnak és csak kiszolgálják az jelen politikai rendszert, mert nem akarják a jól fizető állásukat elveszíteni-, úgy gondolta, hogy mégis a legkisebbek vagyunk többen! És mindenki tudja, hogy igazunk van, a Magyar beteg megérdemli a tisztességes becsületes betegellátást, ami ma NINCSEN MAGYARORSZÁGON.

Sokan képviselik a Magyar Egészségügyet pénzért, ez a munkájuk. Évek, évtizedek óta élnek ebből. Az, hogy munkájuk semmit nem ér, elismerni nem tudják. Mert nekik így jó. Így kényelmes.

Egy év telt el, mióta "meghirdettem" a Feketeruhás hétvégéket. Nem vagyok politikus. Nem vagyok egészségügyi vezető. Ember vagyok. Nő vagyok. Anya vagyok. Ápolónő vagyok. Csak egy ápolónő, aki megpróbálta a lehetetlent.

"...Tudtam én ezt? Nem tudtam ezt soha;
Nem így; míg jött a sors, a mostoha,
És megmutatta, hogy Te: én vagyok,
S ha Te sorvadsz el, én is elhalok,
Mint a levél, ha elszárad a fa,
Mint a gyermek, kit elhágy az anya,
Szeretlek népem mindhalálig..." ( Reményik Sándor )


Nem tartozom azok közé, akik nem tudnak visszalépni és nem tudják elismerni - megbuktam. Szégyellem, hogy egy olyan országban kell élnem, ahol az ország vezetése mindent fontosabbnak tart, mint maga az ember ! Ezt a csatát bebuktam. Egy év telt el. Feladom!
Mégis megérte, mert olyan emberekkel találkoztam, akik jók. De úgy látszik, mégis mi vagyunk kevesebben. Ott leszek mindenhol, ahol az igazságért állnak ki a jó emberek .Ott leszek mindenhol, ahol Magyarország a szabadságharcát vívja a rajta uralkodó gonosz felett.
Megtaláltok, ha segíthetek, de elől menni már nem tudok . Túl sokat vesztettem.
Szégyelld magad hiteles egészségügyi vezetés, szégyelld magad Ország vezetés, hogy hagyod a Magyar Embereket szenvedni és meghalni .

Én szégyellem, hogy elfáradtam. Elnézést kérek, de csak egy ápolónő vagyok.

Köszönöm szépen a Társaimnak a kitartást (pihenhettek), köszönöm szépen a hiteles Médiának a tudósításokat és Köszönöm szépen Magyarország, hogy értettétek miért indultam. Mindent köszönök, de célom nem értem el. Bocsánatot kérek!
Szeretlek Kolléganők és Kollégák, de a korrupciót legyőzni nem tudom.

Szerző
: Sándor Mária


 

atapata

Kormányos Ritkán benéz
Fórumvezető
Kormányos
ejnye setni azért ennél okosabbnak gondoltalak
elfáradt jaja biztosan
no de volt az a pénz ami felfrissítette és megpihentette
tudod mindenki megvehető csak az ára más (pénzkérdés és semmi más)
nemköti az orrodra de azért tudható

Én tudok egyet aki nem megvehető, de ismerek embereket akik egynél többet is tudnak akik nem megvehetőek.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Kedves Fórum Társaim,
azért ez elképesztő és elkeserítő, hogy vannak, akik azt hiszik, mert jelenlegi kormányunk nem becsületes, sőt korrupt, ráadásul hazudik, no meg osztogatnak és fosztogatnak,
--- akkor már a kisemberek is ilyenek.
:o
Tudjátok meg, hogy én sem vagyok lefizethető.
Még akkor is vallom, mondom az igazamat, amikor üres a zsebem és tele van a "hócipőm" a különböző undorító megalázásokkal, inkorrekt törvénykezésekkel, nem folytatom.
Higgyétek el, vannak emberek - s én önmagamat közéjük sorolom, - akiknek az a fontos, hogy bármikor a tükörben belenézhessek a saját szemükbe.
Nekem ez a fontos.
Ilyen nevelést kaptam.
*
Vannak emberek, akiknek egy vagon pénzzel sem lehet sem a becsületét, sem az önbizalmát, sőt az önértékelését sem megvásárolni.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Engem meg senki nem akar megvenni megvesztegetni ,:( pedig hagynam magam megvesztegetni, akar bonbonnal vagy valami finomsaggal.;)
*
Kedves Melitta,
tudom, pontosan tudom, mert ismerlek - Te ugyan olyan megvesztegethetetlen Vagy, mint azok, akiket nem lehet kivásárolni. Ez a bonbonos beírás, részedről csak egy vicc volt, :rohog: jól tudom.
Amikor "élesben" menne a harc, Te mindig azon az oldalon állnál, ahol szükség van az erősítésre. S, az az oldal mindig a tiszta, sőt IGAZ oldal. Te sem bírod elviselni sem az igazságtalanságot, sem a meghunyászkodást, de mindazt - amivel szemben Sándor Mária harcol. - Mária mindazok védelmére kelt, akik betegek, akik elesettek és a jelenlegi kormányunk idióta rendelkezései miatt, folyamatos a pénzelvonás az egészségügyből, sőt már nincs is mit elvonni.
S, minden Isten kezében van. Az orvosok kezéből eszköz- gyógyszer- és kiszolgáló személyzet hiánya miatt - minden olyan dolog hiánycikk és hiányzik, amivel gyógyítani tud(ná)nak.
S, csoda, hogy kifutnak a világ minden tájára?
Csoda?
Ők nem arra tették fel az orvosi esküt, hogy becsukott szemmel, hányavetien, közömbösen tegyék a dolgaikat, a munkájukat. Nem folytatom, itt és általában Magyarországon mindenki tudja, hogy Sándor Mária miért harcolt és miért keseredett bele ebbe a magányos harcába.
Megértem. Van egy pont, igen mindenkinek van egy pont a döntéseiben, amikor rá kell döbbennie, hogy szél ellen - lehet - de nem ésszerű... stb. a folytatást ismerjük.
Sajnálom. Egy harcost ismét "kipipálhat", a fityesz, sikerült legyőzniük. Mi, a többiek pedig sajnáljuk, egy önzetlen, tiszta ember ismét kiesett a sorból.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Szia
bocs hogy a témádat kissé kikerülöm de egy elég felháborító cikket olvastam..
remélem nem baj hogy bemásolom a forrást de jobb úgy olvasni mintha én idézném be.
http://444.hu/2016/04/03/ilyen-brutalis-tamadas-talan-meg-nem-tortent-no-ellen-magyarorszagon
*
Kedves Setni,
ez olyan VÉRLÁZÍTÓ:o, hogy szavakat nem találok.
Elképesztő gonoszság:mad:, sőt ez már azon is túlmegy, ez már elmebaj, amivel be kell zárni egy embernek látszó lényt. Mondhatnám, hogy "vadállatot", de nem akarnám a vadállatokat megsérteni, mert ők erre képtelenek.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Egy hónapra bevállalta az egészségügyben, a kórházi segédápolói munkát:

Szabó Tímea a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke, országgyűlési képviselő. Kivonatosan közöljük ebbéli tapasztalatait.



A belgyógyászaton, ahol segédápoló vagyok, szinte kizárólag idős bácsik és nénik fekszenek, többen sajnos a végstádium állapotában, magatehetetlenül. Többen vannak, akiket nem látogatnak vagy csak ritkán, akiknek az ágyon és a pizsamán kívül nincs bent semmi. Az ágy melletti kis asztal üres. Nincs tányér, pohár, evőeszköz, nincs WC papír. Aki mostanában volt kórház közelében, tudja, ezeket ott senki nem kap csak úgy. A nővérek sem....
Ő az egyébként, aki bámulatosan zsonglőrködik a havi kb. 260 ezer forinttal, amit a komplett kardiológiai osztály kap eszközökre egy hónapra, hogy a részleg működőképes maradjon. Még egyszer: 260 ezer forint egy hónapra. Kevesebb, mint amennyit Lázár János a milánói hotelszobájára költött egyetlen éjszaka. A fő kérdés az volt, hogy miből rendeljenek kevesebbet, mint amennyi kell: pészméker elektródából, széklettartályból, pelenkából vagy gumikesztyűből. Mindenre nem telik. Ügyesen kell tervezni, mert, ha kifogy, 2-3 nap, amíg valahonnan kérnek még pénzt és leszállítják. Addig nincs vizsgálat. A gumikesztyűvel spórolunk, mondta az egyik nővér. Ezzel nem a betegeket, hanem magunkat veszélyeztetjük egy vizsgálatnál, de hát ez van, tette hozzá. A múltkor el is kapott egy fertőzést, 2 hétig otthon volt.
A nővérhiány tarthatatlan. Az osztályon ketten vannak egyszerre 12 órában közel 20 betegre. Egyikük 3 év után 90 ezer forintot keres, ő 8 éves kora óta ápoló akar lenni. A másik 32 év ápolói munka után 140 ezret.
Ezek az ápolók reggel 6-kor lemennek a nővéröltözőbe átöltözni. Utána néha kisöprik az aznap leomlott vakolatot a szekrényükből, ne szálljon fel a por a ruhára. Indul a műszak, én 7 után érkezem, ők akkor már nyakig benne a munkában. 11-kor ránézek az órára, ők még nem ültek le egy percre sem. Emberfeletti, ahogy bírják mindennap 12 órán át....
- És te mivel foglalkozol, amikor nem itt vagy? - kérdezik tőlem.
Megkönnyebbülök, nem tudják, ki vagyok, nincs patyomkin nővérkedés, nincs elhallgatás, nincs VIP hónap. Csak a nővérek és a betegek vannak.„Most ne gyere be, mert a bácsinak kötést cserélünk a fekélyes lábán Ezt inkább ne nézd!” Megyek, gondoltam, majd kijövök, ha rosszul leszek. Rosszul lettem. A sebet nem láttam, csak a levetett kötszert. Attól. Néztem a fiatal nővér arcát, ő is megfogja egy pillanatra az éjjeli szekrényt. „Tudod az a baj, hogy a fekélynek van egy jellegzetes édes szaga, amit nem bírok.” De hát muszáj. A másik nővér arca meg se rezzen....
Kijövünk, én szörnyülködöm, ők mosolyognak. Majd talán megszokod, mondják....
Nincs több nővér, nincsenek eszközök, nincs pénz. Kitartás van. A nővérek kitartása.
Megyek el, gondolkozom: hol van a Balog? Igazából miért nem ő van itt? Hogy is mondta? Egy kis szeretettel meg odafigyeléssel pótolható a pénzhiány. Gondolom, ha beteg, ő is szeretetet vesz be gyógyszer helyett. A kormánynál megint a pökhendiség, a nemtörődömség csúcsra járatva. Vissza kell tenni a 400 milliárd forintot az egészségügybe, nincs más. A dolgozókat nem lehet nem megbecsülni! Ezt a munkát ennyiért nem lehet elvégezni!... Csak nekik köszönhetően áll még a rendszer. ...folytatom a munkát.

*
Ide tartozik, ehhez a témához, hogy volna pénz, ha nem szórnák el... Elszórják. Nevesítek is. A Facen olvastam:
Két év alatt 400 milliárdot tapsolt el luxusra Matolcsy
Belegondolni is őrület, azt a pénzt költötte el, aminek helye lett volna az egészségügyben. Tudom, tudom, sok a "volna" szó, már én is, sőt többen is megelégeltük, de manapság ez van meg a volna... ami nincs.
Az LMP szerint a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) azonnal nyilvánosságra kellene hoznia az alapítványai és gazdasági társaságai működésével kapcsolatos adatait, ugyanilyen sürgető, hogy a jegybank felszámolja „pénzszórásra szakosodott” alapítványait és helyreállítsa a törvényes működést – mondta az LMP frakcióvezető-helyettese az MTI-nek telefonon vasárnap.

Schmuck Erzsébet – aki sajtótájékoztatót is tartott a témában – közölte, az Alkotmánybíróság csütörtöki határozatában rávilágított a jegybank működésének „ex lex állapotára”, mivel kimondta: az MNB csak feladataival és elsődleges céljaival összhangban hozhat létre gazdasági társaságot vagy alapítványt, így az általa nyújtott vagyoni hozzájárulás nem veszíti el közpénz jellegét. Kimondta azt is, hogy nem lehet olyan törvényt alkotni, amely visszamenőlegesen is kizárja az adatnyilvánosságot a bírósági eljárásokban – tette hozzá.

matolcsy-gyorgy-mnb-d0001A70E47d9921b941d.JPG

Matolcsy György

Az ellenzéki politikus szerint ez alapján ki lehet jelenteni, hogy az MNB az elmúlt években alaptörvény-ellenesen működött, mivel a jegybanki törvényben „nagyítóval sem lehet megtalálni” a túlértékelt ingatlanok felvásárlását, műkincsek gyűjtését.
*
 
Utoljára módosítva:

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Ez az írás, rendkívül megrázó
:eek:
Időben figyelmeztetlek kedves Olvasó, csak akkor betűzd tovább ezt a cikket, ha idegileg el tudod viselni az alábbi borzalmakat. Ez az írás igaz, ez nem kitaláció, ez a mai, magyar valóság, melyet Sánta András örökített meg, jómagam csak áthoztam, hogy Canadában és a világ minden táján tudjanak ezekről a visszásságokról, mert az itteni tények, nemcsak gyomorforgatóak, de égbekiáltóak is. - G.B.
*

Egy magyar boncmester őszinte vallomása.
..
„Rájöttem arra, hogy az orvosi műhibákat mi takarítjuk el…”
„Most végül is mit takarítasz? Orvosi műhibákat vagy halottakat?” – kérdeztem kedves Boncmester ismerősömtől.
Mindkettőt…” –hangzik a válasz.
Nincs mit meglepődni a kérdésen. Ugyanis tényekről beszélünk, mint a halál. Mind tisztában vagyunk az elkerülhetetlennel, azt azonban kevesen tudjuk, mi történik testünkkel a kórházban, miután elkönyvelték a halált. Egy nem túl kellemes utazásra viszem az olvasót, egy olyan ember vallomása alapján, aki minden nap a halottakkal foglalkozik.
Túl sokat láttam már…”
Neki elhisszük! Nem sokan találkozunk például halott csecsemővel. Persze nem mintha akarnánk! De egy boncmesternek muszáj! És ez nem a legszörnyűbb dolog, amit egy nap lát. De mi lehet rosszabb a látványnál?
Az, ha tudjuk, hogy a csecsemő könnyen életben maradhatott volna, ha nincsenek műhibák, vagy figyelmetlenség! Ha az orvosok öt perccel hamarabb futnak be munkahelyükre. Mi lehet felháborítóbb? Aláírni egy erkölcsös embernek a jegyzőkönyvet: „a halál oka fulladás”. Nem pedig „orvosi műhiba”.
Rájöttem arra, hogy az orvosi műhibákat mi takarítjuk el…”
Szülésnél ott van például egy csecsemő, akinek a torkára köldökzsinór tekeredett. Azt mondják megfulladt. Pedig nem abba hal bele, hogy nem kap levegőt, hanem abba, hogy a köldökzsinór záródik el. Azon keresztül szerez be minden tápanyagot. Akár a csuklójára is rátekeredhetett volna.
Szóval úgy működik a dolog, hogy amikor én felmegyek két óra múlva az elhalt csecsemőért, és látom, hogy az orvos akkor érkezik meg, fizetett orvos, ezt hozzá kell tenni egyébként, mert már előre eltett egy halom lóvét, akkor öltözik be. Hogy legalább lássák. Egy ügyeletes orvos pedig lejegyzi, hogy a csecsemő meghalt.
De ez még nem a vége a történetnek. Van amikor hetekig kell várni a boncolásra, ilyenkor a hűtőkamrákat használják. A hűtőkamrában pedig plusz 4 fok van… A hűtőkamrában összes van lent négy hely, majd deréktáji magasságban újabb négy és végül fejmagasságban is. Ezt persze nem igen használjuk, mert ki az a barom, aki feje fölé emel egy nyolcvankilós testet. Ide általában csecsemő, méhlepény, áldozatok rongyai, ilyenek kerülnek. Volt hogy a nyolc használható helyre huszonnégy embert is beraktunk. Egy íratlan szabály van, amit be kell tartani, hogy fejjel lefelé hullát nem szabad tenni, mert akkor megjelennek a hullafoltok, megnyomódik, stb.
„Nincsen végtisztesség. Slaggal locsoljuk a halottakat és néha rongyokban visszük helyről helyre, hogy könnyebb legyen megemelni…”
*
Ezek után nincs mit ide beírni, de kiegészíteni sem... no comment... G.B.
 
Utoljára módosítva:

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Jó hát van akiknek szabad így is működni... :)
(jó, hát spec nekünk nem...) :)
*
Kedves Prepost Kálmán,
ez egy undorító, ember ellenesen intézkedő kormány. Nem ezért szavazták őket meg, akik rájuk szavaztak. Spéci én nem lengettem a zászlót értük.
Amikor ilyen dolgokról hallok, olvasok - égnek áll mindegyik hajam szála. Ez a kisebbik baj, a nagy baj az, hogy még mindig csűrik-csavarják és úgy a dolgokat, hogy még mindig és mindent kipréseljenek onnan, ahonnét csak lehetséges. Ahonnét pedig nem lehetséges, azt eladják. Kész-passz és punktum.
G.B.
 

Prepost Kalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos a helyi kórházunkban is több ilyen esemény van....
Az orvosok nagy része kiment külföldre.....
Aki maradt az két részre osztható:
1. Aki küzd, és a beteg gyógyulását tekinti elsődleges célnak..... nna ezek közül kerül ki a legtöbb öngyilkos.....
2. A megélhetési orvos, aki nem lát mást csak borítékokat.....

Fenti miatt nem kell bocsánatot kérni, ez a helyzet, nagyon nincs mit szépíteni.....
Ezt a helyzetet nem mi teremtettük.... bár azon viselkedésünkkel, hogy amikor műhiba volt akkor sem tettünk jogi lépéseket bizonyos szinten hozzájárultunk
 

Prepost Kalman

Állandó Tag
Állandó Tag
*
Kedves Prepost Kálmán,
ez egy undorító, ember ellenesen intézkedő kormány. Nem ezért szavazták őket meg, akik rájuk szavaztak. Spéci én nem lengettem a zászlót értük.
Amikor ilyen dolgokról hallok, olvasok - égnek áll mindegyik hajam szála. Ez a kisebbik baj, a nagy baj az, hogy még mindig csűrik-csavarják és úgy a dolgokat, hogy még mindig és mindent kipréseljenek onnan, ahonnét csak lehetséges. Ahonnét pedig nem lehetséges, azt eladják. Kész-passz és punktum.
G.B.

Kedves Georgina Bojana!
Jelenlegi helyzetet legelőször 2018-ban lehet módosítani.
Be kell valljam, hogy nem sok esélyt látok a változásra.... egyszerűen nincs ellenzék.
Igen, jó sok mindent el lehet mondani a jelenlegi kormányról (is), de kommunikációban és szervezésben perverz módon profik.
Ahogy körül nézünk a környező országokban, úgy látjuk, hogy majd mindenhol ez megy..... sajnos.....
mindenki erőből kormányoz és nem észből.....
Nálunk annyival egészül ki, hogy mielőtt megcselekedik, jogilag tiszta utat varázsolnak neki..... így fáj, nem fáj, de be kell látnunk, hogy ész is van.....
Sajnálatos, hogy nem a közösség érdekében eszeskednek .....
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Sajnos a helyi kórházunkban is több ilyen esemény van....
Az orvosok nagy része kiment külföldre.....
Aki maradt az két részre osztható:
1. Aki küzd, és a beteg gyógyulását tekinti elsődleges célnak..... nna ezek közül kerül ki a legtöbb öngyilkos.....
2. A megélhetési orvos, aki nem lát mást csak borítékokat.....

Fenti miatt nem kell bocsánatot kérni, ez a helyzet, nagyon nincs mit szépíteni.....
Ezt a helyzetet nem mi teremtettük.... bár azon viselkedésünkkel, hogy amikor műhiba volt akkor sem tettünk jogi lépéseket bizonyos szinten hozzájárultunk
*
Kedves Prepost Kálmán,
a legtöbb idős embernek a boncolási jegyzőkönyvébe azt írják, hogy szívelégtelenség, vagy tüdőgyulladás... Pedig van olyan napi eset is, hogy férfiaknak, nőknek nem cserélik a pelenkát, mert van akiknek behoznak, de többeknek nincs. Hozzátartozójuk sincs, vagy ha van, az is vidéken. Így könnyen kialakul a felfekvés, ami vérmérgezéshez vezet. De soha nem azt írják be, ami a valós ok. Mást is mondok. Egy idős, tehetetlen ember, aki lebénult, őt etetni kellene. Idő erre nincs, leteszik a tányért az éjjeli szekrényre, majd el is viszik, s talán megjegyzik "ejnye, ejnye, ismét nem evett a hármaska, vagy nem tudom hanyaska"... Szegény szólni sem tud, mert le van szedálva, nyugtatózva, hogy ne kiabáljon, csendben maradjon. Így aztán szép csendben az öreg szervezet, megadja magát... Csendben...
*
Ami az előbbi írást illeti, amit a boncmester állít, az, hogy egy megszületendő gyermeknek a nyakára tekeredett a köldökzsinór, az előfordul szülés közben. Az én fiammal is ez történt, ma már 46 éves, meglett, egészséges ember. Csodálatos szülész orvosom volt, Isten megáldja, minden lépésében, minden lélegzet vételében. Úgy "kiforgatta" a fiamat és "ott", hogy megmentette. S, ez nem egyedi eset, sajnos többször előfordul. Ehhez szükséges egy orvosi rutin, egy pótolhatatlan tudás és szeretet. A másik, amiért üvölteni tudnék, az úgynevezett "programozott szülés". Ha a választott orvos elmegy síelni, nyaralni, akkor mindazokat a kismamákat behívja és megindíttatja a szülést. Azok a fiatal asszonyok, meg mint a "barmok", mert tudatlan baromként kezelik őket, jó, jó, udvariasan, de csak úgy, mert ebbe bele is egyeznek. Soha nem tenném, mert annak a gyereknek akkor kell megszületnie, amikor eljött az ideje. Amikorra "beért", mint ahogyan egy vidéki bába asszony is mondaná. S, ha az éjjel van, vagy karácsony delén, akkor - akkor. Az emberekben is van hiba, nem ismerik sem fel, sem el a jogaikat. No meg azt, hogy azt hiszik, ha megfizetik az orvost, akkor azzal mindent elrendeztek. Nem. Nagyon is utána kell(ene) nézniük minden orvosnak, akinek a keze alá fekszenek. Úgy kellene ennek lennie. Nem így van...
G.B.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Kedves Georgina Bojana!
Jelenlegi helyzetet legelőször 2018-ban lehet módosítani.
Be kell valljam, hogy nem sok esélyt látok a változásra.... egyszerűen nincs ellenzék.
Igen, jó sok mindent el lehet mondani a jelenlegi kormányról (is), de kommunikációban és szervezésben perverz módon profik.
Ahogy körül nézünk a környező országokban, úgy látjuk, hogy majd mindenhol ez megy..... sajnos.....
mindenki erőből kormányoz és nem észből.....
Nálunk annyival egészül ki, hogy mielőtt megcselekedik, jogilag tiszta utat varázsolnak neki..... így fáj, nem fáj, de be kell látnunk, hogy ész is van.....
Sajnálatos, hogy nem a közösség érdekében eszeskednek .....
*
Kedves Prepost Kálmán,
nagyon jók a meglátásaid és az észrevételed. Bizony mondom, a legnagyobb gond az, hogy nem elég erős az ellenzék.
100 százalékban osztom a véleményed, mivel nekem is u.ezek a gondolataim.
De ettől még egyikünk sem boldog, sőt kétségbeesett vagyok, még az sem vigasztal, hogy nem egyedül...
G.B.
 
Oldal tetejére