Angliába készülök

donaldduck

Állandó Tag
Állandó Tag
-hogy miért írtam a kinti munkaközvetítőt?
Mivel az EU-ban a munkaközvetítésért nem kérhetnek pénzt,így a kintiek sem fognak. Nem szembesítenek rejtett költségekkel,mint itthon néhány helyen. Pl kötelező tanfolyam, szintfelmérő,
információs csomag,stb. Náluk semmi ilyen regisztrációért nem kell fizetni.Érdekük hogy mihamarabb munkát találjanak neked,hisz a béredből ők is részesülnek!!Magyarán a státuszod "temporary" azaz ideiglenes lesz. Szemben a permanent-el,aki állandó.Természetesen elemi érdeked hogy mihamarabb állandó alkalmazott legyél,ezért amint úgy érzed,és a főnökeid is támogatnak add be a jelentkezési lapot az állandó státuszért!
A különbség az hogy míg temp-ként dolgozol,bár a nemzeti minimumot megkapod de,az adott munkának lehet hogy magasabb a bére de,ezt lenyeli a közvetítő! Alkalmazottként (perm)megkapod a munkának megfelelő mindenki által kapott bért. A legtöbb állásinterjún van teszt, melyet illik jól kitölteni,ha ott akarsz dolgozni.
Kiutazáskor ajánlott vinni az útlevelet is bár Angliába beutazhatsz az új igazolvánnyal is de,amikor a H.O. nyomtatványt kitöltöd postáznod kell az útlevelet is,melyet visszakapsz 2-3 héten belül a reg kártyáddal együtt. Amíg ez nem jön vissza addig is igazolnod kellhet magadat!
 

donaldduck

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha már biztosnak érzed az állásodat és a szállásodat,érdemes a net-re előfizetni,hacsak nincs a szálláson. A skypee-n ingyen beszélhetsz az otthoniakkal.A mobil is jó megoldás lehet erre,én az O2-nél voltam és nagyon jó percdíjakkal beszéltem az itthoniakkal.
Ha a szálláson nincs net és még a helyed sem biztos,vagy nincs pénzed mobilozni,érdemes a helyi könyvtárat felfedezni. Ingyen netezhetsz,és van ahol skypee-t is használhatsz. A net kávézók is ideiglenesen jó megoldások.
-
Amikor beköltözöl egy lakásba,jusson eszedbe hogy közös lónak túrós a háta. Szóval ha nem szükséges ne közösködj senkivel!!
 

donaldduck

Állandó Tag
Állandó Tag
Van kedvem írni-:))
Én amikor kint voltam először, 3 nagy részre osztottam a napomat.
Éjjel alszom,délelőtt dolgozom,délután turista vagyok.
Szóval ha szeretsz fényképezni,gépet vigyél-:))
Szerintem ezért is érdemes nagyobb várost választani, hisz mit is csinálsz,amikor nem alszol,vagy dolgozol?Nézelődsz,felfedezed a tágabb-szűkebb környezetet. Eltelik sok idő mire úgymond belakod a környezetet is. Addig meg fotózhatsz is-:))
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Külföldi munka: mennyit lehet keresni Nagy-Britanniában?


Az egészségügyi dolgozókat, szakképzett embereket tárt karokkal várják Nagy-Britanniában, és olyan munkát is végezhetünk, amihez egy "őslakosnak" nem fűlik a foga - például szelektálhatjuk a hulladékot a szeméttelepen, vagy takaríthatunk.
A Profession.hu állásportál összeállítása szerint az Európai Foglalkoztatási Mobilitás Portálja (EURES) segítségével 449 ezer álláshelyet hirdettek meg a szigetország munkaadói.
A bérekről
Összehasonlításképp: a magyar adatok
A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete Magyarországon 220 700 forint (nagyjából 600 font). Nemzetgazdasági szinten az átlagos – családi kedvezmény nélkül számított – nettó kereset 142 700 forint (386 font) a KSH legutóbbi adatai szerint, ezen belül a fizikai foglalkozásúaké 99 500 (270 font), a szellemi foglalkozásúaké 187 700 forint (508 font) volt májusban.
Az Egyesült Királyságban a minimális órabér 2012-ben 5,9 font - áll az Eurostat adataiban. Az a munkaadó, amely a minimálbérnél kevesebb fizetést ad az alkalmazottjának, 5000 font büntetésre számíthat. A 21 évnél fiatalabb munkások minimálbére alacsonyabb.
A szakképzettség nélküliekre - betanított és segédmunkásokra, kisegítőkre - nagy a kereslet, de sok orvos, nővér, kutató, mérnök is dolgozhat a szigetországban. Az építőipar virágzik, ám ide erős nyelvtudásra van szükség, ugyanis különböző munkavédelmi vizsgákat kell letenni annak, aki dolgozni akar - írja a Profession.
Egy teherautósofőr 10-12 fontos bruttó bérre számíthat. A kezdő szakmunkásbérek havi nettó 940-1360 font körül kezdődnek, egy segédmunkás jellemzően nettó 850 fontot keres havonta, egy sürgősségi orvos, gyógyszerügynök akár ennek a többszörösét, 4000-5000 fontot.
tower_hid_mosas_rf_1_oszlopos_breaking.jpg
Dolgoznak a londoni Tower-hídon

Kiadások
MegyünkTavaly a negyedik negyedévben nagy-Britanniában 5190 magyar állampolgár igényelt NINO-t (National Insurance Number, egyfajta társadalombiztosítási azonosítószám) Nagy-Britanniában, ezzel az év egészére 17 900 ilyen kérelem jutott, sokkal több, mint bármikor a statisztika fennállása óta - részletek >>
A fizetés mellett azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni a megélhetés költségeit sem: a Profession.hu adatai szerint egy 30-40 négyzetméteres kis lakás bérleti díja 600-700 font körül mozog London peremkerületeiben és a környező kisvárosokban, a belvárosban egy ugyanekkora albérlet jóval drágább.
Kenyeret már 50 pennyért is lehet venni akciósan, általában olyan 1-2,5 fontba kerül. A kétliteres tej az egyfontos boltban 1 font, a szupermarketben 1,20-1,30. A dobozos sör darabja 1 font. Az éttermi menü 15-25 font, egy csésze kávé 1,80-3 fontba kerü

 

beababa

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon köszönöm a sok hasznos infót. Azt már több embertől hallottam, hogy jobb kint elkerülni a magyarokat - azért nem hazudtoljuk meg magunkat. :)
 

f.andrea92

Állandó Tag
Állandó Tag
én most jöttem ki egy hónapja azóta semmi munka a létező legtöbb helyre beadtam a jelentkezésem már nem is tudom hova.... és most csak várom a csodát :S
 

PickNicky

Új tag
Sziasztok! Lenne pár kérdésem hozzátok, új vagyok az oldalon, így nem tudom hol is tegyem fel a kérdéseim.
Angliában élek a párommal és szeretnénk Amerikában letelepedni. Csak azt nem tudom mit és honnan kellene elkezdenem intézni. Valaki tudna nekem segíteni?

Én lassan egy éve vagyok kint és dettó ez fogadott, bár engem a saját rokonom vert át és csábított ki.
 

canon

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nem igazán tudtam, hová is fordulhatnék kérdésemmel, ezért megpróbálom itt.

Van egy kis csapatunk, kézműves termékekkel foglalkozunk -a termékválaszték eléggé sokszínű. Lehetőségünk nyílt arra, hogy Skegnessbe juttassunk ki dolgokat "vásárba". Nem igazán tudjuk még milyenek ott a lehetőségek, mire számíthatunk, lenne e igény kézműves termékekre. De hát próba szerencse.

Ezért szeretném megkérdezni tőlem járatosabb emberektől, akik ott dolgoznak vagy élnek, hogy tudnak e nekem olyan weboldalt-webáruházat linkelni, ahol hasonló termékeket árulnak. Nagyon jó lenne tudni körülbelüli árakat.

Bármilyen más ötletet, véleményt, javaslatot szívesen fogadok, és nagyon köszönöm annak, aki segítséget nyújt nekünk.
További szép hétvégét mindenkinek.
 
Oldal tetejére