A természet furcsa játékai

tekergo témája a 'Bolondok Háza' fórumban , 2007 December 28.

 1. Ludman Zsolti

  Ludman Zsolti Kitiltott (BANned)

  Flamingó, elnézést, hát persze hogy nem kanalas gém. Eltamtamoltam. Az minden esetre rémlett, hogy valami hosszúkás madár.

  u.i. Kér egy bárdot?
   
 2. FLAMINGO

  FLAMINGO büszke nagypapa Fórumvezető Kormányos

  Más eszköz sajnos nincs a kezünkben.
  Irtás sokféle létezik, például erdőrészként is. Lehet, hogy erre gondolt. Szofisztikáltabb reagálást ne várj, mert felesleges lenne.
  Ez a kanalas gém nem véletlenül figyelmeztetett.
  Megkérdezném ki a hülye nő? Netán a Pitti?:confused:
  Egyébként a parlamentarizmusnak ez is az egyik jellemzője, hogy az ülésteremben kígyót - békát lehet a másikra kiabálni - azért nem jár retorzió.
  A Canadhun viszont nem parlamenti ülésterem.
  <o></o>Én úgy láttam, hogy a témaindító tekergő tagtársunk.
  Arról nem is szólva, hogy a téma 2007-ben nyílt és az Te első hsz-ed 2009 márciusában történt (lévén akkor regisztráltál). Ez számomra némileg ellentmondó, hacsak nem Te lennél tekergő, amit erősen kétlek, mivel Te Romániából regeltél, tekergő viszont kanadai (ezt személyes találkozásunk óta tudom).
  Azzal viszont egyetértek, hogy nem a rassz határozza meg az intelligencia mértékét.
  <o></o>Ezen érvelésedhez hozzá tudnék szólni, de akkor már nem moderálhatnék pártatlanul, úgyhogy csak azt jelezném, hogy a volt szoc. országok lakosai sem havi 1000 EUR-nak megfelelő összegből éltek, sőt ezt az átlagszintet jelenleg sem éri el sok EU tag - köztük hazánk - sem. Tehát a nyomor nem Ázsia privilégiuma.
  <o></o>Itt megint csak egy kérdés: miért csak Európa? Hogy csak a legaktuálisabbat említsem a kiotói egyezményt az USA nem írta alá (és persze Kínáról se feledkezzünk meg).
  A sok álszent, pöffeszkedő...stb. afrikai és dél-amerikai diktátor nem veendő figyelembe?

  Itt pedig azt felejted ki az elemzésedből, hogy lassan az átlag európainak is kb. annyi esélye lesz a tanulásra, mint az általad oly sokszor felhozott kambodzsai kislánynak és itt nem csak az új EU tagállamokra gondolok, hiszen Ausztria, Németország, vagy Franciaország - hogy csak a három legutóbb oktatásért tüntető országot említsem - biztosan nem, az új EU tag kategória.
  Ha én kapok egy bárdot, azt használni is fogom.:rolleyes:
  Egyébként nincs rá szükségem, van más fegyelmező eszköz is a tarsolyomban.
   
 3. redlion

  redlion Kitiltott (BANned)

  Nem a topikot kell lezárni, hanem Pszichomant odabent tartani. Kár volt azt a sok bolondokházát bezárni.

  [​IMG]ÁÁÁrrrgghhhh! mindjárt a kardfogamba dőlök!

  Kedves bárdolatlan Csatolás megtekintése 365736 !
  Mégis mit vársz tőle?
  Jön a politikusok által kedvelt populáris demagóg baromságaival. Elég égő, hogy eltartottnak tartja a dolgozó, és adózó állampolgárokat.
  És lényegtelen hogy itt ugyanazért a munkáért sokkal kevesebbet fizetnek, mint a "fejlett" országokban.
  Mellékesen...a Kiotói Egyezmény 2012-ben lejár. Az ENSZ új megállapodást akar kidolgozni, de úgy tűnik, nem sok esély van a globális egyezségre. Ez se fontos, csak a cickányok és az ö hatalmas egója.
  Csatolás megtekintése 365735
   
 4. pitti

  pitti Állandó Tag

  Kezdem elvezni a hozzaszolasaidat.:44::mrgreen:
   
 5. FLAMINGO

  FLAMINGO büszke nagypapa Fórumvezető Kormányos

  Mint jeleztem a vitába nem szeretnék beszállni (dehogyisnem), mert akkor nem lesz alapom a moderálásra.
  Az egyezményt csupán azért hoztam fel, mert Ludman tagtársunk az európai fehér embereket - ahová ő is tartozik, ha igaz, hogy romániai - olyan mélyen gyalázta, amire a vén kontinens szerintem nem szolgált rá. Hasonlóan a Pitti nőiségéhez itt is teljességgel hibás a gondolkodásmódja. Bár tudom, hogy a sebészet ma már csodákra képes, de nem hinném, hogy ezért Pitti feladná sokéves hímneműségét.
   
 6. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Ízlések és pofonok.
  Szerintem ennél sokkalta többre is rászolgált volna már az idők során. Az ember már régen megérett a kihalásra.
   
 7. elke

  elke Vendég

  Milyen jó, hogy nem a te újjad van az atombombák és ilyen- olyan gyilokeszközök gombja felett szerte-szarta a világban, különben elébb kiírtódnánk mint ahogy ki tudná magát írtani az emberi faj:mad::rolleyes::mad:

  Énszerintem adjuk már meg az esélyeket az életnek, a földnek az embereknek, hátha tanulnak, hátha nem....de akkor is!:p

  Mégis minek az ítélet, ílyen erősen általánosítva az egész emberi fajra? Majdnem olyan mint az Ernő féle általánosítás az egyház és a papok szintjén.... Kihalás?! Még mit nem!

  Ne bosszantsatok mert nem tesz jót az arcbőrömnek;)

  Pitti, te szent NŐ igyunk egy kis páleszt erre :lol:
   
 8. misslaura

  misslaura Kitiltott (BANned)

  Ludmann , látom szeretsz rajtam lovagolni !
  Ugydöntöttem , nem vitatkozok többet veled ,
  átadom a szot , a diplomás , intellingens tulképzett
  tagoknak , vitatkozz velük !
   
 9. elke

  elke Vendég

  :lol: Szeret lovagolni a Ludman?
  Miért ne vitáznál, ha van kedved hozzá?!;)
  Attól mert, hogy diplomás még nem biztos, hogy inteligens :rolleyes::p
  Úgyis megtalálja akivel vitatkozni akar, ne aggódj:cool: Azért ha van mondanivalóm én nem fognám vissza mert lehet fél év múlva valakinek pont a te soraidtól változik meg a gondolkodása az élete, ki tudja....
   
 10. redlion

  redlion Kitiltott (BANned)

  Micsoda? Valakinek...idióták kizárva! This even for a God impossible mission.:confused:
  [​IMG]
   
 11. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Azért összességében valamilyen szinten undorítónak tartom ezt a fajta optimizmust ahol vidáman virágszálat szopogatva lépünk át hullák és haldokló emberek fölött, ha meg koszos lesz a cipőnk még meg is töröljük egy haldoklóban.

  Se felelősség tudat se semmi. Így baromi könnyű várni hogy majd csak HÁTHA jobb lesz a világ, de tenni is érte? Ki? Minek? Szopogassuk csak azt a virágszálat mosolyogva az eget nézve miközben végig tiprunk mindenen és mindenkin bízva egy jobb jövőben.
  Végeredményben tényleg az a legjobb dolog ha világ minden problémáját lerendezzük egy vállrándítással. Ezért is tartunk ott ahol. Ez miatt a über tök jó optimizmus miatt.
   
 12. pitti

  pitti Állandó Tag

  Szoval szerinted mit kell tennunk? Vezesd elo en hallgatom. Sirankozni mindenki tud ahhoz nem kell esz.
   
 13. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Na de ahhoz se hogy vigyorogva csesszünk mindenre mint aki bevett egy doboz ló nyugtatót.
  Aki siránkozik legalább tisztában van azzal ami történik körülötte. Van aki még ennyit se mondhat el magáról.
   
 14. elke

  elke Vendég

  Te ne ítéljed már meg az én optimizmusomat. Megérdeklődtem a másik topikban, hogyan csináljuk? Válaszra sem méltattál. Én rángatom a válam, hogy mindegy?Meg hátha jobb lesz? Te engem összekeversz valakivel! Attól mert nem hiszem azt hogy ki kéne halni az egész emberiségnek még koránt sem vagyok felelőtlen.Se rózsaszín napszemüvegben nem járok. Ezt csak te szeretnéd elhinni, okés adtam a hitednek talajt;):pMert számodra úgyis hülye mindenki, hiszen csőlátásod van.
  Én biztos nem vagyok az aki átlépegeti a hullákat és megtörli a cipőjét egy haldoklóba,se nem szopogatok virágszálat lehet te ezt teszed elvégre erről írtál.

  És te mire mész a negatív pesszimizmusoddal?Mióta ismerlek, csak a sértett dühöt öklendezed ki magadból depresszívan és agresszívan.Na ez mire jó? Mit tettél az emberekért ezzel a hozzáálásoddal?És jobb a te világod ezáltal? Jobban érzed magad? A fenét! Napról napra dühödtebb leszel, nő benned egy tájog várom, hogy végre mikor fakad ki és tisztul meg a gennytől.
  Azt már prímán lekottáztad, hogy mindenki hülye, felelőtlen, undorító....ne haragudj egyenlőre tőled nem láttam mást csak köpködést ez pedig még nem felelős viselkedés. Sőt!
   
 15. Ludman Zsolti

  Ludman Zsolti Kitiltott (BANned)

  1. Kedves flamenkó, kifejezetten csípem. Pedig én ám utálok minden gázlómadarat. Ezért is támogatom a török emigrációt. Mert azok megvágják a gólyák lábát. A múltkor pelikánokat dobáltam meg, egyszer puszta kézzel neki estem egy rút kiskacsának, ma reggel meg egy struccot vágtam kupán há-turul.
  <O:p</O:p
  De könyörgöm, a Kiotói egyezmény? Ezek szerint most is afféle világmegváltó állapotban lehet a jelenlegi konferencia miatt. Vegyészként sajnos többet látok ezekből az elméletekből, mint amilyen ez a globális felmelegedés elmélet, mint ami egészséges. Pontosabban nem látom az értelmüket. Egyáltalán nem vesznek figyelembe minden tényezőt, és hasráütés-szerűen állítanak fel ok-okozat összefüggéseket.
  <O:p</O:p
  Csak egy példa, hogy ilyenkor mekkorát lehet hibázni: Évtizedekig hittük, hogy az Alzheimer kór oka az alumínium lerakódása az agyban. Száműztük is az alumínium kanalakat, a menzák jó öreg alumínium tálcáit. Aztán 2004-ben szépen csendben kiderült, hogy az összefüggés fordított. A betegség következménye az alumínium-lerakódás, és nem oka. A Föld kering-e a nap körül, vagy fordítva - tyúk vagy a tojás stílusú - kérdést meg már nem is merem említeni…
  <O:p</O:p
  2. Redline: „Elég égő, hogy eltartottnak tartja a dolgozó, és adózó állampolgárokat.” <O:p</O:p
  Menj már be egy könyvtárba, és emelj már le a polcról egy „Közgazdaságtan Alapjai” című könyvet, és kicsit gondolj már bele, mondjuk abba, hogy mi az a bank. Mert ha szerinted a bank lényege kimerül abban, hogy pénzt ad kölcsön nagy kamatra, és megőriz kis kamatra, a köztes érték meg az ő haszna, akkor menj vissza az oviba, mert mindjárt jön a télapó, és légy szíves ne szólj bele komoly dolgokba.<O:p</O:p
  <O:p</O:p

  3. Pitti állva pisil?! Nem…<O:p</O:p
  <O:p</O:p

  4. Aeren… Az ember már régen megérett a kihalásra.” <O:p</O:p
  Csíplek. Bár szerintem csak egy része érett meg rá. Mondjuk kétség kívül a nagyobbik része…<O:p</O:p
  <O:p</O:p

  5. Elke: „Milyen jó, hogy nem a te újjad van az atombombák és ilyen- olyan gyilokeszközök gombja felett szerte-szarta a világban, különben elébb kiírtódnánk mint ahogy ki tudná magát írtani az emberi” <O:p</O:p
  <O:p</O:p

  Azért csak figyelmeztetnélek, hogy a legutóbbi elnökválasztáson az USA-ban választhattunk egy öreg, hülye katona, egy néger és egy hisztis nő közül. Micsoda agyonkvalifikált banda…<O:p</O:p
  <O:p</O:p

  6. Aer… „Azért összességében valamilyen szinten undorítónak tartom ezt a fajta optimizmust ahol vidáman virágszálat szopogatva lépünk át hullák és haldokló emberek fölött, ha meg koszos lesz a cipőnk még meg is töröljük egy haldoklóban.<O:p</O:p
  <O:p</O:p
  Se felelősség tudat se semmi. ” <O:p</O:p
  <O:p</O:p

  Kedvellek.<O:p</O:p
  <O:p</O:p

  7. Erre pitti: „Szoval szerinted mit kell tennunk? Vezesd elo en hallgatom. Sirankozni mindenki tud ahhoz nem kell esz.” <O:p</O:p
  <O:p</O:p

  Ez tényleg egy hülye nő…<O:p</O:p
  <O:p</O:p

  u.i.: A kambodzsai kislányról le lehet szállni. Európa ősanyjáról beszélünk. Mert Európát néhány száz év múlva vágott szeműek fogják lakni, akiknek az Európai civilizációt Oroszország örökíti-menti majd át. Éppúgy, ahogy a Kelet-Római Birodalom (Germán csúfnevén, a Bizánci Birodalom) mentette át a kultúrát a germán pusztításon túlra a germánoknak. Koincidencia a javából, hogy Oroszország a dinasztikus jog alapján Bizánc jogutódja… <O:p</O:p
   
 16. Ludman Zsolti

  Ludman Zsolti Kitiltott (BANned)

  Nem tudja valaki, hogy mi az a "Maunty"? Lekötelkezne, ha megmondaná. A neten csak valami idióta piros-gárdistákat találok.
   
 17. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Belátom hogy rosszul fogalmaztam mert nem a TE optimizmusoddal van a bajom hanem magával a világra annyira jellemző alaptalan nézz az ég felé típusú optimizmussal ami viszont nem tehetek róla, akkor is undorító.

  Ettől függetlenül a reakciód megkérdőjelezi hogy nem vagy érintett ebben, mert komolyan próbálod bemesélni magadnak hogy én csak egy mezei hülye vagyok aki meg se ért, de még HA meg is ért akkor sem kell rá adnod semmit mert beteg vagyok.
  Szerintem a tájog, cső látású, depresszív agresszív jelzők elsősorban utalnak egy sértett egóra mintsem a felelősség teljes optimista gondolkodásra.

  Agresszív? Depresszív? Soroljuk, és még hülye is! Tudod saját bőrömön tapasztaltam meg hogy minden ember olyan lesz mint amilyenné a környezete teszi. Ebből ha akarod felteszed magadnak a kérdést hogy nekem milyen volt a környezetem ha nem akarod akkor meg nem, ettől függetlenül az innentől lefelé már teljesen biztos hogy fogalmad sincs miről írok, mert abban a pillanatban hogy ki mertem kelni az egyirányú szuggesztiód ellen azonnal lerepült a biztosíték szekrényed.
  Senki nincs aki felelősséget vállalna, senki nincs aki megfizetne azokért a tettekért amik véghez lettek víve és véghez vannak víve a mai napig folyamatosan.

  Feleslegesnek tartom ezt kitárgyalni veled vagy pittivel, mert ha már egyszer úgy indulunk neki a kérdésnek hogy "mégis mit kellene tenni helyette" akkor azzal már le is írtunk mindent.
  Ezek szerint még a problémával se vagytok tisztában, amivel aztán ott is vagyunk a "felelősség teljes optimizmus" című szakkönyvnél.
  Hulla hegyek tornyosulnak előttünk, mögöttünk, és ég kétoldalt is. Válogatottan emberek és állatok egyaránt, és azt kérdezed tőlem hogy mit kellene tenni a vigyorgás helyett?
  Semmit.
  Teljesen igazad van, én csak egy mezei hülye vagyok aki zúgolódik. Egy mezei hülye aki legalább túl lát a szemüvegén ami az orrára van téve, de ettől még tényleg csak egy mezei hülye.
   
 18. FLAMINGO

  FLAMINGO büszke nagypapa Fórumvezető Kormányos

  <o></o>Ezt elszabtam. Leálltam vitatkozni. Most már mindegy...
  Többen úgyis negatívan ítélik meg a moderátori munkánkat, legfeljebb nő ezen tagok száma.
  Na szóval:
  A kiinduló kijelentésed az európai fehér gyalázása volt. (Ezt remélem nem vitatod.)
  Erre hoztam ellenpéldául, hogy a NEM európai és NEM fehér ember a leginkább felelős a környezetszennyezésért. Sőt meg merem kockáztatni, ha az afrikai kontinens fejlettsége mérhető lenne az USA-hoz vagy Kínához, ők is ugyanúgy szennyeznék a környezetüket.

  Ami meg a Nap és a Föld keringési viszonyát illeti szerényen figyelmedbe ajánlom, hogy minden viszonyítás kérdése. Egész jól el voltak a heliocentrikus világkép nélkül - ha csak az időszámításunkat veszem - kb háromszor annyi ideig, mint vele.
  Ezzel nem vitatom, vagy tudod mit vitatom a napközéppontú elméletet, mert mint kiderült a Nap is kering a Tejútrendszer középponja körül.
  <o></o>De bizony és még szakálla is volt (van?), na de ez már személyiségi jogokat sérthet, ha ilyen bizalmas információkat adok ki a tagtárs felhatalmazása nélkül.

  Te hadd kérdezzem már: román állampolgárok milyen alapon vehettek részt az amerikai választásokon?
  Csak úgy mellesleg, az a hülye katona több, mint öt évet volt hadifogoly, aztán szenátor lett, tehát az életszínvonal mindkét végét is megtapasztalta. A hisztis tyúk pedig a férje világbotránya (mónika kukac clinton pont hu... ) ellenére kormányzó lett mielőtt elindult a választáson.
  A néger meg két egyetemet is elvégzett (tudom kit érdekel, de neki legalább volt diplomája, nem úgy mint az edelényi polgármesternek érettségije), egy harmadikon pedig tanított + ő is szenátor volt.
  Persze mivel még sohasem voltam az USA elnöke - és nem is igen leszek - így nehezen tudom megítélni, hogy milyen kvalitás kell ahhoz a poszthoz. De ezt nem is nekem, hanem az Egyesült államok szavazói hivatottak megítélni.

  <o></o>Még a haja sem nő...

  Lehet, hogy igazad lesz, de mintha az amerikai őslakosság is kicserélődött volna, sőt ha minden igaz a latin- és afroamerikaiak is kezdik kiszorítani az őslakosok kiszorítóit.
  Az élet már csak ilyen (Legalábbis Darwin szerint.)
   
 19. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Én ebben azért nem vagyok olyan biztos egy ilyen alapos és meggyőző szónoklat után...:mrgreen:
   
 20. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Elke! Kisbarátnőm, mi lelt téged? Csak nem kiborult a bili?

  Na, tényleg itt a világvége, ha még Elkét is sikerült valakinek kihozni a sodrából!
   

  Csatolt fájlok:

Megosztás