Az amerikaiak láncos kutyájának nevezte Justin Trudeau-t egy kínai diplomata

"Fiam, a legnagyobb érdemed, hogy romba döntötted Kanada és Kína baráti kapcsolatait, és Kanadát az USA láncos kutyájává tetted" - írta a Twitteren Li Jang, Kína riói főkonzulja egy Justin Trudeau kanadai miniszterelnöknek címzett tirádájában.

Kína és Kanada között hónapok óta fagyos a viszony, miután a kanadai hatóságok őrizetbe vették a kínai Huawei egyik vezetőjét, Kínában pedig két kanadai állampolgárt gyanúsítottak meg kémkedéssel.

A viszály a múlt héten tovább éleződött, amikor a két ország kölcsönösen szankciókkal sújtotta egymást. Kanada ezzel az ujgurokkal szembeni kínai etnikai tisztogatást büntette, Kína pedig a kanadai szankciókra reagált.

A Guardian szerint Li harcias, lekicsinylő tweetje azért is érdemel figyelmet, mert a kínai diplomaták amúgy nem nyilatkozgathatnak csak úgy bele a világba. David Mulroney, Kanada egykori pekingi nagykövete szerint Li tweetjéből két dolog következhet: "vagy valaki úgy döntött, hogy helyén való szabadjára ereszteni, vagy nem képesek megfékezni. Az előbbi aggasztó, az utóbbi nyugtalanító volna".

Justin Trudeau.jpg
 
  • Tetszik
Reagált: YVS
Most már lehet kapkodni. Ez egy ördögi kőr ha valaki jobb akar lenni a konkurenciánál akkor kínában gyártat de, akkor el kell fogadnia hogy nem tudja milyen körülmények közt készülnek a termékek vagy nyersanyagok amiket felhasználnak.
Ha meg nem kínai gyártás akkor drágább a termék és a konkurencia el húz...
Nagy dilemma előtt áll a H&M, ugyanis a kínai kormány komoly akadályt gördített a ruházati márka térnyerése elé: figyelmeztette a céget, hogy egy fillért sem fognak a Kínában üzemelő boltok profitálni, hacsak a vállalat nem hajlandó Hszincsiang tartományból pamutot venni, ami a cégnek nincs ínyére, hiszen az kényszermunka eredményeként születik.
 
Kényszermunka. És az mivel jobb amikor elméletben napi 1-2 dollárral kiszurják az afrikai munkások szemét. Rengeteg ország rengeteg iparág kizsákmányolja a munkásokat, nem csak Kína, de mint setni is írja, ha pár dollárral növeli a hasznot kihasználják a lehetőséget. Aztán ha kiderül mi ennek az ára, akkor jön az álhumanizmus.
 
Akkor még ott van a jövő évi labdarugó vb...már az hogy katar nyerte az is sok kérdést vet vetett fel..
Még hozzá jön az is .A norvég első osztályú labdarúgó-bajnokság (Eliteserien) több csapata is arra szólította fel a norvég válogatottat, hogy ne vegyen részt a 2022-es labdarúgó-világbajnokságon, írja a Taz.

Több mint 6500 pakisztáni, indiai, nepáli, bangladesi és Srí Lanka-i vendégmunkás halt meg az elmúlt tíz évben Katarban, amióta az ország elnyerte a a 2022-es futball világbajnokság rendezési jogát.​

 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,117
Üzenet
4,799,596
Tagok
615,614
Legújabb tagunk
AndikaLaOL
Oldal tetejére