Az Európai Néppárt elárulta a magyarokat, Orbán Viktornak befellegzett Európában

Magyarország még sohasem volt annyira elszigetelt Európában, mint most, és ez már nem pártügy, hanem nemzeti tehertétel – nyilatkozta a 168 Órának Udo Bullmann, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője. Álláspontja szerint amennyiben Magyarország nem csatlakozik az európai ügyészség rendszeréhez, úgy olyan támogatási struktúrát kell létrehozni, amely lehetővé teszi, hogy az unió a magyar kormány megkerülésével önkormányzatokat és vállalkozókat közvetlenül támogathasson. A német politikus, aki az általa vezetett frakció két magyar tagpártjának, az MSZP-nek és a DK-nak a közös kampánynyitó eseményére érkezett Magyarországra, lapunknak azt mondta: az uniónak nincsenek pénzügyi alapjai Orbán Viktor oligarcháinak támogatására.


– Mit gondol, mi az európai parlamenti választás tétje? Orbán Viktor azt mondja, hogy ez a voksolás sorsdöntő, mert ha az emberek nem szavaznak helyesen, akkor a kontinenst elárasztják a migránsok.

– Szerintem is sorsdöntő lesz ez a választás, de nem azért, amit Orbán Viktor állít róla. Sokkal inkább azért, mert a klímaváltozás miatt nagyon sürgős közös cselekvésre van szükség. A tudósok azt mondják, mindössze tíz évünk maradt arra, hogy ezt a folyamatot megállítsuk. Ha nem használjuk ki ezt a rövid évtizedet, visszafordíthatatlan folyamatok szabadulhatnak el, amelyek az egész civilizációnkat veszélyeztetik. De vannak más sorsdöntő kihívások is, például a társadalmi egyenlőtlenségek növekedése. Megjelent egy új, egyre táguló szakadék a szegények és a gazdagok között, és persze ide tartozik, hogy a földön milliók kényszerülnek arra, hogy elhagyják lakóhelyüket. Emberek menekülnek háborúk elől, nekik átmeneti menedéket kell nyújtanunk, és Afrikában fiatalok milliói számára nem ígér a jövő semmi jót. Nekünk az a dolgunk, hogy az eddiginél sokkal hatékonyabb gazdasági együttműködés keretében jobb kilátásokat teremtsünk számukra a saját hazájukban, de arra is lehetőséget kell adnunk nekik, hogy jöjjenek el hozzánk. Tanulják meg mindazt, amire a korszerű társadalmak működtetéséhez szükség van.

– A Fidesz politikusai azt állítják, hogy önök ki akarják nyitni a határokat Afrika előtt. Jöjjön, aki csak akar.

– Szó sincs róla. De az biztos, hogy szükség van némi emberségre azok ügyében, akik háborúkból vagy kínzások elől menekülnek. És olyan fiatal afrikaiak felé is ki kell nyújtanunk a kezünket, akik szakmát akarnak tanulni, hogy kellő tudás birtokában javíthassanak hazájuk helyzetén. Az pedig, hogy pár évig nálunk dolgozzanak, kölcsönös érdek, hiszen elöregedő társadalmakban élünk. Németországban már nincs kivel betölteni számos munkakört. Egyébként Magyarországon sincs, ezért fogadták el a rabszolgatörvényt. Ezért erőlteti Orbán, hogy a munkáltatók hetente egy munkanappal tovább dolgoztathassák az embereket. Persze nem arról beszélek, hogy a budapesti Opera hiányt szenvedne afrikai identitású énekesekben, de más szakmákban igenis van hiány. Természetesen szükség van a határok szigorú ellenőrzésére, nyilván senki sem akarja, hogy új népvándorlás kezdődjön, de ha kellően kontrollálják a folyamatot, és csak azok jöhetnek, akikre szükség van, akkor ez kölcsönösen előnyös lehet. Tudom, hogy Magyarországon elszabadult a Fidesz gyűlöletpolitikája, hogy Orbán és az ő hívei nagyon örülnek, ha én a migrációról beszélek. Ők ugyanis nem akarnak beengedni senkit. Legfeljebb a volt KGST-bank orosz alkalmazottjait ellenőrzés nélkül. És legfeljebb azokat a migránsokat, akik arany hitelkártyával tudnak fizetni a letelepedési kötvényért, hogy azután tízezrével ellenőrzés nélkül cirkálhassanak Európában. Ha a migrációról kérdez, arról fogok beszélni, de lehet, hogy érdekesebb lenne, ha arról ejtenénk pár szót, hogy miért van Magyarországon négymillió szegény ember, és egymillió, akik mélyszegénységben tengődnek.

udo_bullmann_mti_epa_fit_800x10000.jpg
EP-választás
Fotó: HAYOUNG JEON
– Persze, mindjárt át is térhetünk erre, de még meg kell kérdeznem: akarják-e az Európai Parlament szocialistái, hogy Magyarország menekülteket fogadjon be azok közül, akik már bent vannak Európában?

– Ez alapvetően belpolitikai kérdés, ezt önöknek kell megvitatniuk és eldönteniük. Én személyesen azt gondolom, hogy olyan szövetségben élünk, ahol megosztjuk az esélyeket, pénzügyeink alakítását. Német szociáldemokrataként naponta küzdök azért, hogy bevételeink egy részét osszuk meg a keleti és déli országokkal. De ha mindez így van, akkor a felelősséget és a terheket is meg kell osztanunk, a közös határozatokat be kell tartani. A menekültekkel kapcsolatosakat is.

– Tehát a magyar szegényekről akart beszélni.

– Mi, szociáldemokraták úgy gondoljuk, hogy a közös uniós pénzt nekik kell kapniuk és nem Orbán oligarcháinak. Nézzen körül a magyar kórházakban. Hol vannak az orvosok, hol vannak a nővérek? Miért mentek el? Hogyan élnek az idős emberek? Mi, szociáldemokraták azért harcolunk, hogy megmaradjanak a kohéziós és felzárkózási alapok a lemaradó térségek támogatására a következő öt-hét évben is. Azt szeretnénk, ha meglenne az anyagi háttere, hogy Magyarország szegényebb régiói is felzárkózhassanak a fejlettebb országrészekhez. De nincsenek, és ne is legyenek európai alapok oligarchák támogatására, Orbán Viktor legjobb barátainak segítésére. Olyanoknak, akik nem a magyar emberek jövőjéről, csak magukról szeretnének gondoskodni. Fel kell derítenünk a jogsértéseket, erre való az OLAF, az unió korrupcióellenes szervezete. Nem hagyhatjuk, hogy ellopják az uniós adófizetők pénzét, amelyet arra szántak, hogy a legszegényebbeknek segítsenek vele. Az OLAF azonban csak annyit tehet, hogy a nemzeti hatóságokhoz fordul. De mi a teendő, ha a nemzeti hatóságok tétlenek maradnak? Van erre is a megoldás, én is tiszta szívből támogatom: meg kell erősíteni az európai ügyészséget, és ki kell kényszeríteni Magyarország csatlakozását.

– Hogyan? Mi a teendő, ha egyes országok kormányai megmakacsolják magukat, és nem hajlandók csatlakozni?

– Ez nagyon egyszerű. Mindig támogattam, hogy szánjunk jelentős összegeket a gazdaságilag elmaradott országok felzárkóztatására, mert ez a fenntartható fejlődés eszköze. Ma is naponta küszködök a konzervatív német „ajatollahokkal”, hogy a következő hét évben se csökkentsük a régiós támogatások szintjét. Ők azt állítják, hogy erre már nincsen szükség, én viszont tudom, hogy igen. De a régiós alapoknak a régiókról kell szólniuk, a szociális alapoknak pedig a szegényekről és nem Orbán oligarcháiról. Ha egy tagország úgy gondolja, hogy a pénzünk kell neki, de nem hajlandó együttműködni az OLAF-fal, nem hajlandó együttműködni az uniós ügyészséggel, akkor én azért fogok síkra szállni, hogy alakítsuk át a támogatás rendszerét az adott ország esetében. A rászoruló régiók tisztességes önkormányzatait és üzletembereit közvetlenül kell támogatnunk, úgy, hogy a központi kormányzat pénzügyminisztere egyáltalán ne is férhessen hozzá a strukturális alapokhoz.

- Mit gondol, szakított-e az Európai Néppárt vezetése Orbánnal?

- Hahaha! Jó kis kérdés! Kilenc év kellett nekik arra, hogy felfedezzék, mi megy Magyarországon. Nem törődtek a csalásokkal, a lenyúlással, a szabályszegésekkel. Félrefordították a fejüket, amikor a sajtószabadságot sértette meg a tagpártjuk, amikor rabszolgatörvényt fogadtak el. Nem volt szavuk a bíróság függetlenségének megsértésére. Egyre csak azt láttuk, hogy Orbánt díszvendégnek hívogatják Münchenbe, csókkal fogadják Brüsszelben. Ez ment kilenc évig. Jean-Claude Juncker is kedvesen évődött Orbánnal, kölcsönösen beceneveket adogattak egymásnak. Aztán Orbán kiplakátolta a budapesti utcákat Junckerrel, hogy gyűlöletet keltsen ellene. Na, akkor hirtelen leesett a tantusz. Amíg mások álltak a költségvetési pénzből finanszírozott gyűlöletkampányok fókuszában, addig egyáltalán nem bánták. Ahogy Juncker képét tették ki, Manfred Weber rögtön felfigyelt: basszus, ez már tűrhetetlen! Ez árthat a választási kampányomnak. De Webernek korábban kellett volna ébrednie. Akkor, amikor még megállíthatta volna az EPP orbanizálódását. Nézzék meg, mit csinál Sebastian Kurz Ausztriában. Nézzék meg, hogyan beszél Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke az olasz Isztriáról és Dalmáciáról és Mussolini politikájának sikereiről! Te jó isten! Az Európai Parlament legmagasabb rangú tisztségviselőjéről van szó, akinek hivatalból a demokrácia és a szabadság védelmezőjének kellene lennie. Ilyen a mai Európai Néppárt arculata. Hogyan lenne képes Weber meggyőzni az európai választókat arról, hogy a Néppárt demokratákból áll, akik képesek szakítani Orbánnal és az orbánistákkal? Ez csak manőverezgetés.

- Tehát a Fidesz akár maradhat is?

- Két dolgot biztosan állíthatok. Az elsőt a magyar miniszterelnökről, a másikat az Európai Néppártról. Orbánnak kitelt a becsülete Európában. A reputációjának befellegzett. Amikor a skandinávok, a francia gaulle-isták, az EPP spanyol, portugál, dán, holland, luxemburgi tagjai kijelentik, hogy ettől az embertől szabadulni kell, akkor nyilvánvaló, hogy Orbán jó hírnevét már nem lehet helyreállítani. Magyarország még sohasem volt annyira elszigetelt Európában, mint most. Ez már nem pártpolitika, ez nemzeti tehertétel egy olyan ország számára, amely korábban annyi mindenre lehetett büszke. Amikor Horn Gyula átvágta a vasfüggönyt, akkor ez nem csak szimbólum volt. A magyar volt az a nép, amely hidat alkotott Kelet és Nyugat között. És Magyarország nem akkor került először az európai történelem fókuszába, ez megtörtént 1956-ban is, amikor példát mutatott a következő generációnak. Most pedig a perifériára csúszott, ahol nem tudja az ember, hogy melyik kerítés mögül ugrik elé Putyin.

- És mi a helyzet az Európai Néppárttal?

- Én ismerem ezeket a fickókat: állandóan a voksokat számolgatják. Az EPP nem az értékekről szól, hanem a mandátumokról. Elmondok magának egy titkot. Mi gyakran ülünk együtt velük napokon át, alkalmanként három-négy órát. Mi, szocialisták küszködünk velük az elviekben közös értékek védelmében, az igazság védelmében. Harcolunk azért, amiben hiszünk. Nekem néha az a benyomásom, hogy ők csak azokban a számokban hisznek, amelyek a hatalmi játékokhoz kellenek. Hiába a mostani kölcsönös gyűlölködés, hiába Orbán elszigeteltsége, nagyon is el tudom képzelni, hogy ha a napi érdekük úgy kívánja, megint összeállnak egy mosolygós családi fotóra. Már nem képesek arra, hogy a jövőt formálják, elárulták a magyarokat, elárulták azokat az embereket, akik úgy gondolták, hogy az EPP Európa-párti erő.

- Ezek szerint a választások után nem folytatódik a nagykoalíció? Nem folytatódik a hagyományos együttműködés az Európai Néppárttal?

- Én elvi okokból sohasem voltam a nagykoalíciók híve. Szerintem a középjobb tétlenségi politikája vezetett az európai szélsőjobb sikeréhez, és benne a tragikus Brexithez. A középjobb ágyazott meg a Nigel Farage-hoz hasonló figuráknak, akik hazugságokkal házalnak, de a következményeket, a brit GDP 10 százalékos csökkenését nem ők szenvedik el, hanem azok, akik egyébként is nélkülöznek. Nem tudom hibáztatni azokat a Manchesterben, Newcastle-ban élő embereket, akik a Brexitre szavaztak, mert csalódtak Európában. Azt látták, hogy a bankoknak egyre jobban megy, nekik pedig egyre rosszabbul. Már nem adhatjuk meg az esélyt a középjobbnak, hogy folytassa a semmittevés politikáját.

- Az elemzők úgy vélekednek, hogy a szocialistáknak csak az Európai Néppárttal lehet többségük.

- Azok az elemzők, akikre ön hivatkozik, rossz fizetési listán vannak. Szerintem az Európai Néppárt jelentős gyengülés előtt áll, sokat ártott nekik az orbanizálódás. És gyenge a jelöltjük is. Én nem látom, hogy Weber csúcsjelöltnek lenne bármilyen gazdaságpolitikája. Növekszik viszont a velünk tartó progresszív erők elszántsága, pont azért mert – és innen indult a beszélgetésünk – ez a mostani választás sorsdöntő. Ha most nem váltunk, akkor legközelebb már túl késő lesz. Már vitára bocsátottuk a fenntartható egyenlőség programját, azt a szakértői anyagot, amely kiutat javasol a jelenlegi környezeti, szociális és politikai válságból. Ennek megvalósítására akarunk felépíteni egy széles szövetséget, amelyben helye lehet mindenkinek Alexisz Ciprasztól Emmanuel Macronig, aki kész velünk tartani egy igazságosabb és felelősségteljesebb Európába vezető úton. És mi van, ha a belga kereszténydemokraták is velünk tartanak? Ha akadnak konzervatívok vagy liberálisok, akik azt mondják: megtetszett, amit képviseltek. Ha kereszténydemokrata szakszervezetek is megkérdezik: csatlakozhatunk? Igényt tartotok a támogatásunkra? Mi a legnagyobb örömmel igent fogunk mondani. A néppártiaknak az a nagy bajuk, hogy saját elveiket sem veszik komolyan. Meg kell tanulniuk végre, nem isteni elrendelés, hogy az európai bizottságnak csak néppárti elnöke lehet.

Barát József
 
LOL - Ehhez mekkora pofa kell! Végül is jót nevettem rajta!
Megint beleestél a közelről nézésbe kiragadtál egy mondatot most neked kicsit hosszabbra visszateszem:
Én elvi okokból sohasem voltam a nagykoalíciók híve. Szerintem a középjobb tétlenségi politikája vezetett az európai szélsőjobb sikeréhez, és benne a tragikus Brexithez.

Nos az mondat nem a néppártról szól mert többesszám.
Nagykoalíciót (kat) azonosítja a tétlenségi politikával.

A nagykoalíció az egy kényelmes állapot biztos többség
Most ha az szerint gondolkodol mi a demokrácia?:
A kompromisszumok és vitákra kényszerülés során való végső egyeztetett megoldás
Amiben kiderül menet közben mi a jó út.
Na így a kényelmesség ellustít és hibás döntésekhez vezet.
A kényelmes többség, már sokaknak megártott!
Talán már jobban látod ott.
Hiába a szövegértés hiánya és ráadásul a kiragadott részletek oda vezetnek nem értik a másikat
Ha véletlenül megértetted már nem nevetséges.
Mindössze egy "k" betűt néztél el.
 
Utoljára módosítva:
LOL - Ehhez mekkora pofa kell! Végül is jót nevettem rajta!
Johannsebastian ,
perszehogy nem azért is üll évek óta mint képviselö a parlamnetben ! Aztán gondolt e a "gennosse der bosse" a Németországbelii szegényekre ??? Vagy azzok is mellékesek ? Igaz Ö csak a Magyaroszágbeliekre tud gondolni , hiszen biztosan itt él :rohog: . Most jönnek az illetékes elvtársak aztán felvilágositanak , hogy Afrikában meg Indiában ott van ám szegénységmert ott aztán ... :hurra:, aztán hun is volt a szoc dem vagy a gyerek simogató zöldek pártja amikor itt nyakig álltunk a slamasztikában ?? Akkor mit is tettek ??
 
olyan támogatási struktúrát kell létrehozni, amely lehetővé teszi, hogy az unió a magyar kormány megkerülésével önkormányzatokat és vállalkozókat közvetlenül támogathasson.
Ezt érdekesnek találom több okból is
Elsőként az lep meg mennyi politikai és gyakorlati eszköz létezhet az EU kezében amire nem számít a kormányunk
Ez is egy súlyos hiteltelenítési eszköz közvetlenül támogatni a fejlődni képes területeket.
Ugyanakkor furcsa első hallásra hogy külföld pénzeljem direkt valamit
Azonnal az az idő jut eszembe amikor ösztöndíjakat adtak külföldi tanulásra
Tehát nincs benne új.
Mégis meglepődtem.
 
Johannsebastian ,
perszehogy nem azért is üll évek óta mint képviselö a parlamnetben ! Aztán gondolt e a "gennosse der bosse" a Németországbelii szegényekre ??? Vagy azzok is mellékesek ? Igaz Ö csak a Magyaroszágbeliekre tud gondolni , hiszen biztosan itt él :rohog: . Most jönnek az illetékes elvtársak aztán felvilágositanak , hogy Afrikában meg Indiában ott van ám szegénységmert ott aztán ... :hurra:, aztán hun is volt a szoc dem vagy a gyerek simogató zöldek pártja amikor itt nyakig álltunk a slamasztikában ?? Akkor mit is tettek ??
Miért, Te itt élsz?
Az írásaid alapján gondolom olyan rosszul esett a két Németország egyesítése, hogy visszaköltöztél Magyarországra. Egyébként csak neked, már vége annak a korszaknak ahol elvtársaknak szólítottátok egymást, itt már más divat járja. Gondolom az NDK vidéki falvaiban még nem hallottatok róla.
 
Mangold ,
huuu , de piszkosul okos lettél !! :eek: Az SPD még mindig gennosse-nek szolitja a társát ! Igen rosszul esett mert füttyültek az "igéretekre" és az ugynevezett "treuhand" eltüntette mint Orbán és elözöi a "népvagyonát" . Milyen divat járja felétek áruld már nekem sötet Németországból jöttnek !;) De csak neked mert nagyon vakitasz , csak a margon megemlitem neked Nosket, Schrödert !! Az SPD villágitó tornyait !:rohog::rohog:
 
Ez már a levegőben lógott.
Hát nem vette észre Orbán nem áll neki a zászló.
Ő akarja irányítani a néppártot?És még mit?
*
Az ország dölyföskéje az egész VILÁGOT vezetni akarná. De közben úgy be van tojva, hogy csak páncélozott autóban közlekedik, ha bárhová kimegy, körbe van "zárva" testőrökkel, no meg fityeszes politikusokkal, de azért a mellényt is viseli. Mintha ezek a dolgok megmentenék attól, hogy legtöbben, mélységesen lenézik. Hiába áll kis sámlira, mert olyan alacsony, nem lesz nagyobb a becsülete, de a hitele sem.
Már régen le kellett volna szabadulni, ettől az erőszakos, nárcisztikus, országunkat lejtmenetbe vívő embertől.
Az ország értelmesebbik része, mindenképpen EU-ban akar maradni, s reménykedik is. Döbrögit pedig csak penderítsék ki, ültessék le, büntessék meg, mert minden ítéletet megérdemel.
 
Georgina ,
tudod én még emlékszem amikor Ferike még miniszterelnök korában ugyszintén "mellényben" jellent meg a szombathelyi "naggyüllésen ! :rohog:
 
De közben úgy be van tojva, hogy csak páncélozott autóban közlekedik, ha bárhová kimegy, körbe van "zárva" testőrökkel, no meg fityeszes politikusokkal, de azért a mellényt is viseli.
Udvaros Dorottyát csak a színpadon és filmen érdemes figyelni.Ő játszott a te rongyos élet c filmben
22408814_c76a2be301d518f0344b43acd4a95363_wm.jpg

A körbekerítésről jutott eszembe
Orbán évértékelője miatt fekete lepel mögé rejtették a Várkert Bazárt
51574610_2300973303287800_6144620250789838848_n.jpg


.. a vezető beszállt a kármelita kolostor mélyliftjébe, majd beült szolgálati autójába, mely a Vár alatti ALAGUTAK EGYIKÉN 47 MÁSODPERC ALATT ELVITTE A VÁRKERT BAZÁR ALATTI MÉLYGARÁZS páncélajtóval elzárt ki-bejáratához. A Bazár alatti nagy előadóterem már évekkel korábban elkészült, négy méteres betonfödém alatt, lényegében atombiztos bunker. A helyszínt napok óta hermetikusan lezárták, és kutyákkal, detektorokkal, spórakereső műszerekkel biztosították. A vezető biztonságos helyszínre érkezett meg.
Odakinn, a bunker előterében is meghozta a TEK a megfelelő biztonsági intézkedéseket. A beszéd biodíszletéül szolgáló rendszerhű elit 500 fős közönségét egy állandóan frissített protocolle lista alapján hívták oda. Érkezés szigorúan csak a fekete drapériakordonon nyitva hagyott egyetlen bejáraton keresztül. Ott, a felállított sörsátrak alatt detektoros vizsgálat, röntgen ajtón való áthaladás, a meghívó lézeres ellenőrzése után léphettett be az "elit" a hermetikusan lezárt területre. Idén a veszélyeztetettség olyan magas fokúnak találtatott, hogy más évektől eltérően a meghívott előkelőségek nem hajthattak be a mélygarázsba, hiszem az autók szerkezetét nagyon nehéz átvizsgálni, hanem a sörsátraktól gyalogosan kellett elhaladniuk a Bazár utcai frontjáról nyíló lejáratig.
A meghívottak biztonságát őrizendő a TEK nem találta elégségesnek a Bazár dunai oldala elé kifeszített 2,10 méter magas fekete szövetdrapériát, hiszen azon a Duna túlpartjáról indított rakétával könnyen át lehet lőni. Ezért buszokat is állítottak a méltóságos vendégek gyalogútját fedezendő a drapéria mögé. Felmerült a villamosok leállítása is, de végülis az a döntés született, hogy elégséges minden szerelvényen 3-3 szakember utaztatása az utasok megfigyelése és szükség szerinti közömbösítése okán. A 3 fős megfigyelőegységek civil ruhában, fülhallgató nélkül, viszont öltözetükben elrejtett sokkolóval ingáztak.
Minderről a vezető még 2 héttel korábban megkapta a tervezetet és félórás átolvasás és többlet utasításokkal széljegyezve azt jóvá is hagyta. Most, amikor a páncélajtón át belépett a biztosított légterű bunkerba, az 500 főnyi biodíszlet, legfőbb hívei és rendszerének legfőbb haszonélvezői áhítattal fogadták. Valamennyien átérezték azt, hogy ennyi veszedelem ellenére ott egybegyűlni, és a közéjük megérkezett vezető közelében lenni mekkora nagy dolog. Tudták, hogy ottlétük, az arról elkészített fotók és azok áhítatos közzététele a következő pár hónapra igazolja őket, mint a leghűségesebbeket.
A bunkert az artistok ügyesen egy népgyűlés díszletévé alakították. A legfőbb, gondosan megtervezett lényeg az volt, hogy a díszlet a kamerákon át egy kedves és megható népgyűlésnek látsszon. Az artistok ezúttal is jól dolgoztak. A vezető elégedetten, mosolyogva lépdelt a körötte álló eliten át az emelvényre. A háttérben jól vasalva 11 darab nemzeti színű zászló elé állt. A zászlók és a drapéria mögött a kémlelőlyukakon át éber szempárok tucatja vizsgálta a megvilágított közönséget ettől kezdve... a közönség szektorokra lett felosztva, egy egy szektorban 20 fővel. a 25 megfigyelő így azonnal észlelhette, ha a meghívottak valamelyike gyanús mozdulatot tesz.
És eljött a várva várt perc, a vezető beszélni kezdett. Spontán, a nemzetet felemelő és azt megvédő beszédet tervezett elmondani. Még élt benne az, hogy vágyik a népe szeretetére. És az 500 fős hallgatóság sok és felemelő tapsokkal éltette tovább ezt az érzetet.
A TEK és a minősített kiemelt szakértők ezúttal kiváló munkát végeztek. Az évértékelő biztonságosan a meghatározott protocolle szerint zajlott le. A másnapi újságok címoldalán ugyanaz a kép virított: a vezető beszéde végén szerény mosollyal meghajol a nemzeti szín zászlóerdő előtt a népe felé. A fotó alatt: 7 pontos családvédelmi csomag a nemzet asztalán - címmel.

52143702_2300973239954473_5155656253669638144_n.jpg

 
Utoljára módosítva:
Hiába áll kis sámlira, mert olyan alacsony, nem lesz nagyobb a becsülete, de a hitele sem.
LOL - Ez most komoly? Az az egyik fő "érved" Orbán ellen, hogy alacsony?! :) Ez kb. olyan alacsony nívójú személyeskedés, mintha azt mondanád: azért tartod rossz rendezőnek Alföldit, mert homoszexuális; vagy Szili Katalint rossz politikusnak azért, mert csonka az egyik keze. Na mindegy - ez egy vicc! De persze egy kiváló machiavellistának minden megengedett.
 
Utoljára módosítva:
LOL - Ez most komoly?
Már nem először írod: "LOL"
Ez mit jelent nincs más megfelelője?
Annyira nem szeretnék szlengben beszélni.
Hogy olvasva se jó hisz Olyan mély-magyar keresztény vagyok hogy inkább hagyományokat ápolok: ha ha ha hi hi hi bruhaha
De mivel ős magyar vagyok és illedelmesen szerény, ennyi: hihi
Abban igazad van: külalakra, pókhasú törpére támadni.Nem igazán politikai érv.
De különben is átvette egy hatásos mindenkit összekovácsoló másik szimbólum ami működik és tarol: az 1Giga
És ez politikai érv is, a G nap óta
Ennél tömörebben összefoglalni még Habony se tudná.
Ezért volt a párt esze Simicska mind médiában mind pénzügyekben.
Képes volt egy kiszólással jellemezni a barátját.
 
Utoljára módosítva:
M
Ó, mily megható!
Tudod,:szégyen az az ország amikor a térdre csuhások most meg keresztények...Tudod aki az oktatást elveszi már a gyerekek elö(az ingyenes oktatásrol van szó,egyetemekröl...)l az nagyon szégyen!de a demagógok még nem látják sajnos...Megható?tán fideszes troll vagy?bérért csinálod?
 
Tudod aki az oktatást elveszi már a gyerekek elöl (az ingyenes oktatásról van szó, egyetemekről...)l

Az Orbán kormány nem vette el az ingyen oktatást!
Sőt 40 %-al emelte az ösztöndíjat! Szinte minden egyetem kap v. kapott új kollégiumot, ahol olcsón lakhatnak a vidéki tanulók.
Csepelen egy diákváros épül az egyetemistáknak!
A Corvinus egyetem alapítványi egyetem lett! Így ott nem indult államilag finanszírozott képzés, de indul alapítvány által finanszírozott!!
Tehát csak a neve más!!!!
 
Tudod,:szégyen az az ország amikor a térdre csuhások most meg keresztények...Tudod aki az oktatást elveszi már a gyerekek elö(az ingyenes oktatásrol van szó,egyetemekröl...)l az nagyon szégyen!

szerintem is szégyen, államilag finanaszírozni olyan diplomákat amikkel aztán Londonban hamburgert lehet árulni... csupán arra jók, vagy eseteleg WC pucolásra.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,799
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére