ALLATOK

szszilvi

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi egyszer befogadtunk egy őzikét. Nagyon édes volt. Mikor nagyobb lett, egyik reggelre eltűnt. Remélem visszament az erdőbe és még ma is jól van!
 
J

juliapeic

Vendég
Az erdei állatokat nem lehet otthoni körülmények között tartani.Egyszer az erdő melletti gyümölcsösben egy szétrombolt nyuszifészket találtunk,egy kisnyúl kuporgott a közelében.Hazavittük,cumisüveggel etettük,takargattuk.Néhány nap múlva megbetegedett,hasmenést kapott és sajnos elpusztult.Az orvos azt mondta máskor inkább hadjuk ott, mert ők feltalálják magukat a természetben anya nélkül is.
 

Andras0000

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi egyszer befogadtunk egy őzikét. Nagyon édes volt. Mikor nagyobb lett, egyik reggelre eltűnt. Remélem visszament az erdőbe és még ma is jól van!

Egy jó barátom barátnőjének (most már felesége) édesapja erdész volt és ezért én is sokszor jártam a zalai erdőben. Hihetetlen gazdag állatvilág volt és ott is a kerek erdő közepén úgy jöttek oda a kerítéshez az őzikék, mint abban a bizonyos mesében. :rolleyes:
Mindig olyan szívesen gondolok erre vissza. :656:
 

Kököjszi

Állandó Tag
Állandó Tag
Imádom a havanesemet, Somának hívják, egy éves múlt. De imádom az állatokat, az összeset, ha esetleg valakit érdekel a helyem: www.myspace.com/kokojszi Próbálom védeni őket. Azért a nagy kedvenceim a delfinek, bálnák, pedig még csak képen láttam őket:( Hátha egyszer. Viszont írtatok kolibriről, de irigyellek benneteket!:)
 

helen56

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!! Én egy barátomnak szeretnék Zsiráfos képeket gyüjteni nagyon szereti öket ha tud valaki akkor kérnék sok is jöhet.Köszönettel szép hétvégét mindenkinek .
 

tigrisbia

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Tudtátok hogy a malac milyen jó házőrző?
Volt egy csíkos vietnámi malacunk /dönci/ sajna már nem él.
És amikor valaki a kapuban megállt hogy bejön neki ment.
A két kutya is félt tőle. Máig sokat emlegettük őt.Nagy kedvenc volt.
 
T

TH6777

Vendég
10 elképesztő dolog, amelyre csak az állatok képesek:

1. A papagáj beszéde több rikoltozásnál!

Sokan azt hiszik, hogy a papagájok beszéde nem több egy tollas magnó esztelen rikoltozásánál. Az elmúlt 30 évben azonban több vizsgálatot is végeztek ezzel kapcsolatban, és ezekből kiderült, hogy a papagáj nem csupán utánoz, amikor beszél; képesek ugyanolyan gyorsan képesek bizonyos nyelvi feladatok megoldására, mint a 4-6 éves gyerekek. A jelek szerint megértik, mi a különbség a "nagyobb" és a "kisebb" között, mit jelent az "ugyanaz" és a "másmilyen", a "semmi", és ismerik a számokat is. S ami még ennél is érdekesebb: képesek kombinálni a jeleket és a mondatokat. Egy 2007 januárjában végzett vizsgálatból pedig kiderült, hogy a papagájbeszéd alapján lehet megtanítani beszélni a robotokat is.


2. Az elefántok felejtenek, de nem ostobák!

Az elefántoknak van a legnagyobb agyuk az emlősök közül, amelyek valaha is a Földön jártak: átlagosan 5 kilót nyom. De vajon kihasználják-e teljes mértékben e hatalmas agy kapacitását? Az intelligenciát ugyan nehezebb mérni az állatoknál, mint az embernél, de az úgynevezett agytömeg-hányados (EQ, amely azt adja meg, hogy az állat agyát a testtömegéhez viszonyítja) megfelelően kifejezi tanulási és problémamegoldó képességeiket. Az elefánt átlagos EQ-ja 1,88 (az emberé 7,33-7,69, a csimpánzé 2,45, a disznóé 0,27). Mivel úgy sejtjük, hogy az intelligencia és a memória összefügg, az elefántok emlékezőtehetsége, ha nem is csalhatatlan, mindenesetre jó.


3. A zsiráf egyedi érrendszerrel kompenzálja a magasságát!

Ez a méltóságteljes és impozáns állat a Földön élő legmagasabb és leghosszabb nyakú élőlény, amely akár 5,7 méterről tekint le az egyszerű halandóra. Azért növesztett ilyen hosszú nyakat, hogy felvegye a versenyt a táplálékért a többi növényevővel szemben. A hosszú nyak azonban hátrányokkal is jár, hiszen nehezebb munka eljuttatni a vért az agyba. A zsiráf szíve ezért aztán kétszer olyan erősen pumpál, mint a szarvasmarháé, érrendszere pedig komplexebb, mert meg kell akadályoznia, hogy ennek ellenére az állat agyvérzést kapjon.



4. Sok halfaj cseréli a nemi szerveit!

Olyan sok a csodálatos szárazföldi állat, hogy gyakran el is felejtkezünk a vízi élőlényekről, pedig a legfurcsább dolgok gyakran az óceánok mélyén történnek. A hermafroditizmus (kétneműség) sokkal gyakoribb a falfajoknál, mint bármely gerincesnél. Néhány hal egyenesen nemet vált, ha megváltozik a környezete, vagy így kívánja a hormonciklus. Más halfajok egyszerre rendelkezne női és férfi nemi szervekkel.


5. A madárfiókákban van testvéri érzés!

Hiba azt gondolni, hogy az evolúciónak önzés az eredménye, csak az éli túl, aki magán kívül nem gondol senkire! Az önzetlenség az állatvilágban is gyakori olyan esetekben, amikor az a saját genetikai vonal továbbélését szolgálja. A csibék például különlegesen csipognak etetés közben. Ezzel jelzik a közelben lévőknek - amelyek nagy valószínűséggel rokonok -, hogy kaja van! A természetes kiválasztódás kulcsa ugyanis nem a legegészségesebb állatpéldány, hanem a legjobb genetikai anyag túlélése.



6. A vakondpatkány nem vak!

Apró szeme és földalatti életmódja miatt sokáig azt hitték az afrikai vakondpatkányról, hogy a szemét nem annyira látásra, mint inkább a légáramlat változásának érzékelésére használja. Az utóbbi évek kutatásai azonban bebizonyították, hogy ez a rágcsáló élénk, bár korlátozott látással rendelkezik - és általában nem örül annak, amit lát. Az Animal Behaviour című szaklapban megjelent tanulmány szerint ugyanis a fény azt jelenti, hogy ragadozó tört be a földalatti otthonába.



7. A hódok számára télen hosszabbak a napok!

A hódok télre szinte "kikapcsolják" magukat; ilyenkor a várukban felhalmozott élelmiszerkészletekre vagy a sajátos farkukban tárolt zsírtartalékra kénytelenek hagyatkozni. Azzal spórolnak energiát, hogy nem mennek ki a hidegbe, hanem sárból és fából épített, sötét várukban maradnak. Ezért aztán ezek a rágcsálók, amelyek tavasztól őszig napkeltekor előbújnak és csak naplementekor térnek vissza a várukba, nem a napszakoknak megfelelően alszanak télen. Biológiai órájuk "sebességet vált", és átáll egy 29 órás nap ritmusára.



8. A madarak a tereptárgyakat használják a navigáláshoz!

El tud képzelni egy vidéki vakációt elnézett autópálya-lehajtók és cafattá gyűrt térkép nélkül? Nem? Persze, hiszen Ön nem madár! A galambok például különösebb nehézség nélkül képesek több ezer kilométert repülni, és visszatalálni a kiindulási pontra. Más madárfajok - például a sarki csér - minden évben negyvenezer kilométeres körutat tesznek meg. Egyes fajok a Föld mágneses mezeje alapján tájékozódnak, de az Animal Behaviour című szaklapban 2006 novemberében megjelent tanulmány szerint a galambok valószínűleg a tereptárgyakat is "figyelik", hogy azok alapján találjanak haza.



9. A bálnatej nem diétás táplálék!

Az újszülött gondozása nem kis feladat a bálnamamák számára. A kicsi 10-12 hónapos vemhesség után jön a világra, hossza a születésekor elérheti az anyjáénak az egyharmadát (ez egy kékbálna esetében akár tíz méteres apróságot jelenthet). A nősténybálna valósággal belefröcsköli a tejet a bébi szájába tejmirigyek körül lévő izmok segítségével, miközben a kicsi szorosan rátapad az anyja mellbimbójára (igen, a bálnáknak is van ilyen). A bálnatej zsírtartalma majdnem 50 százalékos - ez tízszerese az emberének. Ennek köszönhető, hogy a bálnabébi igen gyorsan gyarapszik: naponta akár 90 kilóval is!


10. A krokodilok köveket nyelnek, hogy víz alá merüljenek!

A krokodilok gyomra kemény hely - több okból is. Először i, mivel a krokodilok megesznek bármit, amit csak képesek elkapni - teknőst, halat, madarat, zsiráfot, bivalyt, oroszlánt, sőt, krokodilt is -, a gyomruknak késznek kell lennie ezeknek a megemésztésére is. A gyomrukba azonban nem csupán táplálék kerül, hanem kövek is: ezeket valószínűleg azért nyelik le, hogy ballasztként szolgáljanak, amikor a krokodil a víz alá akar merülni.





 
T

TH6777

Vendég
Sziasztok,
mi a véleménytek a bichon-ról?

Aki szereti a kutyák e faját az biztos jó véleménnyel van ezekről a
kis fehér bolognai pincsikről....közkedvelt ölebek már az ősidúk óta...nem kedvelik a magányt és mivel szagmentesek...igy az alaergiásokra sem veszélyes a tartásuk....jó házőrző kis selyem kutyusok...baromi inteligensek...
 

nyulful

Állandó Tag
Állandó Tag
Én a három nyulamat szoktam sétáltatni a kertben.

de csak az egyik követ úgy, mint egy kutyus.

A nyulaim nagyon szeretik a mazsolát, az egyik neve

Mazsi, van még Pamacs és Pepe.

Irtó jó trükköket tanultak a mazsolával

mivel a kertben van élelem, ezért csak mazsolával lehet őket becsábítani a kertből.
 

Balla Nikolett

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem egy Yorkshier terrierem van , a barátom szerint úgy néz ki , mint egy PVC cső , mert normál és a mini keveréke és szürke színű , kicsit tényleg henger alakú.
Ja és Lilikének hívják.:p
És a sügereket is nagyon szeretem. Mármint nem enni ....
 
Oldal tetejére