Az amerikaiak láncos kutyájának nevezte Justin Trudeau-t egy kínai diplomata

"Fiam, a legnagyobb érdemed, hogy romba döntötted Kanada és Kína baráti kapcsolatait, és Kanadát az USA láncos kutyájává tetted" - írta a Twitteren Li Jang, Kína riói főkonzulja egy Justin Trudeau kanadai miniszterelnöknek címzett tirádájában.

Kína és Kanada között hónapok óta fagyos a viszony, miután a kanadai hatóságok őrizetbe vették a kínai Huawei egyik vezetőjét, Kínában pedig két kanadai állampolgárt gyanúsítottak meg kémkedéssel.

A viszály a múlt héten tovább éleződött, amikor a két ország kölcsönösen szankciókkal sújtotta egymást. Kanada ezzel az ujgurokkal szembeni kínai etnikai tisztogatást büntette, Kína pedig a kanadai szankciókra reagált.

A Guardian szerint Li harcias, lekicsinylő tweetje azért is érdemel figyelmet, mert a kínai diplomaták amúgy nem nyilatkozgathatnak csak úgy bele a világba. David Mulroney, Kanada egykori pekingi nagykövete szerint Li tweetjéből két dolog következhet: "vagy valaki úgy döntött, hogy helyén való szabadjára ereszteni, vagy nem képesek megfékezni. Az előbbi aggasztó, az utóbbi nyugtalanító volna".

Justin Trudeau.jpg
 
  • Tetszik
Reagált: YVS
Most már lehet kapkodni. Ez egy ördögi kőr ha valaki jobb akar lenni a konkurenciánál akkor kínában gyártat de, akkor el kell fogadnia hogy nem tudja milyen körülmények közt készülnek a termékek vagy nyersanyagok amiket felhasználnak.
Ha meg nem kínai gyártás akkor drágább a termék és a konkurencia el húz...
Nagy dilemma előtt áll a H&M, ugyanis a kínai kormány komoly akadályt gördített a ruházati márka térnyerése elé: figyelmeztette a céget, hogy egy fillért sem fognak a Kínában üzemelő boltok profitálni, hacsak a vállalat nem hajlandó Hszincsiang tartományból pamutot venni, ami a cégnek nincs ínyére, hiszen az kényszermunka eredményeként születik.
 
Kényszermunka. És az mivel jobb amikor elméletben napi 1-2 dollárral kiszurják az afrikai munkások szemét. Rengeteg ország rengeteg iparág kizsákmányolja a munkásokat, nem csak Kína, de mint setni is írja, ha pár dollárral növeli a hasznot kihasználják a lehetőséget. Aztán ha kiderül mi ennek az ára, akkor jön az álhumanizmus.
 
Akkor még ott van a jövő évi labdarugó vb...már az hogy katar nyerte az is sok kérdést vet vetett fel..
Még hozzá jön az is .A norvég első osztályú labdarúgó-bajnokság (Eliteserien) több csapata is arra szólította fel a norvég válogatottat, hogy ne vegyen részt a 2022-es labdarúgó-világbajnokságon, írja a Taz.

Több mint 6500 pakisztáni, indiai, nepáli, bangladesi és Srí Lanka-i vendégmunkás halt meg az elmúlt tíz évben Katarban, amióta az ország elnyerte a a 2022-es futball világbajnokság rendezési jogát.​

 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,743
Tagok
615,332
Legújabb tagunk
Kecskés Loretta
Oldal tetejére