...a szív csendje...

bambusznad témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2008 December 1.

 1. bambusznad

  bambusznad Állandó Tag

  szép reggelt:)

  <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NYnqH1OIPiY?fs=1&amp;hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NYnqH1OIPiY?fs=1&amp;hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

  :88:
   
  zzsuzsa kedveli ezt.
 2. THOTHEM

  THOTHEM Állandó Tag

  drága szívvel élők!

  Buzdítalak benneteket egy új munkára - immár másokért és csak másodlagosan magunkért.
  A földön itt az idő - hogy győzzön az ért-elem (a hatodik elem) - de a szó magyaros és igazi jelentésében.
  A lélek nem önös érdekeket szolgál - hanem arra vágyik - hogy újra elérje a tökéletes egyesülést az ősi eggyel.

  Ez a teremtett világban is lehetséges a sok-sok lélek tökéletes összekapcsolódása által.
  Ez a folyamat zajlik - de most már a tudatos szakaszba lépnek a változások.
  Ti akik már érzitek és értitek ezt - tegyetek mások-ért - ez az ért-elem felső foka.

  Az új eszköz ebben a folyamatban a szívcsakránk - ahol egyesíteni és kiárasztani tudunk minden felsőbb energiát.
  Kérlek tegyétek alkalmassá test-lelketeket erre a munkára.
  Ne csak meditációkkal segítsünk a világnak - hanem a mind nagyobb környezetünk közvetlen megváltoztatásával a szeretett kiárasztása által.

  (ne feledjétek kísérletileg is igazolt tény - hogy egy pozitív kisugárzású rendezvényt követően később érkezők is megváltoznak - hat rájuk az ott hagyott magas rezgés.)

  hogy működjön ez a remek eszköz - kérlek folytassátok a testi-lelki tisztulást: Táplálkozásban és gondolkodásban.
   
 3. breksilány

  breksilány Állandó Tag

  Egy érdekes tény!
  Bebizonyították, hogy a magzat már az anyaméhben megtanul mosolyogni!
  Lehet, hogy csak később felejtünk el! :(
  Dolgozzunk azon, hogy ez ne így legyen!
  A gyerekek mennyire tökéletesek! :)
   
 4. elke

  elke Vendég

  <object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/0RbXYoUVXMM?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/0RbXYoUVXMM?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></object>
   
 5. bambusznad

  bambusznad Állandó Tag

  köszönömkiss
   
 6. Sziszusz

  Sziszusz Állandó Tag

  Bármilyen kérdésre a leghitelesebb válasz, a tapasztalat és amit nem mondasz el, azzal mondod a legtöbbet. kiss
   
 7. injekció

  injekció Állandó Tag

  Ha magadba mélyedsz és figyelsz a csendre, megtapasztalod a lelki békédet, és harmonizálódik az életed.
   
  Orshy és evapatocs kedveli ezt.
 8. bambusznad

  bambusznad Állandó Tag

  A Földön mindaz, ami keletkezik és elmúlik, valóságnak neveztetik; csak éppen a képzelet tűnik olyannak, mintha teremtményeit a semmiből húzkodná elő. Az ál-semmi, ahonnét a képzelet merít: a valóság; s a sok külön-lévő ál-valóságban csak az a valódi, ami bennük semminek, képzeletnek rémlik: érzékelhetetlen, közös lényegük, a változó megnyilvánulások mögötti változatlan létezés.

  Weöres
   
 9. szlagi

  szlagi Állandó Tag

  Ahogy öregszem egyre nehezebben viselem a szomszédaim zaját, és vágyom a szív csendjét.
   
 10. kuglika

  kuglika Állandó Tag

  [SIZE=+1]A csend mindezeknél több, összetettebb valami. A csend szintézis, a bens&otilde; én szintézise, ahol a béke, a rend, a harmónia kialakul. A bens&otilde; én csendjében teremt&otilde;dik meg, (ahogy Michelangelo bens&otilde;ségessége, halksága miatt óriás). A csönd nem üresség, nem sivatag. Nem nyílik meg mindjárt. Az ember birodalma bent van, önmagában. A sivatag se homokból és berberekb&otilde;l és fegyveres mórokból áll.....!
  Ami lényeges, láthatatlan. Nem látni semmit, nem hallani semmit, mégis valami sugárzik. "Nem lát semmit. Nem hall semmit. Valami mégis csöndesen sugárzik..."
  ("On ne voit rien. On nentend rien. Et cependant quelqne chose rayounne en silence..." <TT>Antoine de Saint Exupéry</TT>: A kisherceg.)
  A csönd gazdagság, a lélek fény&ucirc;zése. Az igazán igaz ember nem lehet nélküle. A csönd és a közösség egymás nélkül elképzelhetetlen.
  A világot, melynek rendjében élünk, nem lehet megérteni, csak akkor, ha magunk maradunk vele.
  A csend küzdelmekb&otilde;l született harmónia, küzdelmekr&otilde;l született béke. A csend mérk&otilde;zés. A csend a küzdelem eredménye. Az ember akkor fedezi föl amikor megmérk&otilde;zik az akadállyal.
  A csend titok: Minden embernek megvan a maga titka, egy hangsúly, egy mozdulat, egy csönd. A csendben születik meg a védtelen remény.
  Amit keresünk életünk folyamán, a dolgok mögött rejlenek a csendben.
  A csend ad otthont a szellemnek. A tiszta logika szétrombolja a szellem életét. A megismerés útja nem a szétbontás, nem a magyarázat. Hanem a látás. A csend látható. A csend hallható.
  A csend láthatatlanul is látható, hallhatatlanul is hallható. A csendben találkozhat az ember az Istennel. A csendben találkozhatunk önmagunkkal. Isten bennünk lakik.
  A csend szeretet. Az Isten szeretet és aki szeret Isten életét éli. Az igazi szeretetre megtanít a Szentlélek, ha csendet teremtünk a szívünkben. A Szentlélek gyümölcse pedig a "szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, h&ucirc;ség, szelídség, önmegtartóztatás" (Gal 5,22).
  Bens&otilde; er&otilde;forrás ez, mely er&otilde;forrás nélkül lehetetlen lenne, f&otilde;leg a mai világban élni.
  A csendnek méltósága van. A csend emlékezés: rang és rangsor nélkül ezért id&otilde;tálló. A sok hamis hang között a csend az a valami, ahol az igazság megnyilvánul. A csend a küzdelmes harmónia, a lélek küzdelme, a testetlen valóság örökös. Nem múlik el az emberekkel, nem múlik el az évszázadokkal, nem múló mint az id&otilde;, hanem olyan mint a szépség, jóság, igazság, szeretet. Örök. (A Szép Igaz, s az Igaz Szép, Keats.)
  Az igazság meg a szeretet nem ember alkotása. Az ember részesedik az igazságban és a szeretetben. Igazság és szeretet: ajándék.
  "...........az id&otilde; múlhat, a szépség és jóság, a szeretet és az igazság nem múlik el az évszázadokkal, nem múlik el az emberekkel, hanem örökös, mint a testetlen valóság, s ezekb&otilde;l annyit kap mindenki, amennyit megérdemel..." <TT>Fekete István</TT>: Tüskevár.
  A lélek lelkesül, ha árnyékban is van, ezért lélek. A csend csendesül, ha zajban van is, ezért csend...
  A virág is csöndesen növekszik, nem csinál lármát. A szépség is csendes alapokon mendegél, akár a bölcsesség, ez &otilde;rzi meg a szerencsét és az igaz h&otilde;siességet. A lármával telt világ tele hamis h&otilde;siességgel, hamis szerencsével, hamis bölcselkedéssel és igaztalan szépséggel.
  "Az örökkévalóság szava, csak a csendben szólal meg"
  (Das ewige Wort wird nur in der Stille laut. - <TT>Meister Echart</TT>)[/SIZE]
   
  WyZsóy és evapatocs kedveli ezt.
 11. kuglika

  kuglika Állandó Tag

  A csönd nem csupán a természet hangja, hanem a lélek legbenső szükséglete.” (Tatiosz)

  <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="98%" align=center><TBODY><TR><TD class=csakidezet colSpan=3 align=middle>Csend kell ahhoz, hogy megérezzük a mindenséget, hogy meghallhassuk az örökkévalóság szavát. A Csend az örökkévalóság alkotórésze. A világ elmúlik, de a Csend megmarad, azért érezzük azt, hogy mérhetetlen erő és el nem érhető bölcsesség rejlik a Csendben.</TD></TR><TR><TD align=left> </TD><TD class=idezet align=middle>Széchenyi Zsigmond</TD></TR></TBODY></TABLE>

  <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="98%" align=center><TBODY><TR><TD class=csakidezet colSpan=3 align=middle>Az öröm leghívebb szószólója: a csend. Alig volnék boldog, ha volna rá szavam.</TD></TR><TR><TD align=left> </TD><TD class=idezet align=middle>William Shakespeare</TD></TR></TBODY></TABLE>

  <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="98%" align=center><TBODY><TR><TD class=csakidezet colSpan=3 align=middle>Aki ismeri a csend legyőzhetetlen békéjét, azt nem lehet megbántani, és az nem is bánt meg senkit.</TD></TR><TR><TD align=left> </TD><TD class=idezet align=middle>Mikhail Naimy</TD></TR></TBODY></TABLE>
   
  Erio és hannah22 kedveli ezt.
 12. bambusznad

  bambusznad Állandó Tag

  kiss
   
  Erio kedveli ezt.
 13. bambusznad

  bambusznad Állandó Tag

  <iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/b0lxbzgwW7I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
   
 14. bambusznad

  bambusznad Állandó Tag

  szép napot :)

  <iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/l5-WaEwrXak" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
   
  Erio és Gloryana kedveli ezt.
 15. Gloryana

  Gloryana Állandó Tag

  Köszönöm. Nagyon szeretem Deva Premalt :) Sokszor, ha nem tudok aludni, csak beteszem meghallgatni és a zenéjére alszom el.
   
 16. bambusznad

  bambusznad Állandó Tag

  ...

  „Az felállt, és mindenét otthagyva követte őt.”


  Lk 5,28
   
  steve3 és evapatocs kedveli ezt.
 17. elke

  elke Vendég

  <iframe title="YouTube video player" width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/YJ8C5b6GWgQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
   
 18. dactylus

  dactylus Új tag

  Korunk az élet és a halál találkozási pontjára került.
  <syrventes>
   
 19. hannah22

  hannah22 Állandó Tag

  ...minden pillanat:p egyben alfa és omega....

  korunk kórisme a kor=kór ........kiss
   
 20. bambusznad

  bambusznad Állandó Tag

  Nem lehetek más, mint amilyen vagyok...mindig másmilyen vagyok...:D
   
  evapatocs kedveli ezt.

Megosztás