Hírek Akkora az éhínség, hogy már állati maradványok közt kutakodnak az emberek Brazíliában

„Vagy megesszük ezt, vagy éhenhalunk” - mondta egy rászoruló.

Szívfájdító fotók láttak napvilágot Brazíliában, amelyeken a nyomorgó emberek az állati maradványok közt kutakodnak élelem után. A latin-amerikai országban milliókat sújt az éhínség a koronavírus okozta gazdasági válság következtében.

A képeken, amelyeket a díjnyertes sajtófotós Domingos Peixoto készített Rio de Janeiróban a múlt héten, egy teherautó hátuljában keresgélő emberek láthatók, akik az állati maradványok közt válogatnak. A jármű a csontokat és belsőségeket egy állateledelt és szappant gyártó céghez szállította.

“Néha sírhatnékom van. Régebben az emberek a kutyájuknak kértek egy-egy csontot, most azért könyörögnek, hadd készíthessék el saját maguknak” - mondta José Divino Santos, a teherautó vezetője.
Egy rászoruló, az 52 éves Denise da Silva elmondta, öt gyermeke és 12 unokája részére kell élelmet biztosítania, miután élettársát nemrég elveszítette.

“Nagyon hálás vagyok, mert a pandémia előtt láttam utoljára húst a tányéron” - mondta.

Az országban mintegy 19 millióan éheznek a Covid-járvány kitörése óta, ami körülbelül 600 ezer fő halálát okozta. Sokan az elnököt, Jair Bolsonarót vonják felelősségre, aki ellen jelenleg is tömegek tüntetnek Rio utcáin.

“Növekszik a munkanélküliség és fokozódik az egyenlőtlenség. Egyre nagyobb a szegénység, visszatért az éhezés. Ezt tette ez a kormányzat az országgal” - mondta a baloldali szenátor Humberto Costa.
Peixoto, a fotós elárulta, még a szegénység több évtizedes dokumentálása után is megdöbbentették a látottak. Különösen megérintette egy rászoruló látványa, aki mosolyogva turkált az állati belsőségek közt:

“Boldognak tűnt, mert tudta, ez még egy napi étkezést jelent a számára.”

Egy szintén a helyszínen dolgozó riporter, Rafael Nascimento Da Souza hozzáfűzte: hiába figyelmeztetett egy nőt, hogy ne egyen a hulladéknak számító húsból.

“Fiatalember, vagy megesszük ezt, vagy éhenhalunk” - mondta a nő.

“Ez a valóság. Ha ez nem dühít fel, akkor nem tudom, mi fog” - kommentálta a látottakat az újságíró.


ehinseg.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Szoboszlai Béla wrote on bejelentkezés's profile.
Heló! Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehetek rendes tag?
sancsa wrote on Ajuda67's profile.
Nagyon köszönöm a fordításaid, kedvencem az Ősi fajok.
Szeretnék teljes jogú tag lenni. Mit kell tennem?
Heló!
Lenne egy kérdésem, nem tudom, hova írjam, ezért itt kérdezem meg:
Fordítok egy történelmi romantikus könyvet (persze majd többet is szeretnék), és ha elkészülök vele, akkor azt hogyan osszam meg?
Mondjuk lesz egy blogom, és ott mondjuk fejezetenként lesz a történet. Akkor azt itt is kiírhatom, hogy https://ittleszablogomneve.hu blogra felkerült egy újabb fejezet?
Köszönöm előre is a segítséget! :)

Statisztikák

Témák
36,873
Üzenet
4,490,318
Tagok
595,940
Legújabb tagunk
Vidovenyecz András
Oldal tetejére