Auto verseny F1

afca

Kitiltott (BANned)
Forma-1: A világ egyik leggazdagabb embere veszi meg a Honda csapatot


<!-- /#content-header -->2008, december 27 - 19:49
<META content=Word.Document name=ProgId><META content="Microsoft Word 11" name=Generator><META content="Microsoft Word 11" name=Originator><LINK href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBARAKL%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE><!--/* Style Definitions */p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal{mso-style-parent:"";margin:0cm;margin-bottom:.0001pt;mso-pagination:widow-orphan;font-size:12.0pt;font-family:"Times New Roman";mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;}@page Section1{size:612.0pt 792.0pt;margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt;mso-header-margin:35.4pt;mso-footer-margin:35.4pt;mso-paper-source:0;}div.Section1{page:Section1;}--></STYLE>Olasz lapértesülés szerint a világ egyik leggazdagabb embereként számon tartott mexikói Carlos Slim Helú vásárolja meg a Honda-istállót: Fukui Takao, a japán autógyártó elnök-vezérigazgatója három hete jelentette be, hogy kiszállnak a száguldó cirkuszból és eladják az F1-es csapatot.
Carlos Slim Helú
arch.


A La Stampa című tekintélyes napilap azt írta, hogy a 67 esztendős latin-amerikai multimilliárdos akciójával elhárult az akadály az elől, hogy a csapat induljon a 2009-es világbajnokságon.
A lap leszögezte, hogy két dolog már most biztos: a Hondát megmentették, továbbá a brit Jenson Button és a brazil Bruno Senna lesz a két pilóta. A legendás Ayrton Senna unokaöccse, honfitársa, Rubens Barrichello helyét foglalja el a volán mögött.
A Honda ára jelképesen csupán egy dollár, ám a versenyeztetés, tervezés, működtetés hatalmas összeget emészt fel.
Az istálló, amely az idei szezon során 294 millió dolláros költségvetéssel szerepelt a Forma-1-ben, a konstruktőrök versenyében az utolsó előtti helyen végzett. A pilóták küzdelmeiben Rubens Barrichello a 14., Jenson Button pedig a 18. lett.
mti/para
 

afca

Kitiltott (BANned)
Forma-1: Alonsót megvette a Ferrari


<!-- /#content-header -->2008, december 28 - 13:36
<META content=Word.Document name=ProgId><META content="Microsoft Word 11" name=Generator><META content="Microsoft Word 11" name=Originator><LINK href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBARAKL%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml" rel=File-List><OBJECT id=ieooui classid=clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D></OBJECT><STYLE>st1\:*{behavior:url(#ieooui) }</STYLE><STYLE><!--/* Style Definitions */p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal{mso-style-parent:"";margin:0cm;margin-bottom:.0001pt;mso-pagination:widow-orphan;font-size:12.0pt;font-family:"Times New Roman";mso-fareast-font-family:"Times New Roman";}@page Section1{size:612.0pt 792.0pt;margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt;mso-header-margin:35.4pt;mso-footer-margin:35.4pt;mso-paper-source:0;}div.Section1{page:Section1;}--></STYLE>A spanyolok kétszeres Forma-1-es világbajnoka, Fernando Alonso 2011-től a Ferrari pilótája lesz - írta vasárnapi számában az olasz La Gazzetta dello Sport.
Elkelt a kétszeres világbajnok
arch.


A lap szerint a 27 éves hispániai versenyző és az itáliai F1-es istálló négy évre szóló - titkos - megállapodást kötött.
A La Gazzetta dello Sport azt is tudni véli, hogy ha a Ferrari finn pilótája, Kimi Ra:ikkönen önmagához - és persze a tűzpiros versenyautó múltjához - méltatlanul szerepelne a következő világbajnoki sorozatban, a 2011-es közös kezdet előbbre kerülne, s akár már 2010-től csatlakozhatna a spanyol versenyző az olasz csapathoz. A jelenlegi másik ferraris, a brazil Felipe Massa ugyanakkor maradna, neki biztos helye van a talján gyorsasági autós alakulatnál - állítja a sportújság, amely Alonso nem távoli érkezésének "előszeleként" értékeli, hogy a korábbi világbajnok csak egy évvel, 2010-ig hosszabbította meg új megállapodását jelenlegi munkaadójával, a Renault-val. Amellett nyitva hagyta a kaput Alonso jövetele előtt a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo is, amikor egyik karácsonyi interjújában ekként fogalmazott:
"Meglátjuk, mit hoz a jövő. Alonso nagy bajnok, az élet hosszú, ő pedig fiatal..."
mti/para
 

Allen

Állandó Tag
Állandó Tag
Alonsonak a Renault túl méltatlan hely, megérdemelne egy jobb autót, normális csapattal, normális csapattárssal.
 

afca

Kitiltott (BANned)
Forma-1: a Ferrari már előállt új autójával

A Ferrari hétfőn délelőtt felfedte internetes oldalán az idei Forma-1-es sorozatban induló autóját, az F60-as modellt. Az elnevezés arra utal, hogy a csapat 60. éve szerepel a világbajnokságon.


<!-- Single image --><!-- Gallery --><!-- Related information --><!-- Content -->Az autó kialakításánál a tervezők szem előtt tartották a költségcsökkentésre irányuló új szabályokat. Az aerodinamikai fejlesztésekkel a mérnökök arra törekedtek, hogy a kocsi stabilabb legyen, mint elődje. Ezért az elülső légterelő szélesebb, a hátsó pedig magasabban van és keskenyebb. A lehető legjobb súlyelosztást szem előtt tartva módosították az autó felfüggesztését. Az első köröket a tavaly vb-második brazil Felipe Massa teszi majd meg az új autóval a mugellói pályán. (MTI)

<!-- Tags -->
 

wanna

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem mostmár Massanak kéne a világbajnoknak lenni!

Kéne egy fenét! Nem egy VB-alkat a lelkem;P :p Viccet félre: 2008-ban megkapta rá a soha vissza nem térő lehetőséget - nyomta a csapat, tolta az FiA -, mégsem tudott élni vele. Sajna nem lesz több dobása. Van rá egy fogadásom. ;) :D :cool:
 

wanna

Állandó Tag
Állandó Tag
Forma-1: a Ferrari már előállt új autójával
A Ferrari hétfőn délelőtt felfedte internetes oldalán az idei Forma-1-es sorozatban induló autóját, az F60-as modellt. Az elnevezés arra utal, hogy a csapat 60. éve szerepel a világbajnokságon......
<!-- Tags -->

Afca, ugye te nem vagy azonos az ATLAS-os (<cite>autosport.com)</cite> AFCA-val..? ;)
 
Oldal tetejére