Amerikában legalizálták a melegházasságot

Egyforma méltóságot kapnak a melegek. Az azonos nemű pároknak jogukban áll házasságot kötni bárhol az Egyesült Államok területén az amerikai alkotmány értelmében, a szövetségi tagállamok ezt nem tilthatják meg nekik - hirdette ki pénteken az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága.


A legmagasabb szintű amerikai bírói testület 5-4 arányban döntött a kérdésről. Elemzők rámutattak, hogy ez volt a bíróság legfontosabb, a házasodási jogokat kiterjesztő döntése 1967 óta, amikor a testület eltörölte az egyes államok "fajok" közötti egybekelést tiltó jogszabályait.

"Amerika számára ez győzelem, mert ha minden amerikai egyenlő bánásmódban részesül, akkor szabadabbak vagyunk" - mondta az ítélettel kapcsolatban Barack Obama elnök a Fehér Ház Rózsakertjéből közvetített beszédében.

A szövetségi legfelsőbb bíróság egy olyan ügyben hozott most döntést, amelyben 16 meleg pár négy államnak a házasodásukat tiltó törvényeit támadta meg. A felperesek szerint az alkotmány értelmében őket ugyanolyan házasodási jogok illetik meg, mint a heteroszexuálisokat, az állami szintű korlátozások pedig anyagi kárt okoznak nekik és a méltóságukban sértik meg őket. A négy állam ezzel szemben képviselt álláspontja szerint viszont a bíróságnak hagynia kellett volna, hogy az ügyben a helyi törvényhozások hozzák meg a döntést.

Anthony Kennedy bíró a verdikttel kapcsolatos többségi állásfoglalásban egyebek között azt írta, hogy a házasodni kívánó melegek és leszbikusok "nem kárhoztathatók arra, hogy magányban éljenek, kizárva a civilizáció egyik legrégebbi intézményéből".

"Egyforma méltóságot kérnek a törvény előtt. Az alkotmány szavatolja számukra ezt a jogot" - írta a négy liberális kollégájával együtt szavazó konzervatív bíró.

"Ha önök azon sok - bármilyen szexuális orientációjú - amerikai közé tartoznak, akik helyeslik az azonos neműek házasságának kiterjesztését, akkor feltétlenül ünnepeljék meg a mai döntést. De ne ünnepeljék az alkotmányt. Annak semmi köze sem volt ehhez" - fogalmazott a két kollégája által támogatott ellenvéleményében John Roberts főbíró, aki a kisebbséggel szavazott.

Antonin Scalia konzervatív bíró különvéleménye szerint az ítélet az jelzi, hogy a legfelsőbb bíróság "veszélyt jelent a demokráciára".

A meleg és leszbikus párok egybekelése az 50-ből 36 államban, valamint Washingtonban, a szövetségi fővárosban eddig is legális volt. Az Egyesült Államokban az azonos neműek házasságának támogatottsága az elmúlt évek során jelentősen megerősödött, különösen a fiatalok körében. Egy, a CNN hírtelevízió által pénteken ismertetett közvélemény-kutatás szerint ma már az amerikaiak 63 százaléka helyesli és csak 33 százaléka ellenzi a meleg és leszbikus párok egybekelését.

A legfelsőbb bíróság 2003-ban semmisítette meg az államoknak a meleg- és leszbikus házasságok tilalmáról rendelkező jogszabályait. 2004-ben Massachusetts lett az első állam, amely legalizálta az azonos nemű párok frigyre lépését. A legmagasabb szintű bírói testület 2013-ban úgy határozott, hogy szövetségi szinten is tiszteletben kell tartani az olyan államokban megkötött házasságokat, amelyekben legalizálták ezeket. Egyúttal hatálytalanította az 1995-ös házasságvédelmi törvény egyes rendelkezésit.

MTI

meleg zaszlo.jpg
 
A hetero hazaspar eldobott , lemondott gyereketet tudja orokbe fogadni az azonos nemu hazzassaagban elok.
Egy mesterseges megtermekenyitessel bevallalt gyerekert nem csak komoly anyagi aldozatot vallalnak hanem hosszu probalkozasok mire sikeres lesz es megszuletik a varvavart baba.
Rendezett leellenorzott millio egy teszten atment emberek tudnak orokbe fogadni.
Aki azert utalkozik es veti meg ezeket az emberekt mert bevallalja felnevel egy ket gyereket akik maskulonben lelenchazban vagy csalad nelkul nonenek fel , annal nem normalisan mukodnek az emberi humanum erzesek es meg jonak iteli meg hogy egy gyereket is megfoszt attol hogy a szulei altal kisiklott eletet valaki rendbe hozhassa ez ami nem elfogadhato ma.
JObb lenne ha szakemberek dontenek el alkalmas-e valaki mas gereket felnevelni, es nem az eloiteletektol nem mentes emberek.

A gyulolkodesen kivul ugyan milyen hatrany eri a heterokat ha joga van osszehazasodni a melegeknek?
Nem kis % a az emberisegnek nem hetero. Sok tarsadalom tele van eloiteletekkel,ezert sokan nem merik felallalni de az nem jelenti azt hogy nincs vagy van olyan orszag ahol ilyen veletlenul sincs.
Sok orszagba meg mindig kinyirjak oket.
Egy fejlett demokraciaban minden embernek joga van boldognak lenni , elvarhato a tolarencia, legyen beteg serult vagy csupan mas mint a tobbi. Kirekeszteni megbelyegezni , bantalmazni sertegetni a "mas" embereket nem lehet es nem is turi el egy fejlett kulturkor.
 
Utoljára módosítva:
A biológia meg smafu? Azért ne menjünk el ilyen szélsőségekben, mert ezen vonal mentén az is kijelenthető, hogy az extremumok kivételével a többi egyed saját generációján belül kihal, bizonyítva ezzel az evolúció gyors tisztító erejét. Hiszen további szaporodást csak az extremumok fognak végezni. Nemde?
(Nem várok választ, ironikus felvetés volt)
Nem igaz, hogy a biologia vagy orvostudomány definiálni tudná mit értsünk egy "biologiai" nemen. Ha a nemzöképesség alapján állapitanánk meg a nemeket akkor eleve a legtöbb közüllünk két szék közül a padalá esne. A viagra nem játszásbol olyan nagy üzlet.
-
Akinek nem tünt volna fel, a Facebook amerikai verzioja 58, a német verzio 60 különbözö nemi-optiot kinál, ez sokkal több mind lezbis, homoszexuális és Transgender
-
facebook-gender-screenshot.jpg

-
Sok ember nagy hangsulyt fordit arra, hogy a neme pontosan legyen megnevezve, nem értem, milyen alapon beszélünk bele a dolgukba. A férfi és nö megnevezés még arra sem alkalmas, hogy a nemzö- vagy fogamzó-képességedet visszaadja.
-
A két extrémumtol (nö és férfi) eltérö embereket egyszerüen a szülök kérésére átoperálják, egy vaginát furnak a gyerekbe vagy egy fingert varratnak rájuk mind egy dildo. A bibliai tanácsokat követö operatioval még nincs megoldva a probléma, a gyereket éveken keresztül hormonokkal etetik, mig a többi gyerek nyaralni megy az iskolaszünet alatt rajtuk tovább dolgoznak az orvosok.
-
A szülök ezzel nem segitenek a gyereknek hanem eröszakot követnek el rajtuk, (a ti beleegyezésetek, a tölletek jövö nyomás hatására) csak azért, hogy egy "egyértelmüen" egy csupán két alternativábol állo csoportba lehessen öket sorolni.
-
Itt nem elméletekröl van szo, ezeken az embereken praktikusan eröszakot gyakorlunk ezt megkell állitania a társadalomnak. Nem igaz, hogy a biologia biztosan tudná, mit jelent a "biologiai nemhez" valo tartozás.
-
Embryogenese-Entwicklung-der-aeusseren-Geschlechtsorgane-in-der-Embryonalphase-1850.jpg

-
A nemiszerveink egyazon formábol indulnak ki, nincs "nem-pecifikus gén", azt is lehetne mondani, hogy kezdetben minden férfi egy nö, ezt megnézhetitek a tökötökön, a varrat mindenkinél láthato.
-
A realitás nem olyan mind azt a menyei "tolbamondás" nekünk a szánkba akarja rágni. A biologia és az orvostudomány szinte a napjainkig szamárként követte ezt az androzentrikus nézetet, a férfi a mozgékony spermájával a világ középpontja, a nö "nem tesz semmit" csak a hatalmas tehetetlen petesejtjével vár arra, hogy a férfi megtermékenyitse. Ez a kép tükrözödik a szociális strukturáinkban is, a tudosok sokáig ezt a nyomot követték mig ránem jöttek, hogy az eredményeikkel falzifikálták az embereknek két nemre valo feloszthatosagát.
-
Az embereket nem lehet egyértelmüen "vagy nö vagy férfi" csoportba sorolni és ennek az oka nem "fejlödési zavar", "pathologiai" ok vagy a "normátol valo eltérés". Nincsen norma. Az emberröl nem létezik egy technikai adatlap, egy "trouble shuting."
-
A biologiai-nem sokoldaluan jut kifejezésre, nemcsak abboll áll, hogy állva vagy üllve pisilünk, nem két hanem egy csomo féle biologiai nem létezik.
-
Az állatoknál, növényeknél a szaporodásnak számos formája van, még egy cápa is három féle modon tud szaporodni, egy guppy egyébbként is, a csigák hasonloan, vannak halak akiknek elég egy stress, hogy megváltoztassák a nemüket, (szüljenek).
-
De mindettöl eltekintve, minden embernek joga van azzal élni akivel akar, nemcsak az apácák, szerzetesek privilegiuma a háloszobájukbol egy "Klauzura" nevü táblával kizárni a másik nemet.
-
Rengeteg "a-szexuális" ember is van aki nem "impotens, frigide" hanem egyszerüen semmi kedve az urinvezetékkel egybeintegrált nemiszervét valahova beledugni, vagy egy idegen testrésszel kapcsolatba kerülni, az ilyeneknek is van létjogosultságuk, vannak vágyaik emberileg valakivel együtt élni, esetleg egy emberkét felnevelni.
-
Azok a betegek akik ilyen magátolérthetö tényeket nem akarnak akceptálni mert egy szoknyás férfi a beiskolázás elött az elsöálldozásra valo felkészitéskor valamit a fejükbe vert.
 
Akinek nem tünt volna fel, a Facebook amerikai verzioja 58, a német verzio 60 különbözö nemi-optiot kinál, ez sokkal több mind lezbis, homoszexuális és Transgender

Az, hogy az FB mennyi nem opciót kínál nem igazán számít, az FB nem egy tudományos publikációkra szánt platform. A FB számára mindannyian Termékek vagyunk, akik pénzt termelnek.

"Ha ez a Termék attól fog jönni és maradni, hogy a hülyeségeit definiáljuk, ám legyen" - mondta Zuckerberg, majd nagyot szürcsölt a koktéljába, amint a naplementét nézte a magánrepülőjéről.
 
Nincsen norma. Az emberröl nem létezik egy technikai adatlap, egy "trouble shuting."

De, mindannyiunkban ott van a folyamatos hibajavítás. Van egy genetikai kódunk, amelyet a saját szervezetünk is folyamatosan reprodukál. Eközben számunkra jelenleg is némileg érthetetlen folyamatok dolgoznak azon, hogy ne essen a reprodukcióba hiba, és folyamatosan dolgozik az egész szervezet azon, hogy ha a reprodukcióba hiba csúszik, akkor az javítva legyen. Ha mégsem sikerül, akkor jön az, amit mi egyszerűen csak ráknak hívunk. Genetikai reprodukciós hibák megállíthatatlan szaporodása, ami hamarosan végez az egyeddel.

Tetszik vagy sem, az emberi faj reprodukcióra képes egyedi férfiak vagy nők. Igazad van abból a szempontból, hogy a többieket teljesen felesleges vegzálni, nem tudunk belőlük mesterségesen igazi férfit vagy nőt csinálni. El kell fogadni őket olyannak amilyenek.
De azért tegyünk itt különbséget! A nem heteroszexuális "egyedek" egy túlnyomó többsége bizony biológia értelemben férfi vagy nő, tehát ne vigyük el a témát ennyire ebbe az irányba, ugyanis a kérdés nem ekörül a téma körül forog.
 
A realitás nem olyan mind azt a menyei "tolbamondás" nekünk a szánkba akarja rágni. A biologia és az orvostudomány szinte a napjainkig szamárként követte ezt az androzentrikus nézetet, a férfi a mozgékony spermájával a világ középpontja, a nö "nem tesz semmit" csak a hatalmas tehetetlen petesejtjével vár arra, hogy a férfi megtermékenyitse. Ez a kép tükrözödik a szociális strukturáinkban is, a tudosok sokáig ezt a nyomot követték mig ránem jöttek, hogy az eredményeikkel falzifikálták az embereknek két nemre valo feloszthatosagát.

Azok a betegek akik ilyen magátolérthetö tényeket nem akarnak akceptálni mert egy szoknyás férfi a beiskolázás elött az elsöálldozásra valo felkészitéskor valamit a fejükbe vert.

Az ISIS vagy a Boko Haram azonnal üdvözölne a soraiban a Biblia-ellenességeddel, csak annyi a probléma, hogy a melegek megítélése náluk kicsit szélsőségesebb, mint nálunk.

Akármilyen oldalról nézem is a témát, sehogy sem akar más kijönni. Megértem, hogy az életben olyan hatások értek, ami miatt megveted a Biblia gondolatait(Biblia =/= Kereszténység). Oké, értsünk egyet. Sőt vessünk el minden istenséget és magasabb rendű lényt, maradjunk a száraz evolúciónál. Akkor viszont ott tartunk, hogy bizony nem vagyunk különb lények biológiai szempontból, mint bármely más élőlény a földön. Létezésünk célja nem más, mint a legjobb genetikai kód reprodukciója, amiben a te megfogalmazásod szerint a nő várja, hogy a férfi megjelenjen az ő genetikai kódjával és előidézze a reprodukciót.
Véleményem szerint akár evolúciós, akár bibliai oldalról nézzük, az emberek két nem felosztottak.

(Hangsúlyozni szeretném, amit legelső hozzászólásomban, hogy ettől én még teljes mértékben elfogadom azt, hogy vannak "más" emberek)
 
Nem akartam eredetileg beledumálni, mert itt mindenki nagyon hozzáértő (szakirányú végzettség, gondolom), vagy nagyon hisz valamiben (főleg semmiben, esetleg a tudományban), így én csak azt bátorkodnám megjegyezni, hogy igen sok hozzászóló (pro és kontra a témában) mintha kicsit kevernék a fogalmakat, mégpedig a biológiai nem, nemi identitás, szexuális irányultság fogalmait. És ha a szakértőknek (biológusok, orvosok, pszichiáterek, pszichológusok) hinni lehet, egyikből se kettő van.
Persze, tudom, hogy bennem van a hiba, hogy nem pofázok bele valaki másnak a szakmájába, pedig én sokkal jobban tudom...!
 
Az, hogy az FB mennyi nem opciót kínál nem igazán számít, az FB nem egy tudományos publikációkra szánt platform. A FB számára mindannyian Termékek vagyunk, akik pénzt termelnek.

"Ha ez a Termék attól fog jönni és maradni, hogy a hülyeségeit definiáljuk, ám legyen" - mondta Zuckerberg, majd nagyot szürcsölt a koktéljába, amint a naplementét nézte a magánrepülőjéről.
Kedves anemale, nehogy már te mondjad meg egy embernek, hogy milyen nemü!
-
A Facebook bennünket tükröz és a sok optio mutatja, hogy igény van rá. Istenek sincsenek de van egy csomo ember aki szeretne egy menyei szociális-hivatalt, szeretné ha a vágyai, kivánságai fohászkodás utján beteljesülnének.
 
De, mindannyiunkban ott van a folyamatos hibajavítás. Van egy genetikai kódunk, amelyet a saját szervezetünk is folyamatosan reprodukál. Eközben számunkra jelenleg is némileg érthetetlen folyamatok dolgoznak azon, hogy ne essen a reprodukcióba hiba, és folyamatosan dolgozik az egész szervezet azon, hogy ha a reprodukcióba hiba csúszik, akkor az javítva legyen. Ha mégsem sikerül, akkor jön az, amit mi egyszerűen csak ráknak hívunk. Genetikai reprodukciós hibák megállíthatatlan szaporodása, ami hamarosan végez az egyeddel.

Tetszik vagy sem, az emberi faj reprodukcióra képes egyedi férfiak vagy nők. Igazad van abból a szempontból, hogy a többieket teljesen felesleges vegzálni, nem tudunk belőlük mesterségesen igazi férfit vagy nőt csinálni. El kell fogadni őket olyannak amilyenek.
De azért tegyünk itt különbséget! A nem heteroszexuális "egyedek" egy túlnyomó többsége bizony biológia értelemben férfi vagy nő, tehát ne vigyük el a témát ennyire ebbe az irányba, ugyanis a kérdés nem ekörül a téma körül forog.
Ne haragudj analema, de te félreérted az evolutiot.
-
Az emberek nem lesznek generatiorol generatiora tökéletesebbek valamiféle "önjavito folyamat" következtében. Ez igaz az egyedfejlödésre is, a tested sejtjei reprodukálják magukat de nem leszel ennek ellenére egészségesebb, minden erönkkel küzdünk az öregedés ellen.
-
Egészséges az ami sokáig birja. Mit tennénk ha nem lennénk képesek a környezetünket megváltoztatni? Már rég kihaltunk volna. Nézz körül egy mesterségesen csinált világban élünk. Megyünk a fitness-studioba mert elsorvadna a lábunk az ülléstöl. Az étel szinte a szánkba repül, mert minden féle trükköt kitaláltunk.
-
De maradjunk a szaporodásnál, a legtöbb ember nem reprodukálja magát, ennek utána tudsz számolni. Ahol meg a népesség nö ott is csak néhány "teljesitményhordonak" köszönhetö ez, soknak 10 gyereke van mig másnak egysem.
-
Miért nincs? Mert degenerált? Ez is ellentmondana az általad propagát önmagát folyamatosan javito géneknek.
-
A géntechnologia elveszi a méhek munkáját, mi porozzuk be a növényeket, a kocák, tehenek már generatiok ota nem lettek szexuálisan kielégitve, a mesterséges megtermékenyités standard.
-
Vedd már észre, hogy férfi és nö többet jelent mind párzoképesség.
-
Nem tudom honnan irsz, hol van még ilyen elavult Vatikáni szemlélet. Németországban ahogy irtam nem furnak oktalanul, lyukat, formálnak répát egy végbél-köré.
-
A képzeletbeli isten már akkor disqualifikálta magát amikor a nemiszervet, a hugyvezetéket az after mellé integrálta. Hogy képzelheti valaki komolyan, hogy ilyen bugs egy plán (terv) szerint történne?
-
Kérlek definiáld nekem mi szerinted biologiailag egy ember nö, vagy férfi?
-
Továbbá az ember nem fejöstehén, nem bika hanem szabad akarattal rendelkezö lény aki képes maga eldönteni, hogy szülö lesz vagy sem. Van sok más cél, feladat ami boldoggá tud bennünket tenni és ugyanakkor még a közérdekkel is harmonizál.
-
Korunk legnagyobb problémája nem az emberiség kihalása, hanem, hogy az emberek öreg napjaikra egyedül maradnak, nem minden ember képes élete folyamán anyi vagyont gyüjteni, ami egy emberséges megöregedéshez, elmuláshoz elég, miért ne vegyék át ezt a felelöséget élettársak?
-
Nök akiket a "másik-nem" megeröszakolt, kihasznált, akinek semmi kedve mégegyszer ilyen maszkulinumokkal élni egy fedél alatt, maradjanak egyedül? A házasság egy jogi biztositék arra, hogy tiszteségesek legyünk egymással.
-
Egy delfinnek szabad magát a tengerfenekén kövekbe dörzsölni, hogy kielégitse magát de egy embertöl elvárjuk, hogy lemondjon a szexuális örömökröl ha nem talál magának egy a nemiszervéhez komplementär partnert.
-
A másik topikban annak adnak hangot egyesek, hogy nem hajlandok egy más országban született embert szomszédjukként tudni, itt meg arra kényszerititek a másikat, hogy az ágyba bujjon valakivel akit nem is szeret, csak azért mert egy "másnemü"
-
Mindenki azzal él egy "közösségbe" akivel akar, a szexualitás egy fontos de nem az egyedüli összetarto kapcs két ember életében.
-
 
Az ISIS vagy a Boko Haram azonnal üdvözölne a soraiban a Biblia-ellenességeddel, csak annyi a probléma, hogy a melegek megítélése náluk kicsit szélsőségesebb, mint nálunk.

Akármilyen oldalról nézem is a témát, sehogy sem akar más kijönni. Megértem, hogy az életben olyan hatások értek, ami miatt megveted a Biblia gondolatait(Biblia =/= Kereszténység). Oké, értsünk egyet. Sőt vessünk el minden istenséget és magasabb rendű lényt, maradjunk a száraz evolúciónál. Akkor viszont ott tartunk, hogy bizony nem vagyunk különb lények biológiai szempontból, mint bármely más élőlény a földön. Létezésünk célja nem más, mint a legjobb genetikai kód reprodukciója, amiben a te megfogalmazásod szerint a nő várja, hogy a férfi megjelenjen az ő genetikai kódjával és előidézze a reprodukciót.
Véleményem szerint akár evolúciós, akár bibliai oldalról nézzük, az emberek két nem felosztottak.

(Hangsúlyozni szeretném, amit legelső hozzászólásomban, hogy ettől én még teljes mértékben elfogadom azt, hogy vannak "más" emberek)
Nem tudom mit értesz "különbb" alatt?
-
A darazsak, a méhek, a hangyák... többsége egyáltalán nem vesz részt a nemzésben mégsem halnak ki és együtt élnek egy közösségben.
-
Az ember biologiailag nézve valoban nem más mind egy élölény, speciális kognitiv képességekkel. Mi tudunk gyököt vonni rationális számokbol de nem vagyunk képesek egy halat elkapni a levegöben mind egy medve. Semmi ok a beképzeltségre.
-
Nem én mondtam, hogy a nö nem csinál mást mind várja, hogy meglegyen termékenyitve, ez a patriarchalis világszemlélet.
-
A kétnemüséghez hasonlo tévedés, hogy a világnak lenne egy célja. Természetes, hogy a csinosabb nök után szaladnak a férfiak mert instiktiv tudják, hogy az jobb szexet jelent.
-
A nök pedig mindent megtesznek, hogy a férfiak ézen állmát kielégitsék, festik a hajukat, arcukat, szájukat, mü szempillát, körmöket, melltartot, szilikon melleket, magassarku cipöt, hordanak, parfümmel probálják a párzás idelyét eltolni a biologiai realitástol....
-
Már ne haragudj de ha leirnám hogy csapják be egymást a nök és a férfiak csak azért, hogy egyszer kopuláljanak egymással akkor ahoz képest a homoszexualitás egy nyitott kártyával valo játék lenne. :)
 
Egészségükre. Azt nem értem viszont h miért élveznének előnyt másokkal szemben. Meleg meleg kész.
-
Valoban hol van az elöny?
-
Eddig ugy volt, hogy aki nem tudott önmaga megélni azt az állam támogatta, most beszámitják az élettárs jövedelmét is.
Nincs elég lakás mert televan "single-vel" a város, ma egyre többen együtt laknak, a ressource-k jobb kihasznáasa, a társadalom nyer.
Eddig az egyedülállo ápolásra szoruloknak segély járt vagy embertelen körülmények között haltak oda, ma az élettérson a teher.
.........
Sorolhatnám a végtelenségig.
-
Nem beszélve arrol, hogy szexuálisan kielégitetlen emberek hamarabb betegek lesznek, teher a biztosito számára, a boldogtalan ember a környezetének is árt ...
 
A "globális felmelegedést" viszont komolyan kell vennünk.
Hogyan?Úgy hogy mindenki megteszi a tőle telhetőt.Amennyire csak lehet,nem szennyezi a környezetét.
Szerintem is a család mint társadalmi alapsejt széthullóban van.
Talán azért mert az alapja egy életen át tartó hűség-szövetség?
Mi értéke van a hűségnek,ha nincs miért hűségesnek lenni?
Vagy azért mert a korábbi kultúra valamennyire zsidó-kereszténységből származott?(Menyasszony-vőlegény.)És ezt a kultúrát elfújta a szél?
Mi értelme van egy természetes szexuális rendhez ragaszkodni,ha nincs
mérték?Vagyis nincs rend,viszonyítási alap.
Pedig világosan felismerhető a szexuális életben is,hogy minek hol a helye.
Ha ehhez sem ragaszkodunk,akkor előbb- utóbb futhatunk a szüzességünkért.Így is védekezhetünk a globális felmelegedés ellen.
 
Utoljára módosítva:
A "globális felmelegedést" viszont komolyan kell vennünk.
Hogyan?Úgy hogy mindenki megteszi a tőle telhetőt.Amennyire csak lehet,nem szennyezi a környezetét.
Szerintem is a család mint társadalmi alapsejt széthullóban van.
Talán azért mert az alapja egy életen át tartó hűség-szövetség?
Mi értéke van a hűségnek,ha nincs miért hűségesnek lenni?
Vagy azért mert a korábbi kultúra valamennyire zsidó-kereszténységből származott?(Menyasszony-vőlegény.)És ezt a kultúrát elfújta a szél?
Mi értelme van egy természetes szexuális rendhez ragaszkodni,ha nincs
mérték?Vagyis nincs rend,viszonyítási alap.
Pedig világosan felismerhető a szexuális életben is,hogy minek hol a helye.
Ha ehhez sem ragaszkodunk,akkor előbb- utóbb futhatunk a szüzességünkért.Így is védekezhetünk a globális felmelegedés ellen.
Kedves steve3
-
Ha belekukkantanál minden ember alsonemüjébe, a fejébe, a vágyaiba, az érzéseibe, a géneibe akkor rájönnél, hogy a biblia nem egy tudományos mü, az emberek nem oszthatok fel két kategoriába, nöre és férfire.
-
Jézus 12 férfivel éllt együtt, nem emlékszem, hogy a feleségük is szobakerült volna valahol. Nincsen "vegyes-kolostor" a szerzetesek, apácák "homogen" élnek egymással, ugyan olyan fogadalmat tesznek mind a házasulandok, még jegy-gyürüt is hordanak.
-
Nem tudom mi bajod van azzal ha két ember nyilvánosan megbecsételi a kapcsolatát. Még mindig jobb mindha "dudások" lennének egy csárdában.
-
Most olvasom, hogy "Ortodox zsidok fizetnek a homo-házasság ellen tüntetöknek San Franciskoban" :)
-
media.media.0e8320df-10ba-4965-9eab-9d504ef71ea9.normalized.jpeg
-
-
Nem akarom a hurt fesziteni, épp most láttam a TV-ben egy müsort ami bemutatta, hogy a vegyesházasságban élök többségének fogalma sincs arrol hogyan néz ki a partnerük nemiszerve söt a saját felépitésüket sem ismerték kellöen.
-
A megkérdezetteknek lekelett rajzolni hogyan épül fel a partnerük nemiszerve. :)
Halálra röhögtem magamat. Es ezek akatják megmondani hány nemre oszthato az emberiség. :)
 
Kedves steve3
-
Ha belekukkantanál minden ember alsonemüjébe, a fejébe, a vágyaiba, az érzéseibe, a géneibe akkor rájönnél, hogy a biblia nem egy tudományos mü, az emberek nem oszthatok fel két kategoriába, nöre és férfire.
-
Jézus 12 férfivel éllt együtt, nem emlékszem, hogy a feleségük is szobakerült volna valahol. Nincsen "vegyes-kolostor" a szerzetesek, apácák "homogen" élnek egymással, ugyan olyan fogadalmat tesznek mind a házasulandok, még jegy-gyürüt is hordanak.
-
Nem tudom mi bajod van azzal ha két ember nyilvánosan megbecsételi a kapcsolatát. Még mindig jobb mindha "dudások" lennének egy csárdában.
-
Most olvasom, hogy "Ortodox zsidok fizetnek a homo-házasság ellen tüntetöknek San Franciskoban" :)
-
media.media.0e8320df-10ba-4965-9eab-9d504ef71ea9.normalized.jpeg
-
-
Nem akarom a hurt fesziteni, épp most láttam a TV-ben egy müsort ami bemutatta, hogy a vegyesházasságban élök többségének fogalma sincs arrol hogyan néz ki a partnerük nemiszerve söt a saját felépitésüket sem ismerték kellöen.
-
A megkérdezetteknek lekelett rajzolni hogyan épül fel a partnerük nemiszerve. :)
Halálra röhögtem magamat. Es ezek akatják megmondani hány nemre oszthato az emberiség. :)
Kedves Ernoe!
Nagyon sokféle eltérés,anomália,betegség zavarhatja meg a szexuális természetes rendet,de az azért létezik.Akkor is,ha a bibliát nem vesszük most figyelembe.Azt különben is zsidó és keresztény embereknek ajánlatos forgatni gyakorlati szándékkal,és nem a világiaknak,vagy világi kormányoknak.Egy világi kormány bibliától,Isten akaratától függetlenül
hozhat rendelkezéseket természetes szükségszerűségek alapján.
-
És kérdezed,hogy miért vagyok ellene az azonos neműek házasságának?
Egyszerűen azért mert nincs rendben.De ez csak a saját álláspontom,senkire nem akarom ráerőszakolni....
Világéletemben választanom kellett,mint mindenkinek:
Például az előző képed alapján magam elé képzelek egy járókeretes aggastyánt aki kéjencként lógó nyelvvel üldözi a fiatal nőket,
és mellé képzelek olyan valakit tisztes módon élte szexuális életét,és alázattal elfogadta az idők szavát,akkor azt mondom az utóbbi mellett voksolok.
Magam elé képzelek egy olyan férfit,akinek furcsa irritáló fények kezdnek
el ugrálni a tekintetében,ha egy másik férfit lát,akkor engem ez irritál.
Az pedig megnyugtató számomra,ha valaki férfi létére asszonnyal élte testi életét.
De azt sem mindegy hogyan.
Lehet választani aközött aki buja személytelen vággyal tud csak a női nemhez közeledni,és aközött aki teljes embert átfogó szeretettel és gyengédséggel...
-És igen ezen túl pedig hívő vagyok,hiszem,hogy Krisztus a legszentebb
Istenember,és nem egy züllött galeri vezére,hanem bűnösökből lett szenteké.
És azt is hiszem,hogy Mózes nem véletlenül beszélt a szexuális bűnökről sem.
De hát aki nem hívő,annak erre nem kell figyelnie.Lehet keresztül kasul
szexuális kapcsolatot létesítenie,akár állattal is,és még közben jósoltathat is magának,ha lelkiismerete megengedi.:)
 
Csak csinálják, legyenek annyira melegek hogy forró platniról le se szálljanak
Üljön melléjük aki a leghosszabb hozzászólást teszi
 
Platon​


Platon.jpg


"Az ember nem olyan hatalmas, hogy mások felett ítélkezzen. (...) Véleményed persze lehet, de abban a pillanatban, amint valakit elítéltél, valójában magadat ítélted el. Ha bántasz valakit, magadat bántod, senki mást. A bántalom nyila előbb-utóbb visszapattan rád, így rendelték az istenek... Gondolj csak a szeretetre... Kinek szeretsz, amikor szeretsz? Másnak, vagy magadnak?..."
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,710
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére