A természet furcsa játékai

Ludman Zsolti

Kitiltott (BANned)
Szépen elbeszélünk egymás mellett.

Az minden esetre nekem annyira furcsa, amikor Európa mai népei valahogy pusztulásként akarják beállítani az emigránsok érkezését, "más népek" szaporaságát, "civilizálatlanságát".

Csak egy példa: 410-ig a mai Anglia területéán virágzott a római civilizáció, művészet, kifinomult jogrendszer, prosperitás - ami kell. Aztán megérkeztek az angol-szászok (germánok, a gyengébek kedvéért), aki előtte évszázadokig nyavajogtak, hogy őket a rómaiak elnyomják, de amikor a nyakukba szakadt a lehetőség, akkor nemhogy továbbvinni nem tudták a római civilizációt, de még megtartani sem. (Ez egyébként nagyon rosszul rímel a Füh-de-hűrer germán-faj elméletére, tudniillik, hogy ők az egyedüli "teremtők".) Két évszázadon át írásbeliség sem volt, egy darab szó, utalá nem maradt ránk, aztán a következő 600 évben meg az angoloknak nem voltak írott törvényei.

Megint csak összehasonlításként: Hammurabi i.e. 1700 körül élt, és a közhiedelemmel ellentétben a törvényei kifinomultak voltak, a 104-105-106. például a kereskedők nyugtaadási kötelezettségét tárgyalja.

Az angol királyok aféle fő-törzsfőnökök voltak, akik szokások alapján ítélkeztek - hol voltak a bíróságok! - ezért sem "Anglia királyai voltak" - tekintve, hogy egy olyan képződmény, amelynek nincs írott törvénye, bajosan nevezhető államnak - hanem az "Angolok királyai" voltak.

Számoljunk csak: kettő, meg hat, az nyolc... igen, adjunk a bevándorlóknak, cigányoknak mi is 800 évet, ennyi idő alatt még ők is megváltozhatnak. Majd ha letelik ez a 800 év, akkor kezdjünk el pofázni, hogy nem civilizáltak. Mert ha egy angol az - amiben senki nem szokott kételkedni - akkor egy cigány is az. Legfejlebb nem Edwardnak hívják.

Azoknak, akik meg állandóan figyelmeztetnek: Szerintetek egy nickname, meg közös gép garancia a névtelenségre? Atyaúristen.
 

Ludman Zsolti

Kitiltott (BANned)
u.i.: A magyar nyelv szórendje kötetlen. Ki hogy pakol össze egy mondatot, az olyan, akár az ujjlenyomat.

Arrólnemis beszélve, hogy hálózatelméleti bizonyítékokvannak rá, hogy ha egy csoport 75%-a felvan térképezve a többi 25 sem bujhat el. Azokon a szar közösségi portálokon hányan vigyorognak?

Rá kellene szokni a nevek használatára - csakhogy ne váljunk nevetségessé.
 

Hszi

Új tag
Szerintem mindegy ki milyen néven szól hozzá ( esetleg szól be :) ha önmagát, a saját véleményét adja. A nick gyakran beszédesebb, mint a eredeti név, jobban szólhat rólad, függetlenül, hogy te választottad vagy a környezeted aggatta rád. (Persze tisztelem szüleim választását is!) Üdv, Zsolti :)
 

Ludman Zsolti

Kitiltott (BANned)
Dehogy is gondoltam komolyan, hogy egy cigányoknak adott 800 év érv lehet akármi mellett. Mindössze a kifogások abszurditására akartam felhívni a figyelmet, ami őserővel nyilvánul meg például az angol "szélsőjobb" követeléseiben, tudniillik hogy az őslakosok érdekeit kell védeni Britanniában. Ha ezt bárki komolyan veszi, akkor a jelszó adott: "Angolok, takarodjatok a Brit szigetekről!"

Koszos arabok hivatkoznak az egyiptomi civilizációra, mint az ő őseik teljesítményére; összenőtt szemöldökű, tesztoszteron-túltengéses "görög" nők finnyognak a szőke Brad Pitt, meg a szőke Szép Heléna miatt a Hollywood-i produkcióban, miközben az athéni múzeumok pincéi dugig vannak szőke daliákat-nőket ábrázoló amforákkal (ha nem lenne jelentése, nyilván a rejtegetésüknek sem lenne); és ugyebár a románok is gigacikik amikor a híres "dák+római=román" képletüket emlegetik.

Én mindannyiszor keserűséget érzek, amikor mi itt a Kárpát-medencében felvesszük ezt a fonalat, és erőltetjük, hogy a mi nyilainktól rettegett Európa. Az embernek van úgy 40 ezer génje. Utódainknak a sajátunk felét adjuk át. Számoljuk már ki, hogy mi közünk van egy 500 éve élt felmenőnkhöz.

Röviden: Ez az idióta Germán koncepció, hogy "nincs értékesebb dolog a világon a mi népünknél" fog nagyon csúnyán a pusztulásba vinni minket - mert ez a világgazdasági versenyben meglehetősen nevetséges érv.

Én elhiszem, hogy a magar nők a legszebbek a világon, de ne nagyon csodálkozzunk rajta, hogy mindenféle koszos arabokkal állnak össze. Mert bár a magyar daliánál daliább dalia természetesen nincs - a nők szeretnek hosszútávra tervezni. És ez már önmagában bizonyítja, mi vár ránk, ha még sokáig ringatjuk magunkat álomba a sorozatos öndícsérteinkkel, amelyek egyre szolidabbak: Egyre gyakrabban már csak a cigányok mércéjét ugortatjuk át magunkkal.

Nem túl magas.
 

Ludman Zsolti

Kitiltott (BANned)
A magyar nyelvben a mondatszerkesztés valóban ujjlenyomatként működik. Ezt persze azok érzik jobban, akik már maguk is foglalatoskodtak írással, hogy akár 4-5 sor alapján képesek kijelenteni: "már olvastam ettől a szerzőtől valamit... valamikor..." és nem kell sokáig rágódni azon, hogy rájöjjünk, kivel állunk szemben. És vicces, amikor valaki szándékosan akarja torzítani a stílusát, amikor az valójában alig észrevehető jellegzetességekben rejlik.

Fölöttéb különös, hogy bizonyos emberek valahogy mindig rámtalálnak. Talán követtek? Hát ennyire érdekes lennék? Ennyire unalmas az életetek? Engem szem előtt tartani, közben a lelkiismeretre is adni, dícsérvén a betűnevek "beszédességét".

:D:D:D:D:D

Gix.

Nekem egy középiskolás tanárom magyarázta el nagyon komolyan, hogy amikor véleményt fogalmazok meg, soha ne felejtsem le a végéről a nevem és a dátumot, mert a névtelen leveleket ugyanazok írják, mint a névtelen feljelentő leveleket. Igaza volt.
 

Ludman Zsolti

Kitiltott (BANned)
Azért is írok darabosan, mert állandóan véres nyákokat köhögök a képernyőre, és nagyon munkás leszedegetni ám onnan. Mondjuk, tekintve hogy ez a gép eddig is olyan mocskos volt, hogy éppen csak az Ebola hiányzott róla, egy betűneves besúgóvírus már igazán nem számít. És én sem fogok beledögleni. Már hozzájuk szoktam.
 

Ludman Zsolti

Kitiltott (BANned)
Kupak a bánat! - neologisma, adjad neki....

Miért van az, hogy amíg hónapokig nem írtam ide – a kutya is hasonlóan tett. (Vagyis ő se – mostanában nem írtam, és ez sajnos látszik, de azért remélem érthető: a kutya se, a kutya se…) És ezért a pszichiáterem szava egyre hitetlenebb. Mármint nem szavahihető. (A magyar nyelv egy táltos ló, már megint ledobott. Ha héberre váltanék, az mennyiben akadályozná a megértést?) Szóval még hogy engem senki sem követ. Aki bűn nélkül él köztetek, az vessen magára.
<O:p</O:p<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com
><st1:metricconverter w:st=
</st1:metricconverter>

<st1:metricconverter w:st="on" ProductID="1. Mi">1. Mi</st1:metricconverter> folyik itt. Attól függ, mit nevezel folyásnak.
2. Viccelődni a H1N1-el. Valóban nem szabad. De ha egyszer elkaptam? Most üljek le egy székre munkaidőben, és kezdjek el siránkozni, hogy „Kádár idejében jobb volt?”. Azt a sztájlisztom nem ajánlja.
3. Fekete humor. „A fekete szín, amelybe testüket burkolják, lassan áthatja az egész lelküket is.” Már nem tudom hol olvastam, de príma stílusa van az illetőnek. Azért mily megdöbbentő már, hogy ez a közepes stílusgyakorlat lett a legfelkapottabb írásom a neten. Hát hol van a zseniális, szigorú tényekre, orvosi adatokra alapozott tudományos értekezésem a cigányok értelmi képességeiről?
<O:p</O:p
Ja, most jut eszembe, hogy itt. Nem szóltam.
<O:p</O:p
 

Ludman Zsolti

Kitiltott (BANned)
vazs

Azon néptömegeknek, akik aggódtak: Meggyógyultam.

Vazsból vagyok, igazi ausztrál (nem osztrák, hanem ausztrál) ércből készült vazsból, amit idehajókáztatnak, hogy aztán Dunaújvárosban megkoholják.

Azért milyen szakértelemmel tudjuk ám cikizni a régebbi rendet, amikor az érc még csak innen az Urálból jött. Ez csak úgy eszembe jutott.

Tudja valaki mi az az Eszamba?
 

Ludman Zsolti

Kitiltott (BANned)
Na tessék. Mindenkit elriasztottam a blöffjeimmel, hogy néhány sorból megmondom, ki vagy, meghogy a Dúvji vazs kenguruszaros. Dehogyis!

Ha csak egy szemcseppnyi esély lenne rá, hogy a kőkemény érveim azok, amelyek akár a jeges kéz, a vitapartnereimbe fojtják a szót - de sajnos ez biztosan nem így van. Valahogy azt tapasztaltam, és mindig azt tapasztalom, hogy amikor az embereknek megpróbálunk elmagyarázni valamit, hogy többé ne féljenek tőle - mert ugyebár igazán csak attól fálünk, amit nem értünk - csak annyit érük el, hogy agresszívvé tesszük őket. Tudatlan emberből így lesz ostoba és agresszív ember.

Aszem a felvilágosodás végső kicsengés is ez: A legjobb, ha az embereket meghagyjuk szánalmas tekervényeik sötétségeiben, az a jó nekik, ők akkor boldogok. Úgysem létezik olyan rend, amire az emberek azt mondanák, hogy "ez igen, ez már döfi". Hiszen ha alájuk tolsz egy kacsalábon forgó palotát - nem a munkateljesítményéért cserébe, hanem csak úgy, mert ugyebár megérdemli, az jár neki - akkor tutira panaszkodni, fog, hogy miért erre forog, és miért nem arra. "Hágy hogy lehet ebben a szarban lakni?"

Á, komolyan mondom, én már minden remélt illúziómat elveszítettem. Ami meg maradt, azt meg megtartom magamnak. Ne is keressetek-könyörögjetek, hogy szórjam még az igét, mert nem szórom. Beragadt. Beragadt, mint... mint... só a sószóróba a SZOTE-menzán egy esős vasárnap dálután fél ötkor.

"Ah..., Világ! Immár..."
(ismeretlen partizán sírverse)
 

Ludman Zsolti

Kitiltott (BANned)
Ja.

Arseaniec! - vagy valami hasonló - igazad van!

Az élet túl van értékelve, az enyém meg alul. Úgy érzem magam, mint egy idióta Bronte hős, kiábrándulva a világból - ami szintén "very overrated" - a padláson egy őrült feleséggel, a lábam előtt egy büdös kutyával, meg egy csúnya nevelőnővel. De milyen odaadóan tud rám nézni, azzal az okos, fekete, örökké űzni vágyó édes kis vadászkutya szemével... Pilot! Pilot! Ugye örökké hűséges maradsz!?

"Ah! Ah... Sors! Világ! Ah! El... Immár..."
Egy másik ismeretlen partizán sírverse, ugyanazon sírról. (Tömegsír.)
 

Ludman Zsolti

Kitiltott (BANned)
Igenám, csakhogy a szabadfolyásnak engedett tömeg ostobasága azon kiváltságos kevesek életét is veszélyezteti, akik valóban rendelkeznek az emberinek nevezett tulajdonságokkal, és nem csak a kromoszómaszámuk alapján lehet rájuk mondani, hogy "ember".

Márpedig ezen kevesek munkája, ténykedése, élvezetei, életvitele - vagyis amit röviden emberi civilizációnak nevezünk - mindenképpen fontosabb, és fontosabb kell hogy legyen minden kor számára, mint a primitív hordák élete-léte, akik számára embernek lenni, a boldogság, az egy az egyben az álati lét, vagyis az ösztönök kielégítése után bekövetkező semmittevés, unalom.

Mindketten egyetértünk abban, hogy a felvilágosításnak értelme nincs - a 2-3 éveérettségizettek közül hánynak maradt meg akárcsak 5%-a is az iskolában tanultaknak? - ezért vissza kell nyúlnunk az állatidomítás során jól bevált módszerhez, ha valahogyan mégiscsak irányítani, vagy legalábbis fékentartani akjarjuk az embercsürhét, vagyis a negativ visszaigazolásokhoz.

És igenis, ez alapján a legnagyobb szigorral kell lesújtani mondjuk azokra, akik ostobaságaiknak - vagy sokkal inkább az ostoba színes női magazinoknak - engedve elkezdik nem beadni a kötelező védőoltásokat a kölkeiknek, mondván, hogy azok veszélyesek, és különben is, a háború előtti élet, milyen romantikus volt, milyen jó volt, merthogy a védőoltások, az antibiotikum, az valami csúnya "tudós-összeesküvésnek" a teljesen felesleges eredményei, mint ahogy a klóros ivóvíz is szerintük az.

Szigor kell, mert ha beüt a dögvész, beüt a himlő, beüt a hastifusz azok sem maradnak érintetlenül, akik ezek ellen lettek volna, akik védekeztek - mert értelmesek - hiszen azt a töménytelen dögöt, amit az ostobák elhullott tetemei okoznak, nem lehet majd olyan gyorsan eltakarítani, ahogy majd termelődik. És ami a lényeg: Az ostobák majd azonnal elkezdenek felelősöket keresni. És kik lesznek azok? Hát akik nem betegek, mert volt annyi eszük, hogy beoltassák magukat, és hogy klórozott vizet igyanak... Középkor, a 21. században. Én erre készülök.

Mindezt - és ugyanezen logikát más vonalakon követve, pl. gazdaság - kivédeni csak úgy lehet, ha visszajön a társadalom rendezésébe a tűz és a vas. Egyszerűen az emberek csak ebből értenek, az ostorból, a korbácsból, és akkor legalább lenne, valóban lenne okuk a sírásra-fogcsikorgatásra, ami manapság olyan dolgok miatt következik be, ha néhány luxus-igényükről kell lemondaniuk, mint például az ingatlantulajdon.

Az embereknek ez kell: érezniük kell, hogy elnyomottak, hogy akaratuk ellenére kényszerítik őket szörnyű-szörnyű dologra - mint például munkára - hogy átadhassák magukat létezésük lényegének, a hargnak, a neheztelésnek, a gyűlöletnek mindazok iránt, aki egy olyan szörnyű dolgot, mint a munka szivesen csinálnak, felelsőégtudattal, és nem csak napi 8-nak hazudott órában.
 

Ludman Zsolti

Kitiltott (BANned)
Észre kell venni, hogy amikor a legnagyobb tanítóink - Jézus, Nietzsche, a szovjet vagy amerikai pszichológia, és végső soron a szabadkőművesek - két részre osztják az embereket, mindig csak kettőre, akkor valójában ugyanarról beszélnek. Nietzsche szolgái ugyanazok, mint az amerikai pszichológia B-tipusú emberei, és teljes az azonosság azokkal, akikről Jézus úgy beszélt, hogy akiket ő nem fog feltámasztani az utolsó napon.

Különböző korokban született különböző megfogalmazásai ugyanannak a jelenségnek. Tudtlan balgák, akik fanatikusan ragaszkodnak ostobaságaikhoz, sőt, rá akarják késnyszeríteni másokra is. Csak a tűz és vas. Csak a tűz és vas.
 
Oldal tetejére