A norvég külügyminiszter is elmondta, hogyan mondott le Magyarország 77 milliárd forintról

A teljes összeg huszada civil szervezeteknek ment volna, a pályáztatásba a magyar kormány nem szólhatott volna bele, de a felek nem tudtak már az alapkezelő személyében sem megegyezni.

A Telex.hu július 22-én számolt be arról, hogy Magyarország inkább nem kérte a Norvég Alapból általa felhasználható 77 milliárd forintot, mert abban volt egy mintegy 4 milliárdos tétel, a Civil Alap, amelynek felhasználásába nem szólhatott volna bele. Cikkünk itt olvasható.

A Telexhez eljuttatott közleményében Norvégia, nevezetesen Ine Eriksen Søreide külügyminiszter is megerősítette, hogy nincs megállapodás Magyarországgal az EGT és Norvég Alapokról, mert a donor országok (Norvégia, Izland, Liechtenstein) és Magyarország nem tudtak megállapodni az EGT és Norvég Alapok civil társadalomnak szánt támogatásainak a kezeléséről.
Az alapoknak röviden az a háttere, hogy Norvégia és a másik két állam az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás révén része az Európai Unió belső piacának, „cserében” az EGT és Norvég Alapok révén önkéntesen hozzájárulnak az európai célkitűzések eléréséhez. Az alapokat 95 százalékban Norvégia finanszírozza, a fennmaradó rész Izland és Liechtenstein hozzájárulása.
Az EGT és Norvég Alapok támogatási összege a 2014-2021-es időszakra 2,8 milliárd euró, ami 15 kedvezményezett ország között oszlik meg. A jelen időszakra Magyarországnak előirányzott pénzeszköz 214,6 millió euró (359 forintos euró mellett ez 77 milliárd forint).
A megállapodás hiányában a jelenlegi időszakban Magyarországon nem lesznek az alapokból finanszírozott programok, és Magyarország elveszti a hozzáférést a 77 milliárd forinthoz.
„Megerősíthetem, hogy egy hosszú és átfogó folyamatot követően nem jutottunk egyetértésre. Véleményünk szerint az EGT és Norvég Alapok nagyon hasznosak lehettek volna különösen a magyarországi civil társadalom támogatásában, továbbá a gazdasági, energia és klímavédelmi innovációk fellendítésében, valamint a kisebbségi jogok előmozdításában.”
- mondta Ine Eriksen Søreide.
2016 óta folytak tárgyalások a Magyarországnak előirányzott mintegy 214,6 millió euró felhasználásáról.
2020. december 21-én született az az együttműködési megállapodást, amely deklarálta, hogy egyetlen program sem hagyható jóvá egy független civil alapkezelő kinevezése előtt.
A Telex tőled függ. Segítsd a munkánkat egyszeri vagy rendszeres támogatással!
Július 21-r volt kitűzve a határidő az alapkezelő kiválasztására, de ebben nem sikerült a feleknek, így a tervezett programok nem valósulnak meg.
A donor országok mind a 15 kedvezményezett országban megkövetelik, hogy a civil társadalom támogatását szolgáló alap kezelése a hatóságoktól független legyen. Ezzel Magyarország is egyetértett, azt azonban nem fogadta el, hogy a szakmailag legalkalmasabb pályázó kapja a megbízást. Ezért nem tudtunk megegyezni.
– mondta a külügyminiszter.
A donor országok mindvégig közös állásponton voltak a kiválasztási folyamatot illetően, és mivel az EGT és Norvég Alapok finanszírozási programjában a civil társadalom támogatását szolgáló alap valamennyi kedvezményezett országban kötelező program, így végül az egész összeg ment a levesbe.
Mint a Norvég Külügyminisztérium most elmondta, a civil társadalom támogatását szolgáló alap kezelőjét valamennyi kedvezményezett országban nyílt pályázat útján választják ki. A pályázók értékelése és rangsorolása az alábbi kritériumok szerint történik:
  • Kompetenciák, szakértelem és tapasztalat
  • A konzorciumon belüli szereposztás és menedzsment
  • Programleírás és -indoklás
Brückner Gergely

1627026978-temp-pcjlfj-20210723-1630-1086-90-zc.jpg
 
Ovi jól kibabrált veletek. Oda a 77 milliárd. :D
Eddig se sok mindent láttunk belőle. Én attól tartok, hogy nem kormányváltás, hanem személycsere lesz itt. Rosszabbul fogunk élni, mert amit Orbán felvett hiteleket, nekünk átlagembernek kell majd kifizetni. Orbán nem hülye. Az ő és barátai vagyona be van betonozva. Hát, ez van.
 
Eddig se sok mindent láttunk belőle. Én attól tartok, hogy nem kormányváltás, hanem személycsere lesz itt. Rosszabbul fogunk élni, mert amit Orbán felvett hiteleket, nekünk átlagembernek kell majd kifizetni. Orbán nem hülye. Az ő és barátai vagyona be van betonozva. Hát, ez van.
Igazad van. Aki ilyen módon betud húzni egy országot a csőbe, az biztos hogy nem hülye. :)
 
Le van nem vitás(maradva) de ha iránt a vaskalapos őskövület fundamentalisták által lemarasztott nép azon részére gondolsz
Akkor ennyi és épp csak ennyi hasonlít.
De a magyar lemaradást ha van(mert van)
Az úgynevezett lebutulást.
Azt épp a nyugati kultúra és módszerek okozzák
Mert kinek kell okos választó
Mert kinek kell okos vásárló?
A fogyasztói társadalomnak nem kell.
A politikához nem kell.
Ezért hát vigyük lejjebb mindenütt.
A politikában az 1 bites választónak 1 bites plakátok és kérdőívek
Hagyjuk az oktatást.
A médiát eresszük rá a nézettségi alapon.Minél bugyutább sorozatokkal.
Mert igényt erre láttunk
És azt ki is elégítik.
Csak kérdés mi ment le elébb. A rászoktatás vagy az úgyis csak ezt nézik.
A végeredmény kell a butítás és kell a sötétben tartás
Ebben van hasonlóság De mégis teljesen más
A nyugati butítás eszköze a média. Az iánié a papok
Na most az Iszlámnál is ugyanaz: kielégítenek egy elvárást?
Vagy teremtik?

A négy páncélos és a kutya SZÍNEZETT 1 rész régen és most is jo vot a telos.....​

 
ha te nem tartod betegesnek, hogy Amszterdamban a kirakatban árulják a nőket (persze az erkölcscsősz EU szerint ez OK), vagy erkölcsi züllésnek, hogy ovodákban népszerüsítik a homoszexualitást, metagadják a történelmüket, Európában leveszik a keresztet mert sérti a tárgyaláson a muszlim bűnözöt .....
Otthon nem allnak az ut szelen a lanyok,uzik az osi mesterseget?
Eu ban van kepviseletuk orvosi ellenorzesuk es emberi jogaik.
A kereszt es egyeb vallasi szimboliumok helye a templom.
Ovodaba nyilvan az azonosnemu parok gyereke jar. Szerinted jobb helyen lenne ha intezetekbe lenne es hasznalnak gyereket szexualisan mint ahogy nagyon sok esetrol derult feny, az elfogadhato?
 
Otthon nem allnak az ut szelen a lanyok,uzik az osi mesterseget?
Eu ban van kepviseletuk orvosi ellenorzesuk es emberi jogaik.
A kereszt es egyeb vallasi szimboliumok helye a templom.
Ovodaba nyilvan az azonosnemu parok gyereke jar. Szerinted jobb helyen lenne ha intezetekbe lenne es hasznalnak gyereket szexualisan mint ahogy nagyon sok esetrol derult feny, az elfogadhato?
Évek óta nem látni már az utak mentén őket, mára már a napernyők is eltűntek az út széléről, az üzletkötés az utcáról gondolom az internetre került át.
Jog, képviselet stb. akkor lehet beszélni, ha hivatalosan bejelentve végzi a tevékenységét. Ők lehetnek a kevesebbek, a többség feketén űzi a mesterséget.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Szpahi wrote on Konradino's profile.
Szia!
Windows 10 alatt winrar-ral simán kibontotta, s pdf-ben olvasható az eredmény.
Üdv
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. 5. osztály nat 2020 természettudomány tantárgyhoz esetleg tudnátok dolgozatot küldeni? köszönöm szépen előre is a segítségeteket!
Valakinek meg van azangol tz? Project 5 unit 3?Sziasztok! Mivel az interneten nem találtam ezt a témazárót gondoltam meg kérdezem hogy valakinek van e ilyen lapja mert pl már meg írta vagy valami.....fontossak lennének a feladatok... Köszönöm ha valaki segít.
Lucan0 wrote on angel1208's profile.
Kedves Angel sehol nem találom a zsebkendőm hová tetted?
Stieb Gabriella wrote on ronix7-7's profile.
Szia! Szeretném megkérdezni, hogy Széplaki Erzsébet Szövegértést fejlesztő gyakarlatok 5 évfolyam részére, fel tudnád tölteni? Szerintem Apáczais. Köszönöm szépen.

Statisztikák

Témák
37,467
Üzenet
4,622,207
Tagok
604,432
Legújabb tagunk
Sándor Dávid 0826
Oldal tetejére