A világ leggazdagabbjai 444 milliárd dollárral lettek szegényebbek a héten

A világ ötszáz leggazdagabb emberének a vagyona mintegy 444 milliárd dollárral csökkent a világ tőzsdéin a héten, részben a koronavírus hatására bekövetkezett visszaesés miatt.

A New York-i tőzsde 30 vezető részvényének mozgását követő DJIA index például több mint 12 százalékkal esett a héten, ami a legnagyobb ötnapi csökkenés a 2008. évi pénzügyi válság óta.

A hét legnagyobb vesztese Jeff Bezos, az Amazon internetes áruház alapítója volt, vagyonának az értéke 11,9 milliárd dollárral esett. A múlt év végén Bezos vagyona 115 milliárd dollár volt a Bloomberg hírügynökség milliárdosokat rangsoroló listáján (Bloomberg Billionaires Index).

A lista összeállítói szerint a múlt év végén a világ ötszáz leggazdagabb emberének a vagyona 5900 milliárd dollárt ért, ami 25 százalékkal felülmúlta a 2018. évit.

A leggazdagabbak listájának a második helyén álló Bill Gates, a Microsoft szoftveróriás társalapítója vagyonának az értéke a héten 10 milliárd dollárral csökken. Bernard Arnault, a francia LVMH luxusipari társaság elnök-vezérigazgatójának a vagyona 9,1 milliárd dollárral, Elone Muské, a Tesla vezetőjének pedig 9 milliárd dollárral zuhant.

A listavezető vesztesek között van továbbá Warren Buffett, a Berkshire Hathaway főrészvényese és elnök-vezérigazgatója (-8,8 milliárd dollár), a spanyol Amancio Ortega, az Inditex, a világ legnagyobb ruházati kiskereskedelmi üzletláncának alapítója (-6,8 milliárd dollár), Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója (-6,6 milliárd dollár), továbbá Larry Page (-6,4 milliárd dollár) és Sergey Brin (-6,2 milliárd dollár), a Google anyacége, az Alphabet két alapítója.
 

Csatolások

  • upload_2020-3-3_3-41-6.jpeg
    upload_2020-3-3_3-41-6.jpeg
    6.3 KB · Olvasás: 95
ha valaki aranyat vesz 2018 -ban, kilóját 40.000 dollárért, és egy év múlva már 50.000 dollárt ér, az szerintem nem rossz, pláne ha tonnaszámra vette.
-
Te a kormányod "bölcsességét" akarod itt hamis érvekkel alátámasztani, én pedig azt mondom:
-
Az arany nem nyújt biztonságot bizonytalan időkre,
hanem ahogy te is mondod spekulánsok számára egy befektetés.

-
Ezt jól mutatja az év elejei arany ár katasztrofális zuhanása (Török Líra)
-
A páncélszekrényben „bunkerolt” arany nem ad se kamatot se dividentet (osztalék),
ezzel ellentétben a tárolása, őrzése egy csomó pénzbe kerül.
-
Ha magas az arany ára akkor egy zuhanásra kell felkészülni, ha alacsony akkor egy növekedés várható.

pedig pontosan ezt akarom mondani ... akinek pénze van az odaadja negatív kamattal is, csak szabaduljon tőle.
-
Pénz üzleteket manapság csak bankon keresztül lehet lebonyolítani, senki sem fog neked készpénzért egy ingatlant eladni mert ez pénzmosásnak számít. Arany-rögökkel csak egy maffia-országban üzletelnek.
-
Egy marhaság azt állítani, amit mondasz, hogy az "Euro olyan értéktelen, hogy még negativ kamatért is a bankba adják"
A helyzet pont az ellenkezője, a magyar forint egyre romlik, nemsokára eléri az 1 Euro = 400 HUF-et.
-
A gázszerelő biztos tudja előre mikor melyik valutába kell fektetnie a vagyonát mert a barátja liftezi az árfolyamot.
 
Egy marhaság azt állítani, amit mondasz, hogy az "Euro olyan értéktelen, hogy még negativ kamatért is a bankba adják"
Amikor tőle olvastam azt.Teljesen kiviláglott egy mindenáron való EU ellenes akna-munka, ha lehet ezt az ósdi de felújult szót használni.
Tényleg nem tudni miért érvel ilyen bőszülten ellene vakon.
Teljesen mit mondanál.
Hogy a német vezette EU politika mellé fogott az utóbbi 4 évben.
Attól még az EU meg fog maradni túléli és az euró is.
Az USA ellensúlyozására jött létre a gazdasági közösség.
 
Amikor tőle olvastam azt.Teljesen kiviláglott egy mindenáron való EU ellenes akna-munka, ha lehet ezt az ósdi de felújult szót használni.
Tényleg nem tudni miért érvel ilyen bőszülten ellene vakon.
Teljesen mit mondanál.
Hogy a német vezette EU politika mellé fogott az utóbbi 4 évben.
Attól még az EU meg fog maradni túléli és az euró is.
Az USA ellensúlyozására jött létre a gazdasági közösség.

Ha Németország nacionalista politikát folytatna mint Orbán akkor nem lenne EU és a kis államok kussolhatnának.
Szerencsére van annyi esze az itteni embereknek, hogy tudják: nekünk csak akkor mehet jól ha a szomszéd is elégedett.
-
Lehet, hogy lesz aki idealistának tart engem e miatt de ez a meggyőződésem amit számtalan módon igazolni tudok.
Ezzel nem akarom azt mondani, hogy itt nincsenek problémák, de bizony vannak, rengeteg.
Mégis a remény itt nagyobb, hogy a problémákat megtudjuk oldani mint egy diktatúrában,
ahol a kritika el van nyomva, a vélemények sokfélesége a kormány által nem kívánatos.
-
 
Miért lenne marhaság?
Azt mondod hihetetlen, hogy a nyugati bankok kölcsönt adnak negatív kamattal, mert nincs mit kezdjenek a pénzzel?
egy kis infó:
https://www.napi.hu/nemzetkozi_vall..._a_bankokban_lesz_nagy_meglepetes.689613.html

A "negativ-kamatnak" egészen mas oka van mint amit te mondasz.

A Svájcban mar 1972-ben volt "Verwahrngeld" amit "megörzési költségnek" lehetne forditani.

Neked nem kell aggodni mert ez csak fél millio Euro utan esedékes. :) :)
 
A "negativ-kamatnak" egészen mas oka van mint amit te mondasz.
Ha nem az az oka, hogy túl sok a pénz amit nincs mire elkölteni ... írd már le néhány szóba miért ad nekem a bank kölcsönt, csináljak vele amit akarok csak arra kér, legalább majd vigyek vissza valamennyit belőle.
 
Utoljára módosítva:
Ha nem az az oka, hogy túl sok a pénz amit nincs mire elkölteni ... írd már le néhány szóba miért ad nekem a bank kölcsönt, csináljak vele amit akarok csak arra kér, legalább majd vigyek vissza valamennyit belőle.
-
"miért ad nekem a bank kölcsönt, csináljak vele amit akarok csak arra kér, legalább majd vigyek vissza valamennyit belőle."
-
Nehéz kérdés. :oops:
Lehet, hogy "honleány" vagy és Orbán a fajnemesítés programján keresztül elengedi neked a kamatot néhány gyerek fejében?
-
Őszintén mondva nem tudom, ha elküldöd a bank-adataidat akkor utána nézek. :)
-
Kamatmentes kölcsön az nem újdonság. Én mint magyar emigráns annak idején kamatmentes kölcsönt kaptam az egyetemi tanulmányaim idejére és mivel egy összegbe kifizettem, még a felét el is engedték. Ehhez volt/van Németországnak pénze és akár hiszed akár nem a Marsal terv idején kapott pénzből képzett alapból.
-
Nekem az az érzésem, hogy össze vissza beszélsz, innen onnan összekaparsz címszavakat és megpróbálsz velük zűrzavart okozni.
-
Nem hiszem el, hogy neked személyesen valamilyen bank is ingyen kölcsönt adna!
A kamat mértékét legnagyobb mértékben a fizetőképesség (bontás" határozza meg.
Még az is meglehet, hogy akár milyen kamat mellett sem kapsz kölcsönt.
-
Jobb ha konkrét példára hivatkozol, mert a hozzászólásodból még valaki azt gondolhatja, hogy
az Euro annyira értéktelen, hogy ingyen osszák. :)
 
Miattuk vannak szegény elmaradott országok. Ők támogatják az ilyen veszélyes vírusok kutatását mint a korona és társai. Lehetnének gyárak meg minden más is. Nem érted a lényeget Kedves Melitta. Nem a pénz az amire épülnie kellene a világnak a társadalomnak az emberi kőzősségeknek. Senki sem írta hogy menjenek tönkre. Továbbá ők támogatják a drogokat, fegyvereket. Miattuk van környezetszennyezés, ők írtják őserdőt is stb, stb. Persze hogy adakozónak jó célokra is. Napestig lehetne sorolni egy milliárdos mennyi kárt okoz hogy gyarapodjon a vagyona és hogy fenntartsa a helyét a ranglétrán. És persze igazad van a pozitívumokat is. Nézd én nem vagyok irigy csak nem értek egyet sok milliárdos üzelmeivel. Ha nem a milliárdosok miatt pusztul a világ javarészt akkor kik miatt? Igen építenek kórházakat amit fent is tartanak de ugyan akkor ez befektetés is egyben. Az alapítványok is befektetés. Nem vagyok milliárdos ellenes sem gazdag ellenes. Én az értékrendről beszélek a valódi értékekről. Egy normális világban miért kellenének milliárdok bármihez is? Összefogás, közös érdek stb. Hiszen minden embert egyenlően illetne meg a föld kincsei. nem pedig úgy ahogy most van hogy egyesek uralkodnak rajta kisajátítják meg minden. Na mindegy remélem kicsit tisztább képet kaptál a lényegről.
Az elmaradott orszagokba talaltak volna ki a XX-XXI.szazad csodait ?
Az ebola halottak csokolgatasaval kezdodott, a korona virus is egy kigyonal azonositottak , nem a kutatok ajanljak hogy mindent egyenek meg ami mozog.
Ertekrend minden amit a ember tudassal letrehoz.
Az uj tecnologia nelkul mit gondolsz faval futeni a negyevszakos orszagokat meddig lehet, vagy megetetni a fold embereit ha nem nagyuzemi modszerrel termelnek ami igen komoly befektetes . A teslara valo atallas csillagaszati penzbe kerul. Erdemes lenne a tozsden szetnezned es maris rajonnel hogy milyen sok fele ceg van akik a jovore epitkeznek.
Sikeres milliardosok is elkezdtek valamikor lehet nem a nullarol de vegul nagy karirert csinaltak es ennek a vonzata a nagy bevetel is.
Ugyan nem birod a milliardosokat de azert te is Bill Gates termekeit vasarolod es ezzel noveled akaratlanul is a vagyonat.
Nem igen erted az alapitvanok mukodeset sem.
 
Óriási siker lett egy hippikülsejű, hosszú hajú, szakállas vállalkozó kísérletéből. Dan Price egy Gravity Payments nevű 120 fős kis startup alapítója és vezetője Seattle-ben. A cég 12 ezer ügyfél, főként kisvállalkozások, boltok, éttermek, piaci árusok hitelkártyás fizetéseit menedzselte 2015-ben, amikor Price (és ez innentől beszélőnév!) úgy döntött, jelentősen megvágja a saját jövedelmét, hogy megemelhesse a beosztottak fizetését. A Gravity Payments 5 évvel ezelőtt, több lécsőben bevezette a 70 ezer dolláros minimálbért a cégben. Ez átszámolva 21,2 millió forintos éves kereset, azaz nagyjából 1 millió 770 ezer forintos havi jövedelem. Ezt mindenki megkapta, az irodai asszisztensek is.
Price természetesen megkapta a kommunista bélyeget is, az önzetlen milliomos azonban nem adta fel, és neki lett igaza: a nehézségeken pár év alatt sikerült túllendülni.
A KOMOLY BÉREMELÉSEK UTÁN NEMCSAK, HOGY FENNTARTHATÓ PÉNZÜGYI PÁLYÁRA ÁLLT A CÉG, HANEM KIFEJEZETTEN ERŐSEN TELJESÍT, A DOLGOZÓK SZÁMA A DUPLÁJÁRA NŐTT, A FORGALOM PEDIG A HÁROMSZOROSÁRA.
Price azonban saját elmondása szerint sokkal büszkébb a pénzzel kevésbé mérhető mutatókra. A béremelések előtt évente legfeljebb két gyereket vállaltak az alkalmazottak, akik 2015-ben 120-an voltak. Azóta viszont már évente 10 gyerek született, ez ötszörös növekedés, miközben a foglalkoztatottak száma csak a kétszeresére emelkedett az elmúlt 5 évben.
Emellett a dolgozók több mint 10 százaléka lakást is tudott vásárolni, ez az arány korábban mindössze 1 százalék volt, és még a takarékoskodásra is jutott pénz, több mint kétszeresére nőtt az az összeg, amit a dolgozók a nyugdíjalapjukba fizetnek, a 70 százalékuk pedig teljes mértékben vissza tudta fizetni minden korábbi, öt evvel ezelőtt még meglévő hitelét. (BBC, Guardian)
 
Romania gets loans with negative interests rates ... 150 millió euro hitelről van szó, -0,11% kamattal.
https://www.rri.ro/en_gb/romania_gets_loans_with_negative_interests_rates-2612774
-
Esküszöm nem tudom mire akarsz kilyukadni? Azzal kezdted:
Magyarországnak esze ágában sem áll az Euro-t bevezetni, mert az Euro olyan rossz, hogy kamatmentesen osztogatják.
-
Ahogy említettem, kamatmentes vagy negativ kamatos hiteleket akkor adnak ha valamit támogatni akarunk.
- Így például, az egyetemistákat, vagy az építkezni akarókat szokta támogatnia az állam, vagy valaki.
- A "maslit" ismerjük a bevásárlásnál, az un. "Payback" bonusz-pontokkal ami nekem az idegeimre megy.
-
Természetesen találsz az interneten bankot amelyik -10% kamatra ad neked kölcsönt.
- Kapsz mondjuk 1000,- Euro kölcsönt és csak 894,- Eurot kell visszafizessél.

Elmondjam, hogyan működik ez?
- Rászorulóknak, kevés jövedelemmel rendelkezőknek nem áll ez a kínálat.
- Kölcsönt csak alkalmazottak, állami hivatalnokok és dolgozók kapnak
- Szabad-foglalkozást űzök, önálló vállalkozók, nyugdíjasok ki vannak zárva úgy mit
- munkanélküliek, vagy szociális segélyből élők.

- különös turpisság, hogy a hitelt adó-bank nem csak a jövedelmedet akarja ellenőrizni
- hanem a bank-számlád teljes forgalma után érdeklődik, minden centre kíváncsi.

Akinek nem esett volna még le a tantusz
- Ha valaki anyagilag jól áll akkor mi a fenének akar kölcsönt felvenni a 10,49 Euro miatt? :)
- A kölcsönt adó bank célja ugyanis addig vezetgetni téged az internet oldalukon míg egy másik kölcsönhöz vezet.
- Ehhez jön, hogy a kölcsönnel nem jár együtt semmi féle biztosítás
- ha beteg leszel, vagy munkanélküli akkor küldik az "orosz pénzbehajtókat"
- illetve eladják a kölcsönt és aki megveszi az annyi kamatot tesz rá, hogy az a -10% rögtön megtérül :)
-
safe_image.php

-
A forint árát a magyar kormány liftezteti fel és le ahogy Lörinc akarja.
Olvasom, hogy az elmúlt 4 év alatt 13.000 kilakoltatás történt a devizahitel miatt.
 
Utoljára módosítva:
-
Esküszöm nem tudom mire akarsz kilyukadni? Azzal kezdted:
Magyarországnak esze ágában sem áll az Euro-t bevezetni, mert az Euro olyan rossz, hogy kamatmentesen osztogatják.

pontosan így van és pontosan ezért a magyarokon kívül sok másik ország is hasonlóan gondolkodik és nem kell neki az euró.

Ahogy említettem, kamatmentes vagy negativ kamatos hiteleket akkor adnak ha valamit támogatni akarunk.
és ha annyi pénzt nyomtattak, hogy már nincs mire befektetni ... rakd össze az információkat az arany ára felugrik vagy 25% -al, a bankok negatív kamattal adnak pénzt, mert nincs mit kezdjenek vele... a román negatív kamatos hitelfelvétel csak egy példa volt, de számtalant talász és nem támogatásról van szó, hanem ha ráfizetéssel is de szabaduljanak a pénztől.

Olvasom, hogy az elmúlt 4 év alatt 13.000 kilakoltatás történt a devizahitel miatt.
szerintem ebben a számban benne van az üzlethelyiségek kiürítése is ... de ez van, ha ész nélkül költekeznek, vagy elszámolják magukat az emberek.
 
Utoljára módosítva:
pontosan így van és pontosan ezért a magyarokon kívül sok másik ország is hasonlóan gondolkodik és nem kell neki az euró.
-
Vallásszabadság van, azt hiszel az Euróról amit akarsz, engem nem zavar.
-
Én csak azt látom már évtizedek óta, hogy ha Magyarországra megyek mindenki szívesen kisegít engem forinttal és örömmel fogadják el az Eurót, megéri neki.
-
A magyar kollégákkal rendszeresen ércelődnek a kantinba, ha a forint már megint romlott.
"Na, gratulálok a fizetésemeléshez" - mondják és nevetnek.
-
és ha annyi pénzt nyomtattak, hogy már nincs mire befektetni ... rakd össze az információkat az arany ára felugrik vagy 25% -al, a bankok negatív kamattal adnak pénzt, mert nincs mit kezdjenek vele... a román negatív kamatos hitelfelvétel csak egy példa volt, de számtalant talász és nem támogatásról van szó, hanem ha ráfizetéssel is de szabaduljanak a pénztől.
-
Butaságokat mondasz. A magyar kormány szívesen fogadja a nyugati befektetéseket, söt úgy csalja oda öket, hogy
- leértékeli a forintot
- hagyja, hogy a nyugati töke kizsákmányolja a magyar dolgozókat
- nem támogatja a magyar dolgozok érdekvédelmi törekvéseit, a szakszervezeteket
- magyar állampolgárok vevőkepésségét rontja a gyenge forinttal, hogy ne utazzanak külföldre....

szerintem ebben a számban benne van az üzlethelyiségek kiürítése is ... de ez van, ha ész nélkül költekeznek, vagy elszámolják magukat az emberek.

Nem mindenki gazszerelő, Magyarországon, Orbánnak meg csak öt veje és menye van.
A lakásviszonyokról majd legközelebb de tudod mit? Ne offolj tovább. :)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,792
Tagok
615,335
Legújabb tagunk
KevinSon
Oldal tetejére