Hírek Attól félnek a kutatók, hogy globális pánik lenne úrrá az emberiségen, ha felfedeznénk egy idegen civilizáció létezését

Attól tartanak, hogy egy ilyen észlelést követően „fejetlen csirkeként” viselkedne kollektíven az egész emberiség.


Mindennapi nyűgjeink mellett erre talán kevés gondolatot szánunk, de a tudósok már készülnek rá, hogy egy nap üzenetet fogunk egy fejlett földönkívüli civilizációtól – emiatt is állították fel a SETI Post-Detection Hub-ot (magyarul nagyjából: SETI Észlelést Követő Központ) a St Andrews-i Egyetemen.

A központ lényege, hogy a tudósok felkészültek legyenek az esetlegesen beérkező rejtélyes jelek elemzésére, és kitalálják azt is, hogyan reagáljanak minderre. Míg a SETI kutatóinak már léteznek útmutatásai arra vonatkozóan, hogy mi a közvetlen teendő, ha kétségtelenül egy idegen civilizációra utaló technológiai lenyomatot („technosignature”-t) vagy csillagközi üzenetet érzékelnek, a következő lépésekkel kapcsolatban már alig akad bármiféle irányadás.

Korábban már írtunk (lenti cikk) egy olyan vitáról is, ahol két megoldást is javasoltak arra, hogy miként kerüljük el itt a Földön a nukleáris konfliktust a nemzetállamok között, amit egy ilyen észlelés egyesek szerint kiválthatna. A vita során az egyik fél kizárólag a szűk nemzeti érdekeket képviselte, és lényegében az adott ország (jelesül az USA) teljes titoktartásában látta a megoldást, míg a másik fél már globális jelentőségű felfedezésként kezelte volna a kérdést, és épp ezért a teljes átláthatóságot tartotta volna kívánatosnak.

A St Andrews-i Egyetemen működő központra visszatérve – ez egyre inkább határozott formát ölt, mint arról a The Guardian beszámolt. A központ egy nemzetközi kutatócsoportot fog össze, hogy tervet dolgozzanak ki tehát a külöböző forgatókönyvekre, egyben ösztönözzék az ENSZ-t, hogy vállaljon vezető szerepet a Föld válaszlépéseinek koordinálásában. Mint látható tehát, a központ is az átláthatóság pártján áll egy ilyen felfedezéssel kapcsolatban.


A kutatók szerint a leginkább az ad okot az aggodalomra, hogy ha ilyen üzenetet kapnánk, annak pontosan milyen társadalmi és kulturális hatásai lehetnek. Mint azt Dr. John Elliott, számítástechnikai szakértő és nyelvész elmondta:


„Megvizsgálnánk a társadalmi hatást, az információterjesztést, a médiát, a vallásokra és a hitrendszerekre gyakorolt hatást, a dezinformáció lehetőségét, és azt hogy milyen elemző képességekre lesz szükségünk, és még sok minden mást. Fontos, hogy stratégiák legyenek, és átláthatóak legyünk azzal kapcsolatban, hogy mit tudunk és mit nem.”

Az a lehetőség, hogy üzenetet kapjunk egy fejlett földönkívüli civilizációtól, nem olyan távoli, mint amilyennek látszik. Az elmúlt 30 évben a technológia fejlődése növelte az ilyen üzenetek észlelésének esélyét. 1992 óta, amikor a csillagászok először fedeztek fel egy Naprendszeren túli bolygót, több mint 5000 ilyen planétát észleltek. A tudósok azt is feltételezik, hogy a Tejútrendszer 300 milliárd csillagának többsége saját bolygócsaláddal rendelkezik. Ezenkívül ma már erősebb távcsöveket használunk, vagy sokkal erősebb távcsövek és egyéb technológiai lehetőségek válnak elérhetővé a földönkívüli civilizációk jeleinek keresésére a közeljövőben.

Ez azt jelenti, hogy az égbolt jóval nagyobb részén tudunk majd jeleket keresni. A SETI kutatói már most figyelik a földönkívüli élet jeleit, és fedeztek is fel már érdekes jeleket, de eddig ezek egyikéről sem bizonyosodott be, hogy egy fejlett civilizációból származna.


Dr. Elliott hozzátette még, hogy:


„Ha üzenetet kapnánk egy fejlett földönkívüli civilizációtól, az transzformatív esemény lenne az emberiség számára. Fontos, hogy felkészüljünk egy ilyen eseményre mind tudományos, mind társadalmi szempontból. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy tudományosan, társadalmilag és politikailag is rosszul reagáljunk egy olyan eseményre, amely bármikor megtörténhet, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy ezt hibásan kezeljük.”

Felkai Ádám

1672997839965.png
 
Az előítéletekből lehet profitálni is.
- Mindig szerettem sportolni de csak kedvtelésből
- A német egyetemeken nem volt kötelező "testnevelés" csak lehetőség.
- A "Zirkeltraining" - egy tornateremben az erőnlétemet fenntartani - túl unalmasnak tűnt
- Ezért beiratkoztam egy amatőr vivó- és egy sakk-egyesületbe.
- Amikor megtudták, hogy magyar vagyok rögtön nagy respektussal néztek rám
- Már a sakkfigurák felállításánál, vagy a csörte kezdetén éreztem, hogy túlbecsülnek. :)
- A sakkban rendszeresen kikaptam, az ellenfeleim nagy örömére.
- még egy 6 éves gyerek is legyőzött egyszer akiről rögtön megállapították, hogy csodagyerek kell, hogy legyen mert megvertek engem egy magyar sakkozót.
- A legnagyobb sikert egy Holland kocsmában megrendezett turnén értem el, nagy küzdelem árán legyőztem egy Amerikait.
- Legalább ötvenen nézték a partit, akik valójában a dominó-egyesülethez tartoztak mint az ellenfelem.
- A vívóknál nem a páston értem el a nagy sikert, hanem, azáltal, hogy csináltam a kis egyesületnek egy digitális áramkörökkel működő elektromos ki jelzőt.
- Ez aztán beindított egy lavinát, a kocsma tulajdonosa, ahol a sakkozókkal edzettünk megkért, hogy a relais-sel működő kuglipálya ki jelzőjét tegyem át IC-re.
- Egy Ausztriai síversenyen a második helyet értem el, de nem tudták eljátszani a magyar himnuszt.
- Hogy őszinte legyek, a nők csapatában indultam, a feleségem nyert, igy a német himnuszt kaptam.
- Az indulók fele be se ért a célba, én ez elején meg csúsztam, azt hittem baj lesz de sikerült átmennem "ekébe" és másodikként célba érnem.

"Nomen est omen" :)
 
Errte a valaszra most mar tenyleg csak azt tudom irni: szánalmas!

Ha valaki nem véresen komoly, és nem szidja kello lendulettel Orbant, akkor baromsagok tomege zudol a nyakaba!
Ha valaki egy gorbe tukrot mutat maganak, a magyarságnak, mosolyogtato vagy nevetésre ingerlo tortenetet mutat - amit egyebkent nem magyarok irtak - az már támadásra ingerel pár olyan "magyart" aki itt hagyta ezt az orszagot!

Isac Asdimov - tudomasom szerint még csak magyar felmenoi sincsennekl- !
A másik akit ideztem szinten egy echte amerikai: Leon Lederman reszecskefizikus(melesleg, vagy talan nem melesleg Nobel dijas)

Ideirtam par mosolyogtato tortenete, és Te egesz vérvádat zuditottal rám érte!

Legyek oszinte?: utalom az ilyen ermbereket!
Nem tudom becsulni azt, amikor valaki azt mondja magarol, hogy van humopra, de nevetni csak azon tud ha Jancsi bohoc orra esik a cirkuszban!
Ugyan már eddy56, semmi gonoszkodás nem volt a hozzászólásomban, ha jól emlékszem még like-oltam is mind a kettőt.

Szerintem teljesen normális, hogy megemlítem a storry-hoz kapcsolódó körülményeket.
- Amit írtam, az nem magyarellenes, ellenkezőleg
- egy magyarázat arra, honnan jönnek a zsenik, nem a Marsról hanem egy jól működő oktatási rendszerböl
- És valóban a kiegyezés után a pedagógusok fel lettek értékelve, meg voltak fizetve és társadalmi megbecsülésben részesültek
- Ezt nemcsak a történelemből tudom, hanem a nagypapám és a szüleim elbeszéléséből akik között sok pedagógus volt.

Ha kritizálni akartam volta akkor azt írtam volna amit az Osztrákok és a Németek tartanak rollunk:
"Die Ungarn sind Sympathische Angeber" - más nyelvre áttéve "A magyarok szimpatikus hencegök"

Én még nem találkoztam külföldön Magyarral
aki öt perc beszélgetés után ne hozta volna szóba, hogy
- mit köszönhet nekünk a világ, hány Nobel díjast tojtunk és hány olimpiai érem esik egy lakosra és ez állandóan nö ....

(nyilván mert az érmek száma kumulatív, míg az ország lakóinak száma zsugorodik, vagy legjobb esetben stagnál) :)
 
Nem hinném, hogy ilyen egyszerűen játszódna le a találkozás.

Könnyen beszél az aki még nem látott UFO-t. Én láttam.
Annak ellenére, hogy sosem hittem benne és egy idegen civilizáció érkezésében sem hiszek, teljes megdöbbentet a reakcióm.

Mint a villám csapott belém a felismerés, hogy mégis VANNAK.
Hogy úgy mondjam, először is megált az eszem. Ha nem is pánik,
de egy különös hideg érzés állt a gyomromba. Na most mi lesz ???? rohant át az agyamon.

Végtelennek tűnő kellemetlen másodpercek után vettem észre, hogy egy fényjátéknak ültem fel. :D

Ez több mint 20 évvel ezelőtt történt, de úgy emlékszem a látottakra és az érzésekre, mintha tegnap lett volna.

Azoknak, akik láttak UFO-t és épeszűek, józanok voltak, hiszek annyiban, hogy láttak valamit. Ez lehet egy szokatlan meteorológiai jelenség, vagy fényjáték, mint a Te esetedben, de én inkább azt hiszem, hogy valamiféle katonai kísérletet láttak.
Azoknál viszont, akiket elraboltak az idegenek, szerintem lehet egy bug a rendszerben... :)
 
Azoknál viszont, akiket elraboltak az idegenek, szerintem lehet egy bug a rendszerben... :)
Azt hinni, hogy egyedul élunk a viláégmindenségben szerintem naivsag.
Semmivl nem racionalisabb, mint hinni istenben!
Tudjuk, tavcsoveinkkel észleltuk, hogy tobb millio olyan tipusu (G2V) csdillag van miont a nap, és ezek kozul nem ritka bolygokiserok léte!
A vilagegyetem végtelensége ugyan csak filozofiai fogalom, de ebben a vegtelenségben akkor is rejtozhet nagyon sok civilizácio.

Ahyogyan a Newtoni fizikarol ma már tudjuk, hogy csak nizonyos feltételek mellett érvényes, specialis nagyságrendekben, ahogy egyre mélyebb ismereteink lesznek a quantumfizikarol, a rendkivul kicsi, és rendkivul nagy dolgok természetérol(aminek ma sem ismerjuk toredékét sem) ugyan ugy a végtelen univerzumban ott a lehetosege számtalan eletnek!

Fogadjuk el, hogy ma még keveset tud az ember, még ha rettenetes nagykepuseggel ennek ellenkezojet allitja is!

Az ismeretlen megismeresetol nem szabad felni!
Barmi és bárminek az ellenkezoje megtortenhet.
Amit mi valosagnak hivunk az a nagy egesznek csak egy ici-pici szelete!
 
A vallások tömkelegének a láttán valoszinü, hogy egy pánik fog kitörni. A kereszténység egy apokaliptikus vallás.
Az Újszövetség szerint az utolsó idők megelőzik Jézus Krisztus visszajövetelét és az utolsó ítéletet.

Megnyugtatás keppen, nem valoszinü, hogy a környezetünkben intelligens lények laknának.
Engem nagyon foglalkoztat a jövő - mint ahogy Woody Allen mondta - mert az életem legnagyobb részét ott szeretném eltölteni.

Szóval biztos vagyok benne, hogy a csillagászok jeleket fognak felfogni az ürböl,
de amire személyesen ideérnek az Alienek mi már alulról fogjuk szagolni az ibolyát. :)
 
Azt hinni, hogy egyedul élunk a viláégmindenségben szerintem naivsag.
Semmivl nem racionalisabb, mint hinni istenben!
Tudjuk, tavcsoveinkkel észleltuk, hogy tobb millio olyan tipusu (G2V) csdillag van miont a nap, és ezek kozul nem ritka bolygokiserok léte!
A vilagegyetem végtelensége ugyan csak filozofiai fogalom, de ebben a vegtelenségben akkor is rejtozhet nagyon sok civilizácio.

Ahyogyan a Newtoni fizikarol ma már tudjuk, hogy csak nizonyos feltételek mellett érvényes, specialis nagyságrendekben, ahogy egyre mélyebb ismereteink lesznek a quantumfizikarol, a rendkivul kicsi, és rendkivul nagy dolgok természetérol(aminek ma sem ismerjuk toredékét sem) ugyan ugy a végtelen univerzumban ott a lehetosege számtalan eletnek!

Fogadjuk el, hogy ma még keveset tud az ember, még ha rettenetes nagykepuseggel ennek ellenkezojet allitja is!

Az ismeretlen megismeresetol nem szabad felni!
Barmi és bárminek az ellenkezoje megtortenhet.
Amit mi valosagnak hivunk az a nagy egesznek csak egy ici-pici szelete!

Azt hol olvastad tőlem, hogy azt hiszem egyedül vagyunk az Univerzumban ??? ...:oops:

Azt viszont fenntartom, hogy azoknál akik azt állítják elrabolták őket az idegenek, hibádzik valami a toronyban.
 
Azt hol olvastad tőlem, hogy azt hiszem egyedül vagyunk az Univerzumban ??? ...:oops:

Azt viszont fenntartom, hogy azoknál akik azt állítják elrabolták őket az idegenek, hibádzik valami a toronyban.
Nezd!
Itt van korulottunk egy vilag, amirol alig tudunk valamit.
Egy szuk kis terben tortennek dolgok, amikrol mi azt allitjuk, mindenhol igy megy.
A fene tudja!
Ha valamit tud egy normalis ember, az az hogy nagyon picike a mi tudasunk.
Elraboltak, nemraboltak?
Nem tudom.
Hibádzik valami annal aki ilyet mond?
Lehet.
Meg az is lehet hogy nem.
Annyira bizonytalan ez a tudjuk nem tudjuk jatek.

"szemunk pici, ámde vilaga a végtelent méri, s zárja magába..."
Probaljuk megismerni
És persze csodaljuk - tatott szájjal - !

Ehhhh angyalok, démonok, az ezoteria apostolai, az énkozpontu vilagok hirdetoi, isten és ember...
Ez egy olyan zavaros téma
Van, nincs ...

Ami tény: attol, hogy nem vagyunk paranoiasak, meg uldozhetnek pici zold emberkék
 
Amíg csak hitt és nem bizonyított, addig számomra nincs.
Woody Allen szerint: "Nem az a kérdés, hogy vannak földönkívüliek, hanem, hogy van e laser-kardjuk?" :)

Az elsöre csupán tréfás mondás mögött egy nagyon komoly gondolat is megbújik, még akkor is ha Woody nem biztos, hogy ezt átgondolta.

A helyzet az, hogy a LASER az egyetlen, eddig ismert Phänomen (jelenség) ami a természetben magától nem létezik, csak az ember hozott eddig létre. (sic.)
Tehát ha egy Laser-fényt látunk valahol akkor a mögött nagy valószínűséggel egy intelligens lény bújik m
 
Amíg csak hitt és nem bizonyított, addig számomra nincs.
Ez egy nagyon tiszteletremélto, de fantasztikusan visszaveto álláspont.
Talan az egyik legszélsosegesebb pelda, hogy a francia akadémiát nagyon izgatta a repulés.
A fizikusok vérre meno vitákat folytattak arrol, hogy vajon a levegonel nehezebb tárgyak repulgetbek-e
Mindez az 1800-as évek eleje táján volt.
Végul is az a dontés szuléetett - amit aztan irasba is foglaltak - hogy bizonyithatoan csak a levegonel konnyebb dolgok képesek a repulesre, mint pl a léghajo, és ezek a kutatáésok támogatandoak.
A jegyzokonyvek alairasa utan Laplace kimutatott az ablakon, és mosolyogva mon dta: - Nezzetek csak...
A parkanyon nehany galamb csipegetett!

Vagy hozzamn példának azt ami már már a nevében is hordozza a bizonyitás hiányát?
Nem mai dolog!
Egyszeruen nem álltak a rendelkezésre azok az eszkozok, amik ma már megoldhatová tesznek dolgokat!
x3+y3=z3 - ami minden matematuikus számára a grál volt évszázadokon keresztul, a nagy Fermat sejtes.
Azt állitotta, hogy a termeszetes szamok korében ennek az egyenletnek nincs megoldasa.
A pitagorsz tetelklel ellentétbe, ahol az x2+y2=z2 a derékszogu haromszog oldalainak egymashoz viszonyitott arányát fejezi ki, ha a tagok harmadfokuak az már nem létezik.
FGermat egy mosoly kiseretében csak annyit irt a lap margojara ahol errol irt, hogy van erre egy nagyszeru8 bizonyitasa, de hely hianyaban azt most nem irja le :)
Mara bebizonyosodott, hogy a sejtes igaz!

Vagy ha a fizikat nezzuk, a Newton i fizikat szinte cáfolni latszik a Quantummechanika. LÁTSZIK!
Aztan jott Einstein, Jött Bohr és az Osloi kor es lám..

Attol arrogánsabb állitás ma nincs, mint hogy csak a bizonyitott dolgokat fogadom el, mert én baromira racionalis vagyok.

Hadd idezzrem a vegere Shakespearet a Hamletbol:
"Tobb dolgok vannak égen s foldon Horatiom, mit sem sejtelmetek álmodni képes..."
 
Woody Allen szerint: "Nem az a kérdés, hogy vannak földönkívüliek, hanem, hogy van e laser-kardjuk?" :)

Az elsöre csupán tréfás mondás mögött egy nagyon komoly gondolat is megbújik, még akkor is ha Woody nem biztos, hogy ezt átgondolta.

A helyzet az, hogy a LASER az egyetlen, eddig ismert Phänomen (jelenség) ami a természetben magától nem létezik, csak az ember hozott eddig létre. (sic.)
Tehát ha egy Laser-fényt látunk valahol akkor a mögött nagy valószínűséggel egy intelligens lény bújik m
OFF
A hülyeség jelenségét is mi hoztuk létre. :D

Woody Allen-nek sok jó mondása van.
"Isten tudja, hogy lojális ellenzéke vagyok" mondta egyik filmjében anyjának amikor a szemére vetette, hogy nem vallásos.

58-0551.jpeg


"Isten halott, Marx halott és én sem érzem magam olyan jól"

ON
 
Zaraskent idemásolom a gyermekkorom ota kedvenc idezetemet, ami egy kicsit meghatarozta azokat az évtizedeket, amik már mogottem vannak.(Kenneth Roberts Az északnyugati átjáro)

"Az ÉSZAKNYUGATI ÁTJÁRÓ, miként az minden szabad nép képzeletében él, nem más, mint egy szűk, rejtett, nehezen fellelhető ösvény, mely a titokzatos Kelet felé visz. De tágabb értelemben ez az ösvény a hírnév és a dicsőség, a kincsek és a kalandok regényes útja. Hány ember él köztünk, aki szüntelenül a saját Északnyugati Átjáróját keresi, és feláldozza egészségét, minden erejét, sőt egész életét ebben a keresésében. És ki merné állítani, hogy az ilyen álomkergetők meddő, de reménysugaras törekvése kevesebb boldogságot rejt magában, mint az okosabbak és józanabbak élete„ azoké, akik otthon ülnek, a biztonságban ásítozva, és soha nem kockáztatnak semmit. Kinevetik azokat, akik a legendás átjárót keresik, a kivezető utat a mindennapos élet szürkeségéből. Kinevetik őket, de mosolyuk mintha savanyú lenne…"
 
Ez egy nagyon tiszteletremélto, de fantasztikusan visszaveto álláspont.
Talan az egyik legszélsosegesebb pelda, hogy a francia akadémiát nagyon izgatta a repulés.
A fizikusok vérre meno vitákat folytattak arrol, hogy vajon a levegonel nehezebb tárgyak repulgetbek-e
Mindez az 1800-as évek eleje táján volt.
Végul is az a dontés szuléetett - amit aztan irasba is foglaltak - hogy bizonyithatoan csak a levegonel konnyebb dolgok képesek a repulesre, mint pl a léghajo, és ezek a kutatáésok támogatandoak.
A jegyzokonyvek alairasa utan Laplace kimutatott az ablakon, és mosolyogva mon dta: - Nezzetek csak...
A parkanyon nehany galamb csipegetett!

Vagy hozzamn példának azt ami már már a nevében is hordozza a bizonyitás hiányát?
Nem mai dolog!
Egyszeruen nem álltak a rendelkezésre azok az eszkozok, amik ma már megoldhatová tesznek dolgokat!
x3+y3=z3 - ami minden matematuikus számára a grál volt évszázadokon keresztul, a nagy Fermat sejtes.
Azt állitotta, hogy a termeszetes szamok korében ennek az egyenletnek nincs megoldasa.
A pitagorsz tetelklel ellentétbe, ahol az x2+y2=z2 a derékszogu haromszog oldalainak egymashoz viszonyitott arányát fejezi ki, ha a tagok harmadfokuak az már nem létezik.
FGermat egy mosoly kiseretében csak annyit irt a lap margojara ahol errol irt, hogy van erre egy nagyszeru8 bizonyitasa, de hely hianyaban azt most nem irja le :)
Mara bebizonyosodott, hogy a sejtes igaz!

Vagy ha a fizikat nezzuk, a Newton i fizikat szinte cáfolni latszik a Quantummechanika. LÁTSZIK!
Aztan jott Einstein, Jött Bohr és az Osloi kor es lám..

Attol arrogánsabb állitás ma nincs, mint hogy csak a bizonyitott dolgokat fogadom el, mert én baromira racionalis vagyok.

Hadd idezzrem a vegere Shakespearet a Hamletbol:
"Tobb dolgok vannak égen s foldon Horatiom, mit sem sejtelmetek álmodni képes..."
Ez rendben is lenne, de...
Miért kellene egy idegen civilizációnak e "határtalan" térben pont a
mi szomszédságunkban és főleg, egy időben velünk léteznie?

Persze a PUMAPUNKU épületei Peruban, néha engem is bizonytalanná tesznek. :)
 
Ez rendben is lenne, de...
Miért kellene egy idegen civilizációnak e "határtalan" térben pont a
mi szomszédságunkban és főleg, egy időben velünk léteznie?

Persze a PUMAPUNKU épületei Peruban, néha engem is bizonytalanná tesznek. :)
Igy igaz.
Miert kellene.
..de az is igaz:
miért ne?


Van egy masik kedvenc idezetem, amirol nem nagyon lehet kideriteni ki mondta, sok irohoz, koltohoz, tudoshoz kapcsoljak. Ami tény hogy jellemzi oket, és jellemzi ennek a topicnak a témáját is:
"
Ti dolgokat láttok és azt kérditek: miért?
Én dolgokat képzelek és azt kérdezem:miért ne?"
 
Igy igaz.
Miert kellene.
..de az is igaz:
miért ne?


Van egy masik kedvenc idezetem, amirol nem nagyon lehet kideriteni ki mondta, sok irohoz, koltohoz, tudoshoz kapcsoljak. Ami tény hogy jellemzi oket, és jellemzi ennek a topicnak a témáját is:
"
Ti dolgokat láttok és azt kérditek: miért?
Én dolgokat képzelek és azt kérdezem:miért ne?"
Egy biztos, az álmodozás könnyíti az életet. :)
 
Egy biztos, az álmodozás könnyíti az életet. :)
Ez igy van.
Az is tény, hogy foldhozragadtnak lenni egy részt kényelmes, masreszt a borzaszto okos ember létszatát adja.
De csak a látszatát!

A vilagunkat azok az emberek vittek elore akik tudtak álmodni!
Akik nem hittek el valamirol, hogy eddig nem volt, hat eztan sem lesz!

A technika fejlodeseben van egy foldhozragadt álláspont: valaki kitalal valamit, és a tobbiek lemasoljak.
Szamtalanszor bebizonyosodott hogy ez marhasag.
Egyszeruen az, hogy valaki megmutatja hogy igen is meg lehet csinalni, az eleg ahhoz hogy nagyon sokan megcsinaljak utana. Nem másolnak, nem kopőiznak egyszeruen mennek egy mas uton mert tudjak hogy lehet.
De az igazi go9ndolkodo az aki eloszor talal ra az utra!

Ahogy azt a technikat elorevive adoma isa mutatja.
"Sok dolog van ami létrehozhatatlan, egeszen addig mig valaki - egy olyan akin ek errol elfelejtettek szolni - meg nem csinalja!"

Az életet, a haladast, a tudomanyt, a muveszeteket ez viszi elore.
Delutan egy pohar bor mellett m egalmodjak, aztan reggel nekiallnak megcsinalni.
Elobb a vágy, az álma a dolgoknak, aztán a kemen y munka!
Egyik sem létezhet a masik nelkul!
 
Ez igy van.
Az is tény, hogy foldhozragadtnak lenni egy részt kényelmes, masreszt a borzaszto okos ember létszatát adja.
De csak a látszatát!

A vilagunkat azok az emberek vittek elore akik tudtak álmodni!
Akik nem hittek el valamirol, hogy eddig nem volt, hat eztan sem lesz!

A technika fejlodeseben van egy foldhozragadt álláspont: valaki kitalal valamit, és a tobbiek lemasoljak.
Szamtalanszor bebizonyosodott hogy ez marhasag.
Egyszeruen az, hogy valaki megmutatja hogy igen is meg lehet csinalni, az eleg ahhoz hogy nagyon sokan megcsinaljak utana. Nem másolnak, nem kopőiznak egyszeruen mennek egy mas uton mert tudjak hogy lehet.
De az igazi go9ndolkodo az aki eloszor talal ra az utra!

Ahogy azt a technikat elorevive adoma isa mutatja.
"Sok dolog van ami létrehozhatatlan, egeszen addig mig valaki - egy olyan akin ek errol elfelejtettek szolni - meg nem csinalja!"

Az életet, a haladast, a tudomanyt, a muveszeteket ez viszi elore.
Delutan egy pohar bor mellett m egalmodjak, aztan reggel nekiallnak megcsinalni.
Elobb a vágy, az álma a dolgoknak, aztán a kemen y munka!
Egyik sem létezhet a masik nelkul!
Én speciell a szomszéd parkban landoló zöld emberkékre várókra céloztam.
 
Ez igy van.
Az is tény, hogy foldhozragadtnak lenni egy részt kényelmes, masreszt a borzaszto okos ember létszatát adja.
De csak a látszatát!

A vilagunkat azok az emberek vittek elore akik tudtak álmodni!
Akik nem hittek el valamirol, hogy eddig nem volt, hat eztan sem lesz!

A technika fejlodeseben van egy foldhozragadt álláspont: valaki kitalal valamit, és a tobbiek lemasoljak.
Szamtalanszor bebizonyosodott hogy ez marhasag.
Egyszeruen az, hogy valaki megmutatja hogy igen is meg lehet csinalni, az eleg ahhoz hogy nagyon sokan megcsinaljak utana. Nem másolnak, nem kopőiznak egyszeruen mennek egy mas uton mert tudjak hogy lehet.
De az igazi go9ndolkodo az aki eloszor talal ra az utra!

Ahogy azt a technikat elorevive adoma isa mutatja.
"Sok dolog van ami létrehozhatatlan, egeszen addig mig valaki - egy olyan akin ek errol elfelejtettek szolni - meg nem csinalja!"

Az életet, a haladast, a tudomanyt, a muveszeteket ez viszi elore.
Delutan egy pohar bor mellett m egalmodjak, aztan reggel nekiallnak megcsinalni.
Elobb a vágy, az álma a dolgoknak, aztán a kemen y munka!
Egyik sem létezhet a masik nelkul!
A " Holdvilágos éjszakán miről álmodik a lány", tehát az álmodozás egy dolog. A kreatív fantázia a másik.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,798
Tagok
615,335
Legújabb tagunk
KevinSon
Oldal tetejére