A szingliken keres az élelmiszeripar

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Március 15.

Melitta - 2019 Március 15, 21:37
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Soha nem látott szintre nőtt az egyedül élők száma Kanadában, amire az élelmiszeripar az egyadagos ételek bővített kínálatával reagál – sokkal magasabb nyereség mellett. A készételeken belül az egyadagos kiszerelések ráadásul különösen jó nyereséget hozhatnak, hiszen egy plusz ár elérése egy adag esetében gyakran nem olyan szembetűnő.

  Az egyedül élő felnőttek száma még sosem volt ilyen magas Kanadában, hiszen az észak-amerikai ország háztartásainak csaknem harmada, 28 százaléka egyetlen emberből áll. Ez mintegy 4 millió háztartást jelent, és várhatóan néhány éven belül 5 millióra nő ez a szám – írja a Montreal Gazette című kanadai lap online változata. A portál elemzésében kifejti:

  a nyugati világban mindenhol nagyon népszerű kényelmi ételek egyemberes adagjai jó lehetőséget jelentenek az élelmiszer-feldolgozóknak a nyereségük növelésére.

  [​IMG]
  Az élelmiszeripar a kényelmi ételeket igazán a második világháború után fejlesztette tökélyre, amikor a technológia és a háztartások hűtési, fagyasztási kapacitása is széles körben lehetővé tette ezt. Az egyedül élőkre ugyanakkor sokáig nem reagált az iparág – nem így manapság.
  Az egyedül élés eleve kedvez a kényelmi ételek megvásárlásának, hiszen egyedül nem gazdaságos, vagy legalábbis nem olyan jó időtöltés a főzés.

  Az egyedül éléssel párhuzamosan ezért tovább nőtt a fogyasztásra kész, vagy legalább félkész ételek forgalma Kanadában is.

  A készételeken belül az egyadagos kiszerelések ráadásul különösen jó nyereséget hozhatnak, hiszen egy plusz ár elérése egy adag esetében gyakran nem olyan szembetűnő. Tovább erősíti ezt a trendet az is, hogy az egyedül élők sok esetben nem olyan árérzékenyek, mint például a nagycsaládosok, és a kényelemért, a gyorsaságért könnyebben fizetnek néhány százalékkal többet. A korábban alkalmazott burkolt áremelési módszer, vagyis a kisebb kiszerelés helyett ezért manapság gyakrabban alkalmazzák Kanadában az egyadagos kiszerelést, amellyel magasabb profitot tud elérni az élelmiszeripar. A lap példát is említ: a nyolcadagos péksütemények 18 és 25 kanadai dollár közötti áron elérhetőek, míg az egyadagosért nemritkán 4 dollárt is elkérnek a boltokban.

  A jelenség persze nem csak a szingliket érinti: a nyugati világban egyre nő az egyedül élő, özveggyé vált idősek száma is, akik gyakran szintén a kényelmi ételeket választják a korábban hagyományos főzés helyett.

  montrealgazette

  [​IMG]
   
  Utoljára módosítva: 2019 Március 15
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Március 15.

  1. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ezt aláírom. Valóban így van. Ha egyedül élünk, ritkán táltosodunk meg, hogy a hosszabb ideig tartó főzés/sütés alkalmával lényegesen ízesebb, finomabb ételt ehetnénk. Megelégszünk azzal, azt készítjük el, azt fogyasztjuk, ami csak gyorsan elkészíthető, viszonylag jó íze van és laktasson követelményeinknek megfelelnek. No meg drága se legyen.
   Az idősebb, egyedülálló embereknél az is fontos, hogy minél kevesebb macera, mert fáj ez, fáj az, nehezen tudnak állni a tűzhely előtt, olyan tésztákra ritkán szánják rá magukat, ahol elő kellene venni a gyúródeszkát, netán a nyújtófát. Az ételhordó cégek szolgáltatásait sokan ezért veszik igénybe. Többnyire azok az ételek, csak nem olyan ízűek (többnyire), amit mi szeretünk. Ezért sokszor hideget eszünk, vagy összedobunk olyan ételt s mennyiségben is annyit, amire napokig rájárhatunk.
   Biztosan sokan igénybe veszik a cikkben leírt szolgáltatást, mert megfizethető és változatos, ráadásul egészségesnek hirdetik is. Az egy dolog, hogy elfogyasztása után, rövid idővel ismét gyomrunk hangos korgása figyelmeztet, hogy bizony valamit "be kellene dobni" , s ilyenkor látogatjuk a hűtőszekrényt.
   Több, kevesebb sikerrel.
  2. Ernoe
   Ernoe
   "A szingliken keres az élelmiszeripar" - nem tudom aláírni.
   -
   Ha egyedül megyek vacsorázni mindig kevesebbet fizetek az étteremben mintha a családdal mennék. :rolleyes:
  3. tornando
   tornando
   Akkor miért mond ellent az eddigi gyakorlat?
   A családi kiszerelések erőltetése?
   Nagyon utálom mikor lassan már a 10 literes üdítőt árulják
   A mosóporban meg a 50 kg-t
   Nem kicsit túlzok.
   De a literes Kólák tünedeznek a 0,5 literesek után
   2; 2,5 l van mindenütt
  4. udvarfy
   udvarfy
   Sajnos ez igy igaz ahogyan a vastagbetüs rész irja , a Profit az érdek a többi egy nagy lóturó !;)
   Mert ma már majd mindenhol az egyfös háztatrtásra rendezkednek be , igaz több mint 100 négyzetméteres lakás és csilli-villi konyhára van szükség , de a pizzabote- hordja ki a kajánkat , legfeljebb majd ha a ház úrnöje-úra egybulit rendez majd akkor a bérelt szakács föz a konyhában .:rohog:
   tornando, sidavoq és setni kedveli ezt.
  5. Beka Holt
   Beka Holt
   Léteznek kisebb edények, és lehet vásárolni darabra is nyersanyagot.
   Az meg mekkora baromság már, hogy egyedül főzni nem jó időtöltés! Miért ne lenne? Közben elmosogatok, zenét hallgatok, filmet nézek, vagy amíg az étel elkészül olvasok.
   Mindig annyit főzök, hogy jusson a fagyasztóba is 1-2 adag, akár levesről akár főzelékről van szó. Nem kell napokig ugyanazt enni, kivétel az az étel amit hordós káposztával készítek, abból ritkán megy fagyasztóba mivel nagyon szeretem, és akár egy hétig is képes vagyok rájárni.
   Soha nem vásárolok előre gyártott félkész vagy készételt! Akinek kell az fizessen érte, ha már lusta főzni.
   tornando és setni kedveli ezt.
  6. udvarfy
   udvarfy
   Jajj Beka ,
   nemérted ??? Akkor nemmarad idö "élni" !!! Magamat "megvalósitani" , szórakozni , élni az életett , na kérlek azért nemlehet se fözzni , sempediglen hasonló más "lehetettlen dologgal" foglalkozni ! Hiszen ezt sugározzák a médiák is nyakra-före igy semmi szükség kétkezi munkásra , csak énekesre meg a franc sem tudja kikre hiszen csak abbol lehet ma megélni !:eek:
   tornando, setni és Beka Holt kedveli ezt.
  7. setni
   setni
   Amikor a hétvégén kihasználtam a jó időt és az avart összesepertem , fákat ültettünk....telefonon kerestek azt kérdezték hogy.hogy nem mentünk valahova a hosszú hétvégén?
   Egyszerűen elképzelhetetlen egyesek vagyos a többség számára az hogy otthon maradjanak vagy ellátogassonak a szüleikhez rokonaikhoz.
   Csak a welness....annyira fáradt vagyok....
   tornando és Beka Holt kedveli ezt.
  8. tornando
   tornando
   Nem vicc és jól ironizál
   setni kedveli ezt.

Megosztás