Hírek Az LMP nem vette át a Gyurcsány-ellenes propagandát, nem támogatja ebben Márki-Zay Pétert

Ungár Péterrel és Kanász-Nagy Mátéval, az LMP vezető politikusaival, amelyben meglepően korrekt és higgadt módon beszéltek Gyurcsány Ferencről, akit Márki-Zay Péter arra kért meg, hogy ne kampányoljon. Ungár Péter azt mondta, “a magyar nép úgy döntött, hogy a DK a legnagyobb ellenzéki párt, és annak a tudatában döntöttek így, hogy tudták, hogy ki Gyurcsány Ferenc, és ő vezeti a pártot. Tudjuk, hogy ez a 10 millió politológus országa, de hagyjuk a vulgárpolitológuskodást. Gyurcsány Ferencre szükség van. Személyileg is.”


Már az is furcsa, hogy Magyarországon meglepetést okoz, hogy valaki így beszél, s nem áll be az Orbán által folytatott Gyurcsány-ellenes gyűlöletpropagandába, és ki mer állni a közellenséggé tett DK-elnök mellett, holott ez lenne nemcsak a normális, hanem uszítás esetén a minimálisan elvárható magatartás. Orbán propagandagépezete egy hazugságra épülő narratívával, szinte lincselést követelő hangnemben uszított a 2006-os zavargások évfordulóján Gyurcsány ellen, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje pedig ezzel az uszítással azonosult, így szerezte meg az elsőséget.


Az Amerikai Népszava Gyurcsány Ferenc és a DK legnagyobb kritikusa volt, amikor a párt legitimálta az Orbán-rendszert és a törvénytelen alaptörvényt azzal, hogy bement Orbán álparlamentjébe. Azt nem lehet mondani, hogy lapunk Gyurcsány Ferenc és a DK fenntartás nélküli híve, támogatója vagy kritikátlan kiszolgálója lenne. Az ellenzéki sajtó legélesebb hangú kritikáit mi fogalmaztuk meg vele és a DK-val szemben, amikor érzésünk szerint Gyurcsány Ferenc és pártja engedményeket tett az elvszerűség rovására. De egy ember aljas, fasiszta üldözését a legmélyebben elítéljük.


Márki-Zay Péter nem tud semmi olyat tenni, amivel megbocsátható lenne az, hogy a leváltandó fasiszta diktátor gyűlöletpropagandáját átvette, saját karrierje, előválasztási győzelme érdekében azt felhasználta. A bűnbakképzés náci technikájával és a goebbels-i propaganda stílusával előállított Gyurcsány-ellenes gyűlöletkampányt nem utasította el, hanem behozta a demokratikus ellenzékbe, legitimmé tette a demokratikus oldalon, miközben kereszténységről és szeretetről papolt. Márki-Zay ezzel örökre kiírta magát a demokraták közül, nevezze magát akárminek, ő fasiszta gazember.


Megbocsáthatatlan, hogy az orbáni gyűlölködést a vele szemben álló humanista demokratikus oldal részévé tette, az ellenzéki oldalt megosztotta és szembefordította önmagával. Az orbáni szellem a két világháború közötti antiszemita, fasiszta rendszer szellemisége. Ennek nincs helye demokraták között. Márki-Zay pedig megfertőzte ezzel a demokratikus oldalt, igazat adott az orbáni uszítás, a gyűlölet politikájának, s azt a demokratikus oldal legitim részévé tette. Ez elfogadhatatlan. Ki kellett volna zárni az előválasztásból, és az ellenzéki összefogás pártjainak tiltakozniuk kellett volna.


Megengedhetetlen demokraták között, hogy valaki úgy állítsa be magát, hogy csak ő lehet képes egyedül legyőzni a politikai ellenfelet, és aki őt nem támogatja, az hazaáruló. Márki-Zay ezt mondta, és ezt gondolta, mert aki nem ezt gondolja, az nem mondja ezt. Ez egy hazugság, mert Orbánt akkor fogják leváltani, ha az ország elsöprő többsége, szavazók milliói lázadnak fel ellene, s akkor egy háromlábú szamár is lehet a kijelölt ellenfele, akkor is elsöprik. Amíg ilyen többség és népakarat nincs, mert be tudja csapni az embereket, addig Jézus Krisztus is lehetne a jelölt, az sem győzne.


Nincs bocsánat, függetlenül attól, hogy kiről van szó. Ilyen aljasságnak jogállamot hirdető demokraták között nincs helye. Márki-Zay ezzel Orbán mellé állt. Mindezt csak azért, hogy elhitesse azt a hazugságot, hogy Orbánt csak ő tudja leváltani, és megszerezze az ellenzék miniszterelnök-jelölti posztját. Ez a hataloméhség és gátlástalanság mindent elmond róla. Márki-Zay nem demokrata. A demokratikus ellenzék legnagyobb pártjának elnökéről kijelentette, hogy vele nem lehet nyerni, miközben neki annyi támogatója sincs a DK nélkül, hogy hódmezővásárhelyi polgármester legyen.


Ezért üdítő ez a higgadt, értelmes, tárgyilagos hangnem, a józan ész hangja, amelyet az LMP két politikusa megütött. Ez egybecseng Donáth Anna, a Momentum elnökének hangvételével is, ami azt mutatja, hogy Márki-Zay-nak nincs helye ebben az ellenzékben. Idegen test, valójában Orbán Fideszéhez tartozik, és leginkább Orbán Fideszét szeretné megszerezni. Magát kereszténynek nevezi, ezért tudnia kell, mit jelent, hogy a juhok ismerik a pásztor hangját. Ez nem a jó pásztor hangja. Demokratikus szabad sajtóként mi a juhokat képviseljük, és tiltakozunk ellene. Ez a farkas hangja.


Ez elfogadhatatlan, Márki-Zay összes többi szövegével együtt. Egy gátlástalan fasiszta karrieristának tartjuk, attól a pillanattól kezdve, hogy egy demokratikus párt elnökének felesége ellen Orbán gyűlöletkampányát bevetette, s ezzel az ellenzék miniszterelnök-jelölti pozícióját elragadta saját magának. Mindent elmond róla, hogy győzelme után bejelentette, hogy leváltotta az ellenzéket. A szív bőségéből szól a száj, mondja a Biblia, ezzel bizonyságát adta, hogy mit akar: ő magát helyezte az ellenzék helyébe, megpuccsolta az ellenzéket. Ez történt.


Egy farkas becsapta a juhokat, akik farkast választottak a nyáj vezetésére. Amerikában élt, tudhatja, hogy ha valaki “bullyzik” másokat, még az iskolából is eltanácsolják. Ő pedig ezt tette. Fasiszta módszer a bűnbakképzés, ellenségkép kinevezése, és az ellene irányuló gyűlölet felkorbácsolása. Márki-Zay a gyurcsányozással ezt tette, s azóta is ezt folytatja. Ő egy senki, és kirekeszti az ellenzék legnagyobb pártjának elnökét a választási kampányból és a közéletből. Honnan veszi a jogot? Mindezt egy fasiszta diktátor gyűlöletpropagandájának átvételével. Egy volt miniszterelnököt.


Egy olyan ember teszi ezt, aki akkora hülyeségeket beszél, hogy a fal adja a másikat, aki szerint az elmúlt 30 év legjobb kormánya az első Orbán-kormány volt. Annak az ellenzéknek, amelynek ő lett a miniszterelnök-jelöltje, az első Orbán-kormány is az ellenfele volt, az első Orbán-kormánytól is irtózott, amely már akkor is fasiszta volt és korrupt. Ha neki az tetszett, akkor mondjon le az ellenzék vezetéséről, mert nem ezen az oldalon van a helye. Induljon el a Fideszben az elnöki posztért, ha arra a pártra vágyik. Vagy mérettesse meg magát előbb az új pártjával.


Majd ha az ellenzéki összefogás szavazói nélkül Márki-Zay Péterre és a Fideszből kiszuperált elvbarátaira (akik senkinek nem kellettek, még Orbánnak sem), többen szavaznak, mint Gyurcsányra, akkor járassa a száját, hogy Gyurcsány akadálya Orbán leváltásának. Megköszönheti, hogy Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára ilyen nagyvonalúan és türelmesen, az ország érdekeit szem előtt tartva viszonyul az aljasságához, mert ha ők azt mondják, hogy akkor kiveszik a DK-t Márki-Zay mögül, és győzze le a templomba járó zseni Orbánt nélkülük, mehetne vissza házalni Ohió-ba.


Mindenkinek joga van a közéletben szerepelni, amitől senki nem tilthatja el. Amit Márki-Zay követel, azt még Orbán sem engedte meg magának. Ha Orbán Viktor, aki megdöntötte az alkotmányos rendet, önkényesen eltörölte a jogállami alkotmányt, bevezetett egy fasiszta rendszert, aki egy felcsúti gázszerelő stróman nevén százmilliárdokat lopott el a köz vagyonából, akinek a családja egy tipikus maffiacsalád, lehet a magyar közélet legitim része, akivel szemben választáson veszik fel a küzdelmet, akkor Gyurcsány Ferenc is lehet, mert ő töredékét sem követte el annak, amit Orbán.


Aljas, nevetséges és primitív hazugság az is, hogy az elmúlt harminc év Orbán és Gyurcsány párharca lett volna, ahogy most sem az. A DK az ellenzék egyik pártja. Aki ezt állítja, az a riválisától akar megszabadulni, mert a DK a politikai karrierjének útjában áll. Annak a DK szavazói kellenek a pártjuk nélkül. El akar tüntetni mindenkit az útjából, mert ő akar lenni az új diktátor. Se nem jobb, se nem bal, hanem csak Márki-Zay. Aki meg akarja haladni a jobboldal és a baloldal ellentétét, az diktatúrát akar, az a centrális erőteret hirdeti.


Gyurcsány Ferenc követett el hibákat, miközben a pártja ellene dolgozott, és fel is dobta Orbánnak. Másik oldalról egy nagyképű koalíciós partner támadta, ahol csak tudta. Orbán puccskísérletet is végrehajtott ellene, és tíz éve semmit nem tesz, mint őt kriminalizálja, mert az egyetlen nagy formátumú politikusnak tartotta magával szemben, aki legyőzte. Majd a történészek mérleget vonnak a teljesítményéről. Nem angyal és nem ördög, de semmiképpen nem az, amit Orbán mond róla. Az is elfogadhatatlan, amikor azt mondják, hogy tudomásul kell venni a lejáratását. Nem kell.


Ha tetszik, ha nem, Gyurcsány ma már egy történelmi személyiség. Márki-Zay sem felkészültségben, sem tapasztalatban, sem teljesítményben, nyomába sem léphet. Akkora baromságokat, amiket ő beszél, Gyurcsány biztos nem mondana. De Gyurcsány Ferenc hátralépett. Dobrev Klára pedig talán még nála is felkészültebb, európai színvonalú politikus, államigazgatási tapasztalattal, Márki-Zay a táskáját nem hordhatná. Azzal együtt nyerte simán az első fordulót, hogy Gyurcsány Ferenc a férje. Márki-Zay pedig Orbán gyűlöletpropagandájával győzte le, mert ő visszafogott maradt.


Egy alázatos ember inkább tanácsokat kérne, kikérné a véleményüket. Márki-Zay a kereszténységével kampányol, de egy keresztény ember alázatos. Márki-Zay ezzel szemben trappol, hőzöng és csörtet, mint aki mindenkinél jobban tud mindent, akihez képest mindenki csak egy hülye. Miközben az ellenzék pártjainak minden megszólaló politikusához képest egy súlytalan, dilettáns senki. A legfeltűnőbb a szellemiség és a hangvétel közötti különbség. Az LMP-sek interjúját is jó elolvasni, az embernek az a véleménye, hogy ezek intelligens, kedves emberek.


Márki-Zay-ról ez nem jut eszünkbe. Róla az jut eszünkbe, hogy egy beképzelt akarnok, egy öntelt hólyag. Zengő érc és pengő cimbalom.


Mitől keresztény Márki-Zay, ha valakit üldöznek, nem áll az üldözött mellé? Az általa lenézett, megvetett, humanista, liberális demokraták, mint az LMP politikusai nem olyanok, mint ő. A gyűlölet hiányzik belőlük, ami a jó “keresztény” Márki-Zay-ban megvan. Az ellenzék kultúrájához az tartozik, hogy ha valakit aljas módon támadnak, akkor mellé állnak, megvédik attól, nem pedig átveszik és felhasználják a maguk hasznára. Ehhez kereszténynek sem kell lenni. De az ilyen keresztényekből éppen elég volt. Senkit nem érdekel, hogy keresztény, üsse meg a normális emberi szintet.


Érdeklődéssel várjuk, hogy a közös kampánycsapat mikor kezdi meg a működését, ha egyáltalán megkezdi, a mindenkinél okosabb Márki-Zay mennyire veti alá magát egy ilyen kampánystábnak. Megjósoljuk: semennyire.


Amerikai Nepszava

ungar-lmp.jpg
 
Nem hiszem, hogy az emberek szeretnének más zsebében turkálni vagy ellenőrizgetni, hogy ki mire költ és miért. Én se szeretnék. Mivel azonban a szociális kiadásokra szánt költségvetési pénz véges (mert minden költségvetés véges), jó lenne azokat a pénzeket úgy csoportosítani, hogy minél jobban hasznosuljanak. Nézegettem a programtervezetet, hogy a szociális intézkedéseknek miből lesz a fedezete, hát az egy másik érdekes kérdés lenne.
 
A miniszterelnök-jelölti vitáról azt mondta, biztos benne, hogy Orbán Viktor ki fog állni egy nyílt vitára, nem teheti meg, hogy ne tegye, hiszen a fideszes szavazók is elvárják Orbántól, hogy álljon ki az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével egy nyílt vitára, Rácz Zsófia helyettes államtitkár is azt mondta, hogy örülne a vitának.
Ahogy azt korábban már megírtuk, vasárnap este vitára hívta közösségi oldalán Orbán Viktort az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter. A felhívásra nem a kormányfő, hanem a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István válaszolt a Facebookon.
˝ Mindenki tudja, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök. Beosztottal pedig nincs értelme vitatkozni.˝
Így orbán elment és levágott egy disznót....
 
Persze így működik...talán a mesékben.
Ami ott történt inkább a belső marakodásnak volt köszönhető! Végül hoppon maradtak.
Most meg megy a sírás .
Nem jó inkább a kettő közt a való
az is igaz amit írt:
Belső marakodás és külső befolyás kik azóta át is ültek
Hogy lefizették-e vagy maguk gondolták úgy többet keresnek ha átülnek(ismerve az addigi működősét az Orbánnak) ez akkor is lefizetés ha beígért sejtetett

mindenre képes orbán, aki a háttérből irányította a lefizethető árulókat, meg a csőcseléket,
Hogy a csőcselék szintén hasonlóan volt e lefizetve akkoriban még direkten nem.
És nem is csőcselék volt zöme hanem Hittel bíró de pénzzel segítettek
A buszok adása is pénz
 
:rohog: :rohog: :rohog:ezt a marhaságot honnan vetted? Az ajvékolás hőbörgést, méltatlankodást jelent.... azért lenne antiszemita, mert jiddis jövevényszó? Akkor ilyen alapon aki balhé, elpaterol, haver, koffer, lejmol, pacák, ésatöbbi, ésatöbbi szavakat használ, az is antiszemita? Ez egy kicsit beteges....
Nos erika most Te is kívül vagy az értésem és az eltúlzó Setni is
Mert hogy jártam itt a CH-n?
Ha az üzemeltetői háttért nem tudod nem fogod érteni
Van a szójátékos topik beírtam egy szót: ájvékol
Nekem esett a moderátor hogy képzelem hogy antiszemita célzású szavakat beírok?
Azzal érveltem amivel te: nincs tartalmi jelentése több, csak amire használjuk
De volt még egy másik szó már nem tudom vándorkereskedőt vagy kereskedőt jelent
Erre is nekem esett ugyanaz
Most mondjam ez beteges?
Az igen hogy kiadták ukázba mire figyeljenek. És hogy sima szavak mögött lássanak mást.
Még az sem hogy vannak ukázok.
De az már igen hogy egy mezei tag is eltúlozzon egy ilyet.
Vagy csak behízelegni szokása miatt tette.
Hisz a témát eltúlozta ügyet akart csinálni belőle.
 
Utoljára módosítva:
Természetesen az én szememben is tolvaj, ezért szeretnék már igazi váltást, nem csak egy helycserét.
Leszállítalak a nép elvárásaiból.
Már az is elég ha visszatérnek a régi szerénységhez
A tüzközeli hozzáférés elpofátlanodásából
A NOKIA-s doboz szintre.
A köz érzékenységnél ismét lehessen ügy Tocsik Márta sikerdíja nagyság
Ha a közvagyont nem intézményesített szállítószalaggal viszik
Hanem csupán benzinköltség elszámolás szinten.
Vagy az átkos előnyszerzésére: a közvilágítás helyi párttitkár kapujáig mindig működött.
Ha a jelenlegi gépesíttet és törvényt saját pofájára igazító eltűnik.
Máris sokat léptünk előre.
A rendszer gondolkodást átépítik.
Az újak akkor az nem helycsere lesz hanem hatalmas esély egy sokkal tisztább országra.
De akkor ne azon visongjunk ismét hogy mit csinál egy képviselő azért a pénzért és elég lenne fele annyi képviselő is.
Ezt már eljátszották 386 fős országgyűlés volt és épp erre kampányoltak rá
és 2014-re már 199 főssé tették
De éppenhogy minden juttatás megemeltek
Hisz a célja nem az olcsóbb parlament volt hanem a hatalmi arányok megrendezése.
Nos hát minimum célként már elég a 2010 előtti szintre közvagyon témában helyre állni
Azzal párhozamosan a NER rendszer működést is megszüntetni
Tudnék még mit sorolni mi szerény ügyek voltak 2000 és a Fidesz hatalomig
Épp csak hirtelen egy az SZDSZ körüli kakaóbiztos billentyűzet
Amit nem is a Fidesz támadott először henem Medgyessy Péter
2004-ben a Népszabadságnak adott interjújában azt mondta: az SZDSZ „tele van korrupciós ügyekkel”
Lépett a Fidesz is:
2004 szeptemberében Rogán Antal sajtótájékoztatón nehezményezte, hogy az informatikai tárca által vásárolt kakaóbiztos számítógépek körüli botrány miatt nem mondott le Kovács Kálmán SZDSZ-es informatikai miniszter. A politikus elmondta, hogy az a kakaóbiztos billentyűzet, amelyet a minisztérium 100 ezer forintos darabonkénti áron szerzett be, bármelyik egyszerű üzletben hat-hétezer forintért megvásárolható.
Nos lásd ekkora ügyek voltak az intézményesített korrupció előtt
És Rogán meg volt botránkozva nem mondott le valaki
Azóta nézd mi lett Ő vele is.
A korrupciót erről a mai országromboló szintről le kell vinni a én kapumig jó a világítás előny szintre.
Az már szinte a nulla szint.
Amit a rendszerváltás utáni politikusok már kezdtek egyre jobban felfelé tornászni
Van két híres ügy abból a korból egyik grippen ami érinti az MSZP-t és a Fideszt is
A másik a strabag 2006 ami érinti Kuncze Gáborékat és az akkor kormányon lévőket MSZP-SZDSZ hogy pontosan ki és mit kapott 15,2 millió eurós jutalékból ezek pártpénzek lettek többnyire.És no Kuncze Gábort sose fogták perbe
Épp csak gyanú szintjén maradt.Talán csupán párt pénzzé vált.
De nem magánzsebbe ment
Látszik az ellenőrzés kell hogy működjön ami a rendszerbe kell beépülnie
Ne bízz meg egy kormányban sem
És mindkét nagy ügyről voltak magyarországi lapok is kik megírták.Megírta az azóta Orbánék által megszüntetett Népszabadság is.
még az archívumban a NOL-ban fellelhető
Hát tán még volt újságírás?
Az átalakuláshoz kell az ügyészség és a nyomozóhatóság és az újságírás kormánytól függőségének megszakítása.
Mint egy fokozat!!
 
Utoljára módosítva:
Mivel nyíltan nem merik használni a szavakat ezzel mutatják hogy tudod kikről van szó.....
Ez egyszerűen nem igaz.
Mármint az hogy ezt oldalhoz sorolod
Én elhiszem hogy tolvajnyelv képes kialakulni.
De az a fajta állítólagos célzás csak náciknál képzelhető el
Ami nem is oldal mert szórvány és belekeverednek mindenhová.
lappang és szűk réteg, szórvány
Az rasszizmus keveredik minden durva nem gondolkodó népséggel mindenhová.
Sok van a erőszakos foci klubok körül.
Hogy antiszemitának se gondolja magát sok ember olyan is van
De többnyire lappang és leül befelé nézve a gyomrába ez a métely.
A nehéz ezt felismerni és kilökni az egészséges társadalmi szervezetből
Ezért is bújik.
Nem is alakít nyilvánosságot.Csak beférkőzik szórványosan.
Közben féregként önmagát is emészti és hergeli
Mindenért másokat okol.
Néha kicsattan, de bújva mint a Koncz Zsuzsa plakátoknál.
 
Utoljára módosítva:
Leszállítalak a nép elvárásaiból.
Már az is elég ha visszatérnek a régi szerénységhez
A tüzközeli hozzáférés elpofátlanodásából
A NOKIA-s doboz szintre.
A köz érzékenységnél ismét lehessen ügy Tocsik Márta sikerdíja nagyság
Ha a közvagyont nem intézményesített szállítószalaggal viszik
Hanem csupán benzinköltség elszámolás szinten.
Vagy az átkos előnyszerzésére: a közvilágítás helyi párttitkár kapujáig mindig működött.
Ha a jelenlegi gépesíttet és törvényt saját pofájára igazító eltűnik.
Máris sokat léptünk előre.
A rendszer gondolkodást átépítik.
Az újak akkor az nem helycsere lesz hanem hatalmas esély egy sokkal tisztább országra.
De akkor ne azon visongjunk ismét hogy mit csinál egy képviselő azért a pénzért és elég lenne fele annyi képviselő is.
Ezt már eljátszották 386 fős országgyűlés volt és épp erre kampányoltak rá
és 2014-re már 199 főssé tették
De éppenhogy minden juttatás megemeltek
Hisz a célja nem az olcsóbb parlament volt hanem a hatalmi arányok megrendezése.
Nos hát minimum célként már elég a 2010 előtti szintre közvagyon témában helyre állni
Azzal párhozamosan a NER rendszer működést is megszüntetni
Tudnék még mit sorolni mi szerény ügyek voltak 2000 és a Fidesz hatalomig
Épp csak hirtelen egy az SZDSZ körüli kakaóbiztos billentyűzet
Amit nem is a Fidesz támadott először henem Medgyessy Péter
2004-ben a Népszabadságnak adott interjújában azt mondta: az SZDSZ „tele van korrupciós ügyekkel”
Lépett a Fidesz is:
2004 szeptemberében Rogán Antal sajtótájékoztatón nehezményezte, hogy az informatikai tárca által vásárolt kakaóbiztos számítógépek körüli botrány miatt nem mondott le Kovács Kálmán SZDSZ-es informatikai miniszter. A politikus elmondta, hogy az a kakaóbiztos billentyűzet, amelyet a minisztérium 100 ezer forintos darabonkénti áron szerzett be, bármelyik egyszerű üzletben hat-hétezer forintért megvásárolható.
Nos lásd ekkora ügyek voltak az intézményesített korrupció előtt
És Rogán meg volt botránkozva nem mondott le valaki
Azóta nézd mi lett Ő vele is.
A korrupciót erről a mai országromboló szintről le kell vinni a én kapumig jó a világítás előny szintre.
Az már szinte a nulla szint.
Amit a rendszerváltás utáni politikusok már kezdtek egyre jobban felfelé tornászni
Van két híres ügy abból a korból egyik grippen ami érinti az MSZP-t és a Fideszt is
A másik a strabag 2006 ami érinti Kuncze Gáborékat és az akkor kormányon lévőket MSZP-SZDSZ hogy pontosan ki és mit kapott 15,2 millió eurós jutalékból ezek pártpénzek lettek többnyire.És no Kuncze Gábort sose fogták perbe
Épp csak gyanú szintjén maradt.Talán csupán párt pénzzé vált.
De nem magánzsebbe ment
Látszik az ellenőrzés kell hogy működjön ami a rendszerbe kell beépülnie
Ne bízz meg egy kormányban sem
És mindkét nagy ügyről voltak magyarországi lapok is kik megírták.Megírta az azóta Orbánék által megszüntetett Népszabadság is.
még az archívumban a NOL-ban fellelhető
Hát tán még volt újságírás?
Az átalakuláshoz kell az ügyészség és a nyomozóhatóság és az újságírás kormánytól függőségének megszakítása.
Mint egy fokozat!!
Arra szavazol, akire neked tetszik, nem kell megindokolni a döntésedet.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,609
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére