A Vörös Oroszlán

Hiaklo témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2007 Augusztus 9.

 1. Ivan

  Ivan Kitiltott (BANned)

  Tisztában vagyok az öreg hölgy dolgaival. Több hado-misztikus hőskölteményét is olvastam. Valaha. Értelme is volt a számára, mellyet maninak hívnak. Bocsánat, a boroszlánt még hatvanévesen írta..
  Tévedsz, az ásványvizek kémiája is változik az időhorizonton. Sokminden kiválik...meg nem válik, vagy elválik. A cseppkő is vízből keletkezik! Akkor pedig a víz kémiája változik...ezen a tekén minden változik az időben mint tudod.
   
 2. Hiaklo

  Hiaklo Állandó Tag

  Nagyon kíváncsi vagyok...
  Különben anno én is így voltam vele, éjjel nappal olvastam, nem tudtam letenni, de ha le is tettem nem "szálltam ki" hanem automatikusan tettem a dolgom (hiszen akkor már 4 gyerek mellet igen nehéz hosszabb időt az embernek csak saját magára fordítani-olvasásra), de élt bennem a történet...:-D
   
 3. Hiaklo

  Hiaklo Állandó Tag

  Nagyon igazad van a "poros"sággal kapcsolatban, hiszen a Biblia elég réginek számít, mégsem elavult...;):-D:-D
   
 4. Hiaklo

  Hiaklo Állandó Tag

  kiss Gratulálok, hogy képzed magad!
  Melyik iskolába jársz? Kika a tanáraid? (persze, ha nem titok) és itt ez nem is a reklám helye... de mégis;);)
   
 5. Hiaklo

  Hiaklo Állandó Tag

  :-D:-D Azt hiszem annak az embernek az agya aki képzi magát folyamatosan és nem "süpped a semmittevés-semmitgondolkodás posványába" csak nemesedik és érik az agya... mint a jó minőségi bor...:-D:-D:-D csak jobb és jobb lehet!
   
 6. Hiaklo

  Hiaklo Állandó Tag

  ;) Igen azt hiszem itt van a "kutty" eltemetve!
  A keresztény világ önzetlen, ingyen, és csakisazérvalamitamiingyenvan!;)

  kiss Nincs semmi sem ingyen! Még a Bibliában is írja: "Méltó a munkás a bérére!"
  Igen, én úgy gondolom, hogy pontosan annyit keres valaki a munkájával amennyit megérdemel....Hogy a kereset pengő hufban van e vagy susogó bankókban, vagy karmikus számlán...egyénenként válltozó!:-D:-D:-D
   
 7. Ivan

  Ivan Kitiltott (BANned)

  Harmadik szem..atlantiszi mágia és a mifene..
  Hát egen, Atlantisz kb 3500 éve süllyedt el örökre. A jégkor elején kezdett süllyedni, de ezt lassú folymat volt. Valahol a Kanári körűl lehetett térlátni a szigetet anno, akárhány szemmel. Lehet, éppen ez a maradéka. Ott ma is hiányzik a földkéreg.
  Az agg hölgy idézi Platont: " Az ember sohasem tanul újat,csak emlékezik" egyik előszavában...Ez bizony a Csimborazzója (Csimbókrázó) a tobozmirígy
  működési zavarainak..Átéléssel mondhatom az idézetről: Platon sem tévedhetetlen, marhaságot mondott. De ettől mégis többen elájulnak...
  Ha csak ezt a kiemelt idézetét vesszük, már látható az író hölgy kadmoni irányultsága...a misztika és a mani irányába. Ez nem probléma..
  Népmesei szintű leírások, állítások is léteznek a hipertért betöltő zöngéiben: és a harmadik szem visszafejlődött...kb az Atlantisz pusztulása körűli időben..meg...aszongya a hölgy (99), hogy az atlantiszi tudás 12 000 évig titkosított volt..de ki tette ezzé, ki oldotta fel és honnan tudta, hogy eltelt az aszongya mán az idő? Atomórai ketyegő szerint? És a feloldás után mit szólt Platon, az ásatag ??
  Kedves Hiakló, talán ne pályázzunk át a munka világába. A szellemi munka különben is nem igen hasonlítható össze a fizikaival. Én nem mondtam, hogy SZ.M. ingyen írjon a mesék szerelmeseinek. Ez nem következik megjegyzésemből. Továbbra is marhaságnak tartom azonban a ceremoniális mágiát ugyanúgy, mint az asztrámágiát. Gondolom ezt nem tiltják az atlantiszi mágia hívei sem. Egészen más viszont a magyar mágia..mely nem az Atlantiszhoz kötődik, van érteme, ennek ellenére megveszik sokan. Bizonyám, van aki az energiáit nem pazarolja a tibeti orgonákra. Mindegyik mágia azonban az idegrendszer,az agy "átképzésén" alapúl...ez azonban nem kis fáradtsággal jár.
  Az élet azért nem mindíg vacak.
   
 8. alberth

  alberth Állandó Tag

  Platon igen részletesen ír Atlantiszról, annak 10 királyáról, jogi alapjairól. Leírja a főváros körkörös berendezkedését és csatornahálózatot. A Poszeidón-templomot, és a hármas szigony szimbólumát.
  Szerinted mindezt kitalálta a hasára ütve? Az Álam c. művében olyan egzakt pedantériával ír, hogy nem egy lilaködös álmodozónak tűnik. Tanítványi láncolata is a filozofia és logika irányába kutat. Arisztotelész, Plótinosz bizony nem képzelgő misztikus ezoterikus volt.
   
 9. Hiaklo

  Hiaklo Állandó Tag

  Megértettem amit mondani akarsz. Azt is tudom, hogy senki sem tévedhetetlen...
  Tisztelem és becsülöm azokat az embereket, akik hajlandóak idejüket és "kapacitásaikat" olyan dolgokra fordítani ami más emberek életének a megkönnyítésére irányulnak.

  Tudod, én eddigi életem folyamán rengeteg dologba "belekóstoltam" megnéztem, megvizsgáltam és megtartottam magamnak belőle azt amit hasznosnak véltem, és bizony el is felejtettem már annak még a nevét is akinek az írásaiból nem "maradt meg semmi":D:D:D Hiába a nagy hírnév...csinnadratta körülötte...;)
  De viszont vannak dolgok amik értékesek (persze ez mindig akkor érvényesül, ha összangban van az univerzális törvényekkel). :D

  Gondold csak el...mennyire ledegradálták és némelyek ki is figurázták még 100 évvel ezelőtt a fantasztikus írásokat... Mára már sok akkor még szinte az ember számára elképzelhetetlen dolog mindennapos használati cikk lett:D:D:D (gondolok itt a mobil telefonra pl)
  Nincs szándékomban senki hitelességét és tudományosságát megkérdőjelezni, csak azért mert számomra ismeretlen és hihetetlen dolgokról tudósít!
  kiss
  A mágia viszont igen is jelen van a mindennapjainkban, ha nem is tudatosan... de akkor is...itt van és működik. Működésének mikéntjét és rejtelmeit lehet kihámozni ebből és más írásokból is...Semmiképpen nem kizárólagos tudora ennek Szepes Mária...;). Szeretnék én is 99 évet megélni...már a felén túl vagyok:D:D:D
   
 10. Hiaklo

  Hiaklo Állandó Tag

  :D:D:D Azt hiszem a mai világban nem sokat töltenének "szabadlábon" :D:D:D
  A sok racionalista tudós-filozófus ma már nem ismerné el őket;):D:D:D
   
 11. leonorci

  leonorci Állandó Tag

  Ma ment el Szepes Mária (99).
  S én most olvasom a könyvet, de csak lassan, mert rosszat álmodok tőle..
   
 12. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  Igen, most ment el.
   
 13. Maszek

  Maszek Állandó Tag

  Tegnap (2007 szeptember 3-án) elhunyt Szepes Mária. 99 évet élt.
   
 14. miskolci Eva

  miskolci Eva Állandó Tag

 15. alberth

  alberth Állandó Tag

  Innen tudtam meg, sajnos... Ennyire kevés a sajtóvisszhangja. Hiába, ma a ,,Való világ villalakói"-ra többen kíváncsiak és a kijelölt, ügyeletes sztárocskákra. Na, meg a sok szellemi porhintésre és gyagyabagyaságra... Persze ebben a médiacézárok is ludasak. Meglátjátok, Szepes Mária művei időtállóak, túlélik a mai trendit! De még a holnapit is!
  Különlegesen mélyen gondolkodó, lelkileg, szellemileg a többiekért is felelősséget érző és vállaló embertársunk távozott el közülünk. Olyan, aki igyekezett felrázni az alvókat és önálló filozofálgatásra biztatni a ,,tömegembert" is...
  Őrizük emlékét kegyelettel!
   
 16. yvette

  yvette Állandó Tag

  Ma tudtam meg. "Véletlenül"
  Érdekes,hogy nem sajnálatot érzek,hanem megkönnyebbülést,mert az utolsó szavai ezek voltak:"Az élet örök.Én sem halok meg,csak levetem földi burkomat."
  Vele kapcsolatban egy dolog jut eszembe: Szepes Mária=SZERETET
   
 17. miskolci Eva

  miskolci Eva Állandó Tag

  Ébresztö,
  éhen ne halj kimerithetetlen,
  fényt kináló kincseskamrád mellett!
  Nézz végre harmadik szemeddel!

  Szepes Mária
   
 18. Hiaklo

  Hiaklo Állandó Tag

  Szepes Mária írónő életének 99. évében meghalt

  Szepes Mária írónő életének 99. évében meghalt

  Az írónő a Magyar Írószövetség örökös tagja volt, Arany Meteor- és Arany János-díjat kapott.
  Szinte minden műfajban kipróbálta tehetségét, regényei mellett meséket, verseket, cikkeket, tanulmányokat, pszic-hológiai és parapszichológiai könyveket is írt.
  Gyönyörűen beszélt. Minden mondata Üzenet. Tudta, hogy kinek mit kellett mondani. Annyi mindent adott nekünk...
  Elhunyt Szepes Mária író hétfőn, életének 99. évében - közölte a nevét viselő alapítvány elnöke, Almási Csaba. A mese, science fiction és a spirituális irodalom egyik kiemelkedő képviselőjének temetéséről később intézkednek.
  A művészettörténet, filozófia és pszichológia végzettségű író nevéhez fűződik többek között A Vörös Oroszlán (1946), a Tükörajtó a tengerben (1976), a Lázadó szerepek (1985), a Mars szekere (1999) című kötet. Számos gyermekkönyvet írt, ő a Pöttyös Panni-regények (1953-73), a Táltos Marci (1979), a Boróka néni kincse (1979), az Eleven képeskönyv (1983) című alkotások szerzője.
  Spirituális kötetei közé tartozik A mindennapi élet mágiája (1989), a Pszichografológia (1990), A sors és csoda mágiája (1995), A lélek anatómiája (2002). Több könyve számos idegen nyelven is megjelent, egyebek mellett németre, angolra, lengyelre, spanyolra és olaszra fordították műveit.
  Íróként, dramaturgként több film is fűződik nevéhez. Szepes Mária a Magyar Írószövetség örökös tagja volt, 1972-ben Arany Meteor-díjjal, 1987-ben Galaktika-díjjal, 2001-ben életművéért Arany János-díjjal ismerték el.

  Bővebben : http://hu.wikipedia.org/wiki/Szepes_Mária  "Valamennyi szédületes dimenziókra nyílik. Aki elindul feléjük, nem fordul többé vissza. Minden erőfeszítése kimeríthetetlen értékekhez juttatja. Felvillantja előtte az örök cél bizonyosságát. E mágneses csillogás nélkül értelmes ember aligha bírná ki korunk kiszámíthatatlan provokációit. Szaporodó kérdéseire feleletet követel. Ezt teszi e sorok írója is, csaknem évszázadnyi eszmélése óta. Közben a marósavban ázó, sivatagi talajban aranyrögökre, kisebb drágakövekre is rátalált. Ezt kínálja feleletül az olvasónak a költészet, a misztériumok, a tetté vált tanulmányok, az önmagát élve boncoló, halálközeli élmények hitelességével." - Szepes Mária​
   
 19. Lione

  Lione Állandó Tag

  Sziasztok, én most kezdtem bele a Vörös oroszlánba másodszorra ... amikor először kezdtem, nagyon nehezen haladtam, és el is maradt az olvasása, mert jöttek egyéb kötelező olvasmányok... most újra olvasom, és letehetetlen, nagyon tetszik, az egész világfelfogás benne :)
   
 20. wind

  wind Állandó Tag

  Sziasztok!

  Én is olvastam, A VÖRÖS OROSZLÁNT. Nagyon tanulságos volt számomra. Valahogyan tudtam, hogy úgy fog végződni, ahogyan kezdődött. Nagyon jó könyv.
  Kicsit elgondolkodtató, hogy akarja-e az ember az asztrál világot látni?

  üdv: wind
   

Megosztás