Hírek Az új szankciók már az orosz olaj legnagyobb vásárlóját is kiütötték

Hiába lett India az orosz olaj egyik legnagyobb vásárlója, az újabb szankciók miatt képtelen dollárban fizetni a szállítmányokért. Ráadásul az Egyesült Államok azt is megakadályozta, hogy emírségekbeli dirhamot használjanak az oroszokkal folytatott üzleteléseknél, így már több tétel után sem tudtak utalni az oroszoknak.


Az uniós embargós intézkedése miatt a teljes orosz olaj- és kőolajtermék-kivitelben Európa részaránya 4-5 százalékra zsugorodik az idén a korábbi 40-45 százalékról. Az EU-s vevőket pedig fele-fele arányban váltotta fel Kína és India, akik ráadásul átlagosan a Brentnél olcsóbban jutottak így orosz szállítmányokhoz. Viszont India hamarosan kieshet a vevői körből.

Az Indian Oil Corp (IOC), az ország legnagyobb olajfinomítója fizetési problémák miatt késve vagy egyáltalán nem kapja meg az orosz Sokol nyersolaj szállításokat. Az IOC éves megállapodást kötött az orosz Rosznyeft olajipari vállalattal különböző orosz olajfajták, köztük a Sokol megvásárlásáról. A fizetés elszámolása azonban, amely általában az Egyesült Arab Emírségek által használt dirhamban történik, akadályokba ütközik, mivel a Rosznyeft egysége, a Sakhalin-1 LLC nem tud számlát nyitni az országban az amerikai szankciók miatt, hogy elfogadhassa a dirhamfizetéseket – írja a Reuters.

A késedelem már hat Sokol-szállítmányt érint, és a helyzet arra kényszerítette az IOC-t, hogy alternatív olajforrások után nézzen.

Az indiai olajminisztérium arról tájékoztatott egy parlamenti bizottságot, hogy az állami olajvállalatok, köztük az IOC, kihívásokkal szembesülnek az orosz olajért történő kifizetések teljesítése során, mivel az összes indiai banknak nehézséget okoz az orosz olajért történő dollárfizetések feldolgozása.

A minisztérium jelentéséből kiderült az is, hogy a beszállítók aggodalmakat fogalmaztak meg a pénzeszközök hazaszállításával, a magas átváltási költségekkel és a rúpiában történő fizetésekkel kapcsolatos árfolyam-ingadozási kockázatokkal kapcsolatban. Ezen túlmenően a beszállítók azt kérték, hogy az IOC viselje a rúpiában történő fizetések elfogadásának további tranzakciós költségeit. E kihívások mellett az indiai finomítók betartják a G7-országok által a kikötőkben az orosz olajra kivetett hordónkénti 60 dolláros árkorlátot, így kevésbé vonzó már az oroszoknak is az Indiával folytatott üzletelés.

1703778793019.jpeg
 
Az hogy olyan rezsimet támogatnak amely agresszív területszerző politikát folytat.
Amely nem tud lemondani a gyarmati múltjáról.
Valoszinu mar leirtam parszor, de most akkor ujra:
apamat a leventenevsorok alapjan gyujtottek be 1945-ben és csak 1953.ban, Stalin halala utan johetett haza!
Addig "épitette a kommunizmust"
Ö ennek ellenére mindig arra tanitott, hogy utaljam, gyuloljem a kommunistakat de hne higgyem el azt hogy az átlag oropsz ember mas mint Te vagy Én!
Kiveittek fat vagni - napi 4 kobmetewr volt a vnorma - és a kikatona or felrenézett, amikor a kozeli falu lakoi kozul megosztotta vele valaki a kajáját. Mindig hozzatette: pedig azoknak is keves volt, és látta hogy nyeli az or a nyalat!

Bennem ez maradt meg mert igy neveltek!
Nincs rossz orszag, nincs gonosz nep!
Vezetés van olyan, aki rossz iranyba viszi az embereket!

Ezeikkel a sz6ankciokkal, csak felébresztik az egyszeru orosz emberben a nemzeti érzést, egybekovacsoljuk oket :(
Erre segit ra az állami propaganda, ami nem engedi nekik elfelejtehni a vilaghaborut.

Nem a német, az ajmerikai, az orosz, az ukran a rossszzzzz, nem oket kellene buntetni!
 
Szerintem, nagyon téves a véleményed. Az oroszok kizárt, hogy felrobbantsák a saját vezetéküket, amit ők építettek és amin gázt tudnak szállítani Európába.
Amin amúgy leállították a gázszállitást?
Egy olyan variáns meg sem fordult a fejedben, hogy a nyugati fél követelhetné a szerződésszegés miatt a kártalanitást? Így viszont Vis major...

Az ukránokat is símán ki lehet zárni, azok nyugati ösztönzés nélkül már régen befejezték volna a háborut (csak meg kell nézni az internetre kikerülő kényszersorozásokat)
Honnan veszed, hogy kenyszersorozás?
Haboru van es a hadköteleseket mozgósitjak. Áz azert nem ugyanaz. Szemben az oroszokkal, ahol meg sem merik hirdetni a mozgósítást (nehogy később alap legyen a háborús bűnösség megállapításához).
, vagy az öregítő maszkokat
Ekkora hülyeséget is csak Olgínóban találhattak ki.

A katonai jarőr megállít igazoltat, kenhetted a maszkot a hajadra.
Annyira meg az ukránok se hülyéj, hogy ne mindenkit igazoltassanak.
Mellesleg, ha az ottani hadkiegen regisztrálták az illetőt, nyugodtan továbbmehet, mivel a hadkieg tud rola, betervezték...
nyugati támogatás nélkül még a GPS helymeghatározást se tudnák elvégezni,
Igen. Erre vall a Moszkva zászlóshsajó Neptun rakétaval való elsüllyesztése is, de az Admiral Makarov elsüllyesztése meg féltucat másik orosz hadihajó sorsa is ezt erősiti...
csupán kis egyszemélyes terrorakciókat tudnak kivitelezni,
Igen. Mása Zaharoca is ezért hisztizett. (És meg veletlenül sem azért, mert a Rubljovkan ket szomszéd házat is drontalálat ért. Aki nem tudná ez a moszkvai Rozsadomb, ahol Mása is lakik, ski amugy külügyi szóvivő.)
egyiptomi ujságírót meggyilkolni aki a Zelenszkij család korrupciója ügyében nyomoz, vagy orosz politikusokat, katonai bloggert felrobbantgatni.
Csak azt nem értem, hogy miért lenne szüksége korrupcios pénzre, amikor több száz (Euró) milliót érő, jól prosperalo médiacége van (és nem csak Ukrajnában, hanem pl. Franciaországi telephellyel is).
 
na és ... most amerikai katonák állomásoznak azokon a bázisokon, amerikaiak viszik el a hasznot, most az amerikaiak mondják meg mit szabad és mit nem .... mi is változott?
Azt nem tudom hogy számodra mi változott, lehet hogy semmi, de én például értékelem hogy a rendszerváltásnak hála kijuthattam az USA-ba, ami ha hiszed ha nem, de nemcsak anyagilag tett nekem jót (bár nem tagadom hogy úgy is). Mindenesetre a világon élő emberek hatalmas többsége ha tehetné, boldogan elköltözne akár az USA-ba, akár egy olyan országba ami ugyan nem az USA, de legalább NATO-tag. Azaz vannak rajta amerikai bázisok... De még olyanok is akadnak akik már azzal is beérnék, a szerencsétlenek, ha olyan országba költözhetnének ami ugyan nem NATO tag, de mégis akad rajta pár amerikai bázis, az olyan országban ugyanis nagyobb az esély a békére (még ha nem is garantált százszázalékig), mint abban amiből épp menekülnek...

Tudod, az ilyen okok miatt van az úgynevezett „migrációs válság”. Milyen érdekes, hogy ezek az emberek nem Oroszországba akarnak eljutni... Talán épp amiatt nem, mert ott még nincsenek amerikai bázisok...
Nekem úgy tűnik, minél több amerikai bázis és amerikai katona van egy országban, annál vonzóbb kivándorlási célpont. A legtöbb amerikai bázis és katona egészen biztos az USA-ban van, és épp oda akarnak a legtöbben eljutni, és azért nem még annál is többen amennyien próbálkoznak vele, mert az USA egy tengerentúli ország, alig van szárazföldi határa ahhoz képest, mekkora. De így is mennyien próbálkoznak vele!
Kínába se nagyon akarnak bevándorolni, talán mert ott sincs amerikai bázis. És még lehetne sorolni.

Hm, az okoskodásod mintha nem lenne konzisztens, attól tartok...

Egyáltalán, mintha elfelejtetted volna megválaszolni tiszteletteljes kérdésemet, hogy az ukrán nők orosz megszálló hordák általi tömeges megerőszakolása mennyiben mozdítja elő szerinted (és az oroszok szerint) Ukrajna állítólagosan szükséges úgymond „nácítlanítását”, vagy ez a nemierőszak-hullám mennyiben kapcsolódik Oroszország gazdasági felemelkedéséhez, illetve milyen módon biztosítja Oroszország úgymond „érdekeit” úgy általában, különösen azt, hogy a NATO ne kerüljön közelebb hozzá, szóval mennyiben növeli a nők megerőszakolása Oroszország biztonságát? Vagy úgy általában, miféle haszna van ennek Oroszország számára bármilyen szempontból?!

Nem válaszoltál erre. Talán kínos neked ez a téma?
 
értem ... ezek szerint helyes alkalmazni a kollektív bűnösség elvét
Nem helyes, van azonban olyan eset amikor sajnos nincs más megoldás. Tudod, a világról csak a reménytelenül idealista módon gondolkodók - az explicite vagy látens módon vallásosak - hiszik, hogy alapvetően igazságos! NEM AZ. Nem igazságtalan szándékosan, de nem is igyekszik igazságos lenni. Tehát vannak olyan dolgok, amiknek akkor is úgy kell lenni időnként, ha amúgy igazságtalan, emberi nézőpontból.
Vagy ha úgy tetszik vannak kisebb és nagyobb igazságok, s csak akkor szerezhetünk érvényt a nagyobb igazságnak, ha sérelem éri a kis igazságot.
Mondok példát is. Én most úgy érzem itt az USA-ban, hogy kitaláltam egy csodálatos választási programot, amivel simán megnyerhetném az elnökválasztást, pláne mert mindegyik párt jelöltjét utálják a legtöbben. Most nagyon könnyű lenne elnöknek lennem.
MÉGSE LEHETEK AZ. El se indulhatok a választáson. Azért nem, mert nem SZÜLETTEM az USA-ba! Nem vagyok SZÜLETETT amerikai állampolgár!
MICSODA ARCPIRÍTÓ IGAZSÁGTALANSÁG, ugye?!
Mégis, volna értelme háborognom?!
Nem. Pedig nemcsak rólam van szó, de rengeteg más emberről is, még Svarciról, a Terminátorról is! Gyakorlatilag az USA ezzel KOLLEKTÍVEN BÜNTET MINDENKIT aki nem az USA-ban született, mert megtiltja nekik hogy az USA elnökévé lehessenek!
Igen, ez igazságtalanság, fúj!
Ugyanakkor mégis szükséges, mert hatalmas kockázat volna egy nem ott született illetőt az elnöki székbe engedni.

Szóval igen, a kollektív büntetés nem szép dolog... Néha azonban igenis MUSZÁJ. Elkerülhetetlen.

Nem lehet mindig tökéletesen igazságosnak és méltányosnak lenni mindenkivel szemben. Törekedni, azt kell rá, de előre tudható, e cél nem mindig érhető el. Ilyen az élet.
 
A háború és a szankciók nyomán európa több országában leszűkül(t) a kínálat egy vállalat termékei iránt.
A folyamatos áremelkedések olyannyira nem tetszenek a vásárlóknak, hogy négy európai országban úgy döntöttek, nem forgalmazzák tovább a PepsiCo termékeit.
Csatolás megtekintése 1975035
A PepsiCo Doritos termékének polcán egy Carrefourban franciául olvasható felirat: „Az elfogadhatatlan áremelések miatt már nem áruljuk ezt a márkát” a Carrefour Group egyik üzletében a Párizs melletti Montigny-le-Bretonneux-ban 2024. január 5-én
Micsoda pech! Még a végén egészségesen fognak meghalni!
 
Micsoda pech! Még a végén egészségesen fognak meghalni!
Ahhoz azért ennek az egynek a betiltása nem elegendő. Első lépésnek megteszi, mondjuk úgy hogy „reményteljes kezdetnek”, de nekem épp az egésséges életmód lett pár éve a hobbim, s én mondom neked, még több száz, ha ugyan nem több ezer másik terméket is be kéne tiltani.
Gyakorlatilag mindent, ami hozzáadott cukrot tartalmaz; mindent ami utltrafeldolgozott kotyvalék; minden chipszet; mindent ami magas keményítő tartalmú; mindent ami glutént tartalmaz (bocs, tudom hogy a kenyér is ide tartozik, de akkor is...); az úgynevezett „növényi olajokat”, amiknek ráadásul nincs is sok közük a növényekhez, talán az olívaolaj és a kókuszolaj kivételével (oké, nem bánom, rendes ember vagyok, velem lehet alkudni, megengedem hogy e kettő kegyelmet kapjon...); be kéne tiltani magát a kristálycukrot; a nátrium-glutamátot és más úgymond „ízfokozókat”; a fruktóztartalmú édesítőszereket; minden élelmiszerszínezéket, mert nem látom be, miért kéne vegyszereket fogyasztanom CSAK AZÉRT, hogy amit megeszek annak szebb legyen a SZÍNE! Néhány tartósítószer szükségességét még talán meg lehet indokolni, de egy SZÍNEZŐANYAGÉT?
És még tudnám sorolni, de ha csak ennyit elérnénk, már jaj de jó lenne!
 
:rohog: ez csak egy eset, egy bennfentes ennyit rakhat zsebre, de az ilyesmiről is igen ritkán értesülhetnek anyugati szponzorok.
Ukarjnánban azonnal eltünik már az is, aki le meri fényképezni a kényszersorozást, vagy a becsapodott rakéték nyomait

Éreztem, hogy nem vagy tisztába a számokkal, nem tudod érzékelni a milliárd és millió közötti különbséget sem.

Bekopíroztál egy angol mondatot, abban reménykedve, hogy senki sem érti:
"Az ukrán SBU biztonsági szolgálat és a védelmi minisztérium pénteken közölte, hogy feltártak egy tüzérségi lövedékek csalárd vásárlására irányuló tervet,
amely közel 40 millió dollárnak megfelelő sikkasztást jelentett."

A szövegértelmezéssel is probléma van nálad: "feltártak... egy... vásárlásra irányuló tervet" ami számomra azt jelenti, hogy valaki megpróbált csalni, de leleplezték.
Ezzel nem mondom azt, hogy nincs korrupció Ukrajnában, minél nagyobb valahol a káosz annál könnyebb a törvényt megsérteni.

Magyarországon nincs háború, mégis Orbán már évek óta, vészhelyzetre hivatkozva rendeletekkel kormányoz.
Az Orbán rendszer az EU-s pénzek korrupciójára épül, ami nyílt visszaélés, állami doktrína, míg Ukrajnában a háború ellenére küzdenek ez ellen.

mikor kapott és miért milliárd eurót Magyarország?

Mi lenne ha megafon-kurzusok helyett néha az Europai Bizottság oldalait is olvasnád?

Az EU költségvetése Magyarországon:
2020-ban Magyarország 1,5 milliárd euróval járult hozzá az EU teljes, 160 milliárd eurós bevételéhez, ami a Magyarországon megtermelt jövedelem mintegy 1%-a.
Ugyanebben az évben az EU ennél lényegesen magasabb összeggel támogatta Magyarországot: 6.14 milliárddal

Magyarország a 2021-27-es költségvetésből mintegy 43 milliárd euró támogatásra már biztosan számíthat. A legjelentősebb forrás, 13,6 milliárd euró a regionális fejlesztésekre fordítható, 5,5 milliárd euró a foglalkoztatási és oktatási lehetőségek fejlesztésére, illetve a leginkább sebezhető, a szegénység veszélyének kitett emberek helyzetének javítására használható, 3,4 milliárd euró pdig a transzeurópai közlekedési hálózatok fejlesztésére, illetve az energetikához és közlekedéshez kapcsolódó környezetvédelmi beruházásokra áll rendelkezésre. Több, mint 12 milliárd euró érkezik mezőgazdasági támogatásokra és vidékfejlesztésre.

Számold már össze havonta hány milliárd euró vesz oda Ukrajnában az európaiak pénzéből és az USA pénzéből ... ismétlem milliárd dollár havonta.

Europa és az USA támogatja Ukrajnát és mi ugy gondoljuk, hogy ez nem elveszett kiadás, hanem humanitárius kötelesség söt érdekünk az orosz terjeszkedés megállítása.
Én a helyedben azt kritizálnám, aki megpróbálja szétbombázni Ukrajnát, embereket mészárol le, ellehetetleníti, hogy az ország a saját lábán tudjon állni.

A perverz logikádat a magyar kormánynak köszönheted és ez az egyetlen ok ami miatt még nem szakítottam meg a beszélgetést veled.
Ki kell nyílni az emberek szemének, hogy lássák, a történelem visszaváltozik és a Piktor most nem nyugatról jön.
 
Erre viszont mar5 tenylegt azt tudom mondani, hogy politikai nalfabétizmus!!!!!
Elnézést érte, de ez a naivitasnak olyan foka, ami kicsit felbosszant!
1990-ben a Szovjetunio nem volt egy kis tehetetlen bárányka!
Gazdaságilag a padlora kerult, de volt egy olyan hadserege, ami nagy bajt lett volna képes csinalni! Képes lett volna rengeteg vér árán - már ha veszit - megadni azt, amit az okos politizalas áldozatok nelkul megoldott!
De csak egy szikra hianyzott!
Egy ok, ami miatt megindulhatnak:(
Gyenge kis tehetetlern emberkéknek beallitani oket csak Fuluyama képes(ésd kovetoi)

1990-ben a Szovjetunió erejét az atom-arzenál határozta meg, mert a Varsói szerződés tagállamaira nem lehetett többet számitani és a 105 nemzetet összefogó "unió" is a saját függetlenségén dolgozott.

Hány háborút vívott a szovjetunio-maradványa 1990 óta?
Rengeteget és a függetlenségi törekvéseknek még nincs vége.

Látjuk hova vezetett, hogy a világ 3 legnagyobb atomhatalma Ukrajna hitt Putyinnak és leadta az atomfegyvereit.

Hálás köszönet a "Vörös hadseregnek", hogy hősiesen részt vettek a naci Németország leverésében
de tegyünk ugy mintha ezt a feladatott egyedül hajtották volna végre.

Miután legálisan bevonultak Kelet-Europában, nyilván nem lehetett öket kituszkolni, tuszként éltünk több mint 40 évet.
Azt sem hallgatom el, hogy a nyugati társadalomnak időre volt szüksége, míg belátta, hogy a világháború elvesztése egy felszabadulás volt a számukra.

Oroszország területe elég nagy, a nyugati területekre csak azért van szüksége, hogy zsarolni tudja a szabad világot, ismét tuszokat keres.
 
na és ... most amerikai katonák állomásoznak azokon a bázisokon, amerikaiak viszik el a hasznot, most az amerikaiak mondják meg mit szabad és mit nem .... mi is változott?
Milyen hasznot visznek el az Amerikaiak?
Ha az Amik mondanák meg "mit szabad mit nem" akkor Orbán már a börtönbe lenne!

Ahogy odafent említettem, Oroszország a világ területileg legnagyobb országa, nekik nincs több területre szükségük, a népsűrűség náluk szinte nulla.
Putyinnak nemcsak a nyugati technologiára van szüksége, hanem azért akarja újra berúgni az ajtót Europába, hogy túszokat csináljon belőlünk.

Szerinted nem változott semmi, minden olyan mint amikor a Sowjetunion Szatellitje voltunk?
Ha ezt te komolyan mondod akkor teljesen felesleges veled vitatkozni mert az értékítéleted nagyon eltér.

Tudod mikor tudnál te velem levelezni ha a régi rendszer lenne? :)
 
nagyon félre vagytok tájékoztatva nyugaton, ha látnád a valóságot akkor nem lehetne azt mondani, hogy 26 drónt lelőttek a 26 -ból, nem szajkóznád az ukrán popagandát. A szrencsétlen oroszok meg véletlenül se találnak el egy célpontot se csak ovodákat meg szülészeteket ... bizony nem katonai támaszpontokat, zsoldos táborokat, hadiüzemeket

Miért nem használod az eszedet?
Nyilvánvaló, nem kívánatos, hogy boldog boldogtalan digitális fényképet készítsen egy orosz rakéta becsapódási helyéröl.
- Digitális képek geo-adatokat is tartalmaznak,
- az internetben való továbbadása olyan információkat adhat az orosz hadseregnek amivel kalibrálni tudják a fegyvereiket

Csoda, hogy az éjjeli elsötétítést nem tekinted jogsértésnek.

Nem vagy egy észkombájn ha nem látod be, hogy egy megtámadott ország bizonyos információkat nem oszt meg a támadóval.
 
Pont mint.....akkor mikor csatlakoznak az USA -hoz mint új tagállamok???
Vagy.
Ukrajna harcolt az orosz ajkúakkal? Akarod inkább azt írni hogy az oroszok által fizetett és felfegyverzett fegyveresekkel.,
Az hogy majd ezek a területek oroszországhoz tartoznak a lényegen nem változtat. Ez egy terület szerző háború.
Az, de elsősorban az Jusa akar ott befolyási területet. Azt meg te sem képzelheted, hogy a ruszkik hagyják, hogy a küszöbükre xarjanak. Márpedig a jusa és minden csicskája ezt szeretné.
 
vízumtilalom van az EU -ban szimpla orosz polgárokkal szemben ... miért, mi a bűnük?
Az EU-ba belépni kívánó oroszoknak hosszadalmas vízumkérelmet kell benyújtaniuk –
egyes európai országok, köztük a balti államok, Belgium és a Cseh Köztársaság jelenleg nem adnak ki turista vízumot oroszoknak.

2022. szeptember 19-től Lengyelország, Litvánia, Lettország és Észtország korlátozza a más uniós államok által kiadott vízummal rendelkező orosz állampolgárok beutazását.
Ez érinti az üzleti, turisztikai, sport- és kulturális célú utazásokat, valamint a más tagállamokba történő átutazást.

Ezzel ellentétben vízum nélkül léphetnek be Grúziába, Bosznia-Hercegovinába, Szerbiába, Katarba, Hongkongba, Malajziába, a Maldív-szigetekre, Mongóliába, a Fülöp-szigetekre és Dél-Koreába.
Az afrikai kontinensen vízum nélkül látogatható Mauritius, Marokkó, Namíbia, Seychelle-szigetek, Tunézia és Dél-Afrika.

Szeretnélek emlékeztetni, arra, hogy az "Ostblock" lakói milyen nehezen tudtak külföldre utazni mert a kormány kénye és kedve szabályozta ezt.
Hallottál már a vasfüggönyről? Akit kiengedtek az 5 dollárt válthatott be és tilos volt nyugati valutát birtokolni...
 
Lehet hogy otthon kellene a gázt és az olajat felhasználni mert ahogy írták tavaly vagy előtte hogy az orosz energia hiánya miatt európa megfagy......és lőn...tényleg..... csak annyi történt hogy nem a nyugati fele hanem a keleti fele fagyoskodik...
Európa lakosai megfagynak, ahogy Putyin előre megmondta.
Oroszország európai részén, a Moszkvai területen fekvő Seljatyino lakosai arra panaszkodnak, hogy nincs fűtés.
Korábban Klimovszk lakosai is hasonló panaszáradatot rögzítettek: január 4-én 170 lakóépület maradt fűtés nélkül. A Moszkvai területen összesen több mint 20 település fagy meg. Az elhasználódott vezetékrendszer nem bírja a -30 fokos fagyot. A szovjet örökség tönkrement, semmi újat nem építettek, mert az Ukrajna elleni háborúra kell a pénz.
Putyin egyébként azt is megmondta, hogy a szankciók jót tesznek oroszhonnak, virágzik az orosz gazdaság, emelkedik az életszínvonal, miközben Európa megfagy, Amerika pedig hamarosan szétesik…
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

gyurcyka wrote on Aronfy's profile.
szia! annó feltöltöttem a dicsekvő béka-t.eltünt a gépemről sok mással együtt.ha még meg lenne, átdobnád? köszi!
Adatbázis hibát jelez a gép, minden olvasatlan üzenetre kattintásnál....
vivant wrote on nadva's profile.
máj 14 péntek 8:47
PaSa1957 wrote on Elek János's profile.
Legalább olvasnád el a játékszabályokat!
Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)

Statisztikák

Témák
38,234
Üzenet
4,821,222
Tagok
616,776
Legújabb tagunk
Paluc
Oldal tetejére