Az ősi Egyiptom

Mrs Tanár témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2008 December 16.

 1. Sidhe

  Sidhe Kitiltott (BANned)

  Ha ráguglizol, olyan az ürge, mint egy wienerwurst reklámarc... vicces, de tényleg hasonlít.
   
 2. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Svájci genetikusok megállapították, hogy míg a brit férfiak 70 százalékának, a nyugat-európaiak 50 százalékának van közös őse Tutanhamon fáraóval, addig az egyiptomi férfiak közül csak 1 százaléknak...

  A közös ős 9500 évvel ezelőtt élt a Kaukázusban.

  Tutanhamon, Ehnaton és III. Amenhotep DNS-profilját a svájci iGENEA tudományos központ rekonstruálta. Roman Scholz, a genetikai kutatóközpont igazgatójával készített riport alapján jelent meg erről több cikk. Nálunk az index.hu-n.

  [​IMG]
   
  FagyisSzent kedveli ezt.
 3. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Ki volt az a pofa? :33:

  Amúgy érdekes, hogy a népszerű sajtó milyen sztorikat kovácsolt ebből. Lassan már azt kell elhinni a szerencsétlen olvasónak, hogy mindnyájunk kedvelt Tutija francia volt. Esetleg éppen gall a hős Asterix törzséből.:p

  Amit a szenzációhajhász sajtó előzékenyen mindig kihagy, azok a részletek. Azaz, egyetlen haplocsoportot "vizsgáltak" "kutatók" egy BBC műsorban látott szegmensben (egy számitógép képernyőjén) egy pillanatra látható markerek alapján. Mi itt a probléma? Semmi. Amennyiben az embert olyan apróságok, mint tudományos igényesség illetve a "felfedezés" valódi súlya cseppet sem zavarják.

  Amúgy lehet, hogy Tutanhamon valóban valami a Fekete-Tenger mellékéről való pasas futó kalandjának gyümölcse. Mi ebben a nagy ügy? Zabigyerek illetve annak utódja még soha nem ült volna trónon? Fél nyugat-ajrópa most tesztelteti magát, hátha rokona a nagy fáraónak. A teszt valami 300 dolcsiba kerül, és aki rokon, annak visszatéritik. Rajta menjünk mi is! Mégiscsak már mi is Európában vagyunk. A 300 dolcsi előre fizetendő! Jó buli a svájci cégnek. :22:
   
  Kyra_ kedveli ezt.
 4. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Jajj Fagyis! Úgy lelomboztál! Én ezt a Zahi Hawasst ki nem állhattam és azt sem, ahogy ráült minden ősi emlékre, mintha az egyedül az egyiptomiaké lenne, ami felbukkan a sivatag homokjából. Ott mindent ők építettek, az egész világnak semmi köze semmihez! Nagyobb hatalma volt, mint Mubarachnak. Nem kerülhetett képernyőre egyetlen műkincs sem, hogy ő ne feszítene mellette.

  Na, most jól kimérgelődtem magam. Lényeg az, hogy ezért tetszett nekem ez a kis hír olyan nagyon. Biztos olvastad annak idején, hogy nem engedte meg, hogy DNS vizsgálatot ne egyiptomi tudósok végezzenek a múmiákon.
   
  FagyisSzent és yeti108 kedveli ezt.
 5. Mrs Tanár

  Mrs Tanár Állandó Tag

  3D-s képek egy múmiáról

  Az "agyatlan" múmia háromdimenziós felvételeit készíttette el Smithsonian Természettudományi Múzeum CT-szkenner segítségével.

  Videóval.

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
  Lucid és bela65 kedveli ezt.
 6. Piroska49

  Piroska49 Állandó Tag

  Sziklarajzon az első fáraó

  A felső egyiptomi Nag el-Hamdulab közelében ,egy már 100 évvel ezelőtt ismert rajzokat, 50 évvel ezelőtti fényképezett sziklarajzok rekonstrukciójára került sor. A sziklarajzok i.e. 3200-ra datálhatók.A rajzon a fehér korona legkorábbi ábrázolása látható, amely egyben az egyiptomi uralkodók legrégebbi említése is. „A Nag el-Hamdulab képek egyedülállóak..."

  "Annyi bizonyos, hogy i.e.3050 körül Alsó-és Felső-Egyiptom egyesült, az első uralkodó pedig Narmer (más források szerint Ménész) lett, így a felső részek fehér koronája (hedjet) eggyé vált a Nílus alsó folyásához közelebbi területek királyi szimbólumával (deshret). Hogy a Narmer (Ménész) előtt uralkodó felső-egyiptomi királyok fáraóknak tekinthetők-e, az még komoly vita tárgya, ehhez azonban a Yale régészei most egy újabb érvet szolgáltattak. A patinás amerikai egyetem archeológusainak ugyanis komoly munka árán sikerült helyreállítaniuk egy a felső-egyiptomi Nag el-Hamdulabban még ötven évvel ezelőtt talált sziklarajzot, amely segíthet megválaszolni a kérdést.A metszeten azonosították Egyiptom első ismert fáraóját."


  [​IMG]
  [​IMG]
   
 7. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)


  Egy agyatlan múmiáról? Én eddig úgy tudtam, hogy minden múmia agyatlan, mert Egyiptomban az "agyatlanítás" hozzátartozott a mumifikálási eljáráshoz.

  Ismeritek a FixHD tévét? Van két filmje az Enigma műsorsorozatnak Egyiptom olyan spirituális vonatkozásairól, melyeket másutt nemigen lehet hallani:

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 8. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Ne haragudj! Semmi lombozási szándék nem volt bennem. kiss

  Hawass (ahogy többen errefelé ismerik: Havas :cool:) úr feltétlenül A domináns alak, a kapu Őre volt múmiaügyben. Tutanhámont személyes tulajdonának tekintette talán. Mint ahogy a párt annak idején bizonyos fontos embereket saját halottjának tekintett. Márciusban (és júliusban) mindenesetre lemondott, igy most már kevesebb fotón fog ott terjeszkedni. :D
   
 9. csafi

  csafi Állandó Tag

  Théba

  A théba-i kápolna és a pantokrátor képe
   
 10. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

 11. rosalia

  rosalia Állandó Tag

  Tabula Smaragdina

  "Való, tévedéstől mentes, biztos és igaz mindenekfelett,
  Hogy ami fent van, a lentihez hasonló,
  S ami lent van, a fentihez,
  Beteljesítvén az Egyetlen számtalan csodáját.
  Ahogyan pedig az összes dolog
  az Egynek elgondolása szerint lett,
  Úgy minden ebből az Egyből vette eredetét
  egyetlen átváltozás által."
  ....

  (Hermész Triszmegisztosz)
   
  Csillagözön kedveli ezt.
 12. kekecz

  kekecz Állandó Tag

  [​IMG]
  "<small>Ha bátor vagy és ura vagy szívednek
  gyermekeidet karodba ölelheted,
  asszonyodat megcsókolhatod,
  mert megláthatod az otthonod.</small>"


  Oh, sajnos a képírás nem jött át...szóval ez az egyik kedvenc ókori idézetem Egyiptom földjéről... :)
   
 13. Piroska49

  Piroska49 Állandó Tag

  Egy kis segítség

  [​IMG]


  Milyen érdekes ez atábla melyen e sorok találhatók egyfajta rovással készültek. Kb. i.e. 3.600-ban írodott, ki is Ő Thot Hermész Triszmegisztosz (háromszor legnagobb Hermesz).
  Nevével az Arvisurákban is találkozhatunk, s itt úgy nevezik, hogy „a mindeneket Tudó”. Fontos szerepe volt a Havaruti Nagyszalán is, ahol Nagy-Tot néven, mint a kaltesi beavatottak vezetője vett részt, s osztotta meg tudását és sokezer éves tapasztalatát a hallgatósággal.

  Ennél többet Bihar tudna mondani róla.

  [​IMG]
   
 14. seelvuple

  seelvuple Állandó Tag

  Bocsánat, hogy ilyen későn reagálok. Mi ez van egy ilyen kamra? Tudsz azóta valamit?
  amúgy, elnézést de szerintem hülyeség hogy nem merik kinyitni.. miért mi csinál morcos lesz és visszazárja az ajtót, miután elátkozott?:D
  És minek van valaki több ezer évig egy kamrában?(mondjuk erre már van tippem)   
 15. seelvuple

  seelvuple Állandó Tag

  Hermész Trigonometrosz - nem háromszor legnagyobb :confused::D
  azt jelenti Háromszor született. amúgy érdekes. Ki az a Bihar? És honnan van ilyen képed?
  Nem muszáj válaszolnod - ha nagy energiabefektetés válaszolnod, de érdekességként szívesen elolvasnám.   
 16. seelvuple

  seelvuple Állandó Tag

  Bocs de ez hülyeség - igaz 9500 év telt el és számtalan leágazás van. de gondolj bele nagy Britania 60.000.000 lakossal rendelkezik.és azt állítják, hogy a MOSTANI lakosság 70% azaz 42.000.000 ember rendelkezik egyetlen férfitől? azért nem kell mindent elhinni. kiss
  arról nem is beszélve, hogy ezt tovább fonva nyugat-eura, tehát 300.000.000 embernél tartunk :DDD
  aztán jön itt még egy érdekesség:
  honnan tudják hogy amit találtak genetikai profilt - az egy 9500 évvel(ezt még talán) ezelőtt élt férfi volt melynek neve: Tutanhatom :DDDD

  azért nem kell minden bevenni....


   
 17. yeti108

  yeti108 Állandó Tag


  Én úgy tudtam, hogy Hermész Triszmegisztrosz.....

  Trigonometrosz biztos valami ősi földmérő volt....
   
  Kyra2 és FagyisSzent kedveli ezt.
 18. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  "ezért hívnak Hermész Triszmegisztosznak, mert a világegyetem tudásának mindhárom ré"

  Hermész Triszmegisztosz (Ἑρμῆς ὁ Τρισμέγιστος) neve Háromszor legnagyobbat (magasztosat) jelent. Abban teljesen igazad van, hogy a "Hermész Trigonometrosz" név viszont nem.

  :p
   
  yeti108 kedveli ezt.
 19. Kyra2

  Kyra2 Kitiltott (BANned)

  Már annak sem szabad hinni, aki tudós és a kutatásaival kiáll a nyilvánosság elé? Nem kíván túl nagy erőfeszítést kijelenteni, hogy "hülyeség" amit mond... Ezen a linken vitatkozhatsz vele. :

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
  frakk75 kedveli ezt.
 20. Bihar

  Bihar Kitiltott (BANned)

  Nagy Tot neve görögűl Hermész Trisz....Hihetelen és furcsállom, azonban a tot név fennmaradt, ma ők a Tóth-ok. Aki nem hiszi járjon utánna.
  Aki Egyiptom ős és ókorát valamennyire megakarja érteni, ezt kizárólag a Piroska által megjelölt könyvben a Havarutban zajlott nagyszala elolvasásával értelmezheti mélyebben, de nem teljesen. Mert Egyiptom őskora nagyon messze van.. Lehet ezen pukkadni, de minek? Havarut ma is létezik, a Fajjumi mélyedés peremén.
  Tutenkamon...ez is örökzöld: tu (te) -tan (ten, azaz isten) kám-on, vagyis kb te isteni Kámon. Van még ilyesmi több is a rakárban. Pl a görögre torzított Hórusz eredetileg Hór-aba, Ménesből pedig Menész lett. Nem kell elhinni, mert egyszerűbb ezt tenni.
   

Megosztás