Hírek AMIKOR ŐSZÖDÖZÖL ÉS GYURCSÁNYOZOL, OLVASD EL EZT - ÉS GONDOLKOZZ!

Ma 14 éve hangzott el az őszödi beszéd. Íme néhány utólagos tanulság.

1. Hallgasd vagy olvasd végig, ha eddig nem tetted!
2. Amikor azzal jössz, hogy Gyurcsány megosztó, eszedbe jut, hogy Dávid Ibolya és Szili Katalin is vezette a népszerűségi listát? És hol vannak ma már? Aki nem ennyire megosztó, és állítólag népszerű, miért nem tud ebből a pártjának szavazatokat szerezni?
3. Emlékszel? Gyurcsány Ferenc ma az egyetlen aktív politikus, aki legyőzte Orbánt.
4. Hol vannak ma azok, akik őt elárulták, megtagadták, hátra léptetni akarták?
4. Amikor Gyurcsány lemondott 2009-ben, az MSZP-nek másfél millió szavazója volt. Ha Bajnai és Mesterházy ennek nem veszti el harmadát egy év alatt, nem lett volna kétharmad.
5. Miért tagadta és tagadja meg az MSZP a mai napig a 2002 és 2010 közötti nyolc évet? A nyolc év három miniszterelnöke közül Medgyessy és Bajnai külsős volt. Nem voltak a párt tagjai. Gyurcsány két évig bírta elnökként - Őszöd után sajátjai által támadva.
6. Ha Gyurcsány a hibás, mi akadályozta az SZDSZ-t a 2010-es bejutásban? Ő csinálta a Fodor-Kóka háborút, majd hozta Retkes Attilát? Miért van az, hogy a liberális eszméket azóta is a DK (és pár éve) a Momentum képviseli?
7. Gyurcsány tehet arról, hogy 2009-es lemondása óta az MSZP-nek 5 elnöke volt, és minden választáson egyre kevesebb szavazatot kaptak?
8. Gyurcsány tehet arról, hogy Orbán azóta jelentkezett kihívői közül (Mesterházy, Botka, Karácsony, Szél, Vona, Bajnai) egyik sem tudta a Fidesz örökös vezetőjét megszorítani? És voltak, akik a választásig sem jutottak el...
9. Te érted, hogy az MSZP miért nem állt bele és harcolt a 2010-es kampányban?
9. Eszedbe sem jut, hogy ha Gyurcsány 2010-ig maradhat és rendesen kampányolhat, akkor is vereség lehet - válság közepén vagyunk -, de a 8 évet védve nincs kétharmad?
10. Ma is képes vagy azt hajtogatni, hogy Gyurcsánnyal nem lehet nyerni, miközben nincs olyan, az ellenzék által megnyert önkormányzati pozíció, amelyhez ne lett volna szükség a DK-ra, tehát Gyurcsányra is?
11. Mi lehet az oka, hogy ma annak a beszédnek az elmondója a legerősebb ellenzéki párt elnöke?
12. Tudsz annál jobb stratégiát, amit ő mond 2022-re, hogy egy közös miniszterelnök-jelölt, egy közös lista és 106 közös egyéni jelölt induljon a Fidesszel szemben? Mert mindenkire szükség lesz!
13. Biztos, hogy még mindig gyurcsányozni kell, amikor a párt önálló választási indulásain minden voksoláson egyre több szavazatot kapott? EP-2014: 226.086, OGY-2018: 307.401, EP-2019: 557.081. Az utolsó Závecz szerint kb. 800 ezer DK szavazó van.
14. Szerinted mire gondolhat Orbán, amikor látja, hogy a Fidesz legyőzői helyben Gyurcsánynak is köszönhetik a győzelmet?
15. Meddig akarsz szemellenzőt viselni? 2006-ban felgyújtották a várost Orbán két egymás utáni veresége után, most pedig dudálásért több százezres a bírság?
16. Tudtad, hogy a sikeres válságkezelés első két programját Gyurcsány Ferenc fogadtatta el?
17. Nem lehet, hogy az okozta a 2002 és 2010 között kormányzó két párt hanyatlását, hogy a választók arra gondolnak: miért szavazzunk olyanokra, akik szégyellik saját teljesítményüket? Ilyet a jobboldal sosem tenne... Nem Orbánnal, Antallal sem...
18.. Gyurcsány lenne a hibás azért, mert Orbánék ellopják az uniós pénzeket, mert felszámolták a demokratikus intézményrendszert, a sajtószabadságot, mert pártkatonákat ültettek mindenhova, mert elszigetelte Magyarországot? Hornnak is volt kétharmada, mégsem tette... Te lopnál, ha lehetőséged lenne rá, mert nem működik a kamera a közértben?
19. Nem lehet, hogy a gyurcsányozással - akaratodon kívül - magad is Orbánt segíted? Ha ő össze tud fogni mindenkivel, aki csépelte az elmúlt tíz évben, akkor mi akadályozhat bárki mást vele kapcsolatban? Tudod: ő nyert választást, és volt miniszterelnök. Rajta kívül ezt a mai mezőnyben nem mondhatja el senki... Mi akadályozza a többi pártot abban, hogy jobbak, sikeresebbek legyenek? Hajrá ellenzék!
20. A tavalyi EP-választás (4 mandátum) az őszödi beszéd évfordulójára esett. Nem lehet ebben a rehabilitáció mozzanata?
21. Fogadd el a valóságot! Gyurcsány Ferenc van, és lesz is. Ő, és pártja aktív és fontos részese lesz Orbán bukásának. Mert hogy megbukik, az biztos. Minden véget ér. Ez a rémálom is.
— with
Gréczy Zsolt


.
 
Kedves Setni! Fordulj a korabeli könyvekhez, igyekezz elmélyedni a történelemtudományban. Egy újságíró, aki éppen igazolja, hogy a főnökei jól döntöttek. Ki ez az újságíró? Milyen ismeretekkel rendelkezett Magyarországról? Ráadásul mindenki tisztában van azzal, hogy az újságírók nagy része megrendelésre ír, igazolja az éppen aktuális megrendelője cselekedeteit. Ugyebár akitől a pénzét, fizetését, júdáspénzét megkapja. Hihetetlen, hogy Gyurcsánytól milyen simán eljutnak egyes emberek Magyarország köpködéséhez. Ezt a cikket ahhoz a szituációhoz tudnám hasonlítani, mint amikor valakit hátulról ledöfnek, százszor és ezerszer beledöfik a testbe a kést, és amikor a földön fekve haldoklik, akkor még bátran meg is rugdossák.
Nem köpködök senkit és semmit.
Korabeli könyvek?? Hisz most írtad hogy megrendelésre készültek ilyen-olyan támogatással.
(azért azt sajnálom hogy a canadahun nem tett ezzel kapcsolatban közzé cikket hisz ott is lehetnek akik megemlékeztek volna az évfordulóról )
Visszatérve....
Miért nem azokat az embereket köpködik akik ezt az osztrák magyar monarchiát szétszabdalták?
Az uralkodó...Tisza... Apponyi...
Miért minket egyszerű embereket visznek vágóhídra?
Mert nem lett volna trianon sem ha nincs az első világháború.
Nem trianonnal kezdődött az már következmény.
 
Vagy félezernyi dalt megírtam
s e szót: magyar,
még le nem írtam.
Csábított minden idegen bozót,
minden szerelmet bujtató liget.
Ó, mily hályog borult szememre,
hogy meg nem láttalak,
te elhagyott, te bús, kopár sziget,
magyar sziget a népek Óceánján!
Mily ólom ömlött álmodó fülembe,
hogy nem hatolt belé
a vad hullámverés morzsoló harsogása,
a morzsolódó kis sziget keserű mormogása.
Jaj, mindenből csak vád fakad:
miért kímélted az erőt,
miért kímélted válladat,
miért nem vertél sziklatöltést,
erős, nagy védőgátakat?
Elhagytam koldus, tékozló apámat
s aranyat ástam, én gonosz fiú!
Mily szent vagy te, koldusság
s te sárarany, te szépség, mily hiú!
Koldusapám visszafogadsz-e,
bedőlt viskódban helyet adsz-e,
ha most lábadhoz borulok
s eléd öntöm minden dalom
s férges rongyaid csókkal illetem
s üszkös sebeid tisztára nyalom?
Nagy, éjsötét átkot mondok magamra,
verset, mely nem zenél,
csak felhörög,
eget-nyitó, poklot-nyitó
átkot, hogy zúgjon, mint a szél,
bőgjön, mint megtépett-szakállú vén zsidó
zsoltáros jajgatása
Babylon vizeinél:
Epévé változzék a víz, mit lenyelek,
ha téged elfelejtelek!
Nyelvemen izzó vasszeget
üssenek át,
mikor nem téged emleget!
Húnyjon ki két szemem világa,
mikor nem rád tekint,
népem, te szent, te kárhozott, te drága!
 
1. állampolgárságot senki sem ad ... azt igényelni kell, és bizonyítani, hogy már volt magyar állampolgár csak megfosztották az állampolgárságtától, vagy szülei, nyagyszülei voltak magyar állampolgárok és igényli a magyar állampolgárságot.
2. pontosan olyan alapon szól bele a politikába, mint azok a százezrek akik dolgozni mennek külföldre és semmivel se járulnak hozzá a magyarországi költségvetéshez
3. a magyar politika következményeit már hogyne viselné minden magyar állampolgár?


Már miért ne élne a szavazati jogával, ezt miből gondolod? Valószínüleg nem tudod, hogy mikor és mire szavazhatnak, a részvételi arány pedig átlagos, olyan mint a magyarországi lakhellyel rendelkező állampolgárok részvételi aránya.

Ezt remélem te sem képzeled, hogy például egy németnek valaha az lesz az érdeke, hogy ugyanannyit keress mint ő...akkor ki végezné el azt a munkát ami egy németnek derogál, ki fogja például a spárgát szedni ha nincsenek éhbérért güzülő keleteurópai napszámosok?
A trianoni kérdés is azonnal megszünne, ha az elszakított területeken ragadt magyarok nem éreznék úgy, hogy nem egyenranguak a hódító nemzettel. Valami feszültség, probléma csak kell legyen, ha az anyanemzet segítségét kérik és 100 év után még vannak etnikai összecsapások.


ennyire naív, csak nem lehetsz, hogy egy globalizát viágban majd nagy egyenőség lesz, az internacionalista jelszavakra, mint "világ proletárjai, egyesüljetek!" még a Gyurcsány família is egy jót nevet.

1. Kötözködsz, igényel és megkapja. Miért is? Mert 100 éve valamely felmenője magyar volt? Magyarul beszél és magyarnak érzi magát? Oké, nagyon jó. A magyar nemzet része, de: nem Mo. állampolgára! Nem az államhatárokon belül él, ennyi.
2. Aki külföldön dolgozik, sokszor átmenetileg teszi, kijár dolgozni heteket-hónapokat, de alapból itt él, vagy kimegy pár évre, aztán hazajön. Nyilván ez esetben érinti, kik vezetik az országot. Én személy szerint, ha több, mint 5 éve kinn él valaki, feltenném a kérdést, kíván-e hazatérni a következő 5 éven belül. és ha nem, a következő választáson (bármilyenen) nem engedném szavazni.
3. Nyilván az ország vezetésének viszonya a külhoni magyarok támogatásáról eltér, így ebben az értelemben van közük, ezt is használja ki Orbán. (Azt azért ne felejtsük el, konkrétan hogyan is támogatja ő a külhoni magyarokat? Ott kiket és mikbe ruházza be az ország pénzét?) Mégsem gondolom, hogy van joga szavazni, nem itt él, nem itt adózik, nem az ő befizetett forintjait költi az állam erre-arra. Szerintem meg egyébként akinek ki van a s...e a gatyából az ne akarja támogatni a határon túliakat, rengeteg itt a szegény vagy egyéb okból támogatandó, rájuk kellene költenünk.
4. Valóban nem tudok számokat, és egyébként nem gondolom, hogy nagymértékben befolyásolnák a választásokat - kivéve a beutaztatott, és itthon regisztráltakat, lásd Ukrajnából a "választási turizmust". De nem ez a lényeg, hanem az elv (ld. fent).
5. Egy megvalósult Európai Egyesült Államok igenis jogegyenlőséget jelentene, és kontrollt, ami jelenleg nem működik. Amúgy, ha már a bérekről beszélsz, mit gondolsz, miért került szóba egyáltalán egy európai minimálbér gondolata? Érdekellentétek naná, hogy vannak, de a lehetséges út mégis ez, mert így továbbra is összeszerelő üzem leszünk, akik meg bele mernek vágni, elhagyják az országot. Jó ez nekünk, itt Mo.-on?
Az etnikai feszültségek meg pont azért vannak, mert hiába EU tag már szinte minden környező ország, nem egységesek a kisebbségi jogok. Szabad nyelvhasználat stb, evidensnek kellene lennie, mint pl. ahogy egy EU-s képviselő nyugodtan felszólalhat az anyanyelvén. Épp ezért gondolom, hogy erre (is) megoldás lenne az egyesült Európa (ha már az EU erre nem elég, sajnos).
A jogegyenlőség és esélyegyenlőség dolgát mindig összekeverik az egyenlőséggel úgy általában. Az emberek sosem lesznek egyenlőek, mert különböző képességűek, különböző teljesítményre képesek, de arra igenis törekedni kell, hogy a területi és társadalmi egyenlőtlenségek csökkenjenek, így az esélyek közeledjenek egymáshoz, a jogegyenlőség meg adottnak kell legyen. A globalizált világ szerinted rosszabb e szempontból, mint a nemzetállamokból álló nacionalista megközelítésű? Szerintem inkább jobb, mert nyitottabb, nem kirekesztő, mint amit a maguk nemzeti identitását nagy mellénnyel hangoztatók közt sajnos nagyon sokszor lehet tapasztalni.
 
De miért használsz múltidőt? Most is gyűjti az aláírásokat ellenük, megvonná a szavazati jogukat. Az Országgyűlés létszáma 199 képviselő, 106 képviselő egyéni választókerületben kerül megválasztásra, 93 képviselő pedig pártlistán.

A magyar lakcímmel nem rendelkező állampolgárok csak a pártlistákra adhatjk le a szavazatukat. Tehát kb. 2 (kettő) képviselői helyről dönthetnek, Gyurcsány még ezt a jelképes dolgot is elvenné... És sulykolja nap mint nap, hogy a határon kívülre rekedt állampolgárok döntenek a választásokon az ország sorsáról.

2 képviselői hely pont elég ahhoz, hogy eldöntse, van-e kétharmados többsége a kormánynak, vagy sem. Ami törvényalkotási szempontból igenis kritikus.
 
2 képviselői hely pont elég ahhoz, hogy eldöntse, van-e kétharmados többsége a kormánynak, vagy sem. Ami törvényalkotási szempontból igenis kritikus.
Ha Magyarországon belül nem tud elég szavazatra szert tenni, akkor az a 2 hely nem oszt, nem szoroz. Vagyis az anyaországban szerzett szavazatok döntenek.
 
aztamindenit , ne haragudj nem akartalak ennyire felzaklatni.
A sztereotíp gondolkodás zavar, főleg ha okosabbnak gondolom azt, aki mondja.

Mit jelent például az szerinted, hogy a magyaroknál külön lépcsőházat építettek a cselédeknek?? Én több kastélyban is voltam és mindegyikben így volt Európában- hát ez volt, sőt Amerikában be sem mehettek a négerek abba a vendéglőbe, amelyikbe a fehérek, stb. Hogy lehet TRIANON kapcsán ennyi nem odavaló dolgot összehordani?
Ez lenne a felmentés: más is így csinálja?
S ha most megint megkérdezem: mi a nemzet, mi a haza nektek, akkor megint nem érted?

Segítek: számomra mindenki fontos, aki ehhez a kis közösséghez tartozónak vallja magát.
Úgy látom (cáfolj meg!), számotokra a "nemzet" nem embereket jelent a hétköznapokban, s így nem is fontosak.
Nem baj, ha rosszul élnek, nem baj, ha nem értenek egyet azzal, amit a regnáló kormány dönt a fejük fölött, ne is szóljanak, mert zavaró a másságuk piszkosul, nem baj, ha jogtalanságok történnek velük (???!!!), mert a hatalmon lévő dönt, A TÖBBSÉG, ráadásul mindig így volt, lásd történelem.
A magyar nemzet számotokra egy mítosz, nem napi valóság.
Kivétel Trianon - na, az fontos. Igaz, ott sem az emberek, hanem "a magyarságon esett csorba".

Az egész világon így volt. De Gagamail írásából én úgy érzékeltem, hogy ezt is a magyarok bűneként említi. Vagyis: "Büdös paraszt magyar, ugyanúgy működött, mint mindenki más abban a korban, ezért megérdemelte Trianont." Lehet, hogy én értettem rosszul, de nagyjából nekem ez jött le az írásából.
Ha pedig a dolgok hátterére kíváncsi, nem ártana néhány történész Trianonról szóló tanulmányát elolvasná, mielőtt vadul kommentelni kezd.
Igen, Te érted rosszul.
Kedves Setni! Fordulj a korabeli könyvekhez, igyekezz elmélyedni a történelemtudományban. Egy újságíró, aki éppen igazolja, hogy a főnökei jól döntöttek. Ki ez az újságíró? Milyen ismeretekkel rendelkezett Magyarországról? Ráadásul mindenki tisztában van azzal, hogy az újságírók nagy része megrendelésre ír, igazolja az éppen aktuális megrendelője cselekedeteit. Ugyebár akitől a pénzét, fizetését, júdáspénzét megkapja. Hihetetlen, hogy Gyurcsánytól milyen simán eljutnak egyes emberek Magyarország köpködéséhez. Ezt a cikket ahhoz a szituációhoz tudnám hasonlítani, mint amikor valakit hátulról ledöfnek, százszor és ezerszer beledöfik a testbe a kést, és amikor a földön fekve haldoklik, akkor még bátran meg is rugdossák.

Ugyanoda jutunk vissza.
Ti, akik természetesnek találjátok a "többség" uralmát,
Ti, akiknek a "nemzet" az, aki eldönti mi történjen a másikkal (ha nem akarja, akkor is!), akik jogosnak találjátok, hogy "büntetni kell" azt, aki ezt nem hagyja szó nélkül, rúg, csíp, harap (táblákat tart föl, sípol, dudál, felvonul, sztrájkol),
Ti, akikkel csak egyetérteni lehet, különben meg meritek kérdőjelezni a hozzáértését, a véleményét (mindezt Deutsch és Pócs János tövében) annak, aki másképp értelmezi a világot,
a "magyarságát",
Ti ,akik részvétlenül kezelnek más nemzetből érkezőket,
Ti lennétek a magyar nemzet?

S hogy Gyurcsány is másképp gondolkodik/Gyurcsányról is másképp gondolkodunk, ez csak Titeket igazol?

Nem is kérem, hogy gondolkodj másképp, hogy ha nemzetet kiáltasz, akkor tényleg számítson, mit gondol más is, aki ennek "a nemzetnek" a része.
Az egész hozzáállásotok álságos, ez a baj.
 
Utoljára módosítva:
Már miért ne pályázhatna: Elvégre az alapszabályzatban is világosan le van írva, hogy politikával nem foglalkozó közösségi oldal, varrásmintákat, recepteket csereberélnek a külföldre szakadt magyarok ... hát miért ne támogtanák az ilyen meghitt dolgokat

Érdekes, hogy a külföldi támogatást kapó magyarországi szervezeteket automatikusan államellenesnek tekinti a kormány, de ha ö a "pénzelő" akkor minden megvan engedve.
-
Letöltöttem a "Magyar diaszpórapolitika – Stratégiai irányait" és abból kiderül, hogy a támogatás célja a magyar kormány által meghatározott nemzetpolitikai irányelvek amiről tudjuk, hogy az a "bör-szinünknek és az etnikai homogenitásnak" a megőrzése.
-
Magyarul, senkinek se jusson eszébe külföldön se egy "szinesbörüvel" házasodni, vagy "aposztatálni" :(
Azoknak akik nem tudnák: Aposztata aki levetkőzi a kereszténységet és ezáltal "értéktelenné" válik.
-
Emlékszem milyen botrány volt amikor egy külföldön élt magyar szines-börü hazatért és indult az "eurovision song contest-en"
Ezrek tiltakoztak, hogy "engem ne képviseljen egy ilyen...".
-
Egy Fidesz alapító hecc-propagandista műsorai nyilt rasszizmusról árulkodnak, amit nyilván osztanak a magas rangú vendégei.
 
Ha Magyarországon belül nem tud elég szavazatra szert tenni, akkor az a 2 hely nem oszt, nem szoroz. Vagyis az anyaországban szerzett szavazatok döntenek.
Bizony számít.
S hogy is áll a "többség"?
Fidesz 133 képviselő - szavazó: 4 043 069
"ellenzék"64 képviselő
+ 1 független - szavazók száma: 4 784 788

Hol itt a "többség", miben döntött az anyaországi szavazatok száma?
A Fidesz 2013-as aránytalanná változtatott szavazásról szóló törvénye döntött, amit a hazug 2/3 eredményeként változtatott meg akkor is!
upload_2020-6-5_12-35-13.png


Nemhogy 2/3-a nincs, többsége sincs!!!
 
Utoljára módosítva:
pdig, csak arra kéne felhívd a figyelmét, hogy van némi különbség az ország és a gyarmatok közt.

Amit te egy "országnak" nevezel az úgy volt fegyveres erővel összetartva, ahogy Apponyi is elszólta magát, az Osztrák hadsereg említésekor. Magyarországnak szüksége volt az Osztrák hadseregre és fordítva, a hegemóniájuk fenntartása érdekében.
-
Érdemes elolvasni Apponyi terveit amiben az ország határainak Ázsiáig való kiterjesztéséről álmodozik
Szerbia ügye ugy lett annektálva a világháború kitörése előtt.
-
Bennünket nem az alapján fog megítélni a világ, hogy az őseink gyarmatokat raboltak ki, vagy mi más dolgot tettek,
hanem az után, hogy mi, a jelen kor mit tartunk az ö politikájukról.
-
Korábbi gyarmat tartók utódai, élükön az államfőkkel szégyent éreznek, bocsánatot kérnek és törekednek egy fair kapcsolatra a volt gyarmataikkal.
-
A magyar kormánynak azt vetem a szemére, hogy meghamisítja a történelmet, nacionalista önteltséggel fertőzi a népet.
-
Az elmúlt napokban rengeteg jobboldali propagandát küldtek nekem Magyarországról, barátok, aminek a mottója az volt, hogy
"legyünk büszkék" és ehhez az őseink szégyenletes tetteit, vagy egyszerű hazugságot kínáltak támaszul.
-
Hát megmondom őszintén, sokkal egészségesebb, helyénvalóbb lett volna ha valódi értékekre hivatkoztak volna amihez nekünk, kis embereknek is közük van. Mert van... de ez egy más téma lenne
 
Sokat írtam arról, hogy felejtsük el Trianont és a Monarchiát, itt van az EU ami mindezt bőségesen kárpótolja.
-
Manapság nemcsak Erdélybe, Szlovákiába... hanem erész Romániába is letelepedhet minden magyar állampolgár.
Nemcsak letelepedhet hanem ugyan olyan bánásmódot és jogokat élvezhet mint odahaza.
Aztán ott van a "Magyar Diaspora politika" amiről fenn szó volt, a gyerekeid tanulhatnak külföldön népi táncot és betüvetést.
-
De nemcsak a volt Monarchia területén élhetünk, hanem egész Európában.
Mit nem adtak volna az én szüleim, nagyszüleim ezekért a lehetőségekért cserébe!
-
Mert ügye az én családomat is szétszakította a világháború, a Monarchia szétesése, az én családomban is voltak Döbrgiek,
-
A magyar külpolitika érzéketlensége árt nekem és mindannyiunknak.
- Az én szívem mindig kitárul ha egy 100 évvel ezelőtt Magyarországhoz tartozó terület lakójával találkozom.
- Sajnos a másik oldalról jövő reakció nem olyan fesztelen és ennek az oka a jelenlegi magyar kormány
- Az emberek gyanakodva kémlelnek, mert azt gondolják én is a területi követelők közé tartozom
- Még akkor is ha kicsit beszélnek magyarul, mert a többség nem akarja, hogy holnap Budapestről legyenek irányítva
- Nyilván elfogadnak minden forintot akár honnan jön, nyilván elfogadnak minden támogatást ami Bukarestöl védi öket
- Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy nem kívánnak egy újabb függöséget.
 
B
Ez is igaz, és ahogyan olvasom Gyurcsány életrajzát annak alapján az ő családját is nagyon megtépázták a trianoni események (mint felvidékieket). Bizonyára le akarja zárni a múltat, viszont nem kéne ellenségesen viselkednie, az otthoniakat, a rokonságát bántja az aláírásgyűjtésével, ellenük ügyködik. Nagyon bepipult a 2/3-tól, ami valójában nem igazán azon a pár szavazaton lett meg, hanem az ő stílusán is... Én sem örültem a Fideszék mindenhatóságának.
 
Nyugaton azért érzem jól magamat mert itt minden féle embert megismerhetek anélkül, repülőre kéne üljek
- ha beszélni kívánók egy Afrikaival, Bosnyákkal, Szlovákkal, Lengyellel, Amerikaival, Ázsiaival... hát nem kell messze mennem.
- Van közös nyelvünk és egy országban élünk aminek az alaptörvényei mindannyiunkat egyformán kezel,

Magyarországon Orbán óta államilag elrendelt idegengyűlölet van
- A lépcsőnyi ugrást nagyon hamar megérezték a gyerekeim és a feleségem,

Orbán az etnikai homogenitással egy "Disneyland-et" akar létrehozni Magyarországon?
- külföldi csak mint gazdag turista, magatehetetlen öregek otthonának lakója, vagy olcsó vendégmunkás legyen
 
A sztereotíp gondolkodás zavar, főleg ha okosabbnak gondolom azt, aki mondja.

Én ezt megértem amit írsz , de annyira látszik hogy ez felgyülemlett benned mert csak úgy rám ontotted a fajdalmadat , keseredetsegedet . ahogy kezdted az érvelést hogy kiakadtal már azon hogy azt írtam egy magyar ember . Bár ha egy ugandainak mutatod nem biztos hogy képbe lenne , én sem tudok sokat az ő történelmükről .Már tudtam onnantól az írásodbol hogy most jön a savazas .
Ha nem mint egy vércse keresed mire csapjal le raontsd .
Ha figyelted volna mire írtam . Ha valaki ránéz arra a térképre mit tudom én melyik Magyarországra abból a sok bol amit felsoroltál akkor látni lehet sok családot kettévágtak . Nem tudom Te beszéltél már idősebb erdélyiekkel pl nekik mit jelent és hogyan élték meg ?
Nekem azt tetszik a válaszodban hogy ra jössz magadtól hogy nekem a bányák a gazdagság , érc , hiányoznak , dobbenet ...
Itt erzelemrol van szó. És az arról hogy egyetlen egy Magyarországnak ( mert sok van szerinted ) sem volt normális vezetője és mindig a nép szívta meg mint akkor is . Erre értettem nem a mesés kincsekre ....
De ha nézted az index oldalon a kis videót Trianonról ott is szépen elmondják mi történt . De ők sem tudhatják jól mint Te mert csak egy Magyarországot említenek :))
Higgadtan átgondoltan öntsük egymásra gyerekek :)
 
Én ezt megértem amit írsz , de annyira látszik hogy ez felgyülemlett benned mert csak úgy rám ontotted a fajdalmadat , keseredetsegedet . ahogy kezdted az érvelést hogy kiakadtal már azon hogy azt írtam egy magyar ember . Bár ha egy ugandainak mutatod nem biztos hogy képbe lenne , én sem tudok sokat az ő történelmükről .Már tudtam onnantól az írásodbol hogy most jön a savazas .
Ha nem mint egy vércse keresed mire csapjal le raontsd .
Ha figyelted volna mire írtam . Ha valaki ránéz arra a térképre mit tudom én melyik Magyarországra abból a sok bol amit felsoroltál akkor látni lehet sok családot kettévágtak . Nem tudom Te beszéltél már idősebb erdélyiekkel pl nekik mit jelent és hogyan élték meg ?
Nekem azt tetszik a válaszodban hogy ra jössz magadtól hogy nekem a bányák a gazdagság , érc , hiányoznak , dobbenet ...
Itt erzelemrol van szó. És az arról hogy egyetlen egy Magyarországnak ( mert sok van szerinted ) sem volt normális vezetője és mindig a nép szívta meg mint akkor is . Erre értettem nem a mesés kincsekre ....
De ha nézted az index oldalon a kis videót Trianonról ott is szépen elmondják mi történt . De ők sem tudhatják jól mint Te mert csak egy Magyarországot említenek :))
Higgadtan átgondoltan öntsük egymásra gyerekek :)
A véleményemet írtam arról, amit írtál.
S tartom most is - az, hogy Magyarországot megcsonkították, nem igaz, ha az Index írja, akkor sem. (Nem ez lenne az első, amit az újságírók rosszul kommunikálnak).
Nem volt Magyarország 1918 előtt! Ezt kellene végre megérteni.
Feudális hűbérállam volt, neve: Oszták-Magyar Monarchia.
A Monarchia, ami már a létrejötténél nem vette figyelembe a területén élő nemzetiségeket, úgy hagyták ki őket, ahogy voltak.
Amelyik térképről beszéltek, bár olyan térkép nem volt akkor már több száz éve, televolt nemzetiségekkel, sőt autonóm területet is találtál volna.

S tény, nehezen viselem azt sirdogálást, amit mantráznak az emberek Trianon kapcsán. S legyen úgy, ahogy írod, mégsem területi problémáik vannak - legyen Neked igazad, bár én mindenhol térképeket látok, még kocsikra kitacepaózva is.

De legyen, fogadjuk el, hogy a többség nagyon-nagyon-nagyon együttérez azokkal, akik határon kívül találták magukat anno, miközben ma devizahiteleseket kilakoltatnak körülöttük, miközben gyerekek sokaságának nincsenek lehetőségei ma előrejutni, mert szegény családba születtek, miközben meghalnak emberek, mert olyan vacak szinten van az egészségügyi kiszolgáló-rendszer (lásd kórházi fertőzések), miközben az idős emberek nem kicsi százaléka havi 80.000 forint alatti összegből kell éljen, miközben minden évben száznál több ember hűl ki télen, s egyharmaduk a saját lakásukban.
Mindez itt, ma. S most tényleg Magyarországon.

S az érzelmek - nem kell öreg erdélyieket megkérdeznem, mert ha nem is magyar kisebbségként, de maradt ott családrész.
Azonban a két háborúnál, majd az azt követő "szuper" éveknél, eltörpült számukra, mi történt a határral.

Nem azon kell ennyit polemizálni, mi volt 100 éve, hanem azzal kell foglakozni, mi van ma.
 
A véleményemet írtam arról, amit írtál.
S tartom most is - az, hogy Magyarországot megcsonkították, nem igaz, ha az Index írja, akkor sem. (Nem ez lenne az első, amit az újságírók rosszul kommunikálnak).
Nem volt Magyarország 1918 előtt! Ezt kellene végre megérteni.
Feudális hűbérállam volt, neve: Oszták-Magyar Monarchia.
A Monarchia, ami már a létrejötténél nem vette figyelembe a területén élő nemzetiségeket, úgy hagyták ki őket, ahogy voltak.
Amelyik térképről beszéltek, bár olyan térkép nem volt akkor már több száz éve, televolt nemzetiségekkel, sőt autonóm területet is találtál volna.

S tény, nehezen viselem azt sirdogálást, amit mantráznak az emberek Trianon kapcsán. S legyen úgy, ahogy írod, mégsem területi problémáik vannak - legyen Neked igazad, bár én mindenhol térképeket látok, még kocsikra kitacepaózva is.

De legyen, fogadjuk el, hogy a többség nagyon-nagyon-nagyon együttérez azokkal, akik határon kívül találták magukat anno, miközben ma devizahiteleseket kilakoltatnak körülöttük, miközben gyerekek sokaságának nincsenek lehetőségei ma előrejutni, mert szegény családba születtek, miközben meghalnak emberek, mert olyan vacak szinten van az egészségügyi kiszolgáló-rendszer (lásd kórházi fertőzések), miközben az idős emberek nem kicsi százaléka havi 80.000 forint alatti összegből kell éljen, miközben minden évben száznál több ember hűl ki télen, s egyharmaduk a saját lakásukban.
Mindez itt, ma. S most tényleg Magyarországon.

S az érzelmek - nem kell öreg erdélyieket megkérdeznem, mert ha nem is magyar kisebbségként, de maradt ott családrész.
Azonban a két háborúnál, majd az azt követő "szuper" éveknél, eltörpült számukra, mi történt a határral.

Nem azon kell ennyit polemizálni, mi volt 100 éve, hanem azzal kell foglakozni, mi van ma.


"Nem azon kell ennyit polemizálni, mi volt 100 éve, hanem azzal kell foglakozni, mi van ma." Ez így van. Csakhogy az egyik következik a másikból. A múlt meghatározza a jelent.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,803
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére