Az ellenzék 13 pontja a korszakváltásért. Magyarországért, a köztársaságért!

1. A 2022-es országgyűlési választásokon az ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltet állítanak, akinek személyéről a választópolgárok döntenek az előválasztásokon.

2. Az együttműködésben részt vevő ellenzéki pártok megállapodtak abban, hogy mind a 106 választókerületben közös egyéni képviselőjelöltet állítanak. A közös képviselőjelöltek kiválasztásába a pártok bevonják a választókat is, akik az előválasztások során dönthetnek arról, hogy a választókerületükben ki képviselje őket az országgyűlési választásokon.

3. A közös listát állító pártok kizárólag olyan képviselőjelöltek indulását támogatják, akik átesnek az ellenzéki pártok által közösen megszervezett szigorú átvilágításon, aláírják a jelölti feddhetetlenségi nyilatkozatot és a közös kormányzás alapelveit leíró értéknyilatkozatot, írásban vállalják a közös kormányprogram végrehajtását, továbbá elfogadják azt az elvet, mely szerint megválasztásuk esetén a teljes magyar nemzet érdekében végzik képviselői feladatukat.

4. A közös listát állító pártok határozottan elutasítják olyan képviselőjelöltek támogatását, akik emberi méltóságot sértő kijelentéseik, Fidesszel való elvtelen összejátszásuk, korrupciós cselekményekben való bizonyított részvételük vagy egyéb törvénysértő tevékenységük miatt nem méltók a korszakváltást akaró választópolgárok bizalmára.

5. A közös listát állító pártok vállalják, hogy kormányzásuk során megtisztítják Magyarország közéletét az azt hosszú ideje mérgező rendszerszintű korrupciótól, véget vetnek az oligarchák gátlástalan vagyonszerzésének, és megteremtik a feltételeit annak, hogy a NER korrupciós cselekményeinek elkövetői a független igazságszolgáltatás előtt feleljenek a tetteikért. Ennek érdekében a pártok vállalják, hogy visszaállítják az ügyészség és a bíróságok függetlenségét, csatlakoznak az Európai Ügyészséghez, valamint egy széles körű átláthatósági csomag elfogadásával transzparenssé teszik a kormányzat közpénzfelhasználását és a pártfinanszírozási rendszert.

6. A közös listát állító pártok helyreállítják a sajtószabadságot, a tekintélyelvű rezsimekben tapasztalt hazug és gyűlöletkeltő pártpropagandát sugárzó közmédia helyett kiegyensúlyozott, minőségi közszolgáltatást teremtenek, illetve vállalják az állami hirdetések és közpénzből fizetett kampányok törvényi szintű korlátozását.

7. A közös listát állító pártok vállalják, hogy minden valós társadalmi támogatottságú politikai párt és a civil társadalom bevonásával új alkotmányt hoznak létre, amit népszavazással erősítenek meg. A közös listát állító pártok eltökéltek abban, hogy az Alkotmánybíróságot újra az alkotmány és minden magyar ember alkotmányos jogainak megbízható őrévé tegyék, visszaállítva ezzel korábbi tekintélyét, függetlenségét, és visszaadva a regnáló kormány féktelen hatalomvágyának áldozatul esett jogköreit.

8. A közös listát állító pártok vállalják, hogy új választási törvényt alkotnak, amely az arányosság és igazságosság elvein alapul, nem kedvez egyoldalúan egyetlen politikai szervezetnek sem, viszont képes megakadályozni a kamupártok közpénzrablását.

9. A köztársasági elnök nem lehet többé egy egyszerű báb, erős legitimitással és személyes integritással kell rendelkeznie, hogy a nemzet egységét szimbolizálva, valódi hatalmi ellensúlyt képezve tölthesse be a feladatát. A közös listát állító pártok ezért vállalják, hogy a köztársasági elnök megválasztását közvetlenül a választópolgárok kezébe helyezik.

10. A közös listát állító pártok vállalják, hogy bepótolják az 1989-1990-es rendszerváltás fájó mulasztását, és nyilvánosságra hozzák az ügynökaktákat.

11. A közös listát állító pártok vállalják, hogy a fenntarthatóság elvei szerint kormányoznak, szembenéznek az ökológiai és klímaválság jelentette kihívással, és központi kérdésként kezelik a természet- és klímavédelem, a klímaalkalmazkodás és az igazságos átmenet ügyét.

12. A közös listát állító pártok vállalják, hogy összetartó, igazságos és biztonságos társadalmat építenek, ahol a jogaikban megerősített dolgozók tisztességgel megélnek a munkájukból, a nőknek a férfiakkal azonos fizetés és megbecsülés jár, az idősek méltányos nyugdíjat kapnak, az állam mindenki számára garantálja a minimális létfeltételeket és a minőségi közszolgáltatásokat, és kiemelten támogatja a leszakadó térségek, régiók gyorsabb fejlődését.

13. A közös listát állító pártok vállalják, hogy a megosztás és gyűlöletkeltés helyett társadalmi békét teremtenek, és azon fáradoznak, hogy begyógyítsák a magyar társadalomban máig elevenen élő történelmi sebeket.

Demokratikus Koalíció
Jobbik Magyarországért Mozgalom
Lehet Más a Politika
Magyar Szocialista Párt
Momentum Mozgalom
Párbeszéd Magyarországért Párt
See Less

ellenzek.jpg
 
Ő nem oda akrt menni, de mikor dönteni kellet nem gondolkodott csak érzett.
Ezt történt az orbán kormányok megválasztásánál.
Kiszagolta mit akar hallani a nép azt ígérte.
Arról beszélt.És be is ígérte
Ez hivatalosan populista demagógia.
Így nyert a nemzeti szocializmus is.
Ez nem párhuzam de történelmi tény.
A másik diktátor a Sztálin nem így nyert Ő erőből.
A Lenin az már így utólag nézve: szintén utópia és vágyálom keverve populista demagógiával.
És sok sok fegyveres rendszerdöntéssel.
 
Íme ismét egy cikk!
Sok lakót a kilátástalanság szélére sodornának V. Naszályi Márta, Budavár Karácsony-párti polgármesterének intézkedései - Írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a lakók petíciót indítottak, és egy civil szervezet is létrejöhet a polgármester asszony közfelháborodást kiváltó tervei miatt. A lap úgy fogalmaz: ahelyett, hogy a bérlők megvásárolhatnák az ingatlanokat, a baloldali polgármester többszörösére emelné a lakbéreket.
Ezt harsogja az összes médium.
Ellenzéki összefogás aha.
Úgy le lesznek söpörve.
Pénz nélkül semmi.
A kormány meg már elvont mindent.
(Van agy kis falu most független a testület(fidesz) kapja is a támogatásokat. Arról hangos a község hogy MOST mennyire jobb mint amikor a régi polgármester volt . )
 
Ezt történt az orbán kormányok megválasztásánál.
Kiszagolta mit akar hallani a nép azt ígérte.
Arról beszélt.És be is ígérte
Ez hivatalosan populista demagógia.
Akkor mi is a probléma?
Látod SEMMI !!
Az emberek nagy része tökéletesen megvan elégedve a jelenlegi helyzettel.
 
Csakhogy ezt el is hiszik!!
Naiv vagy ha azt hiszed hogy ennek nincs táptalaja.
Nem azt mondtam nincs táptalaja.
Sőt azt mondom minél alacsonyabb értelmi szinten van a nép, annál kisebb valóság tartalmának kell lenni amit el akarnak hitetni.
Néhány felületes kijelentés az egészségügy tökéletességéről és van ki elhiszi.
A másik módszer mondogatni kell sokat és még a sose látott migránst is elhiszik.
Vagy a Sorosozás is erre épül
 
Ennyit az ellenzékiségröl ...nézd mit tesznek!!
Szegény családok már emelkedik a kiadásuk..bezzeg a fidesz alatt milyen jól éltek.
Karácsony Gergely egy személyben döntött arról, hogy tíz százalékkal megemeli a gyermekétkeztetés díját a fővárosi fenntartású köznevelési intézményekben,
A budapesti Fidesz szerint Karácsony Gergely két év alatt feléli az elmúlt tíz évben megspórolt tartalékokat, ezzel folytatva a Demszky-korszak hibás gazdaságpolitikáját –
......
Nos ehhez mit szólsz?
AZ ok szerintem, a nyugati példa majmolása. Ott valóban van egy gazdagabb polgári réteg, amit lehet nagyobb adókkal kicsit lejebb húzni, de a befolyt összegből a szegényeket fel is lehet huzni. Magyrországon ez a réteg sokkal véknyabb és szegényebb is, hisz a kommunizmusban teljesen lerombolták, aztán káderekkel pótolták valamilyen szinten. Egyszerűen nincs meg az az anyagi helyzete a magyar középosztálynak, hogy annyit adózon, ami elég lenne a szegények fehúzására.
Másrészt Karácsony sokat igért, de sok lap nincs a kezében, hisz a tényleges politikai hatalom nem az ő pártja kezében van. Az őt támogató ellenzéki kolició felosztotta a posztokat és karácsonynak kicsi a mozgástere. Egyes posztokra jó emberek kerültek, másokra meg olyanok, akik kiéhezett tigrisként kezdtek el lopni, megfelelő "csapatot" építve maguknak. A kommunikáció meg az amit a Fidesz csinált 2010 után, elmúlt 8 évezés. A fővárosiaknak ell lehet adni hogy azért nincs pénz mert az állam lenyúlja, de ez az állam feladata, neki nem a főváros az összes település működtetése a feladata. Mégis mire számítottak? Orbán önti a pénzt Karácsony meg minden héten átad valamit és közben szidja Viktort? Egyértelmű volt, hogy szembeszélben kutya kemény meló lesz minimum 2023-ig, ha akkor van kormányváltás és módosítanak a fővárosnak járó pénzeken. Ez 1000%ra tudnia kellett. Most minek lepődnek meg, meg sírnak. Komprumiszum kellene, pl. engedek itt kapok ott, mint Ferencváros az atlétikai stadionnal, megépül, de sok minden meg is újúl a kerületben. Persze Karácsony keze meg van kötve, hisz a mögötte álló erők támogatásától függ.
Demszk legnagyobb hibája szerintem a 4 metró. A 90-es években az államadóság terhére simán megépítették volna az oroszok az alagutakat meg állomásokat. Aztán majd 20 év alatt épült meg és rendesen lenullázta a fővárost. A körülötte lévő korupcióról ne is beszéljünk. Épp nemrég olvastam egy cikket, hogy Karácsony valami zajvédő falat adott át az M3 autópálya bevezető szakaszánál, ami aprapóján volt egy beidézett cikk valamikor 2009 körül, amikor ugyanezen zajvédőt nem építették meg, mert Demszky és Hagyó? szeint több mint 1 milliárd lett volna.
 
Íme ismét egy cikk!
Sok lakót a kilátástalanság szélére sodornának V. Naszályi Márta, Budavár Karácsony-párti polgármesterének intézkedései - Írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a lakók petíciót indítottak, és egy civil szervezet is létrejöhet a polgármester asszony közfelháborodást kiváltó tervei miatt. A lap úgy fogalmaz: ahelyett, hogy a bérlők megvásárolhatnák az ingatlanokat, a baloldali polgármester többszörösére emelné a lakbéreket.
Ezt harsogja az összes médium.
Ellenzéki összefogás aha.
Úgy le lesznek söpörve.
Pénz nélkül semmi.
A kormány meg már elvont mindent.
(Van agy kis falu most független a testület(fidesz) kapja is a támogatásokat. Arról hangos a község hogy MOST mennyire jobb mint amikor a régi polgármester volt . )
Az tudva levő volt, hogy az ellenzéki települések max lélegeztető gépre lesznek kapcsolva, mert "bűnös" települések. Ahol meg jól döntöttek azok meg lesznek jutalmazva. Aztán mindenki vonnya le a következtetést. Ha nem mi nyerűnk mi is igy járunk gondolják a fideszesek, ha nem az ellenzék nyert volna mi is jobban élnénk, mondják egyesek akik ellenzéki vezetés alatti településen kerületben élnek.
 
Az tudva levő volt, hogy az ellenzéki települések max lélegeztető gépre lesznek kapcsolva, mert "bűnös" települések. Ahol meg jól döntöttek azok meg lesznek jutalmazva. Aztán mindenki vonnya le a következtetést. Ha nem mi nyerűnk mi is igy járunk gondolják a fideszesek, ha nem az ellenzék nyert volna mi is jobban élnénk, mondják egyesek akik ellenzéki vezetés alatti településen kerületben élnek.
Így van.
Ez figyelmeztetés a fideszeseknek is hogy összetartás van nincs kilógás a sorból!!
Ez pedig az ellenzéki pártoknál NEM fog működni mert nincs pénz.
 
Ennyit az ellenzékiségröl ...nézd mit tesznek!!
Szegény családok már emelkedik a kiadásuk..bezzeg a fidesz alatt milyen jól éltek.
Karácsony Gergely egy személyben döntött arról, hogy tíz százalékkal megemeli a gyermekétkeztetés díját a fővárosi fenntartású köznevelési intézményekben,
A budapesti Fidesz szerint Karácsony Gergely két év alatt feléli az elmúlt tíz évben megspórolt tartalékokat, ezzel folytatva a Demszky-korszak hibás gazdaságpolitikáját –
......
Nos ehhez mit szólsz?
Az iparuzesi adot lenyulta a fidesz, ezzel lehetetlene teszi az onkormanyzatok letezeset. Valahol be kell hozni ezt a penzt , minen vonalon elemlni kell ,mert az alap ellatast biztositani kell.
 
Az iparuzesi adot lenyulta a fidesz, ezzel lehetetlene teszi az onkormanyzatok letezeset. Valahol be kell hozni ezt a penzt , minen vonalon elemlni kell ,mert az alap ellatast biztositani kell.
Igen de, ezt úgy harsogják a kormány médiumok mint az ellenzékiség etalonját.
Vagyis ez vár rátok ha ellenzékiek kerülnek hatalomra!
Aljas húzás de, politikailag érthető.
 
Az iparuzesi adot lenyulta a fidesz, ezzel lehetetlene teszi az onkormanyzatok letezeset. Valahol be kell hozni ezt a penzt , minen vonalon elemlni kell ,mert az alap ellatast biztositani kell.
Ez a szép az egészben, hisz az egész részben a járvány, másrészt az emberek munkahelyeinek megmenésére hivatkozva teszik + nyalintanak egyet a válalkozóknak, hogy kihez is kell dörgölőzni, ha pénzt akarnak. Az ellenzék meg csapdában van, ha emel azért haragszanak rá, ha meg nem nyújtsa ami alap, azért.
 
13 pont? Ilyen karácsonyi meglepi után? Miből és már minek?
Ha jobban meglesed ezek egy része a kormánypárti városoknak megy, pótolni a kieső forrásokat, mig az ellenzéki városok meg lesznek szivatva. Mint mondtam várható volt. Másrészt mivel ebben az évben az Eu elengedte a hiánycélt, rengeteg programot előre hoztak vagy előfinanszíroztak ezen év terhére, talán 9 % lesz a hiány az eu által engedett 3% helyett. Jövőre megindúl az új eus ciklus költségvetési pénzeinek a lehívása. Egy parlamentet teszek rá, hogy 2022-re az eus pénzek minimum felére a pályázatok már le is lesznek zárva, hogy ha buknak is a pénzt ne vagy csak nagyon neheze tudja majd az új kormány átcsoportosítani :D (Hisz minden le lesz jól és becsületesen papírozva, hisz olyan már a gazdasági érdekkör, hogy csalás nélkül is nyernek és az nem jogállam, ha csak úgy vissza veszik a nyertesektől, a bíróság jól meg is rugdosná az új kormányt)
 
Szomorúan olvasom, amit írtok.

Most nem az a kérdés, jó-e az ellenzék, hanem az, hogy enyveskezű, senkiházi gazemberek gyülekezete a magyar kormány!!


Orbánékat le kell váltani!
Nem gyűlöletből, hanem azért, mert rossz, amit csinálnak!
Mert magánkézbe játsszák át az állami vagyont.
Mert csak a saját gazdagodásukkal foglalkoznak.
Mert a nagy dumagép menetelése közben 3000 milliárdos hitelt írtak alá az oroszokkal (de ők nem adósítják el az országot, ugye?). 80% fölött van az államadósság, amit annyira jól kezelnek, állítólag.
Mert könyékig vannak az államkasszában, s mindezt pofátlanul tolva az arcunkba.
Mert a járványkezelésük szörnyű - mert eszméletlen magas a megbetegedési és halálozási arány - még így is, pedig a számokat ők manipulálják.

S hogy nem látják az emberek?
A decemberben vizsgálatot végző közvéleménykutatók már magasabb értéket mérnek a hatpárti ellenzéknek, mint a Fidesznek.
(S a kétfarkúak mehetnek a csodába - főleg, ha megint elindulnak az ellenzékkel szemben - mint eddig többször is. Csak a Fideszt támogatták a politikájukkal, miközben fennen hangoztatják, hogy ők milyen jók és becsületesek.
Sajnos többet ártanak, mint használnak.)

Persze, a fideszes mocskolódás megy, de tévedés, hogy ezt az emberek nem látják.
Orbánék telhetetlensége már leveri a lécet a saját hasznát néző fidesz-szavazónál is.

 
Utoljára módosítva:
Sajnos a felsoroltak közül mindegyik támogatja a családellenes aberrált genderideologiát, vezetőik személyesen is többen résztvesznek ilyen jellegű fórumokon, felvonulásokon,stb. Nem látok igazán kihívót a jelenlegi kormánnyal szemben, aki mégiscsak támogatja tövényekkel is a férfi és nő és azok közös leszármazottaikbol állo családmodelt.
 
Sajnos a felsoroltak közül mindegyik támogatja a családellenes aberrált genderideologiát,
Ezzel ráérsz később foglalkozni.
Amikor a baj sokkal katasztrofálisabb akkor ne azon rágódj mi a gender és mi a katasztrófa benne
Egészséges család egészséges utódokat nevel fel.
Kiegyenesedik az, most rosszabb a másképp elzüllesztett köz és politikai és magán élet.
Fergeteges mocskot csináltak 10 év alatt.
Orbánékat le kell váltani!
Nem gyűlöletből, hanem azért, mert rossz, amit csinálnak!
Mert magánkézbe játsszák át az állami vagyont.
Mert csak a saját gazdagodásukkal foglalkoznak.
Mert a nagy dumagép menetelése közben 3000 milliárdos hitelt írtak alá az oroszokkal (de ők nem adósítják el az országot, ugye?). 80% fölött van az államadósság, amit annyira jól kezelnek, állítólag.
Mert könyékig vannak az államkasszában, s mindezt pofátlanul tolva az arcunkba.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,799
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére