Az ezotéria veszélyei – ahogy egy pszichológus látja

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
00078175.jpegManapság szinte mindenhonnan asztrológiai előrejelzések, önmagunkat megváltó programok kínálják fel a jobb élet reményét, és hát, az élet sokszor valóban érthetetlennek tűnik. Nem csoda, ha kapaszkodókat keresünk. Életünk szellemi dimenziójának helye, és értelme is van, mégis hogyan válhatnak a különböző tanok csapdává? Milyen tipikus útvesztők vannak?


Annak ellenére, hogy a transzcendencia mélyről fakadóan megkérdőjelezhetetlenül része az életemnek, bevallom, van egy kis ellenállás bennem a mai kor „ezoterikus életérzése” iránt.

Attól, hogy valaki a biológiakönyveken túl is gondolkozik a létezésről, nem kell teljesen megőrülni. Bármi is legyen a világ törvényszerűségeinek megfejtése, ebben a dimenzióban-, idő-, és létsíkban születtünk meg. Jönnek a fránya csekkek, mosni kell, beteg lesz a gyerek… Könnyen lehet, hogy 10000 évvel ezelőtt is volt pár izgalmas inkarnációd (persze csak akkor, ha azt gondoljuk, hogy ez az egész nem egyszerre, párhuzamosan zajlik), de ha ebben az életedben a sokadik párkapcsolatod fut zátonyra kísérteties hasonlósággal, talán érdemes lenne az „itt és most”-ban is gondolkodni, és rendbe tenni a dolgokat.
Könnyű elmenekülni az „angyalok csillámporos tanaiba” vagy bármi másba. Ha erre hivatkozva nem veszel tudomásul nyilvánvaló dolgokat az életedben, vagy folyton „kimeditálod” magadból a rossz érzéseidet, azzal úgyszólván tudatosan lehasítod magadról az érzelmi világod jó részét. Ez így tök jól hangzik, akár még működhetne is a dolog, de gyakran megesik, hogy azért, mert „nem mész bele” a dolgokba, még hatnak rád. Mind fizikai, mind lelki síkon.

„Ez azért történt velem, mert a gonosz erők megtámadtak”

Ezzel a mondattal gyakorlatilag elhárítod a felelősséget, de még az igényről is lemondasz, hogy őszintén végiggondold az adott eseményt a maga valójában. Persze lehetséges, hogy „a Merkúr retrográd mozgása vagy egy ártó szellem” a megoldás, de legalább egyszer érdemes racionálisan ránézni az adott helyzetre. Sok ember türelmetlen akár betegségről, akár egy nehéz helyzetről van szó, és azonnal tudni szeretné a választ. Csak az egészséges/elégedett állapot lehet jó, minden más rossz. A rosszat pedig ki kell irtani. Gyakran eszünkbe sem jut, hogy a betegség értelemhordozó lehet, ami belső munkára késztet. Ha dolgozol rajta, és megoldod a feladványát, akár meg is szabadulhatsz tőle. De ha meg is marad, mindenképpen gazdag önismereti forrássá válhat.

„Ez a Béla nem fejlődik velem. Lehet, hogy nem is ő a lelki társam?”

Könnyen lehet, hogy nem ő az ember, akivel együtt kell élni, de nem biztos, hogy azért, mert nem hisz az ásványok gyógyító erejében. „Magasrezgésű” vagy „sokadik szinten élő” emberként könnyen feláldozzuk az emberi kapcsolatainkat is, amelyek valamilyen módon „nem tükrözik a rezgésszámot”. Egy jól kifejlett spirituális ego gyakorlatilag azt a csapdát rejti magában, hogy bármit és bárkit ki tud tenni az életéből, miközben önigazolást nyer a döntése. Mindezt paradox módon úgy, hogy a legtöbb new age iskola megegyezik abban, hogy mind egyenlők vagyunk.
Számtalan hasonló példát fel lehetne sorolni még, de a lényeg talán így is látszik.
Ha a tartalmat kivesszük, és csak magát a működésmódot nézzük, egy izmos materialista nem sokban különbözik egy szemellenzős ezoterikustól.
Van egy igaznak gondolt működése a világnak, és ami nem illik bele ebbe, azt – a szabályszerűségek valamelyikével magyarázva – kirakja az életéből.

„A tanítóm azt mondja hogy…”

Sok útvesztő van még, amiről most nem esik szó, de fontos megemlíteni, hogy ha valaki önkényesen valamilyen titulussal illeti magát, nem biztos, hogy tudja a választ az életünk kérdéseire. Ha bárki úgy érzi, hogy egy magát spirituálisnak mondó ember bántó módon beleszól az életébe vagy lelkiismeret-furdalással manipulálja, akkor…
kedves bárki: nyisd ki a szemed, és egy kicsit térj észhez. Ez nem ezotéria, hanem pszichiátria!
Nem mennék bele mélyebben, de mindenkitől elfogadom azokat a lényeket, akikkel „beszélget”. Az angyalokban is tudok hinni, de amíg meg nem világosodom, nem tudhatom, mi az igazság.
Ha kicsit élesebben is fogalmaztam, senkinek a hitét nem vontam kétségbe, inkább az emberi oldalát szerettem volna megszólítani. Azért, mert valamit ezoterikusnak kiáltanak ki, még nem kell megőrülni. Ugyanis a test-lélek-szellem hármasának minden része fontos. Nem csupán a szellemet, a lelket is meg kell ismerni, és rendbe kell rakni. A legnagyobb csapda szerintem az, ha a spiritualitást szemellenzősen alkalmazzuk az életünkben. Ha fáj a fogad, el kell menni fogorvoshoz, ha dühös vagy a szüleidre, azt rendbe kell tenni, ha többet gondolsz a világról, mint ami látható belőle: olvass, tanulj, gyakorolj, mélyedj el benne, de közben ne feledkezz meg arról, hogy a kérdéseidet mindig fel kell tenni!


Sebők Franciska
 

etf

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Franciska!
Az általad írtak - szerintem - nem csak az ezotériára, de minden túlpörgetett, egyoldalúvá tett dologra nézve igazak lehetnek ( pl. vakbuzgó hit, álszentség, de a mérleg túloldalán a túlzott racionalizmus, csak a látható és megfogható dolgok istenítése is legalább ennyire veszélyes).
Amikor az ezotéria, vagy spiritualizmus az önismereti utak egyikén túl (aminek lennie kellene) már az öndefiníció, az önkép kizárólagos , vagy egyeduralkodó részévé válik, akkor torzulhat és az Egonál jóval veszélyesebb spiri egonak ágyaz meg. Ez pedig csapda a javából, hisz segít elmenekülni a tényleges problémák elől, ill. "varázsszemüvegen" át látni a kül- és belvilágot egyaránt, s óhatatlanul megrekedéshez vezet.
 

antiflag

Állandó Tag
Állandó Tag
Tényleg könnyen át lehet esni a ló másik oldalára ( mint mindenben ), de egy egészséges egyensúlyt fent lehet tartani a tudományosan alátámasztott dolgok és az ezoterikus világnézetek között.
 

3dcowboy

Állandó Tag
Állandó Tag
Tényleg könnyen át lehet esni a ló másik oldalára ( mint mindenben ), de egy egészséges egyensúlyt fent lehet tartani a tudományosan alátámasztott dolgok és az ezoterikus világnézetek között.
Az ezoterikusnak nevezett ismereteknek jellemzően van tudományos magyarázata, és tudományos összefüggésrendszere.
Az átverős ezo-izék ezeket mind nélkülözik.
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Az ezoterikusnak nevezett ismereteknek jellemzően van tudományos magyarázata, és tudományos összefüggésrendszere.
Az átverős ezo-izék ezeket mind nélkülözik.
Most olvastam egy könyvet az energia-gyógyításról. Eddig én azt hittem, hogy erről a témáról sok mindent tudok, de az a könyv (Eden-Feinstein: Energiagyógyászat) megingatott ebben a hitben. Ők aztán mindent összeszedtek, amit csak találtak. Úgyhogy én azt tudom, hogy nem tudok szinte semmit. :)Hogy távolból "összerakok" egy törött térdet , (Bp-Frankfurt repülőtér) az semmi, az smafu - mondta az illető hölgy lánya; anyám lába csak megrándult, kificamodott. A mentők helyrerántották. Biztos igaza volt.
De nem ez a lényeg. Donna Eden egy helyen azt írta, hogy megrendült a hite a modern orvostudományban, mert annak a kiindulási pontja a hullákból indul ki. És ez igaz, mert a középkorban az emberi test relytéjeit a hullák boncolásával kezdték tanulmányozni és folytatják mind a mai napig. Mert mi a képalkotó készülékekben készült diagnosztikai eredmények? Élve boncolás. Tudniillik, nem az érdekli őket, hogy miért? és hogyan?, milyen folyamat zajlik?, hanem az, hogy mit?, esetleg az, hogy az mi másból következik. (pl. csontritkulásból csonttörés)
Tehát az ezoterikusnak nevezett ismereteknek a tudományos magyarázata nem az élő szervezet hibás működésén alapszik, hanem a hibás működés végeredményén. Egy rák ilyen és olyan stádiumban van .... de hogy mitől, arról fin....uk sincs és nem is érdekli őket.
Röviden az tudomány exoterikus (külső) és ennek alapján próbálja megmagyarázni, hogy az ezoterikus (belső) mégis hogyan működik. Tehát a "van tudományos magyarázata, és tudományos összefüggésrendszere" hazugság, mert nem tudják és nem is akarják megtalálni a kapcsot az exo- és az ezo- között.
Ezért aztán "az átverős ezo-izék" lehet, hogy nem is átverősek, viszont működ(het)nek, dokumentált leírások nélkül. Esetleg a "best practice" (lásd Mérő László: Az ész segédigéi c. könyve, 68-84. o.) alapján. Bár szerintem ML nem erre gondolt.
 

3dcowboy

Állandó Tag
Állandó Tag
Néhány gondolat a témával kapcsolatban, amelyek között első látásra nincs mindig összefüggés. Másodikra pedig van, nem is egy.
Egyes mondatokat többször is el kell olvasnod ahhoz, hogy értelmezni tudd őket. Megérteni pedig lehet hogy később fogod némelyiket.
Ezért nem lesz könnyű olvasmány, olyan amin csak át lehet futni.
De a fáradozás mindig meghozza a gyümölcsét.
Tehát kalandra fel!

Nagyjából kevés igaz abból amit a többség a világról és magáról gondol.

Indulj ki abból, hogy szinte semmi nem úgy van és semmi nem olyan, mint amit mondanak, tanítanak. Erre ugyanis számtalan bizonyíték létezik. S ezek közül egyre több nyilvánvaló, és meg is ismerhető.


A Föld nem forog, senki sem járt a világűrben és nem is küldött oda semmit, a földönkívüli azt jelenti hogy nem a föld alatt él hanem a külsején, a legtöbb szó anagramma, nincs gravitáció mert minden a sűrűségéből következő súlyától/tömegétől marad ott ahol van vagy pedig lebeg, stb. Az összes dolog amit a jelenségekről tanítanak az mind csak elmélet, amelyekből szinte egyik sincs bizonyítva, de közülük sokat egészen másként lehet tapasztalni. Tehát a többségük hibás. Ennek egyik bizonyítását kicsit lejjebb olvashatod.

A tested egy önfenntartó rendszer, ami soha nem támadja meg magát, tehát az összes elváltozásai az érzelmeidre adott túlélési válaszreakciókból következnek. Mert a különféle testeknek az alapprogramja a túlélés és a fajfenntartás. Ebből következően minden nevezhető élőnek, amiben/akiben rezgések vannak. S mivel mindenben vannak, ezért minden él.

Az érzelmek ugyanis rezgések, amik értelmezhetők adatokként, de lefényképezhetők/lerajzolhatók és egyes esetekben matematikailag ki is számíthatók. Valamit különféle módokon és/vagy különféle eszközökkel mérhetők. (Például az ekg egy ilyen mérőkészülék. De azon kívül rengeteg más is van. Akár otthon is összerakhatóak vagy használhatóak bárki számára.) Azért csak egyes esetekben, mert a legtöbb helyen tanított számítási módszerek közül kevés használható.

Ráadásul egyes dolgok megértéséhez különféle számítási módszereket lehet/kell használni.
Többnyire a 10-es számrendszert tanítják. Ám egy számítási módszer használhatóságát az mutatja meg, hogy maradék nélkül kiszámolható vele valami és a számítások eredménye maradék nélkül átalakítható más számítási rendszerekbe, vagy felhasználható más számítási rendszerekben.
Tanítják például a 12-es számrendszert, amit az idő mérésére vélnek alkalmasnak. Csakhogy arra alkalmatlan! Az idő mérésére ugyanis a 12-es számrendszeren kívül (vagy belül) használják a
10-es számrendszert és felbontásait (másodperc, tized, század, ezred, stb. elemekre tovább bontva), (évtized, évszázad, évezred, stb.)
a 12-es számrendszert lebontva (délelőtt/délután),
a 24-es számrendszert (óra/nap),
a 7-es számrendszert (egy hét, vagyis nap/hét),
az 52-es számrendszert (52 hét van egy évben),
a 4-es és a 2-es számrendszert (évszakok),
a 28-as, 29-es, 30-as, 31-es számrendszerek (a napok száma egy hónapban)
a 60-as számrendszert (másodpercek száma a pecekben). A 60-ban a 12 az 5-ször található meg, a 2 pedig 30-szor. Ám az 5 nem szerepel számrendszerként az idő számításával kapcsolatosan. A 30 szerepel, de az csak néhány hónapban megtalálható napok számával azonos. De a hónapokban nem azonos számú napok vannak ebben az időszámítási rendszerben, tehát nem teljes rendszerre vonatkozik a 30-as szám.

Ezek hibásan kitalált számrendszerek. Rendszernek ugyanis csak az nevezhető, ami maradék nélkül átalakítható a vele akár közvetlenül, akár nem közvetlenül kapcsolatos más számrendszerekbe vagy mérési/számolási rendszerekbe, mégpedig mindegyikbe. S ugyancsak maradék nélkül felhasználható más számítási rendszerekben, és ott is maradék nélküli eredményt ad.
Ezek viszont még egymásba sem alakíthatók át, hiszen az 52 nem osztható maradék nélkül 7-tel, holott mindkét szám az év/hónap heteivel kapcsolatos.
Tehát a matematika legtöbb eleme/módszere teljesen hibás. Ezért tanítják kényszerrel, és ezért nehéz megtanulni, és a gyermekek ezért menekülnek a legtöbb matematikai dologtól. Azok ugyanis nem értelmesek és nem értelmezhetőek. De dolgozatot kell belőlük írni...
Ebből következően a teljes nyugati oktatási rendszer (mindegyik) tele van hibával, és hibás elméletekkel. Amelyeknek még a használhatóságát sem lehet bizonyítani, nemhogy az igaz voltát.
A kényszer eredménye pedig az, hogy a többséget nem érdeklik a dolgok okai. Elmondták, annak idején megtanultuk, most meg nem használjuk semmi értelmesre - és ennyi a mostani alapiskolák lényege. Éppen a legfontosabb dolgokat blokkolja: a megértést, a használatot, és a további megértések lehetőségét. Az alap-iskola (általános iskola) elnevezés tehát valójában azt jelenti, hogy általánosan nem alapoz meg semmit.
A maradékok leképezéséhez vagy látszólagosan maradék nélküli eredmény eléréséhez találták ki a törtek rendszerét. Na, azt aztán senki sem érti! Azért, mert érthetetlen.
S nem teljesül az az előírás sem, hogy maradék nélkül átalakíthatók legyenek az eredmények más számítási rendszerekbe. Már az általánosan tanított (kényszerített) 10-es számrendszerbe sem alakíthatók át a törtek. A nevük pedig azt jelenti, hogy hogy ha azt gondolod hogy a 10-es számrendszert már érted, akkor majd megtörjük ezt a hitedet. A törteket majd nem fogod sem érteni, sem 10-es számrendszerbe maradék nélkül átalakítani, sem használni nem fogod semmi értelmesre.
A közismert pí amit a körrel kapcsolatos számításoknál használnak is egy ilyen teljesen érthetetlen szám, mert a Miért? kérdésekre senki sem tud pontosan és érthetően válaszolni vele kapcsolatban. A használatával pedig sosem egy valódi kört lehet kiszámolni, csak egy "majdnem" kört. A kör ugyebár a teljesség egyik jelképe, de a teljességet a manapság általánosan használt matematikai utakon lehetetlen kiszámolni. (Van olyan matematikai rendszer amivel ki lehet pontosan számolni, és egész számokat használ. Azt a módszert viszont nem tanítják általánosan.)
Mindezek alapján azt a mondást hogy "A Teremtő nem csinált selejtet." azzal egészíteném ki, hogy felesleget és maradékot sem.
De az is lehet hogy csak mi nem találtunk még rá ezekre...

Tehát annyit állíthatok, hogy keveset tudok/tudunk. Nem semmit sem tudunk, mert a amit biztosan tudunk az nem semmi, és a semmi tudásához (ismeretéhez, megismeréséhez) önmagában is egy óriási tudás szükséges. Szóval abban biztos vagyok, hogy sok esetben még bizonytalan vagyok. Mert nincs biztos tudásom/tudásunk a dolgokról. A semmiről való tudással pedig még ennél is gyengébben állunk.
S pontosan ez a helyzet a "valamivel" is. Bármelyik orvosprofesszor összecsinálja magát ha azt hallja az őt vizsgáló szakorvostól, hogy "találtam "valamit". A valami ugyanis mindaddig ismeretlen, amíg nem nevezzük meg, és nem ismerjük meg az önmaga teljességében. (Minden általunk megérthető jellemzőjét tudjuk valami korábbi ismeretünkhöz hasonlítani. Valamilyen mértékben. De az összehasonlítás sohasem lesz teljes.)
A valódi tudás és valódi ismeretek hiánya pedig erős hatást hoz létre. A félelmet.
Szinte minden ezen alapul a mostani korban.
A valamiről és a semmiről tehát a többség annyit tud, hogy félni kell tőle.
Abban biztos vagyok, hogy ez a tudásuk alapvetően hibás.
(Az idő amúgy 9-es és 13-as számrendszereket használva értelmezhető és számítható ki maradékok nélkül.)

Akkor most a fentiek alapján vizsgáljátok meg az ezoterikus tanok/tanítások vagy a vallásnak nevezett, valamilyen szerkezetbe foglalt tanok/tanítások állításait... Leginkább azok helyességét (logikailag vagy matematikailag igazolhatóságát), valóságtartalmát és értelmezhetőségét más rendszerekkel kapcsolatosan.

Az egész "valami" (létezés?) egy körforgás, de nagyon ritkán születsz meg emberi testben. A létezése nagyobb részét mindenki különböző formákban tölti, mert a dolgok lényegét a viselkedésük határozza meg. Ez a létezés alaptörvénye, és ennek egyik igazolását láthatod az embrionális fejlődés folyamatában, amikor végigmegyünk az egysejtűtől kezdve a halak és az állatok különböző formáin.
De előtte lehet kőnek és növénynek is lenni. Elvileg akár baktériumnak is.
Az egy nagyon sajátos apró lény, de elképesztően profin van összerakva. Erősen valószínűsítem, hogy sokan többször - akár több milliószor - megjelennek baktériumként. Később pedig lóként és kutyaként. Mert e kettő a gyógyító állatok két vége.
S itt van egy csapda, amit lentebb részletesebben is érthetővé teszek. Az pedig a viselkedés, és a viselkedési adataink felhasználása. Az elváltozástanban síneknek neveznek egyes jelenségeket. Az azt jelenti, hogy egyes helyzetekre olyan módon reagálunk, ahogyan azt tanultuk.
A csapda pedig az, hogy sokan azt gondolják, hogy nem lehet másként reagálni. Pedig lehet.
A mostani tudásom alapján ami a dolgokra, a semmire és a valamire vonatkozik az látszik valószínűnek, hogy azok akik harcosok lesznek és azok akik gyógyítók lesznek jelennek meg a hosszú (sokszoros) bakteriális létezés után e két állati formában.
A különféle létformákban megismert tapasztalatok az egyéni információs adatbázisunkat és az általános információs adatbázist is gyarapítják. Az egyéni adatbázis alapján állunk be valamelyik archetípusba.
Ezek egy jelentős részének egyik közvetett bizonyítási útját az elváltozástan (biologika néven is ismert) egyik segédtudományában találod, amit Recall Healingnek neveznek. Nem abban mondják ki, de azt továbbgondolva jössz rá a nagy számú bizonyítékokra.
Egy másik közvetett bizonyítási út a regressziós hipnózis. Annak során olyan emlékek is felvillannak, amelyek nem lehetnek emberi formából származóak. Elég sok ilyen van, de magát a módszert is kevesen alkalmazzák, ezekre az adatokra pedig még kevesebben figyelnek.

Minden mindennel összefügg, szoros és elválaszthatatlan kapcsolatban van minden mindennel, és minden hat mindenre. A rezgések szintjén, fizikai szinteken és kémiai szinteken. Az egész világ egy összefüggésrendszer, ami ebből következően egy zárt rendszer, s nem lehet kilépni belőle. (Az biztosnak látszik, hogy abban a formában amiben most olvasod ezeket a sorokat nem tudsz belőle kilépni. Az összefüggések pedig bárki által felismerhetők.)
A döntések pedig válaszreakciók, és mindennek van döntési szabadsága.
Léteznek például olyan hatalmas kövek, amelyek nem a tanított fizika törvényei szerint viselkednek. Azért, mert úgy döntöttek, hogy részt vesznek másfajta projektekben, ezért másfajta adatok alapján fognak viselkedni. Tehát az, hogy minden káprázat az igaz, de nem igazán magyarázta el egyik vallás vagy tanítás sem a lényegét és a működését. (Azért említettem a köveket, mert azok nagyok és látványosak. De vannak másfajta dolgok is, amik nem úgy viselkednek ahogyan azt iskolákban tanítják.)

Minden jelenségnek van oka, és az ok ismerete el is mondja hogy miért jött létre. Ez igaz a betegségnek nevezett elváltozásokra is.
(Az pedig hogy valaki okos azt jelenti, hogy ismeri az okát dolgoknak, jelenségeknek.)

Az időt a csecsemőkorban kezdjük el létrehozni. S mindenkinek sajátja van, benne saját történésekkel. Ezek adódnak össze, de egyben párhuzamosak is. (Tehát más rendszerben is értelmezhető, és maradék nélkül lehet vele számításokat végezni.) Egy esemény minden szemtanúja kicsit vagy nagyon másként mondja el amit látott és/vagy a többi érzékszervein keresztül is tapasztalt. Ehhez jönnek hozzá azok az erők, amik a rájuk jellemző rend szerint működnek. (Úgy kezdődött, hogy visszaütött....)

Az anagrammákról
Az anagrammák a betűk (vagyis az azokkal leírt hangok) különböző sorrendbe rakásából keletkeznek.
A babiloni nyelvkeverés arra is vonatkozik, hogy egyes szavakat más nyelven lehet jobban megérteni, de azon a nyelven is amihez tartoznak ki lehet belőlük rakni értelmes szavakat. S ezek a szavak közelebb visznek az összefüggések megértéséhez.
Azon keleti nyelvek esetében ahol a nyelv lejegyzési módja másként működik mint az egy betű/jel = egy hang azért mert mondatokat, önállóan is értelmes mondatrészeket, szavakat vagy szótagokat jelent egy-egy írásjel, az anagramma akkor működik, ha hangonként jegyzi le valaki ahogyan kiejtik a helyiek a szavakat. A keleten használt lejegyzési módszerek anagramma lehetőségeit tudomásom szerint senki sem kutatja, mert az eddigi próbálkozások arra jutottak, hogy nem ad semmiféle értelmezhető eredményt. (Ezért vicces, amikor valakik a keleti jeleket használják valamilyen általuk vélt erő megidézéséhez, mert csak kevesen ismerik a jelek pontos jelentését. A hatását pedig még kevésbé ismerik. Ez vonatkozik arra is, hogy a megidézett erők viselkedéséről, az velük történő együttműködés módjairól és lehetőségeiről általánosan sincs semmiféle tudásuk, részletekbe menően pedig még annyi sem. A keleti jelek falra vagy élő bőrre rajzolása már a "nettó balfaszkodás" kategória.
Például a reikiben vagy a különféle és másfajta keleti beavatkozási módszerekben használt csoportjeleknek is erők bekapcsolása a feladata. S mivel a reikiről szóló csoportban utaltam néhány esetben arra, hogy a néhány óra alatt kapott "tudás" nem igazán nevezhető tudásnak, a hozzá tartozó beavatás pedig csak névleg beavatás, az ebben az írásomban felsorolt összefüggések és jelenségek leírása alapján ennek oka már jobban megérthető.
Aki képes felmérni azt, hogy a legtöbb nyugati "tudás" amit az iskolarendszereken keresztül adnak át az többnyire nem igaz, ő megérti azt is, hogy a hibás "tudások" kitörlése nem kis feladat, és rövid idő alatt nem is lehetséges. Ezért például a valódi reikit csak bentlakásos módszerrel lehet elsajátítani, ahol először kitörlik az ember fejébe vert hülyeségeket.
Bár van rá rövid idejű módszer, de azt nem erre, nem csak erre, és nem úgy használják hogy ezt az eredményt adja. Majd valahol említést teszek arról a módszerről, legfeljebb néhány eleméről. Ráadásul az egy gyorsan megtanulható és használatba vehető módszer.
Mert az a módszer alapjaiban változtat meg ezoterikusnak nevezhető ismereteket. Sőt, képes megváltoztatni az emberek gondolkodását és egymáshoz való viszonyát.
Ám annak pontos ismerete nagyon gyorsan és egyszerűen képes kirántani minden ma működtetett társadalmi rendszer alól az összes alapot. Ezért a ma működtetett társadalmi rendszerek elhanyagolható idő alatt esnek szét. s ami azonnal létrejön helyette, az csupa olyan elemekből áll, aminek hiánya vagy erőteljes jelenléte miatt állandóan reklamál mindenki.
Arról a rendszerről ismerünk tanításokat is. Immánuel Jézus például azt mondta róla, hogy "ott nincs betegség, halál, fájdalom" stb. Ám az a rendszer összeilleszthető a fizikai világgal, tehát nem csak a fizikai test halála után tapasztalható meg.
De azt a rendszert csak a "4./ emberek" viselkedési szintet elértek tudják maradék nélkül a fizikai világba lehozni. Tehát először el kell érni azt a viselkedési szintet mindenkinek, aki nem kíván beteg, halott lenni, vagy fájdalommal járó állapotokat átélni. Erre - elvileg - mindenkinek van lehetősége. Azért csak elvileg, mert azt nem a képernyők előtt ülve lehet elérni. Tenni kell érte, nagyon sokat.
S az a tudás az, ami összekapcsolhatóvá teszi az idősíkokat, a létezési síkokat, és sok olyan rendszert, amik elkülönültnek látszanak, vagy külön rendszerként értelmezik őket. (Bár többnyire nem azok.) Ugyanis azzal a tudással a "nettó" teremtés állapotába lehet kerülni. Azért "nettó", mert azzal létre lehet hozni dolgokat amik nincsenek vagy eddig se voltak, vagy voltak, de másként. Például akármit, vagy disznó méretű dinoszauruszt, ha húsevő vagy és unod már a disznóhúst enni. Ez az alapvető célja is a módszernek, bár gyakran nem erre használjuk. Aki eljut odáig hogy megtanulhassa, ő arra használja amire akarja.

A legismertebb anagrammák:
Santa Klaus (és a Santa - szent - szó): Satan, magyarosan: Sátán. Ez egy többféle erő irányításához hozzáférő entitás, aki/ami további részekre van felosztva.
Jelképei, elemei:
A piros a tűz jelképe (ezért van piros ruhában).
A fehér a szilárd halmazállapotú víz (hó, jég) színe.
A tűz és a víz egymásra-hatásából különféle fizikai erők vagy fizikai síkon ható erők keletkeznek. Lásd: gőzgép.
Ha jeget vagy havat dobsz egy tűz által felizzított fémlapra, akkor láthatod a jelenség erejét. A fémlap esetenként a keletkező erők következtében el is törik.
A rénszarvasok nevében benne van a "szarv" szó. A nevezett entitás alapvető jelei között ott van a szarv is. Az ábrázolásában mindig meg is jelenik a szarv.
Később ezt a jelet (a szarv jelét) más formában is megjelenítették, nyomatékosították. Ez pedig a karácsonyfának elnevezett fenyőfa. Az a fa ágas-bogas, ráadásul több szinten. (Tűlevelek - nagyjából rendezett sorokban, ágak pedig nem rendezetten.)
Eredetileg ezzel szemben egyetlen egy, vagy több önálló ágat rügyeztettek a téli napforduló idején. Ha többet, akkor annak információszerzési oka volt. Ennek a rendszere nagyon hasonló ahhoz, ahogyan a testi létet abbahagyó személyeket bízunk meg feladatok elvégzésével abban a világban, amibe átmennek a testük elhagyása után. Ugyanis a hozzá kapcsolódó "varázslási eljárások" szinte ugyanazok.
A vatikáni kft. így mókolta meg az eredeti szokást. Pénzbeli haszonnal.
A vatikáni tized ugyanis soha nem szűnt meg. Államilag is fizetik, egyházi támogatások formájában. Ami sok esetben területek, épületek vagy hozzáférési lehetőségek emberekhez (egyházi iskolák, egyházi kezelésű intézmények - pl. "gyógyítási" területeken -), vagy valamilyen beavatkozási/irányítási terület/dolog feletti uralom formájában valósul meg.
Mindennek van egy meghatározott értéke. Az embereknek, azok cselekvésének (munkájának), és mindennek ami emberekkel kapcsolatos (pl. a szerveik eladhatóak).
Tehát ez csak egy sima üzlet. Minden eleme az. Az ajándékozási kényszer, a fenyőfa kivágása, a mértéktelen evés-ivás és következményei. Minden 10% hasznot/bevételt jelent a vatikáni kft-nek.

munka: A kamu és az un (megun, unalmas) szavakat lehet kirakni belőle. (Az anagrammázáskor nem minden esetben használunk fel minden betűt minden szó megalkotásához. Amikor minden betűt felhasználunk akkor általában valamit a maga teljességében (teljes értelmezhetőségében) határozunk meg, vagy a lényegét kapjuk meg a betűkirakós során.)

További adalékok (csak néhány!) az anagrammákhoz és még pár dologhoz az Infobubble2 youtube csatornán. (Nincs hozzá közöm, de pár alapvető dolgot elmagyaráz - tehát azokat nem nekem kell elmagyaráznom. Némi humor kíséretében.)

A más nyelvű szavak magyarul értelmezésére egy példa:
A Hirsche az német nyelven kölest jelent. Ez az az eredeti gabona, amit emberi fogyasztásra találtak ki, mert az emberi test minden alkotóelemét fel tudja használni. A kiürített elemekhez (maradékhoz) pedig a testben raktározott mérgeket tud hozzákapcsolni és tudja elszállíttatni vele.
Tehát //hír se// marad belőlük.

Itt is leszögezem azt az alaptételt, ami a következőkről szól, és a jelenségek, dolgok megértéséhez alapvetően szükséges:
Amikor embert említek, az egy rövidítés.
A lények helyét az általános érvényű rendszerben és a különböző alrendszerekben ugyanis a viselkedésük jelöli ki. (Csoportosítási rendszerek különféle szempontok alapján, fajok, fajták, stb.)
Ez azt jelenti, hogy nem a formájuk határozza meg hogy kik/mik, hanem a viselkedésük. Látszhat valaki ember formájúnak, de ha állatként, rovarként vagy növényként viselkedik, akkor valójában (vagyis lényegileg - tehát a lényege) állat, rovar, vagy növény.
Tudományos igénnyel (vagyis az általánosnál nagyobb pontossággal) az ember meghatározható
1./ emberszerű,
2./ ember formájú,
3./ emberhez valamilyen jellemzőjében hasonló, vagy több jellemzőjében hasonló
és
4./ ember
állapotként.
Teljesen ember (4./) nagyon kevés van.
A többség 1-3 között van. Ezt nem bonyolult sem megfigyelni, sem megérteni.
A megfigyelések és a megfigyelések során látottak megértése sem bonyolult. A megfigyelés azt jelenti, hogy megfigyeljük vagy valamilyen módon tapasztaljuk azoknak a lényeknek (némelyeket dolgoknak neveznek, pl. a köveket) viselkedését, amelyek nem tudnak a viselkedésükön könnyen változtatni. Bár esetenként előfordul, és van rá példa is bőségesen.
Sok lényt vagy dolgot alacsonyabb rendűnek tartanak, de ez valójában annyit jelent, hogy kevésbé összetett a teste mint az emberi test, és a viselkedése is egyszerűbb, mert keretek közé van szorítva. Amiket sok esetben a formája határoz meg. Más esetekben pedig a környezete határozza meg.
Tehát ezen írásban feltételezem azt, hogy mindenki az 1-3 kategóriába tartozik. A 4. kategória ugyanis mindent tud, amit itt leírok.

A léleknek nevezett adattáróló távozását a mozgófilmek technika működése alapján rögzítették. A mozgófilmek másodpercenként legalább 24 képkockát vetítenek ki (tehát így is rögzítik őket), s ettől folyamatosnak látszik a mozgás. Ennél kevesebb képkocka esetén csak töredezett, akadozó mozgást látsz. Ha 240 képkockát vetítenek eléd másodpercenként, akkor a mozgás lelassul (lassúnak látszik). Van időd megfigyelni alaposabban, hogy mik történnek egy másodperc alatt. Mert a képek teljesek, részletesek és élesek.
A léleknek nevezett adattároló távozását a testből és környezetéből először 60000 képkocka/mp sebességű képrögzítésre alkalmas berendezéssel kísérelték meg. A nagyon jó szeműek annyit láttak hogy Huss!, a kevésbé jó szeműek pedig még annyit sem láttak. Ekkor növelték az egy másodperc alatt rögzített képkockák számát, amihez mindig újabb eszközök kellettek. Jelenleg több milliónál tartanak, és a Huss! már csak kevésbé gyors, ezért már az is látja, aki korábban nem látta. De még mindig nem lehet semmilyen részletet vagy bármire utaló nyomot kivenni a jelenség megfigyelése során.
Ha eljutnak a fénysebességig akkor nem tudom hogy mi lesz. Fénysebességgel képeket rögzítő berendezés létrehozása nem kis feladat. Egyelőre megoldhatatlan. De a jelenleg látottak alapján többen feltételezik, hogy mégis el fognak jutni addig, és akkor sem fognak sokkal többet tudni a dologról. A számítások alapján a fény sebességénél sokkal nagyobb a távozási sebesség. Hogy mennyivel azt nem lehet kiszámolni, mert nincs hozzá módszer. Még elméletben sem.
(Számomra ez azt mutatja, hogy nem kiszámolni kell.)
De vannak használható eredményei is ennek a kicsit sem humánus kutatásnak. Azok alapján már sikerült meghatározni a távozás irányát. Az pedig egyszerű mértani számításokkal kirajzolt és modellek alapján meghatározott irány, ami mindig egy fekete lyuknak nevezett jelenség felé mutat, de nem minden esetben ugyanaz felé.
Ez a kutatás tehát most is folyik, és sokezer embert ölnek meg miatta, különféle módokon, akár hetente is több ezret. Ugyanis csak a klinikai halálnak nevezett állapot elérése után távozik az adattároló. Valamikor. Sosem ugyanabban az időben. Oka - egyelőre - nem ismert. (Az "oka nem ismert" szavak leggyakrabban a belgyógyászati és másfajta szakok orvosi egyetemi tankönyveiben a különféle, betegségnek nevezett elváltozások részletes leírásának végén állnak. Annak ellenére hogy 1981 óta már nagyon sok elváltozás oka és szervi összefüggései pontosan ismertek.)

Egy tan felépítésének, szerkezetének és adatainak megismerése egy állapotot hoz létre. S hogy valaki megmarad abban az állapotban vagy továbblép abból az határozza meg a "valaki" különféle értékeit. Némely esetben ezek az értékek jelentősek, némely esetben pedig nullával egyenlőek. A nulla az egy kiindulópont - de csak az újrakezdéshez. Az azt jelenti, hogy sokat és sokáig kell tapasztalatokat és adatokat gyűjteni ahhoz, hogy újra elérhesse valaki az egysejtű állapotát.
Egy nő petefészkében sok petesejt van. Ezek mindegyike egy-egy darab.
A hím spermája sok millió egysejtűből áll.
De ezek közül csak nagyon kevésből lesz emberi forma, és azok közül sem jön a világra mindegyik.
A halottaskönyvek a régmúltból ilyenformán írnak erről:
"Egy ritkán és nehezen hozzáférhető emberi testben vagy. Becsüld meg a lehetőséget."
Egy tan megismerése vagy kiismerése elég gyorsan megy. S amikor ismered a lényegét és a finomságait is, akkor egyetlen feladatod maradt csak: továbblépni. El onnan!
Az igazán értékes emberi viselkedésre két példát említek, bár van még néhány. De néhánynál nem több.
Az egyikük dr. Gelléri Julianna. Nézd végig az összes vele készült videót! (Nem túl sok van.) S amikor mindegyiket megnézted és megértetted, akkor tudni fogod, hogy ő az egyik aki az ember útját járja. (A valódi emberét, vagyis a 4./ sorszám alattiét)
A másik pedig Kassai Lajos, a lovasíjász. A vele készült összes videót és a róla készült filmeket is nézd végig. Az összeset! Akkor nagyot léphetsz előre a fejlődésedben.
Az általuk létrehozott, vagy képviselt, vagy kinyilvánított értékek ugyanis értékesebbé tesznek téged is. S amennyivel a te értéked nőni fog, az nekik nem fog hiányozni az ő értékeik közül.
A valódi érték ugyanis az, amiből bármennyit is adsz, neked ugyanannyi marad belőle. Minden más érték nem érték. Legfeljebb egy csillogó hazugság. Amit sokan önmaguknak hazudnak.

Sokan úgy gondolkodnak, hogy Vagy - Vagy.
Pedig a valóság: Is-Is.
Mindenki maga zárta be saját magát ahol volt, és maga zárja be saját magát oda ahol most van. A falakat maga építi fel hozzá.
Ám a téglákból amikből falakat épített vagy épít, azokból utakat is lehet építeni. Csupán egy döntés kell hozzá.
A bilincs kulcsa is mindenkinél ott van. Hogy a múlthoz vagy a jelenhez bilincseli magát az az ő dolga.
Nekem bármelyik jó. Legfeljebb neki nem mindegy.
De bármit tesz is bárki, az nekem jó. Sőt, csak nekem jó.

Ne kérd azt, hogy bármit bizonyítsak a fentiek közül. Egyes dolgok valamelyik bizonyítása szerepel itt, más dolgok bizonyításához (a bizonyítás megértéséhez) pedig tanulnod kell, és a tanultak alapján tapasztalnod is.
Tehát a bizonyítást végezd el magad. Az téged fog előbbre vinni. Úgy ahogy engem is előbbre vitt.
Amit én bizonyítok, azt nem neked bizonyítom, hanem magamnak. Bár ez egyben téged is jelent, de csak akkor tudsz az adatokhoz hozzáférni, ha tudod hogy mit jelent az, hogy téged is jelent. Akkor viszont nincs rá szükséged. S akkor meg fogod érteni, hogy miért CSAK nekem jó az ami történik. Bármi is történjen.
Tehát: Hajrá!
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Néhány gondolat a témával kapcsolatban, amelyek között első látásra nincs mindig összefüggés. Másodikra pedig van, nem is egy.
Egyes mondatokat többször is el kell olvasnod ahhoz, hogy értelmezni tudd őket. Megérteni pedig lehet hogy később fogod némelyiket.
Ezért nem lesz könnyű olvasmány, olyan amin csak át lehet futni.
De a fáradozás mindig meghozza a gyümölcsét.
Tehát kalandra fel!

Nagyjából kevés igaz abból amit a többség a világról és magáról gondol.

Indulj ki abból, hogy szinte semmi nem úgy van és semmi nem olyan, mint amit mondanak, tanítanak. Erre ugyanis számtalan bizonyíték létezik. S ezek közül egyre több nyilvánvaló, és meg is ismerhető.


A Föld nem forog, senki sem járt a világűrben és nem is küldött oda semmit, a földönkívüli azt jelenti hogy nem a föld alatt él hanem a külsején, a legtöbb szó anagramma, nincs gravitáció mert minden a sűrűségéből következő súlyától/tömegétől marad ott ahol van vagy pedig lebeg, stb. Az összes dolog amit a jelenségekről tanítanak az mind csak elmélet, amelyekből szinte egyik sincs bizonyítva, de közülük sokat egészen másként lehet tapasztalni. Tehát a többségük hibás. Ennek egyik bizonyítását kicsit lejjebb olvashatod.

A tested egy önfenntartó rendszer, ami soha nem támadja meg magát, tehát az összes elváltozásai az érzelmeidre adott túlélési válaszreakciókból következnek. Mert a különféle testeknek az alapprogramja a túlélés és a fajfenntartás. Ebből következően minden nevezhető élőnek, amiben/akiben rezgések vannak. S mivel mindenben vannak, ezért minden él.

Az érzelmek ugyanis rezgések, amik értelmezhetők adatokként, de lefényképezhetők/lerajzolhatók és egyes esetekben matematikailag ki is számíthatók. Valamit különféle módokon és/vagy különféle eszközökkel mérhetők. (Például az ekg egy ilyen mérőkészülék. De azon kívül rengeteg más is van. Akár otthon is összerakhatóak vagy használhatóak bárki számára.) Azért csak egyes esetekben, mert a legtöbb helyen tanított számítási módszerek közül kevés használható.

Ráadásul egyes dolgok megértéséhez különféle számítási módszereket lehet/kell használni.
Többnyire a 10-es számrendszert tanítják. Ám egy számítási módszer használhatóságát az mutatja meg, hogy maradék nélkül kiszámolható vele valami és a számítások eredménye maradék nélkül átalakítható más számítási rendszerekbe, vagy felhasználható más számítási rendszerekben.
Tanítják például a 12-es számrendszert, amit az idő mérésére vélnek alkalmasnak. Csakhogy arra alkalmatlan! Az idő mérésére ugyanis a 12-es számrendszeren kívül (vagy belül) használják a
10-es számrendszert és felbontásait (másodperc, tized, század, ezred, stb. elemekre tovább bontva), (évtized, évszázad, évezred, stb.)
a 12-es számrendszert lebontva (délelőtt/délután),
a 24-es számrendszert (óra/nap),
a 7-es számrendszert (egy hét, vagyis nap/hét),
az 52-es számrendszert (52 hét van egy évben),
a 4-es és a 2-es számrendszert (évszakok),
a 28-as, 29-es, 30-as, 31-es számrendszerek (a napok száma egy hónapban)
a 60-as számrendszert (másodpercek száma a pecekben). A 60-ban a 12 az 5-ször található meg, a 2 pedig 30-szor. Ám az 5 nem szerepel számrendszerként az idő számításával kapcsolatosan. A 30 szerepel, de az csak néhány hónapban megtalálható napok számával azonos. De a hónapokban nem azonos számú napok vannak ebben az időszámítási rendszerben, tehát nem teljes rendszerre vonatkozik a 30-as szám.

Ezek hibásan kitalált számrendszerek. Rendszernek ugyanis csak az nevezhető, ami maradék nélkül átalakítható a vele akár közvetlenül, akár nem közvetlenül kapcsolatos más számrendszerekbe vagy mérési/számolási rendszerekbe, mégpedig mindegyikbe. S ugyancsak maradék nélkül felhasználható más számítási rendszerekben, és ott is maradék nélküli eredményt ad.
Ezek viszont még egymásba sem alakíthatók át, hiszen az 52 nem osztható maradék nélkül 7-tel, holott mindkét szám az év/hónap heteivel kapcsolatos.
Tehát a matematika legtöbb eleme/módszere teljesen hibás. Ezért tanítják kényszerrel, és ezért nehéz megtanulni, és a gyermekek ezért menekülnek a legtöbb matematikai dologtól. Azok ugyanis nem értelmesek és nem értelmezhetőek. De dolgozatot kell belőlük írni...
Ebből következően a teljes nyugati oktatási rendszer (mindegyik) tele van hibával, és hibás elméletekkel. Amelyeknek még a használhatóságát sem lehet bizonyítani, nemhogy az igaz voltát.
A kényszer eredménye pedig az, hogy a többséget nem érdeklik a dolgok okai. Elmondták, annak idején megtanultuk, most meg nem használjuk semmi értelmesre - és ennyi a mostani alapiskolák lényege. Éppen a legfontosabb dolgokat blokkolja: a megértést, a használatot, és a további megértések lehetőségét. Az alap-iskola (általános iskola) elnevezés tehát valójában azt jelenti, hogy általánosan nem alapoz meg semmit.
A maradékok leképezéséhez vagy látszólagosan maradék nélküli eredmény eléréséhez találták ki a törtek rendszerét. Na, azt aztán senki sem érti! Azért, mert érthetetlen.
S nem teljesül az az előírás sem, hogy maradék nélkül átalakíthatók legyenek az eredmények más számítási rendszerekbe. Már az általánosan tanított (kényszerített) 10-es számrendszerbe sem alakíthatók át a törtek. A nevük pedig azt jelenti, hogy hogy ha azt gondolod hogy a 10-es számrendszert már érted, akkor majd megtörjük ezt a hitedet. A törteket majd nem fogod sem érteni, sem 10-es számrendszerbe maradék nélkül átalakítani, sem használni nem fogod semmi értelmesre.
A közismert pí amit a körrel kapcsolatos számításoknál használnak is egy ilyen teljesen érthetetlen szám, mert a Miért? kérdésekre senki sem tud pontosan és érthetően válaszolni vele kapcsolatban. A használatával pedig sosem egy valódi kört lehet kiszámolni, csak egy "majdnem" kört. A kör ugyebár a teljesség egyik jelképe, de a teljességet a manapság általánosan használt matematikai utakon lehetetlen kiszámolni. (Van olyan matematikai rendszer amivel ki lehet pontosan számolni, és egész számokat használ. Azt a módszert viszont nem tanítják általánosan.)
Mindezek alapján azt a mondást hogy "A Teremtő nem csinált selejtet." azzal egészíteném ki, hogy felesleget és maradékot sem.
De az is lehet hogy csak mi nem találtunk még rá ezekre...

Tehát annyit állíthatok, hogy keveset tudok/tudunk. Nem semmit sem tudunk, mert a amit biztosan tudunk az nem semmi, és a semmi tudásához (ismeretéhez, megismeréséhez) önmagában is egy óriási tudás szükséges. Szóval abban biztos vagyok, hogy sok esetben még bizonytalan vagyok. Mert nincs biztos tudásom/tudásunk a dolgokról. A semmiről való tudással pedig még ennél is gyengébben állunk.
S pontosan ez a helyzet a "valamivel" is. Bármelyik orvosprofesszor összecsinálja magát ha azt hallja az őt vizsgáló szakorvostól, hogy "találtam "valamit". A valami ugyanis mindaddig ismeretlen, amíg nem nevezzük meg, és nem ismerjük meg az önmaga teljességében. (Minden általunk megérthető jellemzőjét tudjuk valami korábbi ismeretünkhöz hasonlítani. Valamilyen mértékben. De az összehasonlítás sohasem lesz teljes.)
A valódi tudás és valódi ismeretek hiánya pedig erős hatást hoz létre. A félelmet.
Szinte minden ezen alapul a mostani korban.
A valamiről és a semmiről tehát a többség annyit tud, hogy félni kell tőle.
Abban biztos vagyok, hogy ez a tudásuk alapvetően hibás.
(Az idő amúgy 9-es és 13-as számrendszereket használva értelmezhető és számítható ki maradékok nélkül.)

Akkor most a fentiek alapján vizsgáljátok meg az ezoterikus tanok/tanítások vagy a vallásnak nevezett, valamilyen szerkezetbe foglalt tanok/tanítások állításait... Leginkább azok helyességét (logikailag vagy matematikailag igazolhatóságát), valóságtartalmát és értelmezhetőségét más rendszerekkel kapcsolatosan.

Az egész "valami" (létezés?) egy körforgás, de nagyon ritkán születsz meg emberi testben. A létezése nagyobb részét mindenki különböző formákban tölti, mert a dolgok lényegét a viselkedésük határozza meg. Ez a létezés alaptörvénye, és ennek egyik igazolását láthatod az embrionális fejlődés folyamatában, amikor végigmegyünk az egysejtűtől kezdve a halak és az állatok különböző formáin.
De előtte lehet kőnek és növénynek is lenni. Elvileg akár baktériumnak is.
Az egy nagyon sajátos apró lény, de elképesztően profin van összerakva. Erősen valószínűsítem, hogy sokan többször - akár több milliószor - megjelennek baktériumként. Később pedig lóként és kutyaként. Mert e kettő a gyógyító állatok két vége.
S itt van egy csapda, amit lentebb részletesebben is érthetővé teszek. Az pedig a viselkedés, és a viselkedési adataink felhasználása. Az elváltozástanban síneknek neveznek egyes jelenségeket. Az azt jelenti, hogy egyes helyzetekre olyan módon reagálunk, ahogyan azt tanultuk.
A csapda pedig az, hogy sokan azt gondolják, hogy nem lehet másként reagálni. Pedig lehet.
A mostani tudásom alapján ami a dolgokra, a semmire és a valamire vonatkozik az látszik valószínűnek, hogy azok akik harcosok lesznek és azok akik gyógyítók lesznek jelennek meg a hosszú (sokszoros) bakteriális létezés után e két állati formában.
A különféle létformákban megismert tapasztalatok az egyéni információs adatbázisunkat és az általános információs adatbázist is gyarapítják. Az egyéni adatbázis alapján állunk be valamelyik archetípusba.
Ezek egy jelentős részének egyik közvetett bizonyítási útját az elváltozástan (biologika néven is ismert) egyik segédtudományában találod, amit Recall Healingnek neveznek. Nem abban mondják ki, de azt továbbgondolva jössz rá a nagy számú bizonyítékokra.
Egy másik közvetett bizonyítási út a regressziós hipnózis. Annak során olyan emlékek is felvillannak, amelyek nem lehetnek emberi formából származóak. Elég sok ilyen van, de magát a módszert is kevesen alkalmazzák, ezekre az adatokra pedig még kevesebben figyelnek.

Minden mindennel összefügg, szoros és elválaszthatatlan kapcsolatban van minden mindennel, és minden hat mindenre. A rezgések szintjén, fizikai szinteken és kémiai szinteken. Az egész világ egy összefüggésrendszer, ami ebből következően egy zárt rendszer, s nem lehet kilépni belőle. (Az biztosnak látszik, hogy abban a formában amiben most olvasod ezeket a sorokat nem tudsz belőle kilépni. Az összefüggések pedig bárki által felismerhetők.)
A döntések pedig válaszreakciók, és mindennek van döntési szabadsága.
Léteznek például olyan hatalmas kövek, amelyek nem a tanított fizika törvényei szerint viselkednek. Azért, mert úgy döntöttek, hogy részt vesznek másfajta projektekben, ezért másfajta adatok alapján fognak viselkedni. Tehát az, hogy minden káprázat az igaz, de nem igazán magyarázta el egyik vallás vagy tanítás sem a lényegét és a működését. (Azért említettem a köveket, mert azok nagyok és látványosak. De vannak másfajta dolgok is, amik nem úgy viselkednek ahogyan azt iskolákban tanítják.)

Minden jelenségnek van oka, és az ok ismerete el is mondja hogy miért jött létre. Ez igaz a betegségnek nevezett elváltozásokra is.
(Az pedig hogy valaki okos azt jelenti, hogy ismeri az okát dolgoknak, jelenségeknek.)

Az időt a csecsemőkorban kezdjük el létrehozni. S mindenkinek sajátja van, benne saját történésekkel. Ezek adódnak össze, de egyben párhuzamosak is. (Tehát más rendszerben is értelmezhető, és maradék nélkül lehet vele számításokat végezni.) Egy esemény minden szemtanúja kicsit vagy nagyon másként mondja el amit látott és/vagy a többi érzékszervein keresztül is tapasztalt. Ehhez jönnek hozzá azok az erők, amik a rájuk jellemző rend szerint működnek. (Úgy kezdődött, hogy visszaütött....)

Az anagrammákról
Az anagrammák a betűk (vagyis az azokkal leírt hangok) különböző sorrendbe rakásából keletkeznek.
A babiloni nyelvkeverés arra is vonatkozik, hogy egyes szavakat más nyelven lehet jobban megérteni, de azon a nyelven is amihez tartoznak ki lehet belőlük rakni értelmes szavakat. S ezek a szavak közelebb visznek az összefüggések megértéséhez.
Azon keleti nyelvek esetében ahol a nyelv lejegyzési módja másként működik mint az egy betű/jel = egy hang azért mert mondatokat, önállóan is értelmes mondatrészeket, szavakat vagy szótagokat jelent egy-egy írásjel, az anagramma akkor működik, ha hangonként jegyzi le valaki ahogyan kiejtik a helyiek a szavakat. A keleten használt lejegyzési módszerek anagramma lehetőségeit tudomásom szerint senki sem kutatja, mert az eddigi próbálkozások arra jutottak, hogy nem ad semmiféle értelmezhető eredményt. (Ezért vicces, amikor valakik a keleti jeleket használják valamilyen általuk vélt erő megidézéséhez, mert csak kevesen ismerik a jelek pontos jelentését. A hatását pedig még kevésbé ismerik. Ez vonatkozik arra is, hogy a megidézett erők viselkedéséről, az velük történő együttműködés módjairól és lehetőségeiről általánosan sincs semmiféle tudásuk, részletekbe menően pedig még annyi sem. A keleti jelek falra vagy élő bőrre rajzolása már a "nettó balfaszkodás" kategória.
Például a reikiben vagy a különféle és másfajta keleti beavatkozási módszerekben használt csoportjeleknek is erők bekapcsolása a feladata. S mivel a reikiről szóló csoportban utaltam néhány esetben arra, hogy a néhány óra alatt kapott "tudás" nem igazán nevezhető tudásnak, a hozzá tartozó beavatás pedig csak névleg beavatás, az ebben az írásomban felsorolt összefüggések és jelenségek leírása alapján ennek oka már jobban megérthető.
Aki képes felmérni azt, hogy a legtöbb nyugati "tudás" amit az iskolarendszereken keresztül adnak át az többnyire nem igaz, ő megérti azt is, hogy a hibás "tudások" kitörlése nem kis feladat, és rövid idő alatt nem is lehetséges. Ezért például a valódi reikit csak bentlakásos módszerrel lehet elsajátítani, ahol először kitörlik az ember fejébe vert hülyeségeket.
Bár van rá rövid idejű módszer, de azt nem erre, nem csak erre, és nem úgy használják hogy ezt az eredményt adja. Majd valahol említést teszek arról a módszerről, legfeljebb néhány eleméről. Ráadásul az egy gyorsan megtanulható és használatba vehető módszer.
Mert az a módszer alapjaiban változtat meg ezoterikusnak nevezhető ismereteket. Sőt, képes megváltoztatni az emberek gondolkodását és egymáshoz való viszonyát.
Ám annak pontos ismerete nagyon gyorsan és egyszerűen képes kirántani minden ma működtetett társadalmi rendszer alól az összes alapot. Ezért a ma működtetett társadalmi rendszerek elhanyagolható idő alatt esnek szét. s ami azonnal létrejön helyette, az csupa olyan elemekből áll, aminek hiánya vagy erőteljes jelenléte miatt állandóan reklamál mindenki.
Arról a rendszerről ismerünk tanításokat is. Immánuel Jézus például azt mondta róla, hogy "ott nincs betegség, halál, fájdalom" stb. Ám az a rendszer összeilleszthető a fizikai világgal, tehát nem csak a fizikai test halála után tapasztalható meg.
De azt a rendszert csak a "4./ emberek" viselkedési szintet elértek tudják maradék nélkül a fizikai világba lehozni. Tehát először el kell érni azt a viselkedési szintet mindenkinek, aki nem kíván beteg, halott lenni, vagy fájdalommal járó állapotokat átélni. Erre - elvileg - mindenkinek van lehetősége. Azért csak elvileg, mert azt nem a képernyők előtt ülve lehet elérni. Tenni kell érte, nagyon sokat.
S az a tudás az, ami összekapcsolhatóvá teszi az idősíkokat, a létezési síkokat, és sok olyan rendszert, amik elkülönültnek látszanak, vagy külön rendszerként értelmezik őket. (Bár többnyire nem azok.) Ugyanis azzal a tudással a "nettó" teremtés állapotába lehet kerülni. Azért "nettó", mert azzal létre lehet hozni dolgokat amik nincsenek vagy eddig se voltak, vagy voltak, de másként. Például akármit, vagy disznó méretű dinoszauruszt, ha húsevő vagy és unod már a disznóhúst enni. Ez az alapvető célja is a módszernek, bár gyakran nem erre használjuk. Aki eljut odáig hogy megtanulhassa, ő arra használja amire akarja.

A legismertebb anagrammák:
Santa Klaus (és a Santa - szent - szó): Satan, magyarosan: Sátán. Ez egy többféle erő irányításához hozzáférő entitás, aki/ami további részekre van felosztva.
Jelképei, elemei:
A piros a tűz jelképe (ezért van piros ruhában).
A fehér a szilárd halmazállapotú víz (hó, jég) színe.
A tűz és a víz egymásra-hatásából különféle fizikai erők vagy fizikai síkon ható erők keletkeznek. Lásd: gőzgép.
Ha jeget vagy havat dobsz egy tűz által felizzított fémlapra, akkor láthatod a jelenség erejét. A fémlap esetenként a keletkező erők következtében el is törik.
A rénszarvasok nevében benne van a "szarv" szó. A nevezett entitás alapvető jelei között ott van a szarv is. Az ábrázolásában mindig meg is jelenik a szarv.
Később ezt a jelet (a szarv jelét) más formában is megjelenítették, nyomatékosították. Ez pedig a karácsonyfának elnevezett fenyőfa. Az a fa ágas-bogas, ráadásul több szinten. (Tűlevelek - nagyjából rendezett sorokban, ágak pedig nem rendezetten.)
Eredetileg ezzel szemben egyetlen egy, vagy több önálló ágat rügyeztettek a téli napforduló idején. Ha többet, akkor annak információszerzési oka volt. Ennek a rendszere nagyon hasonló ahhoz, ahogyan a testi létet abbahagyó személyeket bízunk meg feladatok elvégzésével abban a világban, amibe átmennek a testük elhagyása után. Ugyanis a hozzá kapcsolódó "varázslási eljárások" szinte ugyanazok.
A vatikáni kft. így mókolta meg az eredeti szokást. Pénzbeli haszonnal.
A vatikáni tized ugyanis soha nem szűnt meg. Államilag is fizetik, egyházi támogatások formájában. Ami sok esetben területek, épületek vagy hozzáférési lehetőségek emberekhez (egyházi iskolák, egyházi kezelésű intézmények - pl. "gyógyítási" területeken -), vagy valamilyen beavatkozási/irányítási terület/dolog feletti uralom formájában valósul meg.
Mindennek van egy meghatározott értéke. Az embereknek, azok cselekvésének (munkájának), és mindennek ami emberekkel kapcsolatos (pl. a szerveik eladhatóak).
Tehát ez csak egy sima üzlet. Minden eleme az. Az ajándékozási kényszer, a fenyőfa kivágása, a mértéktelen evés-ivás és következményei. Minden 10% hasznot/bevételt jelent a vatikáni kft-nek.

munka: A kamu és az un (megun, unalmas) szavakat lehet kirakni belőle. (Az anagrammázáskor nem minden esetben használunk fel minden betűt minden szó megalkotásához. Amikor minden betűt felhasználunk akkor általában valamit a maga teljességében (teljes értelmezhetőségében) határozunk meg, vagy a lényegét kapjuk meg a betűkirakós során.)

További adalékok (csak néhány!) az anagrammákhoz és még pár dologhoz az Infobubble2 youtube csatornán. (Nincs hozzá közöm, de pár alapvető dolgot elmagyaráz - tehát azokat nem nekem kell elmagyaráznom. Némi humor kíséretében.)

A más nyelvű szavak magyarul értelmezésére egy példa:
A Hirsche az német nyelven kölest jelent. Ez az az eredeti gabona, amit emberi fogyasztásra találtak ki, mert az emberi test minden alkotóelemét fel tudja használni. A kiürített elemekhez (maradékhoz) pedig a testben raktározott mérgeket tud hozzákapcsolni és tudja elszállíttatni vele.
Tehát //hír se// marad belőlük.

Itt is leszögezem azt az alaptételt, ami a következőkről szól, és a jelenségek, dolgok megértéséhez alapvetően szükséges:
Amikor embert említek, az egy rövidítés.
A lények helyét az általános érvényű rendszerben és a különböző alrendszerekben ugyanis a viselkedésük jelöli ki. (Csoportosítási rendszerek különféle szempontok alapján, fajok, fajták, stb.)
Ez azt jelenti, hogy nem a formájuk határozza meg hogy kik/mik, hanem a viselkedésük. Látszhat valaki ember formájúnak, de ha állatként, rovarként vagy növényként viselkedik, akkor valójában (vagyis lényegileg - tehát a lényege) állat, rovar, vagy növény.
Tudományos igénnyel (vagyis az általánosnál nagyobb pontossággal) az ember meghatározható
1./ emberszerű,
2./ ember formájú,
3./ emberhez valamilyen jellemzőjében hasonló, vagy több jellemzőjében hasonló
és
4./ ember
állapotként.
Teljesen ember (4./) nagyon kevés van.
A többség 1-3 között van. Ezt nem bonyolult sem megfigyelni, sem megérteni.
A megfigyelések és a megfigyelések során látottak megértése sem bonyolult. A megfigyelés azt jelenti, hogy megfigyeljük vagy valamilyen módon tapasztaljuk azoknak a lényeknek (némelyeket dolgoknak neveznek, pl. a köveket) viselkedését, amelyek nem tudnak a viselkedésükön könnyen változtatni. Bár esetenként előfordul, és van rá példa is bőségesen.
Sok lényt vagy dolgot alacsonyabb rendűnek tartanak, de ez valójában annyit jelent, hogy kevésbé összetett a teste mint az emberi test, és a viselkedése is egyszerűbb, mert keretek közé van szorítva. Amiket sok esetben a formája határoz meg. Más esetekben pedig a környezete határozza meg.
Tehát ezen írásban feltételezem azt, hogy mindenki az 1-3 kategóriába tartozik. A 4. kategória ugyanis mindent tud, amit itt leírok.

A léleknek nevezett adattáróló távozását a mozgófilmek technika működése alapján rögzítették. A mozgófilmek másodpercenként legalább 24 képkockát vetítenek ki (tehát így is rögzítik őket), s ettől folyamatosnak látszik a mozgás. Ennél kevesebb képkocka esetén csak töredezett, akadozó mozgást látsz. Ha 240 képkockát vetítenek eléd másodpercenként, akkor a mozgás lelassul (lassúnak látszik). Van időd megfigyelni alaposabban, hogy mik történnek egy másodperc alatt. Mert a képek teljesek, részletesek és élesek.
A léleknek nevezett adattároló távozását a testből és környezetéből először 60000 képkocka/mp sebességű képrögzítésre alkalmas berendezéssel kísérelték meg. A nagyon jó szeműek annyit láttak hogy Huss!, a kevésbé jó szeműek pedig még annyit sem láttak. Ekkor növelték az egy másodperc alatt rögzített képkockák számát, amihez mindig újabb eszközök kellettek. Jelenleg több milliónál tartanak, és a Huss! már csak kevésbé gyors, ezért már az is látja, aki korábban nem látta. De még mindig nem lehet semmilyen részletet vagy bármire utaló nyomot kivenni a jelenség megfigyelése során.
Ha eljutnak a fénysebességig akkor nem tudom hogy mi lesz. Fénysebességgel képeket rögzítő berendezés létrehozása nem kis feladat. Egyelőre megoldhatatlan. De a jelenleg látottak alapján többen feltételezik, hogy mégis el fognak jutni addig, és akkor sem fognak sokkal többet tudni a dologról. A számítások alapján a fény sebességénél sokkal nagyobb a távozási sebesség. Hogy mennyivel azt nem lehet kiszámolni, mert nincs hozzá módszer. Még elméletben sem.
(Számomra ez azt mutatja, hogy nem kiszámolni kell.)
De vannak használható eredményei is ennek a kicsit sem humánus kutatásnak. Azok alapján már sikerült meghatározni a távozás irányát. Az pedig egyszerű mértani számításokkal kirajzolt és modellek alapján meghatározott irány, ami mindig egy fekete lyuknak nevezett jelenség felé mutat, de nem minden esetben ugyanaz felé.
Ez a kutatás tehát most is folyik, és sokezer embert ölnek meg miatta, különféle módokon, akár hetente is több ezret. Ugyanis csak a klinikai halálnak nevezett állapot elérése után távozik az adattároló. Valamikor. Sosem ugyanabban az időben. Oka - egyelőre - nem ismert. (Az "oka nem ismert" szavak leggyakrabban a belgyógyászati és másfajta szakok orvosi egyetemi tankönyveiben a különféle, betegségnek nevezett elváltozások részletes leírásának végén állnak. Annak ellenére hogy 1981 óta már nagyon sok elváltozás oka és szervi összefüggései pontosan ismertek.)

Egy tan felépítésének, szerkezetének és adatainak megismerése egy állapotot hoz létre. S hogy valaki megmarad abban az állapotban vagy továbblép abból az határozza meg a "valaki" különféle értékeit. Némely esetben ezek az értékek jelentősek, némely esetben pedig nullával egyenlőek. A nulla az egy kiindulópont - de csak az újrakezdéshez. Az azt jelenti, hogy sokat és sokáig kell tapasztalatokat és adatokat gyűjteni ahhoz, hogy újra elérhesse valaki az egysejtű állapotát.
Egy nő petefészkében sok petesejt van. Ezek mindegyike egy-egy darab.
A hím spermája sok millió egysejtűből áll.
De ezek közül csak nagyon kevésből lesz emberi forma, és azok közül sem jön a világra mindegyik.
A halottaskönyvek a régmúltból ilyenformán írnak erről:
"Egy ritkán és nehezen hozzáférhető emberi testben vagy. Becsüld meg a lehetőséget."
Egy tan megismerése vagy kiismerése elég gyorsan megy. S amikor ismered a lényegét és a finomságait is, akkor egyetlen feladatod maradt csak: továbblépni. El onnan!
Az igazán értékes emberi viselkedésre két példát említek, bár van még néhány. De néhánynál nem több.
Az egyikük dr. Gelléri Julianna. Nézd végig az összes vele készült videót! (Nem túl sok van.) S amikor mindegyiket megnézted és megértetted, akkor tudni fogod, hogy ő az egyik aki az ember útját járja. (A valódi emberét, vagyis a 4./ sorszám alattiét)
A másik pedig Kassai Lajos, a lovasíjász. A vele készült összes videót és a róla készült filmeket is nézd végig. Az összeset! Akkor nagyot léphetsz előre a fejlődésedben.
Az általuk létrehozott, vagy képviselt, vagy kinyilvánított értékek ugyanis értékesebbé tesznek téged is. S amennyivel a te értéked nőni fog, az nekik nem fog hiányozni az ő értékeik közül.
A valódi érték ugyanis az, amiből bármennyit is adsz, neked ugyanannyi marad belőle. Minden más érték nem érték. Legfeljebb egy csillogó hazugság. Amit sokan önmaguknak hazudnak.

Sokan úgy gondolkodnak, hogy Vagy - Vagy.
Pedig a valóság: Is-Is.
Mindenki maga zárta be saját magát ahol volt, és maga zárja be saját magát oda ahol most van. A falakat maga építi fel hozzá.
Ám a téglákból amikből falakat épített vagy épít, azokból utakat is lehet építeni. Csupán egy döntés kell hozzá.
A bilincs kulcsa is mindenkinél ott van. Hogy a múlthoz vagy a jelenhez bilincseli magát az az ő dolga.
Nekem bármelyik jó. Legfeljebb neki nem mindegy.
De bármit tesz is bárki, az nekem jó. Sőt, csak nekem jó.

Ne kérd azt, hogy bármit bizonyítsak a fentiek közül. Egyes dolgok valamelyik bizonyítása szerepel itt, más dolgok bizonyításához (a bizonyítás megértéséhez) pedig tanulnod kell, és a tanultak alapján tapasztalnod is.
Tehát a bizonyítást végezd el magad. Az téged fog előbbre vinni. Úgy ahogy engem is előbbre vitt.
ü
Tehát: Hajrá!
Hmmm.
Ezzel a szöveggel nekem csak egy bajom van: az, hogy mi magyarok nem vagyunk a világ közepe. Sem alfája, vagy ómegája.
Például: "munka: A kamu és az un (megun, unalmas) szavakat lehet kirakni belőle." Ez igaz, de csak magyarul. Miért nem sumérül, hisz mi magyarok onnan/abból/afelől származunk, nemde? Azaz, ez csak akkor lenne igaz, ha az 'ősnyelv' szintjén lehetne értelmezni. Márpedig a mai magyar nyelv kb. a XIX. sz. végén alakult ki, 'nyelvújításként' ismert folyamat eredményeképpen. Hiszen még csak a Halotti beszéd szavait; Látjátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk: isȧ, por ës homou vogymuk. akik még közelebb voltak az 'ősnyelv'-hez és máris alig értjük.
Egy másik magyarázatod: "A léleknek nevezett adattároló távozását a mozgófilmek technika működése alapján rögzítették." Azaz a modern tudomány felhasználásával. Mert ugyebár, a személyes tapasztalatok, "van élet a halál után" és egyéb ilyen témák csak és kizárólag a tudomány útján igazolhatók. Általad le nem írva, de a leírásodat követve csak így értelmezhető. Illetve még csak az se: "Ne kérd azt, hogy bármit bizonyítsak a fentiek közül." Hja kérem, ez így egyszerű! Így aztán a tibeti halottaskönyv, a bardó tanítása, elmélete - szerinted - smafu. Ők se értettek hozzá. Meg én se, természetesen. Csak a kiválasztottak, akik már ismerik az útépítés tudományát, ami persze titkos. Még támpontot se adsz hozzá, merre, hogyan kezdjünk bele és - a próba és szerencse útján járók - honnan tudjuk, hogy nem tévedtünk el.
Így aztán a fenti szöveg nekünk, az útkeresőknek értelmezhetetlen és használhatatlan.
 

3dcowboy

Állandó Tag
Állandó Tag
Hmmm.
Ezzel a szöveggel nekem csak egy bajom van: az, hogy mi magyarok nem vagyunk a világ közepe. Sem alfája, vagy ómegája.
Például: "munka: A kamu és az un (megun, unalmas) szavakat lehet kirakni belőle." Ez igaz, de csak magyarul. Miért nem sumérül, hisz mi magyarok onnan/abból/afelől származunk, nemde? Azaz, ez csak akkor lenne igaz, ha az 'ősnyelv' szintjén lehetne értelmezni. Márpedig a mai magyar nyelv kb. a XIX. sz. végén alakult ki, 'nyelvújításként' ismert folyamat eredményeképpen. Hiszen még csak a Halotti beszéd szavait; Látjátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk: isȧ, por ës homou vogymuk. akik még közelebb voltak az 'ősnyelv'-hez és máris alig értjük.
Egy másik magyarázatod: "A léleknek nevezett adattároló távozását a mozgófilmek technika működése alapján rögzítették." Azaz a modern tudomány felhasználásával. Mert ugyebár, a személyes tapasztalatok, "van élet a halál után" és egyéb ilyen témák csak és kizárólag a tudomány útján igazolhatók. Általad le nem írva, de a leírásodat követve csak így értelmezhető. Illetve még csak az se: "Ne kérd azt, hogy bármit bizonyítsak a fentiek közül." Hja kérem, ez így egyszerű! Így aztán a tibeti halottaskönyv, a bardó tanítása, elmélete - szerinted - smafu. Ők se értettek hozzá. Meg én se, természetesen. Csak a kiválasztottak, akik már ismerik az útépítés tudományát, ami persze titkos. Még támpontot se adsz hozzá, merre, hogyan kezdjünk bele és - a próba és szerencse útján járók - honnan tudjuk, hogy nem tévedtünk el.
Így aztán a fenti szöveg nekünk, az útkeresőknek értelmezhetetlen és használhatatlan.
A kamu a camouflage rövidítése. Sok jelentése van, tetszés szerint választhatsz közülük.
Már írtam, hogy nagyjából semmi sem igaz amit a többség tudni vél. A történelem sem. Nagy mai történészeink is alaposan meg vannak vezetve. S ha nem igaz a kiindulópont, akkor nem igaz a belőle levont következtetés sem. Ha korábban valamikor pl. Indiában lézerhez hasonló eszközökkel hegyeket munkáltak meg (templomnak nevezik az eredményt, de hogy micsoda valójában azt nem tudjuk biztosan), akkor bármikor bárki bármit meg tudott tenni bármivel (pl. a kövekkel), aki a technológiát tudta kezelni. S ez ma is így van.
Ősnyelv? Melyik ős melyik nyelve? S kinek az őse? Aki most ott lakik, vagy aki már elment onnan? Aki elment onnan ő hova ment és miért oda?
Mindenki maga keresi meg a bizonyítékokat. A bizonyítékok pontos ismerete ad csak valós tudást. Láttad a tibeti halottaskönyvet eredetiben, és ismered azokat akik írták? Ha a válaszod nem, akkor bármit írhat - akár még igazat is - az nem a te igazságod. A te igazságodat csak akkor mondhatod ki, ha saját tapasztalataidon alapul, és kimondásához nem vetted figyelembe senki véleményét. (A neked az iskolában tanított "tudás" is legfeljebb vélemény. S az iskolái dolgok többsége nem igaz, vagy már nem igaz. Például a fizika és a kémia sem. A történelem meg pláne nem!) S mint írod, a bardó egy elmélet. Van viszont olyan ami nem elmélet, hanem méréseken és az eredmények elemzésén alapul. A bardó a halottaskönyvnek csak egy kicsi része, és nem írják le a végét. És az elejét sem. Az ugyanis ha köztudott lenne, akkor nem lehetne csoportokat szervezni, egymásnak ugrasztani őket, és kitörne a világbéke. Viszont akkor az egyéni fejlődés is megállna, legalábbis nagyon lelassulna, és a tapasztalatok nem lennének karakteresek. Ez viszont nem cél. Öljék csak egymást és magukat az emberek, úgy lesz majd gyors a fejlődés.
A nyelvújítás valójában parancsra történt nyelvtorzítás volt. Mi volt a baj a régivel? Talán azt sokkal többen értették mint a mait? (A mait kevesen értik. Csak használják és feltételezik hogy a szavak azt jelentik amit gondolnak róluk. De ez szinte soha nem így van. A szavaknak van eredeti jelentése.)
A halotti beszédről sem tudjuk hogy amit tudunk róla az igaz. Nem látta a többségünk eredetiben, és a jeleket sem sokan ismerik amivel íródott. A legtöbb ősi nyelv nem jegyez le magánhangzókat, tehát az ősi nyelveket nem lehet folyékonyan olvasni.
Volt néhány mozgófilmes ügy, aminek a folyamán jelen voltam. Aztán a méréseket is olyan csoport végezte, aminek én is tagja voltam. A (valódi) tudományok figyelembe veszik azon információk összességét és minden egyes elemét külön-külön is, amit valamiről ismerni lehet. Az információkat különböző módokon igyekeznek igazolni vagy cáfolni. Ezek a különböző módok mindig saját tapasztalatokon alapulnak, és alapfeltétel velük kapcsolatban, hogy bárki által ugyanazzal az eredménnyel megismételhetők legyenek bármilyen körülmények között. A tudományok többségére ez nem igaz, de vannak olyanok, amelyekre igaz.
Az útépítés tudománya nem kiválasztottságtól függ, hanem az értelem és a belátás mértékétől. Nem titkos, de kevesen értik.
Ha már azt sem érted amit fentebb leírtam, akkor mit értesz abból, hogy a bardóról írtak nagyon hiányosak és elnagyoltak. Itt következik pár elem, ami a halottaskönyvekből kimaradt. Viszont egyes tudományok ismerik.
Vedd figyelembe a magzat fejlődését. Egy sejt + egy sejt. Tehát továbblépés az egysejtű állapotból. A 16. napon kialakulnak az embriónál a csíralemezek. (Ki ad rá parancsot?) Azokból származnak a testünk szövetei, mindegyikből másféle. (Ezért a buta babonával felérő hazugság amikor elváltozások esetén áttétről hazudoznak. Mirigyszövet és kötőszövet nincs semmiféle kapcsolatban egymással, de össze lehetnek kötve. Ám az nem lényegi kapcsolat, mert más-más csíralemezből jöttek létre, és nem ugyanazokon az idegpályákon keresztül kommunikálnak az aggyal.)
Aztán a magzat végigmegy több állati létformán is.
Ez az utolsó emlékeztető, a korábbi állapotok és az azokban tapasztaltak emlékeztetője, mielőtt valaki emberi formában jöhet a világra.
Na de mi volt azelőtt, mielőtt a két sejt egyesült, és az embrió elkezdte felépíteni magát?
Előtte bizony az utolsó emberi forma levetése után újrakezdte mindenki az egysejtűtől. (Pár adalék: a rizsnek 10-zel több kromoszómája van mint az embernek. Minden lény genetikája kémiai és biológiai szinten is egyforma. /Az egy parasztvakítás hogy az összes embertípus genetikája ismert. Persze, mert mindegyik egyforma./ Nem a genetika, a kromoszómák, vagy a genom kémiai vagy biológiai összetétele a lényeg. A lényeg az információtartalmuk. Az pedig nulla dimenziós terekben veszi körül a genomot. Ez egyszerűen mérhető, s Kirlián óta le is fényképezhető. A filmek felbontásának növelésével pedig egészen jól nagyítható. Akár egy otthoni fotólaborban is. Tehát az információ létezése bizonyított. Bárki utánanézhet, aki veszi a fáradságot hozzá.)
Az egysejtű után jönnek az összetettebb létformák. Növények, rovarok, állatok. S közben mindegyik esetében mérhető ugyanaz a nagy mennyiségű adattartalom, ami az ember genomja körül is van. /A mennyisége bizonyos határok között ugyanaz, de az adatok mások mindenki és minden esetében./ Tehát korábban lehet hogy volt ember. De most fű, fa, virág, cserebogár, tetű, poloska, kutya, kecske, tyúk, stb.
Aztán ha ezekben a létformákban megint gyűjtött egy csomó tapasztalatot (mondjuk azt hogy a szellem vagy a lélek), akkor majd a megfelelő helyen "kérvényezheti" hogy emberi formát is felvehessen. Vagy valami ilyesmi. Az biztos, hogy van automatizmus is a feljebb lépés folyamatában, de az is biztos, hogy kell a továbblépéshez valamifajta megerősítés, beleegyezés.
Hányszor is cselekszenek emberi formában olyat, amiből gyermek jöhet létre? S hány jön belőle létre? S hányat ölnek meg a világrajövetele előtt különféle módokon?
Hát ezek összefüggésein gondolkodj el...
Meddig is tartott az út, aminek során végre emberként jöhetett ide valaki? Hányszor is volt cselekvőképtelen (növény) valaki, aki csak szemlélhette hogy mi történik de nem tudott hatást gyakorolni a történésekre? Állatok cselekszenek-e logikátlanul? Rovarok jelennek-e meg ott, ahol nincs dolguk (és nincsenek feltételek sem hozzá)? S ki mondja meg hogy oda kell menniük? (A kérdéseimre ismerem a válaszokat, de most te is keresd meg őket.)
Ezekről a dolgokról nincs szó egyik tanításban, izmusban, vallásban vagy bölcsességben sem. Ezek jelenlétének felfedezéséhez és a létezésük igazolásához valamint kutatásához ugyanis eszközök kellettek és kellenek. (Akár kijelenthetném azt is, hogy a legtöbb bölcsesség nem úgy van... De azok amelyek működési alapelveket, természettörvényeket vagy ezekkel kapcsolatos összefüggéseket mondanak el valamilyen módon, azokról ezt nem állíthatom. Ám ez kb. a 0,000001%-a a bölcs tanításoknak. A többit tudom cáfolni. Akár tudományos, akár logikai alapon. A többi ugyanis nem magyarázza el az összefüggéseket, csak állít valamit. Ami vagy úgy van vagy nincs úgy, de mindenesetre jól hangzik. Érzelmi alapokon hatnak.)
Egy megértett személyes tapasztalat és az az alapján feltett kérdések többet érnek az összes bölcsnek mondott "tanításnál". Átverés van égen-földön...
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
A kamu a camouflage rövidítése. Sok jelentése van, tetszés szerint választhatsz közülük.
Már írtam, hogy nagyjából semmi sem igaz amit a többség tudni vél. A történelem sem. Nagy mai történészeink is alaposan meg vannak vezetve. S ha nem igaz a kiindulópont, akkor nem igaz a belőle levont következtetés sem. Ha korábban valamikor pl. Indiában lézerhez hasonló eszközökkel hegyeket munkáltak meg (templomnak nevezik az eredményt, de hogy micsoda valójában azt nem tudjuk biztosan), akkor bármikor bárki bármit meg tudott tenni bármivel (pl. a kövekkel), aki a technológiát tudta kezelni. S ez ma is így van.
Ősnyelv? Melyik ős melyik nyelve? S kinek az őse? Aki most ott lakik, vagy aki már elment onnan? Aki elment onnan ő hova ment és miért oda?
Mindenki maga keresi meg a bizonyítékokat. A bizonyítékok pontos ismerete ad csak valós tudást. Láttad a tibeti halottaskönyvet eredetiben, és ismered azokat akik írták? Ha a válaszod nem, akkor bármit írhat - akár még igazat is - az nem a te igazságod. A te igazságodat csak akkor mondhatod ki, ha saját tapasztalataidon alapul, és kimondásához nem vetted figyelembe senki véleményét. (A neked az iskolában tanított "tudás" is legfeljebb vélemény. S az iskolái dolgok többsége nem igaz, vagy már nem igaz. Például a fizika és a kémia sem. A történelem meg pláne nem!) S mint írod, a bardó egy elmélet. Van viszont olyan ami nem elmélet, hanem méréseken és az eredmények elemzésén alapul. A bardó a halottaskönyvnek csak egy kicsi része, és nem írják le a végét. És az elejét sem. Az ugyanis ha köztudott lenne, akkor nem lehetne csoportokat szervezni, egymásnak ugrasztani őket, és kitörne a világbéke. Viszont akkor az egyéni fejlődés is megállna, legalábbis nagyon lelassulna, és a tapasztalatok nem lennének karakteresek. Ez viszont nem cél. Öljék csak egymást és magukat az emberek, úgy lesz majd gyors a fejlődés.
A nyelvújítás valójában parancsra történt nyelvtorzítás volt. Mi volt a baj a régivel? Talán azt sokkal többen értették mint a mait? (A mait kevesen értik. Csak használják és feltételezik hogy a szavak azt jelentik amit gondolnak róluk. De ez szinte soha nem így van. A szavaknak van eredeti jelentése.)
A halotti beszédről sem tudjuk hogy amit tudunk róla az igaz. Nem látta a többségünk eredetiben, és a jeleket sem sokan ismerik amivel íródott. A legtöbb ősi nyelv nem jegyez le magánhangzókat, tehát az ősi nyelveket nem lehet folyékonyan olvasni.
Volt néhány mozgófilmes ügy, aminek a folyamán jelen voltam. Aztán a méréseket is olyan csoport végezte, aminek én is tagja voltam. A (valódi) tudományok figyelembe veszik azon információk összességét és minden egyes elemét külön-külön is, amit valamiről ismerni lehet. Az információkat különböző módokon igyekeznek igazolni vagy cáfolni. Ezek a különböző módok mindig saját tapasztalatokon alapulnak, és alapfeltétel velük kapcsolatban, hogy bárki által ugyanazzal az eredménnyel megismételhetők legyenek bármilyen körülmények között. A tudományok többségére ez nem igaz, de vannak olyanok, amelyekre igaz.
Az útépítés tudománya nem kiválasztottságtól függ, hanem az értelem és a belátás mértékétől. Nem titkos, de kevesen értik.
Ha már azt sem érted amit fentebb leírtam, akkor mit értesz abból, hogy a bardóról írtak nagyon hiányosak és elnagyoltak. Itt következik pár elem, ami a halottaskönyvekből kimaradt. Viszont egyes tudományok ismerik.
Vedd figyelembe a magzat fejlődését. Egy sejt + egy sejt. Tehát továbblépés az egysejtű állapotból. A 16. napon kialakulnak az embriónál a csíralemezek. (Ki ad rá parancsot?) Azokból származnak a testünk szövetei, mindegyikből másféle. (Ezért a buta babonával felérő hazugság amikor elváltozások esetén áttétről hazudoznak. Mirigyszövet és kötőszövet nincs semmiféle kapcsolatban egymással, de össze lehetnek kötve. Ám az nem lényegi kapcsolat, mert más-más csíralemezből jöttek létre, és nem ugyanazokon az idegpályákon keresztül kommunikálnak az aggyal.)
Aztán a magzat végigmegy több állati létformán is.
Ez az utolsó emlékeztető, a korábbi állapotok és az azokban tapasztaltak emlékeztetője, mielőtt valaki emberi formában jöhet a világra.
Na de mi volt azelőtt, mielőtt a két sejt egyesült, és az embrió elkezdte felépíteni magát?
Előtte bizony az utolsó emberi forma levetése után újrakezdte mindenki az egysejtűtől. (Pár adalék: a rizsnek 10-zel több kromoszómája van mint az embernek. Minden lény genetikája kémiai és biológiai szinten is egyforma. /Az egy parasztvakítás hogy az összes embertípus genetikája ismert. Persze, mert mindegyik egyforma./ Nem a genetika, a kromoszómák, vagy a genom kémiai vagy biológiai összetétele a lényeg. A lényeg az információtartalmuk. Az pedig nulla dimenziós terekben veszi körül a genomot. Ez egyszerűen mérhető, s Kirlián óta le is fényképezhető. A filmek felbontásának növelésével pedig egészen jól nagyítható. Akár egy otthoni fotólaborban is. Tehát az információ létezése bizonyított. Bárki utánanézhet, aki veszi a fáradságot hozzá.)
Az egysejtű után jönnek az összetettebb létformák. Növények, rovarok, állatok. S közben mindegyik esetében mérhető ugyanaz a nagy mennyiségű adattartalom, ami az ember genomja körül is van. /A mennyisége bizonyos határok között ugyanaz, de az adatok mások mindenki és minden esetében./ Tehát korábban lehet hogy volt ember. De most fű, fa, virág, cserebogár, tetű, poloska, kutya, kecske, tyúk, stb.
Aztán ha ezekben a létformákban megint gyűjtött egy csomó tapasztalatot (mondjuk azt hogy a szellem vagy a lélek), akkor majd a megfelelő helyen "kérvényezheti" hogy emberi formát is felvehessen. Vagy valami ilyesmi. Az biztos, hogy van automatizmus is a feljebb lépés folyamatában, de az is biztos, hogy kell a továbblépéshez valamifajta megerősítés, beleegyezés.
Hányszor is cselekszenek emberi formában olyat, amiből gyermek jöhet létre? S hány jön belőle létre? S hányat ölnek meg a világrajövetele előtt különféle módokon?
Hát ezek összefüggésein gondolkodj el...
Meddig is tartott az út, aminek során végre emberként jöhetett ide valaki? Hányszor is volt cselekvőképtelen (növény) valaki, aki csak szemlélhette hogy mi történik de nem tudott hatást gyakorolni a történésekre? Állatok cselekszenek-e logikátlanul? Rovarok jelennek-e meg ott, ahol nincs dolguk (és nincsenek feltételek sem hozzá)? S ki mondja meg hogy oda kell menniük? (A kérdéseimre ismerem a válaszokat, de most te is keresd meg őket.)
Ezekről a dolgokról nincs szó egyik tanításban, izmusban, vallásban vagy bölcsességben sem. Ezek jelenlétének felfedezéséhez és a létezésük igazolásához valamint kutatásához ugyanis eszközök kellettek és kellenek. (Akár kijelenthetném azt is, hogy a legtöbb bölcsesség nem úgy van... De azok amelyek működési alapelveket, természettörvényeket vagy ezekkel kapcsolatos összefüggéseket mondanak el valamilyen módon, azokról ezt nem állíthatom. Ám ez kb. a 0,000001%-a a bölcs tanításoknak. A többit tudom cáfolni. Akár tudományos, akár logikai alapon. A többi ugyanis nem magyarázza el az összefüggéseket, csak állít valamit. Ami vagy úgy van vagy nincs úgy, de mindenesetre jól hangzik. Érzelmi alapokon hatnak.)
Egy megértett személyes tapasztalat és az az alapján feltett kérdések többet érnek az összes bölcsnek mondott "tanításnál". Átverés van égen-földön...
"A kamu a camouflage rövidítése. Sok jelentése van, tetszés szerint választhatsz közülük."
Hát nem, tévedsz. A camouflage <ejtsd megközelítőleg: kamuflázs> egy francia szó (vagy esetleg latin eredetű), jelentése álcázás, mimikri. Ennyi és nem több.
--
"A legtöbb ősi nyelv nem jegyez le magánhangzókat, tehát az ősi nyelveket nem lehet folyékonyan olvasni."
Én egyetlen ősi nyelvről hallottam, hogy nincsnek benne magánhangzók, az az arámi nyelv, illetve nyelvcsalád. A "zsidó" nyelv. Meg újabban az arab nyelvek, bár már módosítgatják, és pontokkal jelölik a magánhangzókat. Bizonyára a többi nyelvben sincs, ha te mondod. Lelked rajta.
Azután: "https://www.arcanum.com/hu/online-k...iJdfSwgInF1ZXJ5IjogIlx1MDBlZHJcdTAwZTFzb2sifQ" ez a perzsa ékírás táblázata, az elején az "a", "á", "i", "u" betűk képeivel
Vagy ugyanott a szanszkrit nyelv 10 betűképével, ----- azt hiszem, ez elég ősi nyelv, legalább 6000 éves, de lehet, hogy több.
vagy a rúnák - rovásírás - a,i,e,o betűi
---
"Az pedig nulla dimenziós terekben veszi körül a genomot."
Biztosan úgy van, ahogy mondod. Mert te már bizonyára észlelted a 0D-s teret. A kiterjedés nélküli teret.
"Az egysejtű után jönnek az összetettebb létformák. Növények, rovarok, állatok. S közben mindegyik esetében mérhető ugyanaz a nagy mennyiségű adattartalom, ami az ember genomja körül is van."
Ahha. A nulla dimenziós terekben, ami ugyebár kiterjedés nélküli, (tehát nincs se hossza, se széle, se magassága, az időt már ne is említsük), mérhető adatok vannak. Meg a tollas hátam.
---
Ha jól értem a mondanivalódat, akkor te egy megvilágosult lélek vagy. De azt, hogy mi a megvilágosulás, azt tényleg nem lehet elmondani, nincsenek rá szavak.
Viszont, aki megvilágosult, az nem hablatyol össze mindent, mégis ha mond is valamit, annak mély értelme van, amiből ki lehet indulni. Nem kezdi magyarázni az akadémiai tudomány magyarázatát. Akkor már inkább Mérő László könyveit olvasom.
Egyébként mondasz itt össze-vissza mindent a csíralemezkékről, egysejtűekről, meg a reinkarnációról. A reinkarnáció elmélete akár igaz is lehet, mert mint tudjuk a túlvilágba vezető ajtó zárva van nekünk. Az olyan jó dolog! Mindenki azt mond róla, amit csak akar.
Van aki hisz az Ajtó Őré-ben (én is) és van a ki tudja, hogy őt ki is lehet játszani, bizonyos feltételekkel. Van, aki az óegyiptomi hitvilágban hisz. Van, aki az Yggdrasil fájában, az égig érő tökben, az Arany Atyácskában, Manituban, és sorolhatnám még. Vannak, akik a keresztény hit Hármas Istenében. Az utóbbi nagyon jó kis hit: szabadon bűnözz itt e Földön, aztán meggyónod a bűneidet, a pap feloldoz és kezdheted előlről. Lásd a középkori emlékeket. Nem sorolom. Ja, egy feltétel van: az utolsó feloldozás és a következő bűnöd közt nem szabad elhaláloznod, mert különben mehetsz a Pokolra.
Minthogy a Földön van sacc-per-kb 3000 ismert vallás, szabadon lehet közte választani.
Visszatérve a magyarázataidra, ha lehet ne keverd a modern tudományt a hitvilággal. Bááár, mint tudjuk, a materializmus is lehet egy hit, tehát hajrá ....!
Mindent összevetve, légy szíves gondold végig, mit magyarázol. Az nem járja, hogy azzal kezded és folytatod, hogy te vagy a nagy Mágus, a Kapu Őre, a Nagy Abrakadabra, de mint ismert, sajnos az esküd köt, tehát el nem mondhatod, de mindenki fogadja el, hogy mi, a porban fingó pondrók csak egy általad mutatott célirányt látunk, amit aztán a próbák-és-hibák módszerével uszkve 1 milliárd év alatt meg is tudunk oldani. Feltéve természetesen, ha nem követünk meg, vagy nem követünk az általad mutatott irányba, mert akkor már holnap célba is érhetünk. Kerül, amibe kerül.
---
De amit írtál egy nagyon élvezetes olvasmány, csak ne gondoljunk utána. Esti mesének egész jó.
 

3dcowboy

Állandó Tag
Állandó Tag
"A kamu a camouflage rövidítése. Sok jelentése van, tetszés szerint választhatsz közülük."
Hát nem, tévedsz. A camouflage <ejtsd megközelítőleg: kamuflázs> egy francia szó (vagy esetleg latin eredetű), jelentése álcázás, mimikri. Ennyi és nem több.
--
Melyik országot nevezték Latinországnak ahol a latin nép lakik/lakott? Mert egyesek folyton latinoznak...
A francia akkor francia, amikor valamit akar. Egyébként pedig nem az.
Más lejegyzési módokon minden esetben kiadja a kamu szó az eredeti jelentését.

"A legtöbb ősi nyelv nem jegyez le magánhangzókat, tehát az ősi nyelveket nem lehet folyékonyan olvasni."
Én egyetlen ősi nyelvről hallottam, hogy nincsnek benne magánhangzók, az az arámi nyelv, illetve nyelvcsalád. A "zsidó" nyelv. Meg újabban az arab nyelvek, bár már módosítgatják, és pontokkal jelölik a magánhangzókat. Bizonyára a többi nyelvben sincs, ha te mondod. Lelked rajta.
Azután: "https://www.arcanum.com/hu/online-k...iJdfSwgInF1ZXJ5IjogIlx1MDBlZHJcdTAwZTFzb2sifQ" ez a perzsa ékírás táblázata, az elején az "a", "á", "i", "u" betűk képeivel
Vagy ugyanott a szanszkrit nyelv 10 betűképével, ----- azt hiszem, ez elég ősi nyelv, legalább 6000 éves, de lehet, hogy több.
vagy a rúnák - rovásírás - a,i,e,o betűi
---
Általában nem jegyeznek le magánhangzókat, csak ha az elengedhetetlen. De vannak módszerek amivel azt is el lehet kerülni. Ezek a kombinált jelek. Ám az általad is említett különféle lejegyzéshez használt jeleknek van egy másodlagos értelmezi módjuk, ami valójában az elsődleges. Ez a jel tartalmát mutatja meg egy olyan szabályzat/kiolvasási mód szerint, ami minden nyelvre érvényes, és független az összes lejegyzési formától. Operaénekeseknek tanítják, de nem tudják hogy mire jó valójában. De ez az első tudás így maradt fenn.
Az operistákon kívül kevesen tanulják meg, mert évekig tart amíg használni lehet. De akkor nagyon ütős az eredmény.
El lehet vele olvasni a képeket, mint egy novellát, vagy akár regényt.
A szaszkrit nincs 6000 éves. Egy összevont irodalmi műnyelv.
"Az pedig nulla dimenziós terekben veszi körül a genomot."
Biztosan úgy van, ahogy mondod. Mert te már bizonyára észlelted a 0D-s teret. A kiterjedés nélküli teret.
A kvantumfizika egyik alapvetése. Ami fizikából tanultál az általános és a középiskolában abból semmi sem igaz, vagy nem úgy igaz.
"Az egysejtű után jönnek az összetettebb létformák. Növények, rovarok, állatok. S közben mindegyik esetében mérhető ugyanaz a nagy mennyiségű adattartalom, ami az ember genomja körül is van."
Ahha. A nulla dimenziós terekben, ami ugyebár kiterjedés nélküli, (tehát nincs se hossza, se széle, se magassága, az időt már ne is említsük), mérhető adatok vannak. Meg a tollas hátam.
---
Az hogy te nem tudsz űrhajót vezetni az nem zárja ki azt hogy más tud.
Ha jól értem a mondanivalódat, akkor te egy megvilágosult lélek vagy. De azt, hogy mi a megvilágosulás, azt tényleg nem lehet elmondani, nincsenek rá szavak.
A fény és a világosság minden szempontból különbözőek. A különbséget kevesen tudják és értik is. Pedig nem nehéz megérteni.
Viszont, aki megvilágosult, az nem hablatyol össze mindent, mégis ha mond is valamit, annak mély értelme van, amiből ki lehet indulni. Nem kezdi magyarázni az akadémiai tudomány magyarázatát. Akkor már inkább Mérő László könyveit olvasom.
Rajta kívül nyilván senki nem írt senki értelmeset. Szinte naponta haladnak meg az új ismereteink régebbi ismereteket.
Egyébként mondasz itt össze-vissza mindent a csíralemezkékről, egysejtűekről, meg a reinkarnációról.
A valódi természettudományok akkor is igazak, ha neked más a véleményed. S rád éppen úgy hatnak a természettörvények, mint bárki másra. Ez nem a véleményedtől függ. Az embrionális és a magzati fejlődés pedig elég jól le van írva és pontosan van dokumentálva is.

-- A reinkarnáció elmélete akár igaz is lehet, mert mint tudjuk a túlvilágba vezető ajtó zárva van nekünk. Az olyan jó dolog! Mindenki azt mond róla, amit csak akar.

Előbb tisztázd azt hogy mi az újjászületés és mi az újraszületés. Enélkül csak marhaságokat sorolsz fel.
Milyen ajtó van zárva? Ezt majd meséld el az öngyilkosoknak is... és mindenkinek aki megtapasztalta a klinikai halál állapotát.
Van aki hisz az Ajtó Őré-ben (én is) és van a ki tudja, hogy őt ki is lehet játszani, bizonyos feltételekkel. Van, aki az óegyiptomi hitvilágban hisz. Van, aki az Yggdrasil fájában, az égig érő tökben, az Arany Atyácskában, Manituban, és sorolhatnám még. Vannak, akik a keresztény hit Hármas Istenében. Az utóbbi nagyon jó kis hit: szabadon bűnözz itt e Földön, aztán meggyónod a bűneidet, a pap feloldoz és kezdheted előlről. Lásd a középkori emlékeket. Nem sorolom. Ja, egy feltétel van: az utolsó feloldozás és a következő bűnöd közt nem szabad elhaláloznod, mert különben mehetsz a Pokolra.
Minthogy a Földön van sacc-per-kb 3000 ismert vallás, szabadon lehet közte választani.
Ám a vallások és az izmusok azért vannak hogy a valódi tudást elrejtsék azok elől akik hinni akarnak, tudni pedig nem. A valódi tudás az, amit bárki, bármilyen körülmények között ugyanazzal az eredménnyel tud bizonyítani bárki esetében. Ha például folyik az orrod az minden esetben a szaglóhámnak is nevezett módosult laphámszövetek fekélyesedéssel történő elbontását jelenti, amelyet a kifejezetten ennél a módosult laphámszövetnél illetékes (azt elbontani képes) baktériumok végzik, és mindenkinél ugyanazokat lehet kimutatni. Amikor lázad is van az azt jelenti hogy epileptokrízisben vagy és mindenki más is abban van, akinek láza jelentkezik ilyenkor. S mindenki ugyanúgy vagotóniában is van amikor ez a folyamat zajlik.
Visszatérve a magyarázataidra, ha lehet ne keverd a modern tudományt a hitvilággal. Bááár, mint tudjuk, a materializmus is lehet egy hit, tehát hajrá ....!
A természettörvények meglehetősen távol állnak a hitvilágoktól. A modern tudományról senkinek sincs átfogó képe. Még a kutatóknak sincs. De amihez értenek, amit kutatnak és ami még érdekli őket, azokban a témakörökben követik a fejleményeket. A tegnapi könyvekben leírtak egy része ma már nem úgy van, és a jövő héten már egyik sem lesz érvényes.
Mindent összevetve, légy szíves gondold végig, mit magyarázol. Az nem járja, hogy azzal kezded és folytatod, hogy te vagy a nagy Mágus, a Kapu Őre, a Nagy Abrakadabra, de mint ismert, sajnos az esküd köt, tehát el nem mondhatod, de mindenki fogadja el, hogy mi, a porban fingó pondrók csak egy általad mutatott célirányt látunk, amit aztán a próbák-és-hibák módszerével uszkve 1 milliárd év alatt meg is tudunk oldani. Feltéve természetesen, ha nem követünk meg, vagy nem követünk az általad mutatott irányba, mert akkor már holnap célba is érhetünk. Kerül, amibe kerül.
Állítottam bármit magamról azok közül amiket rám akarsz aggatni?
Néhány dolog elmondásához és megértéséhez naprakésznek kell lenni több olyan tudományban, ami a legtöbbek számára misztikus és érthetetlennek tűnik. Ezért nem is foglalkoznak a megismerésükkel, mert képtelennek tartják magukat rá. Tehát a pondró nem alapfeltétel, azt mindenki maga határozza el. Ezért nem én zárom ki őket hogy hozzájussanak egyes ismeretekhez, hanem magukat zárják ki.
---
De amit írtál egy nagyon élvezetes olvasmány, csak ne gondoljunk utána. Esti mesének egész jó.
Amíg nem kezdesz el valamin gondolkodni, addig nem fogod megérteni. S mást sem. Az összefüggéseket pedig végképp nem.
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Melyik országot nevezték Latinországnak ahol a latin nép lakik/lakott? Mert egyesek folyton latinoznak...
A francia akkor francia, amikor valamit akar. Egyébként pedig nem az.
Más lejegyzési módokon minden esetben kiadja a kamu szó az eredeti jelentését.


Általában nem jegyeznek le magánhangzókat, csak ha az elengedhetetlen. De vannak módszerek amivel azt is el lehet kerülni. Ezek a kombinált jelek. Ám az általad is említett különféle lejegyzéshez használt jeleknek van egy másodlagos értelmezi módjuk, ami valójában az elsődleges. Ez a jel tartalmát mutatja meg egy olyan szabályzat/kiolvasási mód szerint, ami minden nyelvre érvényes, és független az összes lejegyzési formától. Operaénekeseknek tanítják, de nem tudják hogy mire jó valójában. De ez az első tudás így maradt fenn.
Az operistákon kívül kevesen tanulják meg, mert évekig tart amíg használni lehet. De akkor nagyon ütős az eredmény.
El lehet vele olvasni a képeket, mint egy novellát, vagy akár regényt.
A szaszkrit nincs 6000 éves. Egy összevont irodalmi műnyelv.

A kvantumfizika egyik alapvetése. Ami fizikából tanultál az általános és a középiskolában abból semmi sem igaz, vagy nem úgy igaz.

Az hogy te nem tudsz űrhajót vezetni az nem zárja ki azt hogy más tud.

A fény és a világosság minden szempontból különbözőek. A különbséget kevesen tudják és értik is. Pedig nem nehéz megérteni.

Rajta kívül nyilván senki nem írt senki értelmeset. Szinte naponta haladnak meg az új ismereteink régebbi ismereteket.

A valódi természettudományok akkor is igazak, ha neked más a véleményed. S rád éppen úgy hatnak a természettörvények, mint bárki másra. Ez nem a véleményedtől függ. Az embrionális és a magzati fejlődés pedig elég jól le van írva és pontosan van dokumentálva is.

-- A reinkarnáció elmélete akár igaz is lehet, mert mint tudjuk a túlvilágba vezető ajtó zárva van nekünk. Az olyan jó dolog! Mindenki azt mond róla, amit csak akar.

Előbb tisztázd azt hogy mi az újjászületés és mi az újraszületés. Enélkül csak marhaságokat sorolsz fel.
Milyen ajtó van zárva? Ezt majd meséld el az öngyilkosoknak is... és mindenkinek aki megtapasztalta a klinikai halál állapotát.

Ám a vallások és az izmusok azért vannak hogy a valódi tudást elrejtsék azok elől akik hinni akarnak, tudni pedig nem. A valódi tudás az, amit bárki, bármilyen körülmények között ugyanazzal az eredménnyel tud bizonyítani bárki esetében. Ha például folyik az orrod az minden esetben a szaglóhámnak is nevezett módosult laphámszövetek fekélyesedéssel történő elbontását jelenti, amelyet a kifejezetten ennél a módosult laphámszövetnél illetékes (azt elbontani képes) baktériumok végzik, és mindenkinél ugyanazokat lehet kimutatni. Amikor lázad is van az azt jelenti hogy epileptokrízisben vagy és mindenki más is abban van, akinek láza jelentkezik ilyenkor. S mindenki ugyanúgy vagotóniában is van amikor ez a folyamat zajlik.

A természettörvények meglehetősen távol állnak a hitvilágoktól. A modern tudományról senkinek sincs átfogó képe. Még a kutatóknak sincs. De amihez értenek, amit kutatnak és ami még érdekli őket, azokban a témakörökben követik a fejleményeket. A tegnapi könyvekben leírtak egy része ma már nem úgy van, és a jövő héten már egyik sem lesz érvényes.

Állítottam bármit magamról azok közül amiket rám akarsz aggatni?
Néhány dolog elmondásához és megértéséhez naprakésznek kell lenni több olyan tudományban, ami a legtöbbek számára misztikus és érthetetlennek tűnik. Ezért nem is foglalkoznak a megismerésükkel, mert képtelennek tartják magukat rá. Tehát a pondró nem alapfeltétel, azt mindenki maga határozza el. Ezért nem én zárom ki őket hogy hozzájussanak egyes ismeretekhez, hanem magukat zárják ki.

Amíg nem kezdesz el valamin gondolkodni, addig nem fogod megérteni. S mást sem. Az összefüggéseket pedig végképp nem.
Végre megtaláltam, honnan veszed ezeket a kinyilatkoztatásokat. Innen. és Innen . Ez utóbbi végigolvastam és igazad van: tényleg nem értem. Ez tulajdonképpen egy matematikai filozófia. Ami azt jelenti, hogy ha te érted, akkor napjaink egyik filozófusát takarja a nick-neved. Tudom, csak szerénységből.
De végre azt is megtaláltam, hogy mire hivatkozol - tévesen - a nulla-dimenziós terekben rejtőző genomokra, meg az összes többire:
"Vizsgáljuk meg, hogyan érzékeljük a dimenziókat a tudatosságunk különböző szintjein.
0. Az abszolút nullának, a nulla dimenziónak látszólag nincs dimenziója. Ugyanakkor mivel szinguláris pont, minden lehetőséget és minden dimenziót magában foglal. Ez a nulla pont reprezentálja a nullponti mezőt, a teremtés pillanatát. Innen ered a megnyilvánuló világ. "
Az idézet egy rész a feljebb megadott első hivatkozásból.
Itt van a tévedésed: mert ha innen ered a megnyilvánuló világ, akkor abban benne foglaltatik a az emberi genom is - általánosságban véve. A tied is, az enyém is, az őstörténeti véneké is, Mózes, Tutenkhamon, Jézus, Buddha, a nagyanyáim, a nagyapáid, .... stb genomja is, csak ki kell válogatni a több trillióból. Ami annyit jelent, hogy dunsztod nincs róla, miről beszélsz. Én ennyivel okosabb vagyok nálad: Én tudom, hogy mit nem tudok. És amit nem tudok, arról nem fejtem ki mások épülésére a semmit többezer alfanumerikus karakterben.

Egyébként Jézusról:
"i.sz. 30 körül
Egy Jézus nevű férfi az emberi gondolkodás és érzelemvilág megváltoztatásának igényével prédikál a közel-keleti Galilea falvaiban. (Empirikus adatok; a kereszténység alapítójának működéséről egykorú források nem, csupán az I. század második felétől keletkezett evangéliumok szólnak.)
Pontius Pilatus római helytartó 30-ban, vagy 33-ban keresztre feszítteti Jeruzsálemben. Jézus Krisztus (khrisztosz;felkent; gör.) tevékenységének hatása a következő két évezredben meghatározó, a tényleges szellemi fejlődés ehhez mérten szinte elenyésző mértékű.
A lélekgyógyászok neki köszönhetik a Messiás-komplexust.
i.sz.622
Mohamed mekkai kereskedő és vallásalapító "futása" szülővárosából Medinába. Mohamed a 610-es években nyilatkoztatta ki saját verzióját az abszolút igazságról. Megjegyzésre érdemes, hogy követői Mózes és Jézus tevékenysége folytatójának, az Egy Igaz Isten harmadik nagy prófétájának tartják - a zsidó, a keresztény és az iszlám konfliktusai tehát voltaképp családi perpatvarnak tekinthetők. Az áldozatok összeszámlálása folyamatosan zajlik."
Damien Forrestal: Doom - A Pokol kapui, epilógus >> s mint látod, én megadom az idézetek forrását is, mint az szokás.

Még egy hivatkozás ugyanonnan:
"A magasabb dimenzióinkban megélt örömeink, elszenvedett sérüléseink, meglátszanak alacsonyabb dimenziónkban. Amikor boldogtalanság, rossz gondolatok, vagy éppen betegség gyötör valakit, látható lesz a fizikai megjelenésén."
Tudod, én azt hiszem, ismerek olyan embereket, akik ezekkel az adatokkal tudnak dolgozni, gyógyítani. Én büszke vagyok arra, hogy közülük néhányat személyesen is ismerhetek.
 

3dcowboy

Állandó Tag
Állandó Tag
Végre megtaláltam, honnan veszed ezeket a kinyilatkoztatásokat. Innen. és Innen . Ez utóbbi végigolvastam és igazad van: tényleg nem értem. Ez tulajdonképpen egy matematikai filozófia. Ami azt jelenti, hogy ha te érted, akkor napjaink egyik filozófusát takarja a nick-neved. Tudom, csak szerénységből.
De végre azt is megtaláltam, hogy mire hivatkozol - tévesen - a nulla-dimenziós terekben rejtőző genomokra, meg az összes többire:
"Vizsgáljuk meg, hogyan érzékeljük a dimenziókat a tudatosságunk különböző szintjein.
0. Az abszolút nullának, a nulla dimenziónak látszólag nincs dimenziója. Ugyanakkor mivel szinguláris pont, minden lehetőséget és minden dimenziót magában foglal. Ez a nulla pont reprezentálja a nullponti mezőt, a teremtés pillanatát. Innen ered a megnyilvánuló világ. "
Az idézet egy rész a feljebb megadott első hivatkozásból.
Itt van a tévedésed: mert ha innen ered a megnyilvánuló világ, akkor abban benne foglaltatik a az emberi genom is - általánosságban véve. A tied is, az enyém is, az őstörténeti véneké is, Mózes, Tutenkhamon, Jézus, Buddha, a nagyanyáim, a nagyapáid, .... stb genomja is, csak ki kell válogatni a több trillióból. Ami annyit jelent, hogy dunsztod nincs róla, miről beszélsz. Én ennyivel okosabb vagyok nálad: Én tudom, hogy mit nem tudok. És amit nem tudok, arról nem fejtem ki mások épülésére a semmit többezer alfanumerikus karakterben.
:hurra:
Nem! Ennél azért sokkal részletesebb tudásom van ezekről a dolgokról mint amit a neten össze tudsz bogarászni. Pláne a "vikipédiából", ami egy általános ostobaság-gyűjtemény.
Filozófiáról pedig nincs szó, hiszen a műszeres mérések, műszeres adatgyűjtések, számítógépes adatfeldolgozások elég messze állnak bármilyen filozófiától.

Alapvető értelmezési tévedéseid vannak. A genom az a fajspecifikus biogenetikai kód. Ez minden fajnál ugyanaz a keret, de az alfajoknál már sok mindennel kiegészül. Tehát a genom az a hírhedt aminosav-láncolat, ami sajátosan viselkedik. (Egyesek szerint....) Ám minden fajnál ugyanolyan. Az emberféléknél is. Ezért a genom nem lehet nulla dimenziós térben elhelyezve, mert az egyik egy biológiai jelenség, a másik pedig méréstechnikai jelenség. S bár mindkettő leírható hullámtartományok szerint, de nincsenek kapcsolódási pontjaik. Határpontjaik viszont számosan vannak. Két különálló dologról van szó, amelyek ennek ellenére - vagy éppen ezért - összefüggenek.
A "megfejtették az ember genetikai kódját" pedig a szokásos csúsztatásos ostobaság. Egyrészt nem volt nehéz mert az emberfélék mindegyik fajánál ugyanolyan és ugyanúgy is néz ki. Sőt, még ugyanúgy is működik!
Alapvetően nem érted a nulla jelentését és jelentéstartalmát, és a dimenziók jelentését és jelentéstartalmát. Ez bizony alapvető hiányosság, és itt el is akadsz végképp. Persze ezzel nem vagy egyedül, hiszen mindenkibe azt verték bele, hogy az 1 dimenzió az pont, a 2 az sík, a 3 pedig tér. Ez nem így van, még a 10-es számrendszerben sem. Ha pedig megtanulod a többi használatos számrendszer fontosabbjait, akkor megérted hogy amit a 10-es számrendszerben karnak ábrázolni az már ott sem úgy van, még felszínesen sem igaz. Ennyit tud a mindenkire ráerőltetett iskolai kötelező oktatás. Ám a világ ennél sokkal érdekesebb.

Egyébként Jézusról:
"i.sz. 30 körül
Egy Jézus nevű férfi az emberi gondolkodás és érzelemvilág megváltoztatásának igényével prédikál a közel-keleti Galilea falvaiban. (Empirikus adatok; a kereszténység alapítójának működéséről egykorú források nem, csupán az I. század második felétől keletkezett evangéliumok szólnak.)
Pontius Pilatus római helytartó 30-ban, vagy 33-ban keresztre feszítteti Jeruzsálemben. Jézus Krisztus (khrisztosz;felkent; gör.) tevékenységének hatása a következő két évezredben meghatározó, a tényleges szellemi fejlődés ehhez mérten szinte elenyésző mértékű.
A lélekgyógyászok neki köszönhetik a Messiás-komplexust.
i.sz.622
Mohamed mekkai kereskedő és vallásalapító "futása" szülővárosából Medinába. Mohamed a 610-es években nyilatkoztatta ki saját verzióját az abszolút igazságról. Megjegyzésre érdemes, hogy követői Mózes és Jézus tevékenysége folytatójának, az Egy Igaz Isten harmadik nagy prófétájának tartják - a zsidó, a keresztény és az iszlám konfliktusai tehát voltaképp családi perpatvarnak tekinthetők. Az áldozatok összeszámlálása folyamatosan zajlik."
Damien Forrestal: Doom - A Pokol kapui, epilógus >> s mint látod, én megadom az idézetek forrását is, mint az szokás.
Ezek mindössze célzottan legyártott hazugságok. A rendelkezésre álló bizonyítékok szerint egyik említett személy sem létezett. Különféle ötletek alapján rakták őket össze. Régebben sem volt mindenkinek képessége a logikus gondolkodás.
Ha Mózes létezett és egy kosárból halászták ki csecsemőként, akkor hogyan lehetett az, hogy a testvére (egyes változatok szerint a bátyja) öntötte a megvezetettek számára az aranyborjút? Honnan lett hirtelen testvére egy talált gyereknek?
Tehát ostobaságokra nem hivatkozunk...
Még egy hivatkozás ugyanonnan:
"A magasabb dimenzióinkban megélt örömeink, elszenvedett sérüléseink, meglátszanak alacsonyabb dimenziónkban. Amikor boldogtalanság, rossz gondolatok, vagy éppen betegség gyötör valakit, látható lesz a fizikai megjelenésén."
Tudod, én azt hiszem, ismerek olyan embereket, akik ezekkel az adatokkal tudnak dolgozni, gyógyítani. Én büszke vagyok arra, hogy közülük néhányat személyesen is ismerhetek.
Több mint 40 éve megdőlt a betegségnek (vagy kórnak) elnevezett elmélet. Mert az mindig is egy elmélet volt, csak ezt nem szokták közölni. Tényként beszéltek róla, ám sosem bizonyította senki sem. Biológiai válaszreakciók vannak, szándékos csonkítások vannak melyeket mindig a biológiai válaszreakciókra történő hivatkozással követnek el (sebészet... :) ), mérgezések és balesetek vannak. De a balesetek nem tartoznak a véletlenek közé.
S mint olvasod az idézetedben, ez hit. Nem pedig tudás, ami bizonyított.
Csupán valaki gondol valamit, amit nem tud bizonyítani. Azért, mert nem igaz. Ami igaz az mindig bizonyítható bármilyen körülmények között, de többnyire nincs is rá szükség.
A hazugságokat viszont állandóan bizonygatni kell, ezerféle formában.
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
:hurra:
Nem! Ennél azért sokkal részletesebb tudásom van ezekről a dolgokról mint amit a neten össze tudsz bogarászni. Pláne a "vikipédiából", ami egy általános ostobaság-gyűjtemény.
Filozófiáról pedig nincs szó, hiszen a műszeres mérések, műszeres adatgyűjtések, számítógépes adatfeldolgozások elég messze állnak bármilyen filozófiától.

Alapvető értelmezési tévedéseid vannak. A genom az a fajspecifikus biogenetikai kód. Ez minden fajnál ugyanaz a keret, de az alfajoknál már sok mindennel kiegészül. Tehát a genom az a hírhedt aminosav-láncolat, ami sajátosan viselkedik. (Egyesek szerint....) Ám minden fajnál ugyanolyan. Az emberféléknél is. Ezért a genom nem lehet nulla dimenziós térben elhelyezve, mert az egyik egy biológiai jelenség, a másik pedig méréstechnikai jelenség. S bár mindkettő leírható hullámtartományok szerint, de nincsenek kapcsolódási pontjaik. Határpontjaik viszont számosan vannak. Két különálló dologról van szó, amelyek ennek ellenére - vagy éppen ezért - összefüggenek.
A "megfejtették az ember genetikai kódját" pedig a szokásos csúsztatásos ostobaság. Egyrészt nem volt nehéz mert az emberfélék mindegyik fajánál ugyanolyan és ugyanúgy is néz ki. Sőt, még ugyanúgy is működik!
Alapvetően nem érted a nulla jelentését és jelentéstartalmát, és a dimenziók jelentését és jelentéstartalmát. Ez bizony alapvető hiányosság, és itt el is akadsz végképp. Persze ezzel nem vagy egyedül, hiszen mindenkibe azt verték bele, hogy az 1 dimenzió az pont, a 2 az sík, a 3 pedig tér. Ez nem így van, még a 10-es számrendszerben sem. Ha pedig megtanulod a többi használatos számrendszer fontosabbjait, akkor megérted hogy amit a 10-es számrendszerben karnak ábrázolni az már ott sem úgy van, még felszínesen sem igaz. Ennyit tud a mindenkire ráerőltetett iskolai kötelező oktatás. Ám a világ ennél sokkal érdekesebb.


Ezek mindössze célzottan legyártott hazugságok. A rendelkezésre álló bizonyítékok szerint egyik említett személy sem létezett. Különféle ötletek alapján rakták őket össze. Régebben sem volt mindenkinek képessége a logikus gondolkodás.
Ha Mózes létezett és egy kosárból halászták ki csecsemőként, akkor hogyan lehetett az, hogy a testvére (egyes változatok szerint a bátyja) öntötte a megvezetettek számára az aranyborjút? Honnan lett hirtelen testvére egy talált gyereknek?
Tehát ostobaságokra nem hivatkozunk...

Több mint 40 éve megdőlt a betegségnek (vagy kórnak) elnevezett elmélet. Mert az mindig is egy elmélet volt, csak ezt nem szokták közölni. Tényként beszéltek róla, ám sosem bizonyította senki sem. Biológiai válaszreakciók vannak, szándékos csonkítások vannak melyeket mindig a biológiai válaszreakciókra történő hivatkozással követnek el (sebészet... :) ), mérgezések és balesetek vannak. De a balesetek nem tartoznak a véletlenek közé.
S mint olvasod az idézetedben, ez hit. Nem pedig tudás, ami bizonyított.
Csupán valaki gondol valamit, amit nem tud bizonyítani. Azért, mert nem igaz. Ami igaz az mindig bizonyítható bármilyen körülmények között, de többnyire nincs is rá szükség.
A hazugságokat viszont állandóan bizonygatni kell, ezerféle formában.
Csupán valaki gondol valamit, amit nem tud bizonyítani. Azért, mert nem igaz. Ami igaz az mindig bizonyítható bármilyen körülmények között, de többnyire nincs is rá szükség.
Lehet, hogy te nem tudsz olvasni; illetve olvasni igen, de az olvasottakat értelmezni nem. Akkor most még egyszer megpróbálom. Tehát:
Amit te itt leírsz az egy hópihe a nyári szélben. Semmi, csak egy elpárolgó vízcsepp. Mert ha valaki ilyesmiket tud és leírja, akkor a minimum az, hogy ad hozzá egy címjegyzéket. A leírtak itt, meg itt találhatók; szerző, irat/könyv/esszé/tankönyv/stb címe, esetleg oldalszám, vagy fejezet.
Ez nálad nincs, vagy csak én nem tudom felfedezni?

Egy példa: "Ha Mózes létezett és egy kosárból halászták ki csecsemőként, akkor hogyan lehetett az, hogy a testvére (egyes változatok szerint a bátyja) öntötte a megvezetettek számára az aranyborjút? Honnan lett hirtelen testvére egy talált gyereknek?"

Mózes születése:
Károli biblia
Moz.II.2 És elméne egy Lévi nemzetségből való férfiú és Lévi-lányt vett feleségül
II.2.3. De mikor tovább nem rejtegetheté, szerze annak egy gyékény-ládácskát, és bekené azt gyantával és szurokkal s betevé a gyermeket és letevé a folyóvíz szélén a sás közé.
II.2.4: Az ő nénje pedig megáll távolról, hogy megtudja, mi történik vele.

Nos tehát, Mózesnek igenis lehetett nénje, mert hogy a lányokat életben lehetett hagyni. (Moz.II.1.16.)
Továbbá mivel ismert volt anyja és apja is, kettejüknek később születhetett még fiúk, nemde? És így ők testvérek voltak.

Mégegyszer mit nem értesz ebből? S már mondtam, nemcsak olvasni, hanem érteni is kell az olvasott szöveget. Továbbá, ha nem hiszed, az irodalomjegyzék alapján bármikor visszakereshető, akár még az is, hány elütést sikerült elkövetnem. Továbbá azért használtam a Károli Bibliát, mert azt tekintik magyar eredeti fordításnak. Tovább gyönyörű, régies magyar beszéd

----
A genomról írt magyarázatod saját magadnak mond ellent:
1. lásd: #8
A lényeg az információtartalmuk. Az pedig nulla dimenziós terekben veszi körül a genomot. Ez egyszerűen mérhető, s Kirlián óta le is fényképezhető. A filmek felbontásának növelésével pedig egészen jól nagyítható. Akár egy otthoni fotólaborban is. Tehát az információ létezése bizonyított. Bárki utánanézhet, aki veszi a fáradságot hozzá.)
2 lásd: #12
Ezért a genom nem lehet nulla dimenziós térben elhelyezve, mert az egyik egy biológiai jelenség, a másik pedig méréstechnikai jelenség.

Ebből következik, hogy vagy én nem tudok olvasni és értelmezni, vagy te nem tudsz emlékezni arra, hogy korábban mit írtál.
 
Utoljára módosítva:

3dcowboy

Állandó Tag
Állandó Tag
Ebből az következik, hogy nem értesz összefüggéseket, mert nem tanultál kvantumfizikát. Azt sem... Ezt pótolhatod azzal hogy elvégzed valamelyik neked szimpatikus egyetem ilyen témájú képzését. És még néhányat, ami rezgések alapján közelíti meg a fizikai világot.
Nem tilos mérőműszereket, vagy akár Kirlián fényképezőgépet és a hozzá való filmeket és az előhívásukhoz szükséges hívólabort sem beszerezni.
De vehetsz a genom méréséhez és a mérések elemzéséhez használatos műszereket is. €8000-€15000 között vannak használtan. Mobil változatban €25000-€150000 között kaphatók. Érdeklődj egyetemeknél vagy kutatóbázisokon hogy mikor lesz műszercsere. S akkor saját méréseid és elemzéseid lesznek a genom informatikai tartalmáról.

Maradjunk a te stílusodnál:
Ami szerint Mózes családja ismert volt. A folyón leúsztatásáról hol vannak a fényképek, tanúk neve és az elérhetőségük? Mert az általad idézett bibliában Mózes állítólagos fiú testvéréről van szó, akit elvileg Áronnak neveztek. Csakhogy az nem kifejezetten zsidó név.

A Károli bibliája nem régies magyar beszéd. Mesterséges, patetikusan torzított szöveg. Az ószövetséget pedig elolvashatod eredetiben több izraeli helyszínen is, legalábbis azt állítják róla hogy eredeti. Annál eredetibb elvileg nincs. Ám annak írási stílusjegyei nem egyeznek meg a Károli-.félékkel. Károli úgy fordított ahogy mondták neki. Bár nincs arra bizonyíték hogy ő fordította, bárki lehetett, s közreadta az ő nevét felhasználva. A manipuláció nem most kezdődött... és régóta bedőlnek neki birkák.
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Ebből az következik, hogy nem értesz összefüggéseket, mert nem tanultál kvantumfizikát. Azt sem... Ezt pótolhatod azzal hogy elvégzed valamelyik neked szimpatikus egyetem ilyen témájú képzését. És még néhányat, ami rezgések alapján közelíti meg a fizikai világot.
Nem tilos mérőműszereket, vagy akár Kirlián fényképezőgépet és a hozzá való filmeket és az előhívásukhoz szükséges hívólabort sem beszerezni.
De vehetsz a genom méréséhez és a mérések elemzéséhez használatos műszereket is. €8000-€15000 között vannak használtan. Mobil változatban €25000-€150000 között kaphatók. Érdeklődj egyetemeknél vagy kutatóbázisokon hogy mikor lesz műszercsere. S akkor saját méréseid és elemzéseid lesznek a genom informatikai tartalmáról.

Maradjunk a te stílusodnál:
Ami szerint Mózes családja ismert volt. A folyón leúsztatásáról hol vannak a fényképek, tanúk neve és az elérhetőségük? Mert az általad idézett bibliában Mózes állítólagos fiú testvéréről van szó, akit elvileg Áronnak neveztek. Csakhogy az nem kifejezetten zsidó név.

A Károli bibliája nem régies magyar beszéd. Mesterséges, patetikusan torzított szöveg. Az ószövetséget pedig elolvashatod eredetiben több izraeli helyszínen is, legalábbis azt állítják róla hogy eredeti. Annál eredetibb elvileg nincs. Ám annak írási stílusjegyei nem egyeznek meg a Károli-.félékkel. Károli úgy fordított ahogy mondták neki. Bár nincs arra bizonyíték hogy ő fordította, bárki lehetett, s közreadta az ő nevét felhasználva. A manipuláció nem most kezdődött... és régóta bedőlnek neki birkák.
Boldogok a lelkiek... a szegények..
(Mark Twain: Tom Sawyer kalandjai)
 
Oldal tetejére