A magyar Sicko-Segítsünk egymásnak az egészségügyünkben

livingstons

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,

Bizonyára sokan ismeritek a SICKO amerikai dokumentumfilmet.
Aki nem ismeri röviden ismertetem.
A film több átlagos amerikai állampolgár ügyének bemutatásával nyit, akiknek életét szétzilálta, tönkretette - és néhány esetben bevégezte -, valamiféle egészségügyi ellátási katasztrófa.
Avagy az egészségügy Rémtörténetei..

Abból a megfontolásból nyitom meg a topikot,hogy itthon is nagyon sok SICKO esettel lehet találkozni és remélem itt tudunk egymásnak segíteni a különböző problémákkal kapcsolatosan ami az egészségügyet illeti.

Van amikor valaki elakad és jól jönne,ha valaki tudna és akarna is segíteni.
ORVOST ajánlani esetleg tanácsot adni,hogy MERRE INDULJON tovább.


Azt gondolom sok felháborító dologgal találkozik az ember és igazán nincs védelme.
Papírokat állítanak ki róla orvosok,szakértők és azt írnak amit akarnak,ha nincs ismeretséged és nem kerülsz olyan kezekbe aki tényleg EMBERHEZ MÉLTÓAN kommunikál veled és magas szaktudással is bír -esélyed sincs nagyon a gyógyulásra.
Sok megalázással találkozik sajnos a beteg.
Remélem talán itt lesznek olyanok akik ismernek jó orvosokat és megosztják az elakadónak.
Segíthetsz ha beteg vagy,ápoló,gyógyszertári asszisztens,masszőr,orvos etc..kérlek segíts.

Hiszen milyen a jó orvos Szentesi Éva szerint amivel teljesen egyetértek.
-Képes kommunikálni a pácienseivel
-Türelmes
-Közvetlen
-A betegség mögött látja az embert
-Képes átadni másik kollégának


A SEMMELWEIS EGYETEM ORVOSI ESKÜJE

"Én, (…) esküszöm, hogy orvosi hivatásomhoz mindenkor méltó magatartást tanúsítok. Orvosi tudásomat a betegségek megelőzésére, a betegek testi-lelki javára, betegségük gyógyítására fordítom.
A hozzám fordulók bizalmával, kiszolgáltatott helyzetével visszaélni nem fogok, titkaikat fel nem fedem. Egyenlő figyelemmel és gondossággal gyógyítok minden embert
.
Tudásomat és gyakorlati ismereteimet állandó képzéssel magas szinten tartom, de ismereteim és képességeim korlátait is tudomásul veszem. Az orvosi működésemmel kapcsolatos etikai követelményeket tiszteletben tartom. Arra törekszem, hogy az orvostudomány, valamint a Semmelweis Egyetem jó hírnevét öregbítsem és megbecsülését előmozdítsam."

Na ezt az esküt tudom túl sokan elfelejtették.
Remélem azért akadnak még kivételek akikben lehet még bizni,mert megérdemlik.
 

livingstons

Állandó Tag
Állandó Tag
  • ESKÜSZEGÉS
    Kipakol a sebész: íme a modern orvostudomány legfőbb bűnei
    Kipakol a sebész: ezek a modern orvostudomány legfőbb bűnei

Ma már nem a betegek gyógyulása a német orvosok fő célja, hanem a pénz és a minél jobb üzlet – állítja könyvében Michael Imhof német sebész. Az emberi tényezőket és a gyógyítást felváltották a gazdasági tényezők és a haszonszerzés – véli. Kemény kritikát kaptak az orvosok.
Ma már nem a betegek jóléte van a középpontban, sajnos úgy tűnik, hogy az egészség üzleti modellé fajult. A modern orvostudomány téves irányba halad – írja könyvében Michael Imhof sebész, aki úgy látja, az orvosoknak van még egy ennél szörnyűbb bűnük is, ami nem más, mint a kapzsiság.

A sebész úgy véli, hogy a hét főbűn közül a lustaság, a torkosság és a bujaság ma már nem időszerű: a gőgösség, az irigység és a harag is elavulttá vált, ami ma is aktuális, és ami az egészségügyi ellátásra is igaz, az a kapzsiság. A sebész szerint a szakmában a profit előbbre való a páciens jóléténél. Ráadásul az orvosok és a gyógyszeripari cégek új betegségeket találnak ki, hogy még több pénzt keressenek az egészségeseken, valamint korrupt szerződések hálóját agyalják ki – véli Imhof.

A kapzsiság az egészségügyi rendszerben halálos bűn Michael Imhof, a Würzburgi Klinika sebészének meglátása szerint. Az orvos Az esküszegés – üzletelő orvosok és méltóságukat vesztett páciensek című könyvében definiálta a modern orvostudomány legfőbb bűneit.

A betegségek elüzletiesedése
Ma már az egészségügyi ellátásban a gazdasági tényezők kerültek előtérbe, míg a betegség és a fájdalom a háttérbe szorult – emelte ki könyvében Michael Imhof. Bár az orvosok szívesen hangsúlyozzák egy-egy beavatkozás előtt, hogy „azért vagyunk, hogy segítsünk”, a valóságban azonban nem választják a különböző lehetőségek közül azt, ami valójában a legjobb a páciensnek – véli. Németországban 2004-ben bevezették az úgynevezett DRG-katalógust. Az újítás óta a kórházak nem a páciens kórházban töltött napjai után kapnak pénzt, hanem az egyes diagnózisok után. A változás az adatokon is meglátszik: évente átlagosan 2,2 százalékkal, 2010-re egészen pontosan 6,82 napra csökkent a kórházban töltött idő. Azokat a betegeket is hazaküldik, akik még nem gyógyultak meg.

A csípőműtétek nyereségesek
Megfigyelhető továbbá, hogy a nagyobb anyagköltséggel bíró műtétek (csípő, porckorong, térdízület) száma is megnövekedett Németországban. Imhof szerint ennek oka nemcsak az öregedő társadalomban keresendő, hanem az anyagiakban is. Átlagosan csaknem 7000 eurót számláz ugyanis a DRG-katalógus a csípőműtétek után a kórházaknak. A porckorongműtétekért átlagosan 6600 eurót kapnak a német orvosok. 200 ezer csípőprotézist ültetnek be évente Németországban, az összes többi európai országban összesen ültetnek be 300 ezret – olvasható Imhof könyvében.

A gyógyszeripari vállalatok
A könyv szerzője szerint a gyógyszeripari vállalatok kétszer annyit költenek reklámra és marketingre, mint kutatásra. A magas marketingköltségek miatt jóval drágábbak a gyógyszerek Németországban, mint másutt. A németeknél az egy főre jutó éves fájdalomcsillapító-fogyasztás 50 tabletta, Franciaországban és Svájcban ez a szám háromszor annyi, 150.

Az orvosok kapzsisága
Már a váróterembe érve különböző plakátok hirdetik a jobbnál jobb, nagyon speciális kiegészítő egészségügyi szolgáltatásokat. A növekvő költségvetési nyomással és a csökkenő díjakkal szembesülve új bevételi források után kezdtek nézni az orvosok, így született meg az úgynevezett egyéni egészségügyi szolgáltatás, amit a betegeknek saját zsebből kell fizetniük, így nagyszerűen virágzott ez a szürke piaci terület – írja Imhof. Az egyéni egészségügyi szolgáltatások közé tartozik többek között a szemnyomásmérés, a különböző – utazással, sporttal és stresszel – kapcsolatos vizsgálatok, vagy a dohányzásról való leszokást segítő terápiák. Fontos megemlíteni, hogy korábban 26 egyedi egészségügyi szolgáltatást vettek Németországban górcső alá, 12-ről állapították meg, hogy nemcsak hogy nem használnak, de még károsak is.

Az etikai problémák
Minden évben több ezer kísérletet és vizsgálatot publikálnak. A kritikusok arról panaszkodnak, hogy sokszor embereken tesztelnek olyan gyógyszereket, amelyekről korábban, állatokon végzett kísérletek során kiderült, hogy nem nyújtanak védelmet. A vizsgálatok nemcsak hogy sokszor feleslegesek, hanem még hamisak is – állítja Imhof, „Szinte minden harmadik, rákkal kapcsolatos kísérletet a gyógyszeripar finanszíroz” – hangsúlyozta a sebész.

Az orvosok együttérzésének hiánya
A halálfélelmet csak a gondoskodás és a beszélgetések enyhíthetik valamelyest. Sok daganatos beteg hal meg anélkül, hogy ezeket megkapná, azért, mert hiányzik a megfelelő ellátás és a kórházi személyzet – véli Imhof. Ehelyett az orvosok gyakran radikális terápiákhoz folyamodnak, amelyek még meghosszabbítják valamennyivel a beteg életét. „Ami igazán perverz” – mondja az orvos, az az, hogy a páciens életének utolsó napjai is az agresszív terápiáról szólnak.


Forrás:Focus.de
Mno.hu
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Az egeszsegugy allandoan fejlodik ujabb es ujabb muszerekkel gyarapodik es ezek nem olcsok.
A sok kritikusnak semmilyen tapasztalata nincs a valosagrol. A kutatasok nem csak a gyogyszer hanem a muszerek CT kepi megjelenitese a biztos diganozist segitik.
HA egyszer betegkent kerulsz majd az egeszsegugybe te magad is ragaszkodsz a legkorszerubb gepekhez a legbiztosabb muteti beavatkozashoz. A kutatas nem olcso dolog es mire hasznalhato megvasarolhato gyogyszer lesz valamibol millioegy teszten kell atmennie. Arrol nem is beszelve ha kiderul hogy megse jo az a kutatasi irany mas fele kell nezni.
Osszesegeben az emberiseg atlag eletkora hogy egyre jobban kitolodik az az egeszsegugy fejlodesenek is koszonheto.
Meg az se rohato fel hogy jol keresnek a kutatok ,az orvosok, akik alalndo tanulassal es gondolataik megvalositasaval viszik elore a vilagot. Nem a kazankovacsara fogod te se bizni ha csipobeultetesre van szukseged.
 

livingstons

Állandó Tag
Állandó Tag
Amputáció helyett

A Hálózat Televízió "Ne kockáztass"- című műsorában.
 
Utoljára módosítva:

livingstons

Állandó Tag
Állandó Tag
HBO
Mi az a hiperbár oxigénterápia?

A nem baleset okán végzett lábamputációk 70 százaléka cukorbetegség eredetű és évente négyezer lábat kell amputálni Magyarországon a diabétesz szövődményei miatt, pedig egy speciális kezeléssorozattal minden harmadik ilyen műtét elkerülhető lenne.

A „diabéteszes láb” és a vele járó fekély a cukorbetegségben szenvedőket érintő egyik leggyakoribb és legsúlyosabb szövődmény, ami akár a végtag amputálásához is vezethet. A cukorbetegek krónikus, nem gyógyuló sebei változó mértékben, de mindig oxigén hiányosak. A sebgyógyulás szempontjából lényeges élettani folyamatok oxigént igényelnek, azonban a cukorbetegség miatt a végtag vérkeringése elégtelen, így nem juthat a sebgyógyuláshoz szükséges elegendő mennyiségű oxigén a fekélyes testrészhez.

Magyarországon már több mint négy éve elérhető egy speciális gyógymód, melyet a világban számos helyen alkalmaznak eredményesen és nemcsak a diabéteszes-láb amputáció elkerülésére. A hiperbár oxigén (HBO) terápiával, azaz nagynyomású – a tengerszinten mérhető, normál földi légköri nyomásnál magasabb légnyomás – oxigénterápiával lényegesen javítható a vérkeringés, a kóros folyamat megállítható és sikeresen segíthető a gyógyulás. A klinikai vizsgálatok szerint a nagynyomású oxigénterápiával kiegészített kezelések során a betegek közel 80 %-ánál jelentős javulás érhető el.

A modern hiperbár orvostudomány fejlődése az 1950-es évekre tehető, az amszterdami egyetemen ekkor végeztek először szívműtétet hiperbár kamrában. A hiperbár oxigén terápia manapság már számos országban elismert és használt gyógymód, Európában közel 200 hiperbár kamra működik és jelentős azon országok száma, ahol a társadalombiztosító a teljes kezelési ciklust finanszírozza.

A hiperbár oxigénterápia során a páciensek egy speciális kialakítású nyomásálló kamrában (ún. keszon kamrában) a normál légköri nyomásnál másfél vagy kétszer nagyobb nyomáson 100%-os, orvosi tisztaságú oxigént lélegeznek be. A légzőmaszk segítségével koncentráltan belélegzett oxigén a tüdőn keresztül a véráramba jut. A magas nyomás és a 100%-os tiszta oxigén hatására a tüdőből áramló vér akár 15-20-szoros oxigénmennyiséget is szállíthat; ennek egy részét a vörösvértestekhez kötve, míg más részét a vérplazmában oldva. A kezelés során a verőeres vér teljes oxigénkoncentrációja a normálérték 20-szorosára nő, ezért még az olyan szövetekhez is jóval nagyobb mennyiségben jut el az oxigén, amelyek vérkeringése és oxigén ellátottsága normál körülmények között elégtelen. A kezelés hatására aktiválódnak azok az élettani folyamatok, amelyek az oxigén mennyiségétől függnek: beindul a sebgyógyulás, a fekély összehúzódik, a rossz vérellátású hajszálerek keringését javítja és a korábban élettelen végtag megmenthetővé válhat.

A mesterséges módon megnövelt oxigénkoncentráció ezen kívül a természetes gyógyulási folyamatokat erősíti a beteg szervezetében: segíti a fehér vérsejteket a fertőzések leküzdésében, serkenti a kapillárisok és a kötőszövetek kialakulását, javítja a vérkeringést és az immunrendszert, gyorsítja az anyagcserét.

Bár a HBO fájdalommentes és csekély kockázattal járó gyógymód, de a terápia megkezdését minden esetben alapos szakorvosi vizsgálat előzi meg. A hiperbár terápia nem önálló gyógymód, hanem kiegészítő terápia, ezért a szakorvosi kooperáció elengedhetetlen a kezelési ciklus megkezdése előtt és alatt is. A kezelések száma állapot- és diagnózisfüggő, általánosságban elmondható, hogy a HBO terápia érezhető hatásai a tízedik kezelést követően jelennek meg és a kezelési ciklus után a gyógyulási folyamatok a terápia nélkül is fenntarthatók.

A hiperbár oxigénterápia felhasználási területei igen szerteágazóak, a HBO sikeresen alkalmazható például az agyvérzés, szénmonoxid-mérgezés, különféle fertőzések, a Lyme-kór, valamint a nehezen gyógyuló sebek, fekélyek gyógyításában. A módszer pozitív hatása a baleseti sérülések és sportsérülések kezelésében is jelentkezik, mert a gyorsabb csont- és szövetképződéssel a rehabilitációs időt akár a felével is csökkentheti. A vér oxigén szintjének növelésével a sebgyógyulás is gyorsabb lesz, így a terápia alkalmazható a műtéti (pl.: plasztikai) beavatkozások után is. A HBO továbbá hatékonyan segíti a neurológiai megbetegedések (például a migrén, fülzúgás) az égési sérülések, csont- és csontvelőgyulladás, keringési rendellenességek, de akár az onkológiai terápiák mellékhatásainak kezelését is. A felsorolás természetesen nem teljes, és a hiperbár oxigénterápia alkalmazási területeivel kapcsolatosan jelenleg is folynak a kutatások, így a közeljövőben további kórképekben is új terápiás publikációk és indikációk várhatóak, mint például az őssejt beültetés hatékonyságának fokozása.


Forrás:életforma.hu
 
Utoljára módosítva:

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Ez nem a reklam helye.
A fajdalom csillapitas mindenhol igen szeles skalan van, legyen az korhaz, vagy otthoni hasznalatra.
 

livingstons

Állandó Tag
Állandó Tag
Az egeszsegugy allandoan fejlodik ujabb es ujabb muszerekkel gyarapodik es ezek nem olcsok.
A sok kritikusnak semmilyen tapasztalata nincs a valosagrol. A kutatasok nem csak a gyogyszer hanem a muszerek CT kepi megjelenitese a biztos diganozist segitik.
HA egyszer betegkent kerulsz majd az egeszsegugybe te magad is ragaszkodsz a legkorszerubb gepekhez a legbiztosabb muteti beavatkozashoz. A kutatas nem olcso dolog es mire hasznalhato megvasarolhato gyogyszer lesz valamibol millioegy teszten kell atmennie. Arrol nem is beszelve ha kiderul hogy megse jo az a kutatasi irany mas fele kell nezni.
Osszesegeben az emberiseg atlag eletkora hogy egyre jobban kitolodik az az egeszsegugy fejlodesenek is koszonheto.
Meg az se rohato fel hogy jol keresnek a kutatok ,az orvosok, akik alalndo tanulassal es gondolataik megvalositasaval viszik elore a vilagot. Nem a kazankovacsara fogod te se bizni ha csipobeultetesre van szukseged.

A kutatások eredményei zseniálisan magas szinten vannak és folyamatosan fejlődnek.
Rengeteg ember életét könnyítik meg a technikai találmányok is például a művégtagok etc...
Senki sem róta fel nekik,tisztában vagyok amiről írsz.
De az felróható,hogy elveszett az esküjük,persze akadnak kivételek.Emberek a nemtörődömségük miatt halnak meg és teszik tönkre az életüket.
Emberszámba sem veszik a beteget és még sorolhatnám..
Bizonyára nálatok magasabb színvonalon van az egészségügy.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A fejlettseg penz kerdese , mennyi penz all rendelkezesre, mit tudnak megvenni, a legujabb fejlesztesekbol.
Nalunk is van tevedes, muhiba perek sokasaga, ami nalunk termeszetes, hogy ha valaki beteg es ilyen komoly baja van ,elmegy es ker masodvelemenyt masik orvostol. MA az internet mindenkinek elerheto es utana lehet nezni a betegsegnek a legujabb kutatasoknak az adott betegsegrol es gyogymodokrol. Net doktorok /vegzett orvosok/ elmagyarazak a betegseget a lehetosegeket is stb.
Az orvos is tevedhet, es mindenki hisz emberek vagyunk, de egy amputacional vannak protokolok amik utan mennek, es azt se szabad elfelejteni minden ember maskeppen reagal , mas eset, nincs ket egyforma amire ra lehet huzni mindent.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Az egeszsegugy ezer aga boga van. Laikuskent csak a sajat vagy a kornyezetemben levo tapasztalatrol tudok irni. Az az orvos akivel nem lehet szot erteni akibe nincs empatia aki a felso C-rol beszel a beteggel azt ott kell hagyni. Szakmai kerdesekben az oxigen adagolas es modjaba, vagy egy amputaciorol vitazni ugy hogy nincs ilyen iranyu kepzettsege az embernek se nem informacio se nem kovetendo a leirtak.

A kutatasokrol.
PAr honapja volt egy infaktusom, tul eltem. A heten behivtak a korhazba vervetelre, es egy beszelgetesre. KAptam egy 20 oldalas paksametat hogy olvassam el, es vegyek reszt egy kutatasi programba, ami vegul arrol szolt hetente kell vervetelre mennem, es tobb fele gyogyszert beszednek 1 honapig utana meg placebot megint gyogyszert.egy gyogyszert tesztelnenek a szivbajosoknak akik mar atestek infaktuson. Termeszetes hogy mindneki szeretne segiteni leirtak a varhato mellekhatasokat a raktol kezdve a vese maj es minden fele nyavaja. methotrexate gyogyszerrol lenne szo.
Meg egy $50 is adnak alkalmankent ha resztveszek benne + $25 parkolo visat adnak.
Nem orult az orvos hogy lemondtam es nem akarok resztvenni a programjaba. Gondolom tobb ember is igy dontott mint en, de lehet olyan is aki viszont kapva kap az ilyen lehetosegen.
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Utoljára módosítva:
Oldal tetejére