Akár 150 ezres bírságot is kaphat, aki egy nap alatt egy óránál tovább ül a kakucsi padon

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Április 18.

Melitta - 2017 Április 18, 21:39
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Könnyen súlyos bírságot kaphat az, aki például elbeszélgeti az időt a Pest megyei Kakucson – számolt be az

  RTL Híradója
  .


  Egy új rendelet szerint ugyanis egy nap alatt, összesen maximum egy órát lehet a falu buszmegállójában, a padon tölteni. Aki ezt megszegi, akár 150 ezer forintos bírságot is kaphat.
  busz2.png
   
  Georgina Bojana és ladybug7spots kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Április 18.

  1. HaroldKing
   HaroldKing
   És ha többet késik a busz?

   Egyáltalán, ezt hogyan ellenőrzik? Aki oda kiül, köteles blokkolóórát használni, hogy azzal jelezze a várakozása kezdetét? Van ott olyan készülék? Vagy kamera kukkol mindenkit állandóan? Ez nem sérti a személyiségi jogokat?

   Érdekes különben, ügyvédek megállapították hogy azt se lehet megtiltani hajléktalanoknak, hogy ott legyenek közterületen, például aluljárókban. A „valahol levés” ugyanis állítólag alapvető emberi jog.
   ladybug7spots és setni kedveli ezt.
  2. analema
   analema
   Emögött megint valami piti dolog lehet, mint amikor budapesti kerület vagy környéki település különleges adókat vet ki, melyek valahogy csak egy speciális réteget érintenek és így egyfajta jelenséget kezelnek, például hogy ne legyen érdemes kiadni albérletbe lakásokat külföldi vendégmunkásoknak.
   ladybug7spots és setni kedveli ezt.
  3. setni
   setni
   Valószínű hogy a hajléktalanok elleni intézkedés ez.
   ladybug7spots és analema kedveli ezt.
  4. analema
   analema
   Viszont Kakucson ott van a ring, ahová ki lehet menni egy kicsit tombolni az autóval, ha valaki nagyon nem bír már magával és szeretne néhány kövér gázt nyomni és kanyarogni egy kicsit. Olcsóbban is kijön, mint a beszélgetés a buszmegállóban :)
  5. *Rima
   *Rima
   csak egy ugras a sargacsillagig :dr_64:
  6. HaroldKing
   HaroldKing
   Padon ülni, beszélgetni a szegények szoktak akiknek nincs autójuk. Meg az öregek. meg a fiatalok akiknek talán jogosítványuk sincs.

   Lehet hogy kevés a pad az utasoknak, azt akarják ne legyen potyára elfoglalva. Egyszerűbb kiadni ekkor egy embertelen törvényt, mint beállítani oda még 2 olcsó padot ugye.
   varázsdoboz, gumelig és setni kedveli ezt.
  7. ambivalence
   ambivalence
   A szabad ország... :)
   varázsdoboz és setni kedveli ezt.
  8. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Még a végén szidni találnák a kormányt, vagy a polgármestert....;)
   HaroldKing kedveli ezt.
  9. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Jahh... szájat befogni, azt szabad, hogy finoman fogalmazzak....o_O
   Vissza tudsz emlékezni mikor hallottad ezt a szót "hivatalos" szájból ???
  10. Melitta
   Melitta
   Felnek a hogy orakig beszelgetnek az emberek es a gyulekezes meg megarthat nekik.
   Hirmondok ne uljenek kenyelmesen hanem setaljanak ...
   Lehet felnek a szobeszedtol....

   upload_2017-4-18_16-32-44.jpeg
   asztrológus, Ernoe, analema és 1 másik tag kedveli ezt.
  11. HaroldKing
   HaroldKing
   Szabad országban szabad emberek bármit megtehetnek amit szabad.
   ladybug7spots és analema kedveli ezt.
  12. HaroldKing
   HaroldKing
   Nem értitek. Ha sokat beszélgetnek az emberek, még kialakulna valami közösségi élet, és kevesebbet bámulnák a kormány propagandaműsorait a TV-ben. Lemaradnának a kormány épp Soros okításáról. Nem lennének tisztában vele hogy aznap épp kit kell gyűlölni. Hovatovább még azt se tudnák hogy az ország jobban teljesít, ehelyett abból vonnának le hamis következtetéseket, mennyire üres a pénztárcájuk!
   ladybug7spots és setni kedveli ezt.
  13. 317
   317
   Például a peronjeggyel mi a gond? Azt is be lehetne vezetni, nagyobb lenne a rend és a tisztaság.
  14. Ernoe
   Ernoe
   Szerintem a peronjegy még sehol nem szünt meg. Jogilag a német pályaudvarokon is csak az tartozkodhat akinek érvényes jegye van, vagy peronjegyet vesz. Erre tablák is figyelmeztetnek.
   -
   Chicagoba egyszer lekéstem a csatlakozo gépet (mert Párizsban nem engedték felszállni a gépünket, lejárt a TÜV, rossz omen) Volt sok idöm, bementem egy étterembe enni és rendeltem hozzá egy pohár bort. Azt mondja a pincér, hogy az étellel minden rendben van de van e "legitimatiom" a borhoz?
   -
   Mondom neki, hogy ne aggodjon, megbirkozom én a borral, többször is elmultam 21 éves. Aztán kiderül, hogy csak az "alkoholozhat" ott 20 ora után akinek van repülöjegye, nehogy elaludjon. :)
   -
   Utoljára módosítva: 2017 Április 19
   sropi, setni, ladybug7spots és 1 másik tag kedveli ezt.
  15. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Egy falusi buszmegállóban ?
   Ernoe és varázsdoboz kedveli ezt.
  16. udvarfy
   udvarfy
   Igen , szükség is lenne rá, hiszen mindjárt biztosan 10 embernek adna munkát !;) Tudod kell akkor peronör és ök 3 müszakban folyamatosan , plusz a beugrok akik öket helyetesitik , de akkor még a felelösökröl nem is beszéltünk akik ugye majd a helyi tanácson kapnak egy irodai asztalt . Jajj kimaradtak a peronörök ellenörei :rohog::rohog:
  17. 317
   317
   miért ne .... egy buszmegállórol van szó, a fizető utasoknak tartanak ott padot, rendet, tisztaságot. ... úgy látom van hely bőségesen a buszmegálló mellett (két pad is) ahol traccsolhatnak, aludhatnak nyugodtan.

   [​IMG]
   Melitta, Noia, varázsdoboz és 1 másik tag kedveli ezt.
  18. Eszti 31
   Eszti 31
   Én történetesen ebben a faluban lakom..............és igen, a hajléktalanok és részegek elleni intézkedés ez. Úgy lett ez ekkora hír, hogy egy helyi emberke beküldte az RTL-nek, egyébként a kutyát se érdekelné. Az a helyzet, hogy nagyon sokszor előfordul az, hogy részegek kora hajnalban üldögélnek a buszmegállókban, az utasok pedig nem tudnak beállni oda hogy a megállóban várják a buszt (ha szakad az eső akkor sem), mert büdösek, beszólogatnak, stb............... Velem is nem egyszer előfordult ez. Lehet nem ez a megoldás, de valamit tenni kellett, mert tarthatatlen ez a helyzet. Ugyanitt van olyan rendelet is, hogy lóval ne ugrasson a nyílt utcán:D mert szintén itt szokott olyan bizarr helyzet előfordulni, hogy kinézek az ablakon, és egy kislány egy elszabadult ló hátán vágtat, és kétségbeesve kiabál............mert itt ezt is megteszik, hogy lovardának használják a közterületet....................
  19. setni
   setni
   Sajnos idáig jutottunk hogy mindent szabályozni kell mert az embereknek JOGAIK vannak de a KÖTELESSÉGÜKRŐL mélyen hallgatnak.
   sidavoq, HaroldKing, Noia és 1 másik tag kedveli ezt.

Megosztás