A Pentagon több mint félmilliárd $-os szerződést kötött a déli határfal egy részének újjáépíretésé

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 17.

Melitta - 2019 Május 17, 06:31
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az USA-ba érkező migránsoknak csak a 12 százaléka volt szakképzett, szemben Kanadával, ahol a bevándorlók 63, vagy Ausztráliával, ahol 68 százaléka tartozott ebbe a csoportba.

  Az amerikai védelmi minisztérium 646 millió dolláros szerződést kötött egy céggel az amerikai-mexikói határfal egy szakaszának újjáépítésére - tudatta a tárca közleményben szerdán.

  A megbízást egy új-mexikói székhelyű vállalat kapta, amelynek meg kell terveznie és újra kell építenie az arizonai-mexikói határon álló falat. A munka befejezésének határideje: 2020. január 31.

  A tárca nem közölte, milyen hosszú ez a falszakasz.

  Donald Trump elnök még januárban - miután a kongresszus nem szavazta meg a falépítésre kért összeget - arra utasította a védelmi minisztériumot, hogy csoportosítson át pénzalapokat a falépítésre. Patrick Shanahan ügyvezető védelmi miniszter a múlt héten hagyta jóvá, hogy másfél milliárd dollárt csoportosítsanak át a tárca költségvetéséből egy több mint 130 kilométeres falszakasz megépítésére.

  A migrációhoz kapcsolódik, hogy Donald Trump csütörtökön a Fehér Ház Rózsakertjében felvázolta új elképzeléseit a bevándorlási törvény átalakításáról. Az amerikai sajtóban kiszivárgott információk szerint az elnök várhatóan bejelenti majd a vízumlottó gyakorlatának megszüntetését, a bevándorlási kérelmek érdemek (végzettség, szakmai képzettség) alapján történő elbírálásának bevezetését, a zöldkártyával rendelkezők több mint felének amerikai letelepedési engedélyezését.

  Lapinformációk szerint az új tervek hónapok óta tartó kidolgozásában részt vett Jared Kushner, a Fehér Ház egyik tanácsadója, aki egyben Donald Trump veje, valamint Stephen Miller belpolitikai tanácsadó, akit a bevándorlással kapcsolatos keményvonalas álláspontjáról ismernek az amerikai politikai életben. A The Wall Street Journal című amerikai lap értesülései szerint Kushner és Miller a kanadai, az ausztrál, az új-zélandi és a japán bevándorlási politikát is megvizsgálta, és azt kellett megállapítaniuk, hogy az elmúlt években az Egyesült Államokba érkező migránsoknak csak a 12 százaléka volt szakképzett, szemben Kanadával, ahol a bevándorlók 63, vagy Ausztráliával, ahol 68 százaléka tartozott ebbe a csoportba.

  MTI

  upload_2019-5-17_0-31-43.jpeg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 17.

  1. Piti Sándor
   Piti Sándor
   Nem számít: a "Köpcös" már átfúrta pár százszor a határt....:)
   Fent legálisan,a föld alatt illegálisan lehet bejutni Amerikába.
   Lehet,hogy az alvállalkozói már Röszkénél is fúrnak?:D
  2. prominor
   prominor
   Nocsak miket nem tudsz..
   Lehet azért ilyen drága a Budapest -Belgrád vasút, mert benne van már a Kelebia-Суботица metró építése is?

Megosztás