Hírek A történetnek vége, Novak Djokovicot kitoloncolják Ausztráliából

A címvédő és világelső szerb Novak Djokovic az ausztrál szövetségi bíróság vasárnapi ítélete értelmében nem indulhat el a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Djokovicot a verseny kezdete előtt kitoloncolják Ausztráliából.

A döntést komoly vita előzte meg arról, hogy milyen hatása lehet az oltásellenesekre Ausztráliában és szerte a világon, ha a magát beoltatni nem hajlandó sztárteniszezővel kivételt tesznek a hatóságok.

Alex Hawke bevándorlásért felelős miniszter és csapata amellett érvelt, hogy bár Djokovic, aki állítása szerint nemrég átesett a koronavíruson, elhanyagolható járványügyi kockázatot jelent a közvetlen környezetére, jelenléte felerősítheti az oltásellenes hangokat, ami utcai tüntetésekhez is vezethet, és ez kockázattal jár. Djokovic ügyvédei szerint viszont éppen akkor lehet az oltásellenesek tiltakozásaira számítani, ha a hatóságok kitoloncolják a világelső teniszezőt.

A minisztérium jogi képviselője vasárnap a bíróságon erre úgy reagált, hogy

"Ausztrália nem köteles elszenvedni egy idegen jelenlétét pusztán azért, mert valami történhet, ha kitoloncolják."Djokovic január 5-én érkezett Ausztráliába, de komoly gondjai támadtak a vízumával. A teniszező nem oltatta be magát, de úgy nézett ki, hogy mégis kap felmentést az belépéshez szükséges kötelező oltás alól. Ez közfelháborodást váltott ki az országban, amelynek polgárai gyakran országon belül sem utazhatnak a szigorú járványügyi szabályok miatt, akkor sem, ha egyébként be vannak oltva. További bonyodalmakat jelentett, hogy

  • egyrészt kételyek merültek fel Djoković pozitív decemberi koronavírustesztjének hitelességével kapcsolatban;
  • a teszt időpontja után, amikor elvileg karanténban kellett volna lennie, többször is nyilvánosan mutatkozott;
  • ezen alkalmakkor nem viselt maszkot;
  • továbbá a beutazáskor kitöltendő kérdőíven azt állította, hogy Ausztráliába érkezése előtt nem járt más országban, pedig nyilvános fényképfelvételek igazolják, hogy nem sokkal korábban Spanyolországban volt.

Végül a különleges engedélyt visszavonták, de Djokovic ügyvédei sikeresen fellebbeztek a döntés ellen. Ezután kiengedték őt a karanténhotelből, edzhetett is, de ismét visszavonták a vízumát több probléma miatt. Ez ellen a döntés ellen is fellebbeztek az ügyvédek, a vasárnapi döntésig viszont idegenrendészeti őrizetbe vették.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök Djokovic vízumának visszavonásáról azt mondta, az ausztrál polgároknak komoly áldozatokat kellett hozniuk a járvány alatt, így jogosan várhatják el a kormánytól, hogy megvédje az elért eredményeket. A kormányfő szerint pontosan ezt tette a bevándorlási miniszter, amikor nem engedélyezte, hogy Novak Djokovic belépjen az országba.

A teniszező ügyvédei logikátlannak, irracionálisnak és indokolatlannak nevezték a bíróság döntését. Djokovic azt nyilatkozta, rendkívül csalódott a bíróság döntése miatt, de természetesen tiszteletben tartja és együttműködik a hatóságokkal. "Kényelmetlenül éreztem magam, amiért az elmúlt hetekben én voltam a középpontban, remélem most mindenki a versenyre, a játékra koncentrálhat. Mindenkinek a legjobbakat kívánom a tornára."

Djokovic helyére szerencsés vesztesként a világranglista 150. helyezettje, az olasz Salvatore Caruso került fel a főtáblára, ő a világklasszis honfitársával, Miomir Kecmanoviccsal kezd majd.

MTI

1642347958229.png
 
A jegyeket mar biztos megvettek regebben, a verseny meg lesz tartva.
Mondjuk annak, aki egy halom pénzt kifizetett a jegyért, annak sem mindegy, hogy mit kap a pénzéért. Mert azt mostmár biztos nem, amiért fizetett, hanem annál jóval értéktelenebbet. Vajon ők visszakövetelhetik a jegyeik árát?
Szóval, közel sem olyan egyszerű a történet.
A feltételeket már jóval a torna előtt le kellett volna fektetni, hogy mindenki, aki egy centet is belefektet, számolhasson azzal, hogy
1. esetleg nem azt kapja, amiért fizet,
2. semmit nem kap a pénzéért.
Ez így elég tisztességtelen a szervezők részéről, hogy bezsebelik a szponzoroktól a pénzt, eladják előre a jegyeket, majd széttárják a karjukat, hogy bocs, így jártatok.
 
A kovetsegen minden feltetel reszletesen ki van teve.
Minden orszagba masok a szabalyok a fertozeshez viszonyitva. Spanyoloknal is es az Ausztraloknal is.
Nem szokas hazudni foleg hivatnoknak mert onantol semmit nem hisznek el, jol kepzett emberek vannak a repteren.
Meg azt is meg kell nezni ahol atszall ott milyen feltetelek vannak.
Nem igen van Ausztraliaba kozvetlen jarat.
Canadaba is a 90% a az utazoknak atszallassal jon.
A baratnom Mo volt nyaron nyaralni, itt megkapta az elso oltast de a masodikra nem kerult sor mert elutazott, otthon minden problema nelkul be tudott lepni az orszagba. Mikor hazaindult a repteren kozoltek vele kell friss tesztet csinaltatni. Mire az eredmeny megjott a repulo mar regen elment nelkule. Szerencsere negativ lett a teszt de majd 3 napot szallodaba kellett lennie, Plusz orakat vitazott az utazasi irodaval hogy csereljek ki a jegyet megtettek tobbszaz dollar rafizetessel. Vegre megerkezett itt semmit nem fogadtak el mert mar 3 napos volt a teszt ujbol karanten mire vege lett a torturanak.

Aki utazik annak meg az utolso 24 oraban is kell ellenorize, nem -e valtozott a beutazasi feltetelek ,mert a pandemai miatt semmi se biztos.
ezen is menn a vitta ausztraliaban...

alitolag az ausztral tenisz szovetseg rosszul informalta a teniszezoket a vakcina nelkuli beutazas lehetosegeirol.
bar az ausztral szovetseg elnoke tagadja, az ujsagirok mast mondanak.

A leaked document from Tennis Australia (TA) has reportedly shown that the organisation wrongly informed unvaccinated players they could enter the country for the Australian Open if they had caught Covid within the last six months.
The Herald Sun exclusively reported unvaccinated players were told in December they needed to prove they’d had the virus within the past six months in order to gain an exemption to enter the country and compete in the year’s first grand slam.


az ausztral ugyvedek szovetsege sincs elragatatva az egesz cirkusztol..

“This government’s obsession with harsh border policies combined with its arbitrary approach to visa cancellation and detention has created a debacle this week but, more importantly, risks setting a very dangerous precedent.”
 
ezen is menn a vitta ausztraliaban...

alitolag az ausztral tenisz szovetseg rosszul informalta a teniszezoket a vakcina nelkuli beutazas lehetosegeirol.
Egész Európa egységesen, kivétel nélkül vörös kód alá esik hónapok óta, bárhol is járt Európán belül az elmúlt 10 napban, járványvédelmi okból nincs jelentősége.
 
Furcsany latjatok a vilagot.
NEm baj ha ORban szet lopja az orszagot.
Nem baj ha ez sportolo ugy hazudik mint a vifolyas.
Analfabeta ez a pali hogy nem tud olvasni? A vilag masik vegere megy es nem tajekozodik? de ha mar ekkora nagy ember a kiseroi kozott senki nem tudja hogy vilagjarvany van?ha mar o vitrinbe el mint egy porcelan baba.
Szakemberek nyilatkoztak, o maga tudomasul vette es elhuzott Dubajba.

Az en velemenyem az hogy ha nincs beoltva ne menjen semmilyen tomeg rendezvenyre. Akar el is kaphatja vagy tovabb adja masik embernek sportolonak aki o miatta betegedik le, es esetleg bepereli a szervezoket hogy oltatlan emberekkel osszeraktak oket. Elsportolok foleg a tenisz egy vagyont kereso sportag, es milliokert kotnek biztositast a sportolokra. Konyen meg lehet hogy a szervezok nem akarnak a biztosito helyet fizetni ha megis baj tortenik.

/Csollany tobb mint 1 honapja gepen van/

A befektetokrol aki ilyen rizikos vilagjarvany idejen penzt tesz bele egy rendezvenybe amit barmikor lefujhatnak ha a jarvany hirtelen megugrik az igy jart.
Lehet a spotolon behajtani a penzt mert nem vette figyelembe az eloirasokat es raadasul kamuzott is.
 
Utoljára módosítva:
Analfabeta ez a pali hogy nem tud olvasni? A vilag masik vegere megy es nem tajekozodik?

nem analfabeta hanem egy tenisz bajnoksagra ment amit a ausztral tenisz szovetseg tervezet.
Nem egy privat utazasra ment hogy zavargaza a krokodilokat.
sem neki sem a tobbi jatekosnak nem kell szerveznie semmit, a bajnoksag szervezoje ezt megteszi a jatekosok helyett.

te sem kinlodsz mindennel amikor bemesz egy utazasi irodaba es megveszed a szervezet utazast pl dubajba.
bemutatod a papirjaidat es kifizeted amit kell es a travel agency rendezi el a tobbit, nem kinlodsz a jegyekkel,utazasal,nem te keresed a hotelt ahol lakni fogsz hanem ezt a szervezo megteszi helyeted.

ugyan igy van itt is.
te tenyleg azt hiszed hogy a nadal,djkokovic, federer vagy akarmeik hires sportista bongeszi az internetet meg kinlodik a utazasai szervezesevel?
 
nem analfabeta hanem egy tenisz bajnoksagra ment amit a ausztral tenisz szovetseg tervezet.
Nem egy privat utazasra ment hogy zavargaza a krokodilokat.
sem neki sem a tobbi jatekosnak nem kell szerveznie semmit, a bajnoksag szervezoje ezt megteszi a jatekosok helyett.

te sem kinlodsz mindennel amikor bemesz egy utazasi irodaba es megveszed a szervezet utazast pl dubajba.
bemutatod a papirjaidat es kifizeted amit kell es a travel agency rendezi el a tobbit, nem kinlodsz a jegyekkel,utazasal,nem te keresed a hotelt ahol lakni fogsz hanem ezt a szervezo megteszi helyeted.

ugyan igy van itt is.
te tenyleg azt hiszed hogy a nadal,djkokovic, federer vagy akarmeik hires sportista bongeszi az internetet meg kinlodik a utazasai szervezesevel?
Mindent megszerveznek akar privat geppel is utazhat, de oltast nem az utazasi irodaba adjak, helyete se tud menni egy szurira senki.
 
szerintem is a szervezők voltak gyáván határozatlanok.
Már az elején dönteni kell.
Szerintem a kötelező oltás már adott volt azt megelőzően is. Itt a betegségen átesettség az, amit mint kiskaput ki lehetett, és a szervezők ki is használták az utolsó pillanatig. Erre az egy versenyre nézve ez mindenképpen kifizetődő volt, az már más kérdés, hogy hosszabb távon ennek milyen hatása lesz.
 
Mindent megszerveznek akar privat geppel is utazhat, de oltast nem az utazasi irodaba adjak, helyete se tud menni egy szurira senki.
Ausztráliában sincs kötelező covid oltás
(megzavarhat, hogy Kanadában már kötelező oltás, de a világ számos pontján még nem az!).
Be lehet lépni az országba oltás nélkül is, azonban az oltottakat kedvezmény illeti meg.

d. Oltottsággal járó kedvezmények: Van.

2021. november 1-jétől a 12 éves vagy annál idősebb ausztrál állampolgárok és letelepedési engedéllyel rendelkezők, valamint közvetlen családtagjaik, illetve az a) pontban meghatározott külföldi állampolgárok, akik teljes COVID-19 védőoltással rendelkeznek, karanténmentesen léphetnek be az ország bizonyos tagállamaiba nemzetközi légijáratokkal érkezve. Az elfogadott védőoltásokról, a külföldi oltási igazolványokról és a kiskorúak oltottságáról további részletek elérhetők itt. (https://covid19.homeaffairs.gov.au/travel-vaccinated-australians-and-permanent-residents) Harmadik oltás szükségességéről nincs tájékoztatás. Karanténmentes beutazás az alábbi tagállamokba érkezve lehetséges:
 
A jegyek megvásárlói NEM Djokoviccsal állnak szerződéses viszonyban, hanem a szervezőkkel, akiktől a jegyeket megvásárolták.
(Djokovic mivel részt sem vesz a tornán, semmiféle anyagi haszna nem származik sem a jegyeladásból, sem másból.)

ugy is van, ahogy mondod..
 
amugy vicc ez az egesz, nincs kizarva hogy a ausztral miniszter aki elvette a novak vizumat, 2023ban add neki vizumot amivel beutazhat, attol fuggetlenul hogy 3 evre ki van tiltva az orszagbol.

ezeknek az aussi politikusoknak az orszaguk torvenye nem er semmit, azt tesznek amit akarnak.

 
A francia sportminiszter, Roxane Maracineanu január elején még azt nyilatkozta, hogy Djokovic oltás nélkül is indulhat majd a párizsi tornán. A francia parlament viszont vasárnap megszavazta az oltási igazolványokra vonatkozó új törvényt, amelynek értelmében csak az léphet be a sportpályákra, mozikba, éttermekbe, tömegközlekedési eszközökre és hasonló helyekre, aki igazolni tudja, hogy be van oltva.
a francia sportminisztérium hétfői közlése szerint ugyanis a világelső szerb teniszező oltás nélkül a francia nyílt teniszbajnokságon, a májusi Rolland Garroson sem vehet majd részt.
 
A francia sportminiszter, Roxane Maracineanu január elején még azt nyilatkozta, hogy Djokovic oltás nélkül is indulhat majd a párizsi tornán. A francia parlament viszont vasárnap megszavazta az oltási igazolványokra vonatkozó új törvényt, amelynek értelmében csak az léphet be a sportpályákra, mozikba, éttermekbe, tömegközlekedési eszközökre és hasonló helyekre, aki igazolni tudja, hogy be van oltva.
a francia sportminisztérium hétfői közlése szerint ugyanis a világelső szerb teniszező oltás nélkül a francia nyílt teniszbajnokságon, a májusi Rolland Garroson sem vehet majd részt.
Ez így korrekt, addigra eltelik pár hónap, és be tudja magát oltani, ha akarja. Most, a friss fertőzésre nyilván nem volt javasolt.
 
Véleményem szerint a legnagyobb hibát a szervezők követték el a "külön engedéllyel". Ha azt nem lengetik be, nyilván oda sem utazik Djokovic. Ezt követően sokat rontott az esélyeken a hibásan kitöltött vízumkérelem (tök mindegy ki írta, ha aláírom enyém a felelősség). A legnagyobb baj pedig a nyilvánosság "manipulálása" mindkét fél részéről. Ezek után csak szélsőségekben lehetett gondolkodni, kompromisszum kizárva.
Az már csak hab a tortán, hogy az "áldozat" - finoman szólva is - link mint a véres hurka ;)
Egyrészről lehet nem volt beteg és bepróbálkozott egy méretes kamuval vagy valóban beteg volt de akkor meg lesz@rt minden szabályt és embert a "betegsége" alatt :eek: :( Ezek nem igazán vetnek jó fényt rá.

Szerintem ...
 
Véleményem szerint a legnagyobb hibát a szervezők követték el a "külön engedéllyel". Ha azt nem lengetik be, nyilván oda sem utazik Djokovic. Ezt követően sokat rontott az esélyeken a hibásan kitöltött vízumkérelem (tök mindegy ki írta, ha aláírom enyém a felelősség). A legnagyobb baj pedig a nyilvánosság "manipulálása" mindkét fél részéről. Ezek után csak szélsőségekben lehetett gondolkodni, kompromisszum kizárva.
Az már csak hab a tortán, hogy az "áldozat" - finoman szólva is - link mint a véres hurka ;)
Egyrészről lehet nem volt beteg és bepróbálkozott egy méretes kamuval vagy valóban beteg volt de akkor meg lesz@rt minden szabályt és embert a "betegsége" alatt :eek: :( Ezek nem igazán vetnek jó fényt rá.

Szerintem ...
Az egész sportágra nem vet jó fényt. Majd megrendezik az ilyen sportversenyeket Afrikába, ott nem lesz ennyi bonyodalom.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,308
Tagok
615,644
Legújabb tagunk
boborján2
Oldal tetejére