Hírek A vallástudós úgy beolvasott a vadászatról baromságokat beszélő Semjénnek, hogy egy hétig pépeset fog enni a KDNP-elnök

A vadászatot antropológiai kontextusba helyező és metafizikai összefüggésekkel keretező Semjén Zsolt arról szónokol, hogy a vadászszenvedély az ember antropológiájának meghatározó része (a dolgot ennél valamelyest bonyolultabbnak gondolván, ebbe most nem mennék bele), s – így Semjén – nem az a kérdés, miért vadászunk, hanem az szorul magyarázatra, „miért tagadja meg valaki az őseinek az örökségét…”


Na mármost, miután Semjén egy olyan kormánynak a tagja, amely kormány törvényalkotói munkásságában is előszeretettel hivatkozik Isten kinyilatkoztatott szavának Bibliába foglalt szent hagyományára (lásd például család, sze×uális orientáció stb.), emlékeztetném a vadászó miniszterelnök-helyettest, hogy volt a Biblia elején egy ember, valószínűen olvasott róla valahol, ha máshol nem, egy képes vagy kifestő Bibliában egészen biztosan, aki vadász volt.


Ézsaura gondolok, Jákob testvérére, tehát a vadászra, aki vadászként tagadta meg őseinek az örökségét, s egy tál lencséért adta el az elsőszülöttségi jogot ikertestvérének, az állattartással foglalkozó Jákobnak, ami aztán odáig vezetett, hogy kizáratta magát az apai örökségből.


Az atyai áldást az állattartó Jákob kapta, csodálatos ígéretet a termékeny földre, a föld kövérségére, búzára, borra, dicsőségre, s arra, hogy „legyen átkozott, aki átkoz, és áldott, aki áld téged” (1Mózes 27-29). Ezzel szemben Ézsau, a vadász a fenti atyai áldás antitézisét kapta: földje nem lesz termékeny, nem fog ráhullani az égi harmat, s testvérének kell majd szolgálnia (1Mózes 27,39-40).


Most akkor hogyan is van ezzel a vadászattal és az őseink örökségének a megtagadásával? Ki tagadott meg és mit?


És csak a rend kedvéért: Ézsau előtt már egy másik vadászt is emlegetett a Biblia, Nimródot, aki nagy vadász volt ugyan, csakhogy Kámnak, Noé gonosz fiának utóda, aki erőszakkal terjeszkedett, s tett szert hatalmas birodalomra.


A hagyomány azt is tudni véli róla, hogy az emberiség egyik legnagyobb bűne, Bábel tornya felépítésének mérhetetlen gőgből fakadó ötlete is tőle származott.


Erről azért is kellene tudnia Semjénnek, mert a biblikus hagyomány ezzel magyarázza, hogy az addig egynyelvű és egy népet alkotó emberiség beszédét az Örökkévaló büntetésből összezavarta, s így alakultak ki a nyelvek, hogy mostantól ne értsék meg az emberek egymást, s ne tudják véghez vinni dölyfös tervüket: azt, hogy eljussanak az Istenig, s olyanná váljanak, mint az Örökkévaló.


Hát ezért alakult úgy, hogy maga Semjén sem érti meg a többi népet, mert azok nem tanultak meg magyarul, ő pedig nem tanulta meg egyetlen más nép nyelvét sem.


Gábor György

agancs.jpg
 
Jellemző, hogy beképzelik maguknak, hogy minden tőlük ered! Ha eléggé ügyesek és hülyék még a teremtést is tőlünk eredőnek vallják! Vannak akik beszopják, mert a fidesz mondta! Távoli ismerős család az újszülött fiúnak a Nimród nevet adta, mikor rákérdeztünk miért pont ezt, az volt a válasz, hogy a legősibb királyunk volt!
Noé dédunokája, mint a legősibb magyar király!
A Fidesz átírtatja...:D
 
Jellemző, hogy beképzelik maguknak, hogy minden tőlük ered! Ha eléggé ügyesek és hülyék még a teremtést is tőlünk eredőnek vallják! Vannak akik beszopják, mert a fidesz mondta! Távoli ismerős család az újszülött fiúnak a Nimród nevet adta, mikor rákérdeztünk miért pont ezt, az volt a válasz, hogy a legősibb királyunk volt!
Noé dédunokája, mint a legősibb magyar király!
Az arvisurák szerint a Nimrod a Ménrót torzitott alakja :)
 
Olvass utána. :)
Nagyon megdöbbentenél ha levezetnéd a magyar és a Mezopotámia azonosságát!
Én nem azt mondtam, hogy hiszek ebben.
De a mag népe(aki ugye az atlantiszrol szrármazik) valamennyi kulturnép őse(természetesen a magyarról beszélek)
Igy lett a mi Ménrótunk a Nimrod egyik alakja :)
Hogy ahura mazdabol aztan hogy lett sámánizmus, a tuz vallásából a természet vallása, azt ne kérdezd mert fogalmam sincs, arrol nem irnak :) :p
 
Én nem azt mondtam, hogy hiszek ebben.
De a mag népe(aki ugye az atlantiszrol szrármazik) valamennyi kulturnép őse(természetesen a magyarról beszélek)
Igy lett a mi Ménrótunk a Nimrod egyik alakja :)
Hogy ahura mazdabol aztan hogy lett sámánizmus, a tuz vallásából a természet vallása, azt ne kérdezd mert fogalmam sincs, arrol nem irnak :) :p
Erről nap mint nap hallok mivel van ismerősöm aki ezt terjeszti.
Először érdekesnek találtam mert megmozgatja az ember fantáziáját s mikor erre felhívtam a figyelmet úgy nézett rám.....
Rájöttem hogy ez számára a legfontosabb és a hite alapja. Megdöbbentő hogy valaki ebben a marhaságban is tud hinni.
 
Csak egy nagyon egyszeru pelda: ott ahol elvileg "példas" erdogazdalkodás folyik, eltakaritjak a korhado fakat, kiirtják a surü aljnovényzetet, vagyszereznek stb... ott az erdőből előbb-utóbb ryg izéééé..(nem tudom mit is irjak) lesz.
A korhado fák, a suru avar rejti azokat a rovarokat, apró állatokat, amik az énekes madarak táplálékai. Ők elvégzik a szukséges ritkitást, ha csak nem cipel be valaki vagy valami egy a kornyezettol idegen fajt! Ha a tavaszi erdőben madárdalt akar az ember hallani, tényleg olyan helyre kell menni, ahol a szukséges mrtékben magára hagyták a természetet!
Ahol az ember nem szedte fel az osszes drága gombát, mindig hagyott annyit, hogy a jovo nyari szednivalot is biztositsa

Az erdő valahol egy onfenntarto mechanizmus, ahol keves olyan dolog van amire nincs szukség. Ott ahol kipusztitotta az ember a csucsragadozokat, szukség van a beavatkozasra, hiszen a novényevok elszaporodása elobb-utobb az erdo pusztulasahoz vezetne.
Valahol itt látom szukségét a vadászatnak.
De az is tény, hogy amikor a vadaszat egy uri sprot lett, egy remek alkalom arra, hogy az asszony nélkul egyunk igyunk, és probaljuk eladni magunkat férfinak, hát ez nem könnyü :(
A gombák a legnagyobb élőlények (nem növények, sem állatok) a világon. A "testük" hosszú fonalakból áll; ezeket hívjuk micélium-nak. Pl. egy fenyő erdőrészhez egy őzlábgomba tartozik. Amit ebből látunk, az csak a termése, mint az almafa termése az alma. Ha mindet összeszedik, attól se a gomba, se az almafa nem károsodik.
 
De az is tény, hogy amikor a vadaszat egy uri sprot lett, egy remek alkalom arra, hogy az asszony nélkul egyunk igyunk, és probaljuk eladni magunkat férfinak, hát ez nem könnyű.
Van azért úri sport része is, mint pl. a szalonka-vadászat.
Olyan, mint hajnalban a csalitosban kisöbü sörétes puskával denevérre lődözni. Mert a szalonka is tisztára úgy repül.
Egyszóval az egyik legnehezebben lőhető madár/vad.
Fogyasztása: egy spéci szerszámmal kitépik a halott madár belét, kikaparják belőle a tartalmát, a szalonka-kakit, és kövön megsütjük. Állítólag finom, fűszeres.
Én még repülő szalonkát se láttam. A franc kel fel hajnali 3 körül madarat lesni, nem hogy lőni.
 
Éleskés,
például én ! :rohog:A "bélsár" az meg a Schnepfendreck , a lelött madár kloákáján keresztül lesz az belsöség kihuzva és tartalmával apróra összevágva , majd tojásságájával , füszerekkel összekeverve lesz a piritos kenyérre kenve és ugy átsütve . Trofeája a szárnya végein levö elcsontosodott ecsettoll és a zsircsomon levö pamaccstoll disze a vadászkalapnak . Amugy a vadászati évszak megnyitását is jellezte a szalonka húzás , általában a "Nagyböjt" 2. vasárnapjával kezdödik , erröl van is egy kis versike
Reminiscere Keresni gyere !
Oculi itt jönnek ni !
Laetare sok jár e ?
Palmarum- nincs vásár !
Qusimodo vasárnapján szalonka ül a tojásán
na erröl hirtelen ennyit !
 
Ha Te bele rúgsz a magyarokba akkor íme egy hír a NÉMETEKRŐL.
Az izraeli Maccabi Haifa labdarúgócsapat mintegy 1000 utazó szurkolóját antiszemita gyalázkodással zúdították az ellenfél szurkolói csütörtök este Berlinben, az UEFA Európa Konferencia Liga egyik mérkőzésén – írja a The Algemeiner.
A mérkőzést antiszemita skandálások és fenyegetések rontották el, amelyet az Union szurkolóinak egy része intézett a Maccabi szurkolói irányába. A mérkőzés alatt közzétett tweetben a Német-Izraeli Társaság Ifjúsági Fórumának tagjai, akik jelen voltak, arról számoltak be, hogy „az Union szurkolói megfenyegették, sörrel dobálták meg, és többek között „sz*ros zsidók” jelzővel szidalmazták őket”.

Egy külön jelentésben a Fare hálózat tweetelt egy fotót, amelyen egy, az Union Berlin piros színeibe öltözött férfi náci tisztelgést mutat a Maccabi szurkolói felé.



– mondta egy másik szemtanú.

Az Union Berlin elnöke, Dirk Zingler pénteken közleményben határozottan elítélte az antiszemita viselkedést, és együttműködést ígért a rendőrségi nyomozással.

A Német-Izraeli Társaság Ifjúsági Fóruma egy későbbi nyilatkozatában elismerését fejezte ki azoknak az Union-szurkolóknak, akik kiálltak az izraeliek mellett
(volt karlendítés is...biztos súlyos bűntetést kapnak az elkövetők és főleg a német csapat...)
Vajon mire gondolhattál ezen mondat írásakor? " Ha Te bele rúgsz a magyarokba akkor íme egy hír a NÉMETEKRŐL."

Valószínűleg arra, hogy elitéltem a magyar Ultrák rasszista és homofób viselkedését az EB és WB-selejtező során a stadionokban. De nemcsak őket ítéltem el hanem a miniszterelnököt is aki felbujtott a színes bőrű játékosok és csapatok ellen. A külügyminisztert is elitéltem, aki ezeket az eseteket megpróbálta elbagatellizálni. Nyilván nem csak szubjektív ítéletről volt szó hiszen majd 200.000 euró büntetést és felfüggesztett többszöri szurkolóeltiltást nem rótt ki a FIFA és az UEFA csak ugy. (Ez utóbbi még nincs lezárva, kíváncsian várom az október 9.-i mérkőzést Londonban.)

Írod: "Az izraeli Maccabi Haifa labdarúgócsapat mintegy 1000 utazó szurkolóját antiszemita gyalázkodással zúdították az ellenfél szurkolói csütörtök este Berlinben, az UEFA Európa Konferencia Liga egyik mérkőzésén – írja a The Algemeiner."

Valószínűleg nem vagy képben:
A németországi zsidó torna- és sportklubok története a 19. század végére (1898) nyúlik vissza, a "Makkabi" nevet 1923 ota, a Düsseldorfi "FC Maccabi" megállapítása óta hordják a játékok. A nácik hatalomra kerülése előtt Németországban körülbelül 90 zsidó sportegyesület működött.

Röviden, itt a sértegetések és támadások nem csupán a vendégcsapat ellen irányultak mint Budapesten, hanem a helyi, német csapat ugyan ugy a támadások céltáblája, hiszen a játékokon résztvevők valamennyien zsidónak vallják magukat.

A felelősség természetesen a rendező egyesületnél, a németeknél van, a stadionban az ö fan-bloc-ból jöttek a támadások, ahova ügye mindenki kaphatott belépőt..

Az összehasonlításhoz még annyit, hogy Berlinben a szurkolok egy része civil-courage-t mutatott és megakadályozták, hogy még súlyosabb következmények legyenek. Az egyesület ugy fogalmazott: "Erre az erkölcsi bátorságra és kultúrára van szükségünk stadionjainkban és sportpályáinkon, amikor antiszemitizmus és kirekesztés van." Hogy hangzott a magyar kormány hivatalos reakciója?

Magyarországon is volt jó néhány ellenzéki politikus aki elítélte az Írek, Franciák, Németek és az Angolok elleni atrocitásokat de a kormány tagjai az Ulták oldalára álltak. Ez egy nagy különbség, ez aggaszt engem.

FAmvkDgXsAAwnIX

Berlin: karlendités "eine Handvoll Maccabi-Fans in dem 60-70 Fans gemischten Block"
Ennek ellenére a felháborodás az országban nagy hangerejü volt.

lgbtq-plakat-ungarische-fans100~_v-gseagaleriexl.jpg

München, a magyar-block provokál

d6913479-e33d-4fbb-8f64-f833d893e9d0_w1200_r1_fpx50_fpy51.jpg

Budapest 65.000 nézö egy szélsöjobboldali "brigád" támad a vendég játékosokra különösen a szinesbörüekre
 
Vajon mire gondolhattál ezen mondat írásakor? " Ha Te bele rúgsz a magyarokba akkor íme egy hír a NÉMETEKRŐL."

Valószínűleg arra, hogy elitéltem a magyar Ultrák rasszista és homofób viselkedését
Erről írtál??
Nem.
Amit írtál az a következő:
Olvasom: "Két vadász vesztette életét vasárnap a közép-boszniai Zavidovici közelében, amikor gyalogsági aknára lépett és felrobbant. Az 1992-1995-ös boszniai háború után több mint egymillió robbanótest maradt a nyugat-balkáni országban, mára körülbelül 200 ezerre csökkent az éles aknák száma. Az aknákkal borított terület nagysága a becslések szerint az ország 2,6 százalékát teszi ki." - ezt tudjuk, ezt bekalkulálta a kormány a kerités épitésnél 2015-ben.
 
Erről írtál??
Nem.
Amit írtál az a következő:
Már ne haragudj de ez itt egy topik a vadászatról és nem sportpályákon randalírozókról.
A vadászat során nem csak állatok halnak meg hanem rengeteg baleset van, sok sérülés és halál.

Hidd el, hogy én érzékenyen regisztrálok minden bűncselekményt különösen ami ebben az országban történik meg rasszista motivációból.
 
Csernobil óta nem csak a gomba és mogyoró-szedést hanem a vadak fogyasztását is redukálni kell az egészségügyi hivatalok tanácsa szerint az erdőből.

Semjén köpcös de nem hiszem, hogy az általa lelőt állatokat megenné. A szarvas amin térdel legalább 400-500 kg lehet. Németországban 1,2 millió őzet lőnek le évente, a többi élőlénnyel együtt összesen 5 milliót.

A lelövöldözés nem csökkenti hanem növeli a rókák szaporodását
- a rókák családokban élnek aminek egy vezetője van, ö a kani.
- a családok száma áttekinthető mert mindegyiknek egy bizonyos területre van szüksége amit meg tud védeni
- ha egy vadász lelövi az "alfa-emberkét", a család szétesik és több család lesz belőle,
- ezek több utódot hoznak létre. A lelövöldözés tehát kontra produktiv.

A veszettség, betegség ellen nem a lelövöldözés hanem a csaliba tett védőoltások segitenek.

Az őzeket télen etetik a vadászok ami azt eredményezi, hogy tavasszal több utodot hoznak világra.

Fácánokat tenyésztik keltetőgéppel aztán amikor nagyok kieresztik öket a ketrecből
A befizetett vadászok a mező szélén állnak és mint az "agyag-galambot" lelövik ha megpróbál egy felszállni.

"Az állatok vadászata olyan, mint a golfozás" - mondta Donald Trump amerikai elnök, és dicsérte idősebb fiainak, Donald Junior 39 -nek és Eric 33 -nak a kegyetlenségét, akik büszkén pózolnak az elhullott állatokkal.

Wilderei_Trump_760.jpg


A Spanyol király állásába került, hogy el met Afrikába oroszlánt ölni, Semjén azt csinál amit akar
 
Már ne haragudj de ez itt egy topik a vadászatról és nem sportpályákon randalírozókról.
Akkor még egyszer....azt írtad hogy a kormány az aknásítást is betervezte a határvédelembe. Ami egy elég sunyi célzás a magyar állam felé. Hiszen a menekülteket a szerbek buszoztatják a horvát határ mellé ahol mindkét állam aknásított...Vagyis a vadászat címszó arca alatt ismét rúgsz egyet a törvényesen választott magyar kormányba. Hogy mi a bajod vele???
Vadásznak...
 
Setni, felhivnám a figyelmed egy Churchill idezetre a téma kapcsán(nem is tudom mért jutott eszembe):

"Fanatikus az, akit lehetetlen meggyőzni, de témát sem hajlandó váltani."
A fanatic is one who can`t change his mind and won`t change the subject.

Sajna tenyleg igy van
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,901
Tagok
615,340
Legújabb tagunk
Torda Bernadett
Oldal tetejére