Hírek AMIKOR ŐSZÖDÖZÖL ÉS GYURCSÁNYOZOL, OLVASD EL EZT - ÉS GONDOLKOZZ!

Ma 14 éve hangzott el az őszödi beszéd. Íme néhány utólagos tanulság.

1. Hallgasd vagy olvasd végig, ha eddig nem tetted!
2. Amikor azzal jössz, hogy Gyurcsány megosztó, eszedbe jut, hogy Dávid Ibolya és Szili Katalin is vezette a népszerűségi listát? És hol vannak ma már? Aki nem ennyire megosztó, és állítólag népszerű, miért nem tud ebből a pártjának szavazatokat szerezni?
3. Emlékszel? Gyurcsány Ferenc ma az egyetlen aktív politikus, aki legyőzte Orbánt.
4. Hol vannak ma azok, akik őt elárulták, megtagadták, hátra léptetni akarták?
4. Amikor Gyurcsány lemondott 2009-ben, az MSZP-nek másfél millió szavazója volt. Ha Bajnai és Mesterházy ennek nem veszti el harmadát egy év alatt, nem lett volna kétharmad.
5. Miért tagadta és tagadja meg az MSZP a mai napig a 2002 és 2010 közötti nyolc évet? A nyolc év három miniszterelnöke közül Medgyessy és Bajnai külsős volt. Nem voltak a párt tagjai. Gyurcsány két évig bírta elnökként - Őszöd után sajátjai által támadva.
6. Ha Gyurcsány a hibás, mi akadályozta az SZDSZ-t a 2010-es bejutásban? Ő csinálta a Fodor-Kóka háborút, majd hozta Retkes Attilát? Miért van az, hogy a liberális eszméket azóta is a DK (és pár éve) a Momentum képviseli?
7. Gyurcsány tehet arról, hogy 2009-es lemondása óta az MSZP-nek 5 elnöke volt, és minden választáson egyre kevesebb szavazatot kaptak?
8. Gyurcsány tehet arról, hogy Orbán azóta jelentkezett kihívői közül (Mesterházy, Botka, Karácsony, Szél, Vona, Bajnai) egyik sem tudta a Fidesz örökös vezetőjét megszorítani? És voltak, akik a választásig sem jutottak el...
9. Te érted, hogy az MSZP miért nem állt bele és harcolt a 2010-es kampányban?
9. Eszedbe sem jut, hogy ha Gyurcsány 2010-ig maradhat és rendesen kampányolhat, akkor is vereség lehet - válság közepén vagyunk -, de a 8 évet védve nincs kétharmad?
10. Ma is képes vagy azt hajtogatni, hogy Gyurcsánnyal nem lehet nyerni, miközben nincs olyan, az ellenzék által megnyert önkormányzati pozíció, amelyhez ne lett volna szükség a DK-ra, tehát Gyurcsányra is?
11. Mi lehet az oka, hogy ma annak a beszédnek az elmondója a legerősebb ellenzéki párt elnöke?
12. Tudsz annál jobb stratégiát, amit ő mond 2022-re, hogy egy közös miniszterelnök-jelölt, egy közös lista és 106 közös egyéni jelölt induljon a Fidesszel szemben? Mert mindenkire szükség lesz!
13. Biztos, hogy még mindig gyurcsányozni kell, amikor a párt önálló választási indulásain minden voksoláson egyre több szavazatot kapott? EP-2014: 226.086, OGY-2018: 307.401, EP-2019: 557.081. Az utolsó Závecz szerint kb. 800 ezer DK szavazó van.
14. Szerinted mire gondolhat Orbán, amikor látja, hogy a Fidesz legyőzői helyben Gyurcsánynak is köszönhetik a győzelmet?
15. Meddig akarsz szemellenzőt viselni? 2006-ban felgyújtották a várost Orbán két egymás utáni veresége után, most pedig dudálásért több százezres a bírság?
16. Tudtad, hogy a sikeres válságkezelés első két programját Gyurcsány Ferenc fogadtatta el?
17. Nem lehet, hogy az okozta a 2002 és 2010 között kormányzó két párt hanyatlását, hogy a választók arra gondolnak: miért szavazzunk olyanokra, akik szégyellik saját teljesítményüket? Ilyet a jobboldal sosem tenne... Nem Orbánnal, Antallal sem...
18.. Gyurcsány lenne a hibás azért, mert Orbánék ellopják az uniós pénzeket, mert felszámolták a demokratikus intézményrendszert, a sajtószabadságot, mert pártkatonákat ültettek mindenhova, mert elszigetelte Magyarországot? Hornnak is volt kétharmada, mégsem tette... Te lopnál, ha lehetőséged lenne rá, mert nem működik a kamera a közértben?
19. Nem lehet, hogy a gyurcsányozással - akaratodon kívül - magad is Orbánt segíted? Ha ő össze tud fogni mindenkivel, aki csépelte az elmúlt tíz évben, akkor mi akadályozhat bárki mást vele kapcsolatban? Tudod: ő nyert választást, és volt miniszterelnök. Rajta kívül ezt a mai mezőnyben nem mondhatja el senki... Mi akadályozza a többi pártot abban, hogy jobbak, sikeresebbek legyenek? Hajrá ellenzék!
20. A tavalyi EP-választás (4 mandátum) az őszödi beszéd évfordulójára esett. Nem lehet ebben a rehabilitáció mozzanata?
21. Fogadd el a valóságot! Gyurcsány Ferenc van, és lesz is. Ő, és pártja aktív és fontos részese lesz Orbán bukásának. Mert hogy megbukik, az biztos. Minden véget ér. Ez a rémálom is.
— with
Gréczy Zsolt


.
 
B
szerintem két teljesen különbözö irényról, ellentétes poltitikáról van szó.
Csak néhány példa: az egyik a globalizmus híve, a másik pedig önálló Magyrországot akar, az egyik behívja a migránsokat egy éjszakára a villájába, a másik kerítéssel akadályozza a migránsáradatot ... tehát van választási lehetőség, a választókra van bízva ki mit akar.
szerintem két teljesen különbözö irényról, ellentétes poltitikáról van szó.
Szubjektív véleményem szerint egy USA-szerű Európai Egyesült Államok ideája az utópia, akik az ötletet felhozzák sem gondolhatják komolyan. Annál is inkább, mert az EU államai közt található néhány királyság, melyek uralkodóit tisztelet és szeretet övez - magam is úgy vagyok vele, nekem is kedvesek -
, elévülhetetlen érdemeik vannak Európa és a világ fejlődésében. Ami pedig az utazgatást illeti, én sem mindig mehetek oda ahová szeretnék még ha alapos indokom lenne sem... Persze a valóban indokolt eseteket meg kell fontolni (erre nemzetközi egyezmények is kötelezik az egyes tagállamokat, melyek aláírása az EU-ba történő belépés alapfeltételei közé tartoztak). Kerülném a cinizmust mert emberi sorsokról van szó, de elsősorban azoknak felfogásán kellene változtatni akik azon szerencsétleneket hazájuk elhagyására kényszerítik. Mindaz történhetne valamilyen nemzetközi rendezéssel. Azokban ügyekben a Gyurcsány kabinet mintha kissé együttműködőbb lett volna a mindig vonakodó Orbánnál, pedig akkoriban az egyik legfőbb szövetségesünk az USA vezetése jobbos republikánus volt azaz a Bush-éra... Már abban az időszakban is a megoldatlan ügyek majdani következményei közt említették az esetleges menekültáradatot, amit sokan túlzó aggodalomnak tartottak. Azok közt volt Orbán is...
 
B
A Gyurcsány-kormány elhibázta a nemzetpolitikát, pitiáner, kicsinyes módon viselkedett a trianoni határon kívülre szorultakkal. Bizonyára irányukba is megfogalmazódtak az igények, olyan tanácsokat is kaphattak amelyek a magyar állampolgárság megadását szorgalmazták azok számára akiket megillet, de ők más hangokra hallgathattak, már nekik lépniük kellett volna az ügyben. Orbán kapott az alkalmon és tőkét kovácsolt belőle - saját maguknak...
 
B
Ha Trianonban hagyják, tehát marad a Monarchia, bizonyára még a KIEGYEZÉSbelinél is modernebb, demokratikusabb formát ölt, és ma minden másképp lehetne... (Nem gondolom azonban, hogy az egy nemzeten múlt volna, sokan a franciákat okolják, én nem.)
 
A Gyurcsány-kormány elhibázta a nemzetpolitikát, pitiáner, kicsinyes módon viselkedett a trianoni határon kívülre szorultakkal...
De miért használsz múltidőt? Most is gyűjti az aláírásokat ellenük, megvonná a szavazati jogukat. Az Országgyűlés létszáma 199 képviselő, 106 képviselő egyéni választókerületben kerül megválasztásra, 93 képviselő pedig pártlistán.

A magyar lakcímmel nem rendelkező állampolgárok csak a pártlistákra adhatjk le a szavazatukat. Tehát kb. 2 (kettő) képviselői helyről dönthetnek, Gyurcsány még ezt a jelképes dolgot is elvenné... És sulykolja nap mint nap, hogy a határon kívülre rekedt állampolgárok döntenek a választásokon az ország sorsáról.
 
B
Nem tudok aláírásgyűjtésről a témában, szerintem semmire sem mennek vele ha van ilyen. Nyilván én nem értek egyet vele.
 
B
Tán annyit azért: messziről szebb és jobb Orbán mint közelről... (Nem akarom idézni a nótát a Fényre csúnyuló....)
 
1. állampolgárságot senki sem ad ...
De bizonyhogy ad!
A köztársasági elnök (és ő is foszthat meg, ha nem születés jogán lettél magyar állampolgár).
azt igényelni kell, és bizonyítani, hogy már volt magyar állampolgár csak megfosztották az állampolgárságtától, vagy szülei, nyagyszülei voltak magyar állampolgárok és igényli a magyar állampolgárságot.
Nem is tudom. Ha nem számítjuk a kárpát-aljaiakat, a volt Szovjetunióban úgy tűnik ezrével maradhattak magyarok (még Trianon előttről), mert többezer (volt)orosz is kapott állampolgárságot.
Ja nem, ők csak kötvényen vásárolták...
2. pontosan olyan alapon szól bele a politikába, mint azok a százezrek akik dolgozni mennek külföldre és semmivel se járulnak hozzá a magyarországi költségvetéshez
Megint ferdítesz.
Aki külföldön dolgozik, annak itthon maradt a családja, lakása, rokonai,..., tehát van jogalapjuk.
Ha netán eladta a házát, és kivitte a családját, az már tuti nem jön haza szavazni, mert örül, hogy megszabadult a magyarságától. (Ezt még nekem is kellemetlen leírni, de ez van.)
3. a magyar politika következményeit már hogyne viselné minden magyar állampolgár?
Már mire gondolsz? Mert (bár nem hatalmazott fel rá, hogy példálózzak vele), de pl, a CH tulajdonosa magyar állampolgár, mégis semmit sem kap Magyarországtól, nem járt Magyarországon tizenpár éve, nem szavazott sem levélben, sem más módon...
Szóval..
És nem ő az egyetlen akire a fentiek illenek és nem csak a kanadaiak között...
Már miért ne élne a szavazati jogával, ezt miből gondolod? Valószínüleg nem tudod, hogy mikor és mire szavazhatnak, a részvételi arány pedig átlagos, olyan mint a magyarországi lakhellyel rendelkező állampolgárok részvételi aránya.

Ezt remélem te sem képzeled, hogy például egy németnek valaha az lesz az érdeke, hogy ugyanannyit keress mint ő...akkor ki végezné el azt a munkát ami egy németnek derogál, ki fogja például a spárgát szedni ha nincsenek éhbérért güzülő keleteurópai napszámosok?
Nohát, nohát!
Talán nálunk nem ugyanezt csinálják? Rádásul állami segítséggel, pl a Mol és az ukrán vendégmunkások ...
 
B
Sosem látogatom Gyurcsányék Facebookját, tehát nem is tudtam. Orbán pedig mindig a választói felhatalmazásával takarózik, azzal válaszol, holott nem minden szavazója látja át a jogi csűrcsavarait, azokat is megtéveszti, tehát ellenzék is kell. azonban fogalmam sincsen, miért lovagol a Gyurcsány a témán...
 
- Trianon alatt két kastélyt ért a világ a francia Versailles-ben, a Petit Trianon-t és a Grand Trianon-t
- Apponyi a francia külügyminisztérium épületében mondta el a beszédét, nem egyenrangú félként.
- Hiszen az Osztrák-Magyar monarchia akkor már nem létezett, az ország súlya jelentéktelen volt

- Apponyi Bécsben született és Genfben halt meg, élete nagy részét külföldön töltötte
- Igen hat nyelven beszélt folyékonyan, nyilván mert egy soknemzetiségű államban élt.

Megvagy sértődve, hogy hiányosnak tartom az ország történelmi ismereteit, Ennek megvan az oka
- Ha a magyar külügyminiszter és a kormányfő butaságokat beszélnek a világ előtt akkor mit várhatunk el az egyszerű embertől?
- Szijgyártó nemrég "rendre utasította" a nyugati külügy-minisztereket és kikérte magának és az országnak, hogy kritizálják.

"..a magyar egy több mint ezer éves nemzet, mely nem kér a szánalmasan képmutató gyámkodásból" Ez ügye nem igaz.
- A Magyar Királyság volt 1000 évvel ezelőtt alapítva de az ország egy soknemzetiségű ország volt Trianonig

Az "etnikailag tiszta" Magyarország nem 1000 hanem csak 100 éve létezik és ezt Trianonnak köszönheti!
-
Orbán a bör-színről és etnikai homogenitásról beszél nahát ezt megkapta az ország a békeszerződéstől 100 évvel ezelött. ;)


Ernoe ! Csurheted csavarhatod ahogy akarod de amikor egy magyar ember meghallja a Trianon szót rohadtul nem a két kastély jut eszébe és hogy hol született Apponyi stb hanem nemes egyszerűséggel csak annyi hogy majd 70%os csonkolás történt . Én letojom Orbánt és hogy ők mit tesznek de abba biztos vagyok hogy ha valaki ránéz a régi nagy térképre és a mostanira minimum egy két kérdés feltör belőle . És ez abszolút politikai partallastol függetlenül .
 
Megvagy sértődve, hogy hiányosnak tartom az ország történelmi ismereteit, Ennek megvan az oka
- Ha a magyar külügyminiszter és a kormányfő butaságokat beszélnek a világ előtt akkor mit várhatunk el az egyszerű embertől?

Latod mindig ezt teszed általánosítasz ! Mindig de ha viszont veled teszik ezt Te egybol rasszizmust nácikat szajkozod !
Vagyis a Te szemedben én sértődött vagyok mert ha egy külügyminiszter mondjuk balfék akkor én mi t egyszerű pórnép már butasagokat beszel...
Félelmetes vagy .....
 
Ernoe ! Csurheted csavarhatod ahogy akarod de amikor egy magyar ember meghallja a Trianon szót rohadtul nem a két kastély jut eszébe és hogy hol született Apponyi stb hanem nemes egyszerűséggel csak annyi hogy majd 70%os csonkolás történt . Én letojom Orbánt és hogy ők mit tesznek de abba biztos vagyok hogy ha valaki ránéz a régi nagy térképre és a mostanira minimum egy két kérdés feltör belőle . És ez abszolút politikai partallastol függetlenül .

Mit szóljanak az Angolok, Franciak, Törökök... vagy Ausztria aki nélkül nem lett volna Monarchia?
Az ö territóriumok menyivel csökkent?
-
Logikátlannak tartom Apponyi érvelését. Vegyünk csak két mondatot belőle:
- Tartalmilag - "Mi ártatlanok vagyunk, a katonai vezetés Ausztriához tartozott a Monarchiába"
- Itt felmerül rögtön a kérdés, hogy akkor mi tartotta össze a soknemzetiségű, soknyelvű államképződményt?
- Az "elvett területeken" élők egyszerűen nem voltak hajlandók többet a magyarok uralma alatt élni.
- Miért nem lehet ezt tudomásul venni 100 esztendő után sem?
-
- A másik nevetséges érv Apponyitol ugyancsak tartalmilag lerövidítve.
- "Ha elveszik tőlünk a területeket akkor megnehezítik a reparációs költségek élőteremtését"
- Amit ügye az elvett területeknek kellet volna fizetnünk. Nem egy örült érv? :oops:
-
- Arrol sem hallunk, hogy a háború utáni 2 évben az egyik diktatúra, az egyik mészárlás követte a másikat az országban.
- Ha ez nem lett volna akkor, a népeket sem kellett volna szétválasztani.

- Orbán "etnikai homogenitást akar" hát ezt megkaptuk Trianon által. Mert előtte nem volt.
- Már 1920-ban megszavazták az első "zsidó törvényt" ami Trianon előtt nem volt
-
- Érdemes megvizsgálni Magyarország városainak a nagyságát, hogy észrevegyük természetellenes képződményről van szó
- Budapest lakóinak a száma nagyobb mint 258 városé együttvéve.
- A második legnagyobb városnak az elsö felével kéne egyenlőnek leinen, a harmadiknak a másodiknál stb.
- Ez egy természetes sor de Magyarország egy kivétel, mert természet ellenes

- Az sem normális, hogy senki körülöttünk nem ért meg bennünket
- Nyugatra és északra menve az Österreichisch majdnem olyan mind Bayerisch és tovább folytatva, Sächsisch, Hamburger-isch..
- A Hollandok úgy beszélnek minha egy Német dialektus lenne. Az Angol sokszor csak a "d" és a "t-ben" tér el ezektöl
- Ugyan így van ez a szláv nyelvekkel is, Szlovák, Cseh, Lengyel, Ukrán, Orosz...
- A magyar egy "idegen test" Európában, mert mi vagyunk a leg utolsó migránsok akik Európába jöttük.
- Nyilván az 1000 év alatt képtelenek voltunk integrálódni, képtelenek vagyunk a szomszédainkkal együtt élni
- Ezt a "mi szócskát" azoknak vágom a fejéhez akik ki akarják sajátítani a hazaszeretet,
-
- A Nacionalizmus az egy métely, nem csoda, hogy a szomszédaink nem akarnak velünk együtt élni
- Orbánnak területi követelései vannak és ezt egyértelműén olvashatjuk a parolákból amit szórnak maguk körül
-
- Érdekes, hogy Ausztria megtudta emészteni, hogy nem a vezetése alatt van ma fél Europa.
-
- A kormány és szélsőjobboldali megemlékezések arról árulkodnak, hogy sokan még mindig fajokban gondolkodnak
- Ahogy Apponyi is tette, a népeket akikkel együtt éltünk "alacsonyrendűnek" bélyegezte meg.
 
Latod mindig ezt teszed általánosítasz ! Mindig de ha viszont veled teszik ezt Te egybol rasszizmust nácikat szajkozod !
Vagyis a Te szemedben én sértődött vagyok mert ha egy külügyminiszter mondjuk balfék akkor én mi t egyszerű pórnép már butasagokat beszel...
Félelmetes vagy .....

Én akceptálom ha te elhatárolod magadat a kormány téves nézeteitől.
Elnézést ha azonosítottam volna a nézeteidet az övével. :dr_24:
 
Eddig abban a hiszemben voltál, hogy egyéneket támogatnak?
Mintha ezt írtad volna:
3. a magyar politika következményeit már hogyne viselné minden magyar állampolgár?
Erre hoztam a példát,hogy nem igaz.
A közösséget támogatják, például itt tanulmányozhatod a kanadai magyaroknak juttatott támogatások egy részét
https://ottawa.mfa.gov.hu/news/a-kanadai-diaszporanak-nyujtott-tamogatasokrol
Akkor közelítsük meg innen!
Ha tényleg a magyar közösségeket támogatná a magyar kormány, akkor a canadahunnak nem lennének filléres gondjai. (Azt hiszed nem pályázna a CH, ha csak szemernyi esélye is lenne?)
Szóval ebből az aspektusból sem igaz az állításod.
 
Eddig abban a hiszemben voltál, hogy egyéneket támogatnak? A közösséget támogatják, például itt tanulmányozhatod a kanadai magyaroknak juttatott támogatások egy részét
https://ottawa.mfa.gov.hu/news/a-kanadai-diaszporanak-nyujtott-tamogatasokrol

Nem élek Kanadában mégis megnéztem a listát, a kérdés az:
- Melyik projekt ebből állami propaganda és mi az ami valóban segíti a magyar kultúrát ápolókat Kanadában?
- Érdekes, hogy ezek az összegek nincsenek Orbán-pénznek nevezve amik rombolni akarják a liberális Kanadát. ;)
 
Én akceptálom ha te elhatárolod magadat a kormány téves nézeteitől.
Elnézést ha azonosítottam volna a nézeteidet az övével. :dr_24:

Alapjában minden szelsosegestol tartózkodom. igaz ez a jobbra es a balra is .Csak meg kell nézni mi folyik most az usaban .
Nagyon sok dologban nem értek egyet a mai kormánnyal.De abban maximálisan hogy nyitnak a kulhoniak fele.
Azt abszolút elitelem hogy miért csak a jobbosoknak a kiváltsága az emlékezés miért kell kisajátítani egyetlen egy eseményt.Az esemény mindekié.Szintol függetlenül.
En is mint mindenki a saját tapasztalataiból értékel es hozza a döntéseit.Amikor volt azt bizonyos népszavazás hogy kapjanak az erdélyiek "magyar személyit "vagy ne , nálunk dolgoztak erdélyiek .A szavazás másnapján kellett volna őket látni mindenkinek hogy mit kaptak lelkileg az Anyaországtól. Egymaskozt mindig úgy
beszeltek Magyarországról. Ez is jelent valamit! Ezt a szavazast is a politikai hatter tette tönkre. Ne kapjanak mert szavazni fognak ,kapjanak mert akkor minket erősítenek... na ez a baj magát az egyent nem nagyon értékelik.Csak a hozamot.
Ugyan ez amikor szavazás legyen e migráns vagy ne legyen . Az elutasító szavazatok. több mint 3 millió es mar a propaganda úgy hozta le hogy nőtt a Fidesz tábora ... pedig nem mert csak ebben az egy kérdésben megoszlanak a vélemények ... es többen értenek ezzel egyet amit ov mond.
Es pl peldaerteku amit Karácsony mondott Trianonról! Meg a vezir is megdicsérte :) nem megszokott hogy az egyik oldal nézete megegyezik a másikkal. Vegen meg eltűnik az ellenség :))
 
Mit szóljanak az Angolok, Franciak, Törökök... vagy Ausztria aki nélkül nem lett volna Monarchia?
Az ö territóriumok menyivel csökkent?
-
Logikátlannak tartom Apponyi érvelését. Vegyünk csak két mondatot belőle:
- Tartalmilag - "Mi ártatlanok vagyunk, a katonai vezetés Ausztriához tartozott a Monarchiába"
- Itt felmerül rögtön a kérdés, hogy akkor mi tartotta össze a soknemzetiségű, soknyelvű államképződményt?
- Az "elvett területeken" élők egyszerűen nem voltak hajlandók többet a magyarok uralma alatt élni.
- Miért nem lehet ezt tudomásul venni 100 esztendő után sem?
-
- A másik nevetséges érv Apponyitol ugyancsak tartalmilag lerövidítve.
- "Ha elveszik tőlünk a területeket akkor megnehezítik a reparációs költségek élőteremtését"
- Amit ügye az elvett területeknek kellet volna fizetnünk. Nem egy örült érv? :oops:
-
- Arrol sem hallunk, hogy a háború utáni 2 évben az egyik diktatúra, az egyik mészárlás követte a másikat az országban.
- Ha ez nem lett volna akkor, a népeket sem kellett volna szétválasztani.

- Orbán "etnikai homogenitást akar" hát ezt megkaptuk Trianon által. Mert előtte nem volt.
- Már 1920-ban megszavazták az első "zsidó törvényt" ami Trianon előtt nem volt
-
- Érdemes megvizsgálni Magyarország városainak a nagyságát, hogy észrevegyük természetellenes képződményről van szó
- Budapest lakóinak a száma nagyobb mint 258 városé együttvéve.
- A második legnagyobb városnak az elsö felével kéne egyenlőnek leinen, a harmadiknak a másodiknál stb.
- Ez egy természetes sor de Magyarország egy kivétel, mert természet ellenes

- Az sem normális, hogy senki körülöttünk nem ért meg bennünket
- Nyugatra és északra menve az Österreichisch majdnem olyan mind Bayerisch és tovább folytatva, Sächsisch, Hamburger-isch..
- A Hollandok úgy beszélnek minha egy Német dialektus lenne. Az Angol sokszor csak a "d" és a "t-ben" tér el ezektöl
- Ugyan így van ez a szláv nyelvekkel is, Szlovák, Cseh, Lengyel, Ukrán, Orosz...
- A magyar egy "idegen test" Európában, mert mi vagyunk a leg utolsó migránsok akik Európába jöttük.
- Nyilván az 1000 év alatt képtelenek voltunk integrálódni, képtelenek vagyunk a szomszédainkkal együtt élni
- Ezt a "mi szócskát" azoknak vágom a fejéhez akik ki akarják sajátítani a hazaszeretet,
-
- A Nacionalizmus az egy métely, nem csoda, hogy a szomszédaink nem akarnak velünk együtt élni
- Orbánnak területi követelései vannak és ezt egyértelműén olvashatjuk a parolákból amit szórnak maguk körül
-
- Érdekes, hogy Ausztria megtudta emészteni, hogy nem a vezetése alatt van ma fél Europa.
-
- A kormány és szélsőjobboldali megemlékezések arról árulkodnak, hogy sokan még mindig fajokban gondolkodnak
- Ahogy Apponyi is tette, a népeket akikkel együtt éltünk "alacsonyrendűnek" bélyegezte meg.

nagyon sok mindenre lehetne reagálni erre a hszre de nem teszem mert szét offolnank a témát.
 
Ha tényleg a magyar közösségeket támogatná a magyar kormány, akkor a canadahunnak nem lennének filléres gondjai. (Azt hiszed nem pályázna a CH, ha csak szemernyi esélye is lenne?)
Szóval ebből az aspektusból sem igaz az állításod.
Már miért ne pályázhatna: Elvégre az alapszabályzatban is világosan le van írva, hogy politikával nem foglalkozó közösségi oldal, varrásmintákat, recepteket csereberélnek a külföldre szakadt magyarok ... hát miért ne támogtanák az ilyen meghitt dolgokat
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,127
Üzenet
4,800,650
Tagok
615,668
Legújabb tagunk
Foss
Oldal tetejére