Hírek Az FBI házkutatást tartott Donald Trump floridai házánál

A volt amerikai elnök közleménye szerint „FBI-ügynökök nagy létszámú csoportja szállta meg” házát a Palm Beach-i Mar-a-Lagóban hétfő délután. Úgy tudni, hogy Donald Trump a razzia idején a New York-i Trump Towerben tartózkodott.

Trump úgy fogalmazott, „ezek sötét idők nemzetünk számára”, hozzátéve, hogy szerinte miután minden illetékes kormányzati szervvel együttműködött, ”az előre be nem jelentett rajtaütés nem volt szükséges vagy helyénvaló”. Úgy gondolja, hogy ami történt, az „ügyészi visszaélésnek” minősül, „az igazságszolgáltatási rendszert fegyverként használják”, és így akarják megakadályozni abban, hogy újra induljon az elnöki székért.


„Egy ilyen támadásra csak egy lerobbant, harmadik világbeli országban kerülhetne sor. Sajnos Amerika mostanra ilyen ország lett, olyan szinten korrupt, amilyet még sosem láttunk. Még a széfemet is feltörték.”


Trump fia, Eric Trump a Fox Newsnak azt mondta, hogy a házkutatás a Nemzeti Levéltár iratanyagának kezelésével kapcsolatos nyomozás miatt történt, és minősített iratokat kerestek, amelyeket a volt elnök hivatali idejének megszűnése után vitt magával.


A Nemzeti Levéltár közölte, hogy Trump házában 15 dobozt foglaltak le, ezek egy része titkos iratokat tartalmazott. Pedig a törvények szerint az amerikai elnököknek minden levelet, e-mailt, munkadokumentumot át kell adniuk a Nemzeti Levéltárnak. Az ilyen dokumentumok közül a volt elnök többet állítólag szét is tépett.

Nem sokkal a házkutatás után Trumppal szimpatizáló tüntetők jelentek meg a volt elnök házánál.

Mészáros Juli

1660035155609.png
 
"A Nemzeti Levéltár közölte, hogy Trump házában 15 dobozt foglaltak le, ezek egy része titkos iratokat tartalmazott."

nem lehetnek valami fontos papírok ha 2020 óta senkinek se kellettek ... szerintem a Viktor útmutatását keresték ;)
 
"A Nemzeti Levéltár közölte, hogy Trump házában 15 dobozt foglaltak le, ezek egy része titkos iratokat tartalmazott."

nem lehetnek valami fontos papírok ha 2020 óta senkinek se kellettek ... szerintem a Viktor útmutatását keresték ;)

Donald Trump 2017. január 20-án lett a hivatalába iktatva és ez 2021. január 20-án ért véget.

Egy elnök jogosult titkosított dokumentumok át deklarálni és a nyilvánosság számára bocsájtani de ehhez, pontosan meghatározott szabályokat kell követnie. Egy egyszerű szóbeli bejelentés nem elég – a hivatal elhagyása után amúgy sem.

Biztonsági fokozatúnak minősített dokumentumokat, nem birtokolhat egy volt elnök.

A Nemzeti Levéltár – ahová az elnökség lejárta után minden irat és dokumentum kerül – már egy ideje kapcsolatban állt Trump-pal és ügyvédéivel a hiányzó dokumentumok miatt. Kezdetben 15 dobozt már hónapokkal ezelőtt átadtak azzal az állítással, hogy nincs több.

A puccskísérlet után én mindent el tudok képzeli Trump-ról, még azt is, hogy a dokumentumokkal, amik Amerika Nemzetbiztonságát veszélyezteti, pénzt akart magának a volt elnök, Orbán pedig azért volt nála, hogy az üzletet lebonyolítsa Putyin és Trump között. Nem értem miért jött Orbán rajtaütés szerűen haza a CPAC-ról, meg sem várta a példaképének a beszédét, a záróünnepséget sem.

A kémtörvény megsértése miatt több év börtönt járhat.

De ha nem is kémkedett Trump, maga a hivatalok munkájának az akadályozása is elég öt börtönbe zárni.
A dolog pikantériája, hogy mi van ha kiderül, hogy Orbán a közvetítő ember Putyin és Trump között?
 

1,6 millió dollárra bírságolták Trump cégét adócsalás miatt​


A volt elnök nem volt jelen az ítélet kihirdetésekor.

Donald Trump volt amerikai elnök cégét pénteken 1,6 millió dolláros (585 millió forintos) büntetéssel sújtotta egy New York-i bíróság adócsalás miatt.
A Trump Organization-t tavaly decemberben 17 adóügyi bűncselekményben marasztalták el, egyebek mellett bűnszervezetben folytatólagosan elkövetett adóvisszaélésben is megállapították bűnösségét.

Juan Manuel Merchan bíró pénteken a törvény szerinti kiszabható legmagasabb összegre büntette a Trump Organizationt.
A pénteki ítélethirdetésen sem a volt elnök, sem a Trump Organization működtetésében szerepet vállaló gyerekei nem voltak jelen. Trump az eljárásban nem állt bíróság elé, és tagadta, hogy tudott volna arról, hogy cégének vezetői megsértették az adószabályokat. Trump politikai boszorkányüldözésnek nevezte a pert. Ügyvédei pedig közölték, hogy fellebbeznek az ítélet ellen.
Mint Joshua Steinglass, az eljárás ügyésze rámutatott: a bírság csupán a töredéke a Trump Organization bevételének.
A decemberben zárult eljárás során Alex Weisselberg, a Trump Organization felfüggesztett pénzügyi vezetője vádalkut kötött az ügyészséggel. A korábbi cégvezető 15 bűncselekményben elismerte bűnösségét, és azt, hogy tudtával történt az adócsalás-sorozat, valamint azt is, hogy 1,76 millió dollár jövedelem után nem fizetett adót. Cserébe kedden 5 hónap börtönbüntetést szabtak ki rá.

1673691489861.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,801
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére