Ateizmus vagy Theofóbia?

Aeren témája a 'Kritikus szemmel' fórumban , 2012 Január 20.

 1. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Érdekes, hogy egy élő valakit csak úgy tudunk elképzelni, hogy anyagból van, látható, és megfogható, két szeme, két keze, két lába van, és három dimenzióban létezik.
  Még a marslakókat vagy az UFÓ-kat is így képzelik el, de a különféle űrlényeket is, bár rettentő csúnya hüllőket szoktak kreálni.
  Az is mindig meglep, hogy ha a fantasy filmeken az ember egy földön kívüli, vagy mesebeli élőlényt alkot meg, az szinte mindig rettentő ronda :).
  Vagy gnóm, mint a Végtelen történet repülő kutyája. Annak is csak a kutyarésze volt szép.
  Milyen jó, hogy a teremtőnknek ennél jobb fantáziája volt!

  Na de visszatérve a teremtőhöz, szóval miért ne lehetne más, mint mi? Pl. miért ne lehetne anyagtalan, és létezhetne több dimenzióban? Miért ne lehetne pl. végtelen kiterjedésű?
  Gondoltatok már arra, hogy mekkora lehet? Ha egyáltalán térben létezik. Mert ez sem biztos, mivel a teret is Ő teremtette. Meg az időt is. Tehát időn is téren is felül áll.
  Ha felnézünk a csillagos égre, és belegondolunk, hogy az univerzum mekkora, és milyen roppant erők működnek benne, akkor arra kell jutnunk, hogy aki ezt megteremtette, az bizony semmiben sem hasonlíthat hozzánk.

  Kivéve, amikor Jézus Krisztusban megjelent emberként. ;)
   
  prominor kedveli ezt.
 2. Frank-FHI

  Frank-FHI Kormányos Kormányos

  "A csillámpala a kristályos palák közé tartozó mezometamorf kőzet. Alapvető jellemzője, hogy a csillámok mennyisége meghaladja az 50%-ot, illetve sok kvarcot tartalmaz. Emellett muszkovit és biotit a legfontosabb alkotórészei. Lehetséges elegyrészei még kevés földpát (maximum 20%), gránát, disztén, staurolit, turmalin.
  Általában elegyrészei elkülönülnek, rétegeket alkotnak a kőzetben. A pala a csillámos réteglapok mentén válik el, ezért megjelenésében a csillám domináló. Csak haránttörések felületén ismerhetők fel a kvarcrétegek. Fajtáit a csillámok típusa szerint különböztetik meg. Képződése általában agyagos üledékekre vezethető vissza, de változatos kiinduló anyagok vezetnek a metamorfózis után csillámpalához." /wiki-csak hirtelen/

  Az ateisták "nagy kártyája", hogy mekkora baromság a Biblia, mert Isten a Nap mint égitest megteremtése előtt teremtette a világosságot.

  Ha viszont azt nézzük, hogy a menyezet alatti és feletti vizek elválasztása az nem más, mint a víz párologtatása.... és a légkör letisztulása az esők révén egy folyamat, akkor előbb a fény szűrődik át, majd tisztán láthatóvá válnak az égitestek.

  /Ja, és ezt leírták akkor./
   
  Jaszladany és prominor kedveli ezt.
 3. prominor

  prominor Állandó Tag

  Csak egy hangsúlyos mondatban, mégegyszer..

  Kedves Jászladány!

  Ahogy KDinának is írtam nem az egymásutáni civilizációk zárják ki a Teremtést, vagy az Int. Designert, hanem ugyanabban az időben különböző fejlettségű(anatómiai, genetikai, etc.) "emberek", állatok és növények jelen voltak...együtt, egyszerre!!!!!


  Nekem a Biblia hitelességével semmi gondom a számítás kicsit más ugyan, s a helyszínek sem ugyanazok, de nincs benne semmi rendkivüli, ha emberi léptékben olvassuk.....
  Ahogy a mítoszok legtöbbje tudományosan igazolható is....
  Sőt számos dolog a régészet segítségével is...

  Maguk a letünt civilizációk megint egy másik kérdéskör, az előbbiektől is akár függetlenül..
  S nem a fejlettségük ami szembe tűnő hanem az előzmény nélküliségük amit pl. Norte Chico esében Winifred Craemer prof. nemes egyszerűséggel úgy írt le . Annyira előzmény nélküli, mintha valaki gondolna egyet kiszaladna a hátsó kertbe és építene egy használatra alkalmas űrhajót...
   
  Frank-FHI és Jaszladany kedveli ezt.
 4. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Kedves prominor, azzal a képpel, amit beillesztettél, (lehet, hogy most nem jön ki) arra utaltál, hogy az ábrázolja a DNS spirált?
  Ezt miből lehet tudni?
  Mert nekem inkább két kígyófaroknak tűnik.

  Megint le vagyok maradva, miért zárja ki az ID a különböző felépítésű embereket?
  Meg az állatok és a növények közötti korszakos fejlődésbeli különbségekkel sem értem, mi a gond. Mire gondolsz?

  A hozott anyaggal az a gond, hogy annak is származnia kell valahonnan, nem?

  Szerintem is elképzelhető. Még az is elképzelhető, hogy nem is szénalapú.

  Miért gondolod, hogy lenne "átjárás"? Persze lehetne, de miért törvényszerű?

  Az, ha több világ lenne, nem zárna ki egy teremtőt. Sőt, szerintem egy olyan hatalmas valaki, aki egy ekkora univerzumot meg tudott teremteni, talán nem is csak ezzel az egy világgal foglalkozik. Lehet, hogy van még számtalan dolog, amivel foglalkozik, más teremtések is akár.
  De azt, hogy több univerzumot teremtett volna, azt mondjuk én nem hiszem. Persze tehette, de minek?

  Bár én a földön kívüli civilizáció létét is erősen kétlem. Nem azt mondom, hogy nem lehetséges, de kétlem. Szerintem egyedül vagyunk az univerzumban. De ezzel nem akartalak elszomorítani, kedves Prominor, Te attól még nyugodtan bízhatsz benne, hogy vannak mások is. kiss
   
  Frank-FHI és prominor kedveli ezt.
 5. Frank-FHI

  Frank-FHI Kormányos Kormányos


  "És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon."

  "Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket."

  A mindent átható szellemi lény problematikája:

  "És meghallák az Úr Isten szavát, a ki hűvös alkonyatkor a kertben jár vala; és elrejtőzék az ember és az ő felesége az Úr Isten elől a kert fái között."
   
  prominor és Jaszladany kedveli ezt.
 6. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Kedves Frank, én minden másban egyetértek veled ebben a hsz-edben, de ezt esküszöm, nem értem.

  Hogy "tanul" az anyag? Mást értünk tanulás alatt?

  Egyszer Ernoe azt mondta, hogy ha megrázod a ketchupos üveget, akkor a ketchup az üvegben azért lesz újra folyékony (mondjuk nekem nem lesz), mert az anyag emlékszik, hogy őt anno, ilyen állapotban töltötték az üvegbe. És megtanulta, hogy rázásra folyékonynak kell lenni.
  Hát én ezt képtelen vagyok elhinni. Ugye nem ilyesmire gondoltál?

  Másfelől a DNS működése szerintem csak akkor bizonyítja, hogy az anyag tanul, ha feltételezed, hogy fokozatosan alakult ki. De a gond az, hogy DNS csak élő organizmuson belül tud kialakulni, élő organizmus viszont nem alakul ki, DNS nélkül, mert az vezényli le a kialakulását, de nem erre akarok most kilyukadni.
  Hanem arra, hogy számomra a DNS működése nem azt bizonyítja, hogy az anyag tanul, mivel én még életemben nem láttam tanult, tapasztalt anyagot, hanem azt, hogy létezik egy teremtő, aki megtervezte a DNS-t a maga információ tároló, kódoló és dekódoló rendszerével együtt, aztán beleírta az információt.
  Mivel információ nem keletkezik magától, akármennyit is tanul az anyag.

  Számomra ezt bizonyítja a DNS működése. Lemaradtam valamiről?
   
  Frank-FHI kedveli ezt.
 7. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Értelek.
  De nem lehet ezt úgy érteni, hogy az "Isten képére" teremtés Jézus képére történt? Hisz emberként Isten úgy nézett ki, mint Jézus. De jelentheti ez azt feltétlenül, hogy Isten az anyagi létezésen kívül is olyan, mint egy ember?

  Az pedig, hogy a kertben járt, szintén nem jelenti azt, hogy feltétlenül emberi külseje volt.
  Mózesnek égő csipkebokorban jelent meg. Ábrahámnak angyalként. Illésnek pedig nem is tudni, miként. Ő csak a hangját hallotta.
  Sokféle teofánia létezik. Azokból nem lehet tudni, milyen valójában az Isten. Nem gondolod?
   
  Frank-FHI kedveli ezt.
 8. prominor

  prominor Állandó Tag

  Kedves Jászladány!

  Nem hiszem el, hogy az egyik pillanatról a másikra az Ernőtanoda csak úgy lehámlott volna Rólad...

  Azt mondják az okosok hogy 50 ezer évvel ezelőtt volt a nagy kiugrás a Homo erectusból létrejött egy már művészkedő, több eszközt használó Homo sapiens .. Vannak akik szerint majd 40 ezer évig együtt éltek, egymás mellett a két kor egyedei..... Szóval akkor volt piszkozat is?
  Na meg a leletek is jóval több változatról s időben jóval előbb kezdődő közös múltról tanúskodnak. S a leletek alapján számos egyéb következtetést le lehet vonni..

  Nem beszélve hogy a vésett structojások sokkal régebbiek, na meg az algériai, kaliforniai leletek is. Miért alkotna egy tervező egy olyan modelt ami egyszerűen kihal sőt amig létezik csak rontja egy "fejlettebb" génálományát? Isten miért teremtene selejtet? Vagy az erectust az iparitanulók csinálták Ő meg csak amit saját képére....

  Szerintem nincs átjárás, csak szerinted és Kdina szerint....
   
  Frank-FHI kedveli ezt.
 9. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Ennek az az oka, hogy nem olvassák figyelmesen a Bibliát :)

  Akkor tudnák, hogy Isten Maga a világosság.
  1 Ján. 1.5
  És ez az az üzenet, a melyet tőle hallottunk és hirdetünk néktek, hogy az Isten világosság és nincsen ő benne semmi sötétség.
  Jel. 22.5
  És ott éjszaka nem lesz; és nem lesz szükségök szövétnekre és napvilágra; mert az Úr Isten világosítja meg őket, és országolnak örökkön örökké.

  Ráért tehát megteremteni a Napot. Azután már a Nap világított.

  Ezzel kapcsolatban én is ismerek egy elgondolkodtató elméletet. Vannak, akik azt mondják, hogy a mennyezet alatti és feletti vizek elválasztásakor Isten nem csak párát, hanem egy vízburkot is vont a Föld köré. Ez ma nincs ott.
  Ez a vízburok rendkívül kedvező klímát biztosított a Földön. A Védett a tűző Naptól, hisz egy vízrétegen át világított, és egy állandó, 28 fok körüli hőmérséklet uralkodott az egész bolygón, éjjel nappal, még a sarkokon is, mint egy terráriumban. Az állóvizek is állandó langyos hőmérsékletűek voltak, és óceánok még nem voltak ilyen kiterjedésűek. A szárazföld viszont sokkal nagyobb kiterjedésű volt.
  Ez a klíma annyira kedvező volt, hogy óriási, buja növényzet borította a Földet, és az állatok is jó nagyra nőttek. Ezért találtak manapság sosem látott óriási fenyők meg pálmák kövületeit. Meg hatalmas szitakötőjét, kígyóét, még óriási kengurujét is. És ezért tudtak élni akkora hüllők is a Földön, mint a dinoszauruszok.
  Az Özönvízkor elsősorban ez a Föld körüli vízburok omlott le. Ezért nincs ma ott. És ez okozta a Föld ma ismert klímáját.

  Ma már a kutatók találtak nyomokat arra, hogy egykor a hideg égövön, és sarkvidéken is trópusi éghajlat uralkodott. Azt gondolják, meteor csapódott be, csakhogy ennek nincs nyoma, sem kráter nincs, sem a sarki jégrétegekben nincs. És mitől lett volna a becsapódás előtt trópusi éghajlat a sarkokon? A Föld tengelye nem mozdult ki.
  A tengerek alatt viszont csak mostanában fedeznek fel eltemetett civilizációk nyomait.

  Elgondolkodtató, nem?
   
  Frank-FHI kedveli ezt.
 10. Frank-FHI

  Frank-FHI Kormányos Kormányos

  Nem, nem ilyenre gondoltam! /Ernőről pedig tudjuk, hogy kitalál dolgokat, hogy szórakoztassa a jó népet, holott Ő is tudja, hogy mi a valós indok..../  Csak és kizárólag fokozatosan alakulhat ki mert a semmiből nem keletkezik valami, pláne nem VALAKI. Az ID példatárban az óra szokott szerepelni mit tervezett dolog és lássuk be, hogy nagyapáink zsebórája a napórával és a homokórával kezdődött és sem a működési elv, sem a forma nem hasonlít. Az idő mérésének megszokása és szüksége hozta létre a zsebórát a fejletteb lehetőségek kihasználásával.

  A sejtburok szöveti nemléte pedig nem azonos a buruk hiányával, mert az pl. energiaburok is burok....


  Ha minden születendő lény változásait egy újrakódoló valaki írja hozzá, akkor igencsak elfoglalt lehet a Teremtő. :D /Nem gúny csak humor./ Abban mindketten egyetértünk, hogy az utódok átveszik az életbenmaradáshoz szükséges változásokat /sötét és világos lepkék... emlékszel/ ez egy automatikusan meglévő folyamat... ami ráadásul fissza is fordul, ha szükséges.... szóval szerintem ez nemlehet egy kódíró folyamatos elfoglaltsága így a szervezet ami nem más mint anyagok halmaza a lélekkel... az tanul.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 11. Frank-FHI

  Frank-FHI Kormányos Kormányos

  Az élőnek anyagcserére van szüksége. Ahhoz meg kell az anyagi létforma. /Az Isten lelke lebegett... a vizek felett az nem az Isten mint lélek lebegettel.:D / Hogy ki mihez hasonlította azt amit lát azt a fejlődési szintjéhez a kor szintjéhez képest határozta meg. Az igen furcsa lett volna, ha valaki azzal áll elő, hogy láttam Isten hologramképét, mert ugye mi az a hologram.:confused:
   
  prominor és Jaszladany kedveli ezt.
 12. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Nem hámlott le, mert nem is ragadt rám! :)

  Csak akkor volt, ha ez igaz. Mindig, mindent ellenőrizni kell. Én nagyon bizalmatlan vagyok.
  Foglalkoztam én is ezekkel az állítólagos "ősemberekkel". Semmi bizonyíték nincs arra, hogy ezek a leletek valóban olyan régiek, általában a kort nem objektíven határozzák meg, hanem eleve létezik egy becslés, hogy mikor kellett élni ennek vagy annak az előembernek. Aztán ehhez igazítanak mindent.

  A homo erectus, a felegyenesedő ember mítosza már több sebből vérzik. Érdekes volt egy műsor, amiben a kutatók felfedezték, hogy a fejletlen majomemberek már virágokat tettek elhunyt szeretteik sírjára.
  Azok se voltak jobban majomemberek, mint mi. Senki nem élt abban az időben, tehát minden csak találgatás, amit nagyban befolyásol az evolúció elméletbe vetett töretlen hit. Ezért ezek a kutatások elfogultak.
  Ne feledd, hogy van egy prekoncepció arról, hogy milyenek lehettek az előemberek. Akkor pedig evidens, hogy ha régi tűzhelyeket, barlanglakásokat találnak, hát az biztosan előember lakhelye volt. Pedig lehet, hogy csak egy árvíz elől menekült a hegyre a szerencsétlen.

  Ráadásul nem egyszer kiderült már, hogy a görnyedt testtartás, amit egyes ún. ősi csontvázon felfedezni véltek, pusztán angolkór következménye volt.
  Az állítólagos majomember állkapocs pedig egy majomé. Szerencsére a DNS vizsgálatok, és orvosi műszeres vizsgálatok ma már tisztázzák ezeket a csalásokat. Nincsenek majomemberek. Az embereknél ugyanúgy nincs ember és állat közötti köztes állapot, mint a többi fajnál. Csak ember van, és majom.

  Ez a kérdés csak akkor merül fel, ha hiszel az evolúció elméletben.
  A kormeghatározásokat pedig ne vedd szentírásnak. Ne feledd, hogy ideológiailag elkötelezett emberek végzik. A gikszereket pedig eltitkolják. Mint azt a mamut leletet, aminek a kormeghatározás szerint évmilliókkal öregebb volt a csontja, mint a bőre.
  Vagy azt, hogy az állítólagosan 60 millió éves dinocsontok vörösvértesteket tartalmaznak, amik kizárt, hogy annyi ideig fennmaradjanak. Még 10 ezer évig se. :)

  Ezekkel az evolucionista hókuszpókuszokkal is úgy kell vigyázni, mint Rodolfóval. Ő legalább előre szólt: "Vigyázat, mert csalok!" :smile:
   
  prominor és Frank-FHI kedveli ezt.
 13. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  :D

  Már megint ez a földhözragadt gondolkodás!

  Ismered Gárdonyi meséjét a vakondok népről? Amikor a vakondok nép arról társalog a föld alatt, mihez kezdene, ha ember lenne belőle. Az egyik azt mondja, hogy egész nap gilisztákat keresne, és rengeteg gilisztát enne. A másik egész nap földet túrna, és nagyon mélyre ásna, meg ehhez hasonló, vakondvilágukból kiinduló vágyakról beszélnek.
  És akkor az egyik öreg vakond megszólal: Hátha amikor emberek lennénk, nem is érdekelnének már minket ilyen dolgok? Hátha egészen más dolgok foglalkoztatnának?
  Mire a többi legyint rá, és azt mondja: Vén szamár.

  Nem idéztem pontosan, de valahogy mi is úgy vagyunk Istennel és az Ő világával, mint ezek a vakondok az emberi világgal. Vagy még annyi elképzelésünk sincs róla. :)
   
  Frank-FHI kedveli ezt.
 14. Frank-FHI

  Frank-FHI Kormányos Kormányos

  Kedves Jászladány!

  A külső vízréteg/burok is elgondolkodtató és sok mindent megmagyarázna, de Prominor felvetése is az eltérő fejlettségű szintekkel... ami ugye a vérfertőzés sztorit is kiütné... mert volt hová vinni a géneket.
   
  Jaszladany és prominor kedveli ezt.
 15. Frank-FHI

  Frank-FHI Kormányos Kormányos

  Én nem mondtam olyat, hogy csülkös bableves nélkül nem élet az élet! Csak annyit, hogy anyagcsere.kiss
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 16. prominor

  prominor Állandó Tag

  Hát én ezeket nem az Arvisurában, hanem a régészeti magazinban olvasgatom,(Archaeology Magazine) meg némely általam preferált egyetem honlapján, a Nature-nek előfizetője vagyok, az arab és izraeli lapokat(tudományos) szintén el szokom olvasni...
  S persze vannak gondok a kormeghatározásnál, de azt azért lehet tudni, hogy az ugyanott találtak egykorúak-e..
  Összvissz ennyi a lényege. S ezen áll bukik minden....
   
  Jaszladany és Frank-FHI kedveli ezt.
 17. Frank-FHI

  Frank-FHI Kormányos Kormányos

  Azért az igaz, hogy ugyanabban a rétegben egymáshoz közel.... az valószínűleg azonos korú.

  A másik, hogy Darwin leírásai nem zárják ki a többszöri beavatkozás/teremtés lehetőségét és a Biblia is csak tényként közli, hogy ez és ez megtörtént, de a pontos folyamatot ugyan kinek írta volna le?
   
  Jaszladany és prominor kedveli ezt.
 18. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Na de hogyan alakult ki fokozatosan? Hisz az első pillanattól a DNS irányítja az élőlény kifejlődését a megfoganástól a haláláig. Hogyan működött, hogyan alakult ki pl. egy sejt, ha csak egyetlen információ is hiányzott hozzá? Hát akkor már nem életképes!

  Na jó, de hát az órát is egy intelligencia hozta létre, és az is fejleszti tovább. Nem magától fejlődik napórából kvarcórává!

  Nem, én nem is úgy gondolom, hogy a teremtő mindenki génjeit
  külön bekódolja.
  Én úgy gondolom, hangsúlyozom, hogy én gondolom, hogy a teremtő az első példány megteremtésekor belekódolta az adott faj összes változatát. Pl. a lepkék génjeiben eleve benne volt a sötét és a világos szín is, de amikor az élet úgy hozta, hogy a madarak a sötét fa törzsén jobban észrevették a fehér lepkéket, akkor a fehér lepkékből kevesebb lett, vagy akár el is tűntek. De amint kedvezően alakult a helyzet, a fehér lepkék újra megjelentek, hisz a feketét is hordozták a génjeikben a fehér színt, és így visszaállhatott a fifti-fifti állapot.

  Ugyanígy biztos vagyok benne, hogy az egyes kutyafajták is benne voltak már az első kutya génjeibe. Ezért olyan rendkívül alkalmazkodók a fajok. Ezek a változatok eleve bennük vannak, hisz a csivavát is kutyákból tenyésztették ki, meg a bernáthegyit is. Mert a kutya génjei hordozzák ezeket a széles változási lehetőségeket. De nem jelent meg új információ a génjeikben.
  Az evolúcionisták ott tévedtek, hogy azt hitték, ezek a változások odáig fokozhatók, hogy egy faj átmegy egy másik fajba. Nem megy át. Pont azért nem, mert a génjeibe nem kerül bele új információ. Ha pedig nem kódolja bele valaki a gyík génjeibe, hogy szárnya nőjön, nem fog szárnya nőni, hiába görbítgeti a hátát, vagy csapkod a mellső a lábával.

  Az evolúcionisták azt hiszik, azért hosszú a zsiráf nyaka, mert olyat növesztett magának, hogy elérje a fák lombjait. Csakhogy a zsiráf hosszú nyakához hozzá van alakulva a teljes keringési szabályozó rendszere, ami lehetővé teszi, hogy eljusson az agyába a vér, mégse robbanjanak szét a véredényei, amikor lehajol inni. Ilyet hogy növesztett a zsiráf?
  Az állatok eleve bekódolva vannak teremtve. Ez a kód a faj széles variációit tartalmazza. De semmiképpen nem alakít ki olyan szerveket, amik nincsenek bekódolva a DNS-be. Az anyag nem tanul annyit, hogy új információ keletkezzen benne. Ezért nem keletkezhet új faj sem.
  Ha egy élőlény nem tud tovább alkalmazkodni, akkor kihal. És nem alakul át másik fajjá. Ezt nem fogják fel az evolucionisták, pedig tele vagyunk kihalt fajokkal.
  Nekem ez a véleményem.
   
  Frank-FHI kedveli ezt.
 19. Frank-FHI

  Frank-FHI Kormányos Kormányos

  Kedves Jászladány,

  Ezt most "elütöm" :D, mert sok volt mára és a többiek is kifejtik a véleményüket az eddigiekről....

  Szóval, hogy fér bele a bernáthegyi a csivavába? Innen folytatjuk. :D

  /Köszönöm a beszélgetést (na és a türelmet) mindenkinek, folyt. köv./
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 20. KDina

  KDina Állandó Tag

  Isten egy szellem, egy energia, nem anyag abban az értelemben, ahogy mi az anyagot ismerjük.
  "Isten mindent összpontosított szellemi mértékben foglal magában; következésképen Isten szellem, erő és világosság, amely utóbbi koncentrált szellemies anyag lévén, ennek legmagasabb hatványát képezi.
  Azt is mondhatjuk tehát: Isten szellem, erő, anyag, mert az
  ősvilágosság az anyagnak első szikrája és csirája. Helyesebb azonban, ha így mondjuk: Szellem, erő és ősvilágosság, mert anyag alatt ti valami foghatót, tapinthatót, tehát érzékeitek által észlelhetőt értetek, az ősvilágosság pedig éppen ennek a legmagasabb hatványa.
  Isten anyagi kifejezése - ősvilágosság. Minden intelligencia megnyilatkozik valami útján, hogy hatást tudjon gyakorolni az őt környező világra; így nyilatkozik meg Isten is vibráció, mint erő
  által és ősvilágosság, mint anyag által. Ezek a tulajdonságai éppen olyan örökkévalók, mint szelleme, mert örökön-örökké elválaszthatatlanok Tőle.
  Szellem - megnyilatkozási lehetőség vagy szerv nélkül - (habár itt
  a szerv kifejezés túlságosan emberies) olyan, mint erő anyag nélkül,
  vagyis semmi, mert hatása nincs.Isten, mint szellemi
  princípium mindennek a legmagasabb hatványát, a legnagyobb gondolkodási képességet, a legmagasabb értelmiséget
  magában foglalja éppen úgy, mint a leghatalmasabb erőt,
  amely korlátlan akaratában és teremtőerejében nyilatkozik, valamint
  az anyag legfelső hatványát, amelyet az ősvilágosság
  képvisel. E háromból: szellemből, erőből, ősvilágosságból sűrűsödések és átváltozások útján keletkezett mindaz, amit
  teremtésnek nevezünk. A legkisebb porszemtől egészen a
  legfejlettebb szellemig minden: szellem, erő, anyag, amely
  három - hatásában: egy. Erő és anyag magában szellem nélkül
  halott volna, mert éppen ez az utóbbi az éltető. De az erő és az
  anyag a szellemre nézve hatás és tevékenység szempontjából
  éppen olyan fontos, mint ezekre nézve a szellem az éltetés szempontjából.
  Ősértelmiség nélkül nem lehet logikus törvényt, nem lehet a mindenséget elképzelni. Szellem, erő és ősvilágosság a teremtője a mindenségnek.
  Meg van írva: „Semmiből teremtette Isten a világot." A
  semmi valami élettelent és erőtlent jelent, valami képtelent és
  tétlent.
  Meggondolás nélkül ejtitek ki e szót: „semmi"! Mi a semmi?
  Megértettétek a semmi fogalmát? A számtanban üres nullának (0)
  nevezzük, amely az 1, az ősszám által életre keltve, számmá
  változtatva tökéletes számjeggyé, 10-zé válik.
  A logikában a semmit valami élettelennek és erőtlennek, holt dolognak mondjuk.
  Isten életre keltette és képessé tette szelleme, ereje és ősvilágossága által ezt a holt anyagot, és élettel telitett mindenség lett belőle.
  Az Istenből kiáramló ősvilágosság vibrációval átömlött a
  semmibe, a holt anyagba, amely élettel bíró, mozgó fénymolekulák
  tengerévé változott át."
  A tanulás végtelen! A tagadás álláspontja nem logikus, mert éppen a tudomány tapasztalja napról napra,hogy az élet forrását, az igazságot és a végső okot nem ismeri;tapasztalja, hogy az idő és a kutatás halomra dönti a feltevéseketés korábban csodáknak tartott jelenségek természeti törvényeknek bizonyulnak.

  Igen, mert Isten a fényt nem a Földre teremtette kizárólag, csak mi emberek hisszük azt, hogy minden a Földdel kezdődött...
  És ezért van az, hogy a világosságot a Nappal azonosítjuk.

  A léleknek kellett egy fizikai forma, hogy meg tudjon nyilvánulni a fizikai síkon. Így tehát sorrendben: Isten megteremti a szellemet, a szellem ereje a lélek és akkor a porból pedig Isten testet teremt a léleknek. Nagyon vázlatosan, de kb így van.
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.

Megosztás