Az Európai Néppárt elárulta a magyarokat, Orbán Viktornak befellegzett Európában

Magyarország még sohasem volt annyira elszigetelt Európában, mint most, és ez már nem pártügy, hanem nemzeti tehertétel – nyilatkozta a 168 Órának Udo Bullmann, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője. Álláspontja szerint amennyiben Magyarország nem csatlakozik az európai ügyészség rendszeréhez, úgy olyan támogatási struktúrát kell létrehozni, amely lehetővé teszi, hogy az unió a magyar kormány megkerülésével önkormányzatokat és vállalkozókat közvetlenül támogathasson. A német politikus, aki az általa vezetett frakció két magyar tagpártjának, az MSZP-nek és a DK-nak a közös kampánynyitó eseményére érkezett Magyarországra, lapunknak azt mondta: az uniónak nincsenek pénzügyi alapjai Orbán Viktor oligarcháinak támogatására.


– Mit gondol, mi az európai parlamenti választás tétje? Orbán Viktor azt mondja, hogy ez a voksolás sorsdöntő, mert ha az emberek nem szavaznak helyesen, akkor a kontinenst elárasztják a migránsok.

– Szerintem is sorsdöntő lesz ez a választás, de nem azért, amit Orbán Viktor állít róla. Sokkal inkább azért, mert a klímaváltozás miatt nagyon sürgős közös cselekvésre van szükség. A tudósok azt mondják, mindössze tíz évünk maradt arra, hogy ezt a folyamatot megállítsuk. Ha nem használjuk ki ezt a rövid évtizedet, visszafordíthatatlan folyamatok szabadulhatnak el, amelyek az egész civilizációnkat veszélyeztetik. De vannak más sorsdöntő kihívások is, például a társadalmi egyenlőtlenségek növekedése. Megjelent egy új, egyre táguló szakadék a szegények és a gazdagok között, és persze ide tartozik, hogy a földön milliók kényszerülnek arra, hogy elhagyják lakóhelyüket. Emberek menekülnek háborúk elől, nekik átmeneti menedéket kell nyújtanunk, és Afrikában fiatalok milliói számára nem ígér a jövő semmi jót. Nekünk az a dolgunk, hogy az eddiginél sokkal hatékonyabb gazdasági együttműködés keretében jobb kilátásokat teremtsünk számukra a saját hazájukban, de arra is lehetőséget kell adnunk nekik, hogy jöjjenek el hozzánk. Tanulják meg mindazt, amire a korszerű társadalmak működtetéséhez szükség van.

– A Fidesz politikusai azt állítják, hogy önök ki akarják nyitni a határokat Afrika előtt. Jöjjön, aki csak akar.

– Szó sincs róla. De az biztos, hogy szükség van némi emberségre azok ügyében, akik háborúkból vagy kínzások elől menekülnek. És olyan fiatal afrikaiak felé is ki kell nyújtanunk a kezünket, akik szakmát akarnak tanulni, hogy kellő tudás birtokában javíthassanak hazájuk helyzetén. Az pedig, hogy pár évig nálunk dolgozzanak, kölcsönös érdek, hiszen elöregedő társadalmakban élünk. Németországban már nincs kivel betölteni számos munkakört. Egyébként Magyarországon sincs, ezért fogadták el a rabszolgatörvényt. Ezért erőlteti Orbán, hogy a munkáltatók hetente egy munkanappal tovább dolgoztathassák az embereket. Persze nem arról beszélek, hogy a budapesti Opera hiányt szenvedne afrikai identitású énekesekben, de más szakmákban igenis van hiány. Természetesen szükség van a határok szigorú ellenőrzésére, nyilván senki sem akarja, hogy új népvándorlás kezdődjön, de ha kellően kontrollálják a folyamatot, és csak azok jöhetnek, akikre szükség van, akkor ez kölcsönösen előnyös lehet. Tudom, hogy Magyarországon elszabadult a Fidesz gyűlöletpolitikája, hogy Orbán és az ő hívei nagyon örülnek, ha én a migrációról beszélek. Ők ugyanis nem akarnak beengedni senkit. Legfeljebb a volt KGST-bank orosz alkalmazottjait ellenőrzés nélkül. És legfeljebb azokat a migránsokat, akik arany hitelkártyával tudnak fizetni a letelepedési kötvényért, hogy azután tízezrével ellenőrzés nélkül cirkálhassanak Európában. Ha a migrációról kérdez, arról fogok beszélni, de lehet, hogy érdekesebb lenne, ha arról ejtenénk pár szót, hogy miért van Magyarországon négymillió szegény ember, és egymillió, akik mélyszegénységben tengődnek.

udo_bullmann_mti_epa_fit_800x10000.jpg
EP-választás
Fotó: HAYOUNG JEON
– Persze, mindjárt át is térhetünk erre, de még meg kell kérdeznem: akarják-e az Európai Parlament szocialistái, hogy Magyarország menekülteket fogadjon be azok közül, akik már bent vannak Európában?

– Ez alapvetően belpolitikai kérdés, ezt önöknek kell megvitatniuk és eldönteniük. Én személyesen azt gondolom, hogy olyan szövetségben élünk, ahol megosztjuk az esélyeket, pénzügyeink alakítását. Német szociáldemokrataként naponta küzdök azért, hogy bevételeink egy részét osszuk meg a keleti és déli országokkal. De ha mindez így van, akkor a felelősséget és a terheket is meg kell osztanunk, a közös határozatokat be kell tartani. A menekültekkel kapcsolatosakat is.

– Tehát a magyar szegényekről akart beszélni.

– Mi, szociáldemokraták úgy gondoljuk, hogy a közös uniós pénzt nekik kell kapniuk és nem Orbán oligarcháinak. Nézzen körül a magyar kórházakban. Hol vannak az orvosok, hol vannak a nővérek? Miért mentek el? Hogyan élnek az idős emberek? Mi, szociáldemokraták azért harcolunk, hogy megmaradjanak a kohéziós és felzárkózási alapok a lemaradó térségek támogatására a következő öt-hét évben is. Azt szeretnénk, ha meglenne az anyagi háttere, hogy Magyarország szegényebb régiói is felzárkózhassanak a fejlettebb országrészekhez. De nincsenek, és ne is legyenek európai alapok oligarchák támogatására, Orbán Viktor legjobb barátainak segítésére. Olyanoknak, akik nem a magyar emberek jövőjéről, csak magukról szeretnének gondoskodni. Fel kell derítenünk a jogsértéseket, erre való az OLAF, az unió korrupcióellenes szervezete. Nem hagyhatjuk, hogy ellopják az uniós adófizetők pénzét, amelyet arra szántak, hogy a legszegényebbeknek segítsenek vele. Az OLAF azonban csak annyit tehet, hogy a nemzeti hatóságokhoz fordul. De mi a teendő, ha a nemzeti hatóságok tétlenek maradnak? Van erre is a megoldás, én is tiszta szívből támogatom: meg kell erősíteni az európai ügyészséget, és ki kell kényszeríteni Magyarország csatlakozását.

– Hogyan? Mi a teendő, ha egyes országok kormányai megmakacsolják magukat, és nem hajlandók csatlakozni?

– Ez nagyon egyszerű. Mindig támogattam, hogy szánjunk jelentős összegeket a gazdaságilag elmaradott országok felzárkóztatására, mert ez a fenntartható fejlődés eszköze. Ma is naponta küszködök a konzervatív német „ajatollahokkal”, hogy a következő hét évben se csökkentsük a régiós támogatások szintjét. Ők azt állítják, hogy erre már nincsen szükség, én viszont tudom, hogy igen. De a régiós alapoknak a régiókról kell szólniuk, a szociális alapoknak pedig a szegényekről és nem Orbán oligarcháiról. Ha egy tagország úgy gondolja, hogy a pénzünk kell neki, de nem hajlandó együttműködni az OLAF-fal, nem hajlandó együttműködni az uniós ügyészséggel, akkor én azért fogok síkra szállni, hogy alakítsuk át a támogatás rendszerét az adott ország esetében. A rászoruló régiók tisztességes önkormányzatait és üzletembereit közvetlenül kell támogatnunk, úgy, hogy a központi kormányzat pénzügyminisztere egyáltalán ne is férhessen hozzá a strukturális alapokhoz.

- Mit gondol, szakított-e az Európai Néppárt vezetése Orbánnal?

- Hahaha! Jó kis kérdés! Kilenc év kellett nekik arra, hogy felfedezzék, mi megy Magyarországon. Nem törődtek a csalásokkal, a lenyúlással, a szabályszegésekkel. Félrefordították a fejüket, amikor a sajtószabadságot sértette meg a tagpártjuk, amikor rabszolgatörvényt fogadtak el. Nem volt szavuk a bíróság függetlenségének megsértésére. Egyre csak azt láttuk, hogy Orbánt díszvendégnek hívogatják Münchenbe, csókkal fogadják Brüsszelben. Ez ment kilenc évig. Jean-Claude Juncker is kedvesen évődött Orbánnal, kölcsönösen beceneveket adogattak egymásnak. Aztán Orbán kiplakátolta a budapesti utcákat Junckerrel, hogy gyűlöletet keltsen ellene. Na, akkor hirtelen leesett a tantusz. Amíg mások álltak a költségvetési pénzből finanszírozott gyűlöletkampányok fókuszában, addig egyáltalán nem bánták. Ahogy Juncker képét tették ki, Manfred Weber rögtön felfigyelt: basszus, ez már tűrhetetlen! Ez árthat a választási kampányomnak. De Webernek korábban kellett volna ébrednie. Akkor, amikor még megállíthatta volna az EPP orbanizálódását. Nézzék meg, mit csinál Sebastian Kurz Ausztriában. Nézzék meg, hogyan beszél Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke az olasz Isztriáról és Dalmáciáról és Mussolini politikájának sikereiről! Te jó isten! Az Európai Parlament legmagasabb rangú tisztségviselőjéről van szó, akinek hivatalból a demokrácia és a szabadság védelmezőjének kellene lennie. Ilyen a mai Európai Néppárt arculata. Hogyan lenne képes Weber meggyőzni az európai választókat arról, hogy a Néppárt demokratákból áll, akik képesek szakítani Orbánnal és az orbánistákkal? Ez csak manőverezgetés.

- Tehát a Fidesz akár maradhat is?

- Két dolgot biztosan állíthatok. Az elsőt a magyar miniszterelnökről, a másikat az Európai Néppártról. Orbánnak kitelt a becsülete Európában. A reputációjának befellegzett. Amikor a skandinávok, a francia gaulle-isták, az EPP spanyol, portugál, dán, holland, luxemburgi tagjai kijelentik, hogy ettől az embertől szabadulni kell, akkor nyilvánvaló, hogy Orbán jó hírnevét már nem lehet helyreállítani. Magyarország még sohasem volt annyira elszigetelt Európában, mint most. Ez már nem pártpolitika, ez nemzeti tehertétel egy olyan ország számára, amely korábban annyi mindenre lehetett büszke. Amikor Horn Gyula átvágta a vasfüggönyt, akkor ez nem csak szimbólum volt. A magyar volt az a nép, amely hidat alkotott Kelet és Nyugat között. És Magyarország nem akkor került először az európai történelem fókuszába, ez megtörtént 1956-ban is, amikor példát mutatott a következő generációnak. Most pedig a perifériára csúszott, ahol nem tudja az ember, hogy melyik kerítés mögül ugrik elé Putyin.

- És mi a helyzet az Európai Néppárttal?

- Én ismerem ezeket a fickókat: állandóan a voksokat számolgatják. Az EPP nem az értékekről szól, hanem a mandátumokról. Elmondok magának egy titkot. Mi gyakran ülünk együtt velük napokon át, alkalmanként három-négy órát. Mi, szocialisták küszködünk velük az elviekben közös értékek védelmében, az igazság védelmében. Harcolunk azért, amiben hiszünk. Nekem néha az a benyomásom, hogy ők csak azokban a számokban hisznek, amelyek a hatalmi játékokhoz kellenek. Hiába a mostani kölcsönös gyűlölködés, hiába Orbán elszigeteltsége, nagyon is el tudom képzelni, hogy ha a napi érdekük úgy kívánja, megint összeállnak egy mosolygós családi fotóra. Már nem képesek arra, hogy a jövőt formálják, elárulták a magyarokat, elárulták azokat az embereket, akik úgy gondolták, hogy az EPP Európa-párti erő.

- Ezek szerint a választások után nem folytatódik a nagykoalíció? Nem folytatódik a hagyományos együttműködés az Európai Néppárttal?

- Én elvi okokból sohasem voltam a nagykoalíciók híve. Szerintem a középjobb tétlenségi politikája vezetett az európai szélsőjobb sikeréhez, és benne a tragikus Brexithez. A középjobb ágyazott meg a Nigel Farage-hoz hasonló figuráknak, akik hazugságokkal házalnak, de a következményeket, a brit GDP 10 százalékos csökkenését nem ők szenvedik el, hanem azok, akik egyébként is nélkülöznek. Nem tudom hibáztatni azokat a Manchesterben, Newcastle-ban élő embereket, akik a Brexitre szavaztak, mert csalódtak Európában. Azt látták, hogy a bankoknak egyre jobban megy, nekik pedig egyre rosszabbul. Már nem adhatjuk meg az esélyt a középjobbnak, hogy folytassa a semmittevés politikáját.

- Az elemzők úgy vélekednek, hogy a szocialistáknak csak az Európai Néppárttal lehet többségük.

- Azok az elemzők, akikre ön hivatkozik, rossz fizetési listán vannak. Szerintem az Európai Néppárt jelentős gyengülés előtt áll, sokat ártott nekik az orbanizálódás. És gyenge a jelöltjük is. Én nem látom, hogy Weber csúcsjelöltnek lenne bármilyen gazdaságpolitikája. Növekszik viszont a velünk tartó progresszív erők elszántsága, pont azért mert – és innen indult a beszélgetésünk – ez a mostani választás sorsdöntő. Ha most nem váltunk, akkor legközelebb már túl késő lesz. Már vitára bocsátottuk a fenntartható egyenlőség programját, azt a szakértői anyagot, amely kiutat javasol a jelenlegi környezeti, szociális és politikai válságból. Ennek megvalósítására akarunk felépíteni egy széles szövetséget, amelyben helye lehet mindenkinek Alexisz Ciprasztól Emmanuel Macronig, aki kész velünk tartani egy igazságosabb és felelősségteljesebb Európába vezető úton. És mi van, ha a belga kereszténydemokraták is velünk tartanak? Ha akadnak konzervatívok vagy liberálisok, akik azt mondják: megtetszett, amit képviseltek. Ha kereszténydemokrata szakszervezetek is megkérdezik: csatlakozhatunk? Igényt tartotok a támogatásunkra? Mi a legnagyobb örömmel igent fogunk mondani. A néppártiaknak az a nagy bajuk, hogy saját elveiket sem veszik komolyan. Meg kell tanulniuk végre, nem isteni elrendelés, hogy az európai bizottságnak csak néppárti elnöke lehet.

Barát József
 
Azok után, ami a hétvégén történt remélem bocsánatot kérnek Orbán Viktortól!
Hiszen egyértelmű, hogy ki ítélte meg jól a migráns helyzetet!

Párizsban 66 templomot gyújtottak fel január óta!!! - ezek után egy keresztény ünnepen hagyták, hogy az 500 éves templomot is felgyújtsák!
Srí Lankán 8 robbantás egy nap alatt többségében templomok és szállodák voltak a célpontok!! - ez nem elég önöknek????
Még mindig a bevándorlók mellett állnak??
OK! Akkor hívják őket Kanadába!
Mert mi tanulunk mások hibájából!!!
orbán mikor kér bocsánatot mindazért amit a Magyarországon élők ellen elkövetett?
Az a 66 felgyújtott templom hazugság, 66 keresztény templomot gyaláztak meg vagy rongálással, vagy gyújtogatással! Tehát vagy
Újabb templom gyulladt ki? Hol?
A Notre-Dame ugye nem lehet, több, mint 800 éves, és nem felgyújtották, hanem nagy valószínűséggel elektromos tűz miatt gyulladt ki.
 
szerintem is szégyen, államilag finanaszírozni olyan diplomákat amikkel aztán Londonban hamburgert lehet árulni... csupán arra jók, vagy eseteleg WC pucolásra.

Ezt magad sem veszed komolyan ugye?
Nem a diplomával van a baj. Mindannyian tudjuk, hogy a munkát vállalókat lehetőleg olyan munkakörben fogadják, amelyre az ottani állampolgárok nem szívesen vállalkoznak. Esetleg tehetünk kivételt orvos és nővér foglalkozás miatt.
 
egy kis olvasnivaló, sokan éltették a keresztény és a nyugat-európai civilizáció egyik jelképének, a Notre-Dame-nak a lángolását.
http://www.theamericanmirror.com/arabs-laugh-at-burning-notre-dame-cathedral/

Jeruzsálemben pedig ugyanakkor az al-Aksza mecsetnél a keresztények örömködtek....?
Következő amit behozol egy hasonlóan ütős oldalról majd az lesz mind a két "templomot" a (na kik is) gyújtották fel... ( Ők szoktak lenni ugyanis a bűnösök két ezer éve minden baj esetén)
 
Orbán azért kérjen bocsánatot, mert a csődszéléről talpra állította az országot, emelkedő pályára tette a gazdaságot, bért emel, munkahelyeket teremt, családokat támogat....???

Teljesen igazad van.. De nem is lenne ezzel semmi baj, csak sajnos miután talpra állította az országot nem a jó irányba indította útnak a csőd széléről.. Nem kifelé, hanem befelé..
A család támogatással semmi gond nem lenne, ha nem név szerint tudnánk felsorolni azt a pár családot, amelyik ezt a kitüntető gondoskodást élvezi...
Ja és ne felejtsd a lejtő is emelkedő pálya... ( csak nem mindegy az irány..)
 
A család támogatással semmi gond nem lenne, ha nem név szerint tudnánk felsorolni azt a pár családot, amelyik ezt a kitüntető gondoskodást élvezi...

A családrámogatássl mi gond? Felmérték a polgárok igényeit és az akaratukat valósítják meg... ezért a népszerüség, a választási sikerek. A családtámogatással kapcsolatban ez volt a kérdés
2wd4ylg.jpg

a többség az igent választotta. Ha a nemet választották volna azonnal megoldódott volna a demográfiai probléma is, jelentkező lett volna bőségesen akik jól megéltek volna a gyerekek után járó segélyekből.
 
LOL - Ez most komoly? Az az egyik fő "érved" Orbán ellen, hogy alacsony?! :) Ez kb. olyan alacsony nívójú személyeskedés, mintha azt mondanád: azért tartod rossz rendezőnek Alföldit, mert homoszexuális; vagy Szili Katalint rossz politikusnak azért, mert csonka az egyik keze. Na mindegy - ez egy vicc! De persze egy kiváló machiavellistának minden megengedett.

Egyetértek.
 
M
szerintem is szégyen, államilag finanaszírozni olyan diplomákat amikkel aztán Londonban hamburgert lehet árulni... csupán arra jók, vagy eseteleg WC pucolásra.
Tudod voltál itt diplomás magyarországon?Hogy a diplomás normálisabb bért kap angliában mosogatóként mint ha itt lenne mondjuk tanár?Milyen diplomákat akarnak csinálni?tán közgaszdászt?vagy olyan okj-st?Azok a gyerekek nagy része tanulna olyan szakmákat amivel ell tud hejezkedni(EGYBŐL!).te konrétan sose érted meg hogy miért mennek ell a szakmunkások,diplomások ezek szerint.Lenézheted a szakmámat is konkrétan.igaz 35éve csinálom folyamatos tanulással+ aOKJ-s vizsgákkal van tele a f...om(bocsánat a hölgyektöl).de minden egyes évben ilyen és hasonló pénzlenyulás van itt,de olyan hogy tudást ahoz nem ad,csak csupán kötelezővé teszik.és ez 2006 óta csak ilyen.csodálod hogy én is mennék mosogatni,csak ne kelljen ezeket csinálnom?akkor egy friss diplomás hogyan gondolkodna?
 
Tudod voltál itt diplomás magyarországon?Hogy a diplomás normálisabb bért kap angliában mosogatóként mint ha itt lenne mondjuk tanár?

Akkor egyetértünk, hogy rengeteg olyan diploma van amivel nincs mit kezdejenek se Magyarországon se külföldön? Tehát az állam feleslegesen fizette a taníttatást éveken át, Tehát ha egy tanár nem tanítani, hanem epret szedni megy külföldre és válvetve dolgozik egy analfabéta moldáviaival, akkor egy elfuserált tanár.
Már ne haragudj de valaki nem lehet büszke a diplomájára (képzettségére), ha az nem kell senkinek.
 
Utoljára módosítva:
Akkor egyetértünk, hogy rengeteg olyan diploma van amivel nincs mit kezdejenek se Magyarországon se külföldön? Tehát az állam feleslegesen fizette a taníttatást éveken át, Tehát ha egy tanár nem tanítani, hanem epret szedni megy külföldre és válvetve dolgozik egy analfabéta moldáviaival, akkor egy elfuserált tanár.
Már ne haragudj de valaki nem lehet büszke a diplomájára (képzettségére), ha az nem kell senkinek.
De szükség lenne rá itthon is CSAK a jövedelem az nem mindegy.
Pénzből élünk, és ha a célját úgy éri el hogy epret szed az nem az ő hibája hanem az államé ami nem ad nekik elég fizetést.
Most ne a juttatásokkal gyere...
Fizetésért dolgozik mindenki.
 
Ha a magyar tanár annyira képes mint a másik analfabéta eperszedő (együtt görnyednek az eperföldeken, ugyanazt csinálják, ugyanannyit keresnek) ... ki a hibás?
Az a rendszer a hibás aki nem tud megfelelő munkahelyet biztosítani a munkavállalónak.
(nekem is van könyvtári végzettségű diplomás munkatársam aki inkább csomagolói munkát végez mert jobb a fizetés)
 
Az a rendszer a hibás aki nem tud megfelelő munkahelyet biztosítani a munkavállalónak.
(nekem is van könyvtári végzettségű diplomás munkatársam aki inkább csomagolói munkát végez mert jobb a fizetés)

megfelelő munkahelyeket biztosítani... az egy másik társadalmi rendszer feladata volt.
Most egy fogorvos ha többet keres mint egy miniszter senki sem lepődik meg. Esetleg utánanézhetsz milyen órabérrel dolgoznak az angoltanárok a saját nyelvstúdióikban, vagy egy matektanár mennyit kér egy órácska korrepetálásért (általában egyszerre két diákkal foglalkoznak).
https://www.matektanarok.hu/
 
Utoljára módosítva:
megfelelő munkahelyeket biztosítani... az egy másik társadalmi rendszer feladata volt.
Most egy fogorvos ha többet keres mint egy miniszter senki sem lepődik meg. Esetleg utánanézhetsz milyen órabérrel dolgoznak az angoltanárok a saját nyelvstúdióikban, vagy egy matektanár mennyit kér egy órácska korrepetálásért.
Nem tudom mire akarsz kilyukadni? Talán arra hogy aki nem marad az állásában az nem is oda való?
 
Nem tudom mire akarsz kilyukadni? Talán arra hogy aki nem marad az állásában az nem is oda való?

arra akarok kilyukadni, hogy SAJNOS a piac határozza meg az emeber értékét és ehhez az államilag finanszírozott rengeteg felesleges diplomának nemsok köze van
 
139 Fejzd be! Nincs felesleges diploma csak a buta ember tartja a tanulast a tudast feleslegesnek.
A tanar allami alkalmazott nagyreszben ebbol kovetkezik az allamnak kell bitositani elfogadhato fizetest mert alkalmazott igen kis % azok akik magan oktatasbol vagy a piaci szektorbol elnek.
Epret szedni kenytelen ideig oraig foleg hogy idenymunka es + penzt lehet vele kint keresni sok egyetemista is igy keresi meg par honap alatt azt a penzt amibol otthon meg tud elni stb.
A felesleges diploma az ha a seggnyalast magasfokon muveltetni kotelezoen.
Igen bealltal ebbe a sorba ,hisz lehet meg a maradek fiatalokat adofizetoket elzavarni tonkre vagni, azt jelentkezzel elsoszamu rabszolgajanak Orbannak.
Mellesleg az egyetem egyaltalan nem olcso mulatsag otthon.Nincs eladhatatlan diploma csak a te kesze kusza gondolataidba. Mindenki annyiert adja el munkajat munkaerejet amennyiert tudja, te meg szakadjal meg a rabszolgamunkaba es tamogasd Orban csaladod adoddal , munkaddal es minden energiaddal.
MInket meg hagyjal beken a hulyesegeiddel. Probald emg tisztelni masok tudasat hosszu evek tanulasa utan megszerett diplomajat.
Tudod nekem volt egy nagykepu itt elo ember aki csak mindig okoskodott es semmibe vette a diplomasokat mert o az egyetemre jart csak a moslekot gyujtotte be es szallitotta el.
 
Utoljára módosítva:
Melitta,
még én is emlékszem az 50-60 években otthon az utcaseprö 1-2 diplomásokra , igaz akkor ök "osztály ellenségek" voltak , hangoztatta Kádár, Apró meg a többi új diplomás mind ;)
 
arra akarok kilyukadni, hogy SAJNOS a piac határozza meg az emeber értékét és ehhez az államilag finanszírozott rengeteg felesleges diplomának nemsok köze van
Az ember értékét a piac határozza meg???
Akkor először megkellene határozni hogy mi az az érték?
Aki sokat tanul?
Aki gyereket nevel?
Aki boldog?
Aki utazgat?
Aki sokat keres?
Aki segít másokon?
Aki önző?
Nem így működik az ember értékének meghatározása.Legalábbis remélem.
Felesleges diploma?
Az hogy valaki tanul az sosem felesleges az hogy megtud-e élni belőle nos az a kérdés.
Mert lehet hogy minimál bért kap és boldog mert azt csinál amit szeret és ért.
Vagy lehet hogy keveselli és olyan munka felé fordul amihez a diplomája nem szükséges de, megtudja valósítani a céljait.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,632
Tagok
615,328
Legújabb tagunk
KissViktória12
Oldal tetejére