Az olasz kormány beszólt a magyaroknak is Az embercsempészek elleni harc a fontos.

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 12.

Melitta - 2017 November 12, 05:44
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az embercsempészek elleni harc a fontos, nem kellenek falak és kerítések a migrációban. Csak Olaszországnak van tisztességes, emberséges válasza a menekültkérdésre - mondta el Paolo Gentili olasz miniszterelnök a Cuamm-Medici con l'Africa (Orvosok Afrikával) állami segélyszervezet éves találkozóján Milánóban.

  "Mi vagyunk az egyetlen ország, amelynek egy tisztességes és becsületes migrációs politikája van. Amikor az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker azt mondja, hogy Olaszország megvédte Európa becsületét, akkor büszkén lehetünk olaszok. Köszönöm ezt mindnyájuknak" - kezdte beszédét Gentiloni a találkozón szombaton az Il Giornale szerint.

  A politikus diszkréten, nevesítés nélkül, de félreérthetetlenül utalt azokra az országokra (köztük a határok lezárását leginkább hirdető Magyarországra is), amelyek kerítést építettek és elzárkóztak a menekültkérdés és a migrációs hullám emberséges rendezésétől. "Büszkék vagyunk arra, hogy nem emeltünk falakat és zártuk be az ajtókat, helyette az embercsempészek ellen harcolunk" - mondta a kormányfő.

  A politikus emellett arról beszélt, hogy a jelenlegi helyzet rendezéséhez más fajta megoldások szükségesek: "A jövőnk, sőt a biztonságunk szempontjából, Afrika jövőjének stratégiai fontossága van. Őszintén fel kell mérnünk, hogyan segíthetnénk Afrikának, nem igaz, hogy folyamatosan változnak az igényeik, vagy hogy állandóan változtatja álláspontját, ezek mind a mi döntéseinktől függnek."

  Afrika kérdését azért is kulcsfontosságúnak tartja, mert onnan akár emberek milliói menekülhetnek a bizonytalan politikai helyzet vagy a klímaváltozás hatásai miatt. Az ENSZ szerint akár évente 25 millió klímamenekült is útnak indulhat a jövőben.

  A címlapképen Paolo Gentiloni, olasz miniszterelnök látható.
  Forrás: Julien Warnand / POOL / AFP.

  olasz allmfo.jpg
   
  Ernoe és varázsdoboz kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 12.

  1. tengelice
   tengelice
   Szóval Németország, Kanada, Norvégia, Svédország stb mégsem folytat helyes politikát ez ügyben?
  2. ppix
   ppix
   a tengeren természetesen nem kellenek falak és kerítések, az olasz migránspolitika elegánsan megfogalmazva:

   "A nem kormányzati szervezetek (NGO) munkáját szabályozó magatartási kódex és a líbiai partok ellenőrzésének szigorítása fordulathoz vezetett a földközi-tengeri migrációban Angelino Alfano olasz külügyminiszter szerint, aki következő lépésként a nemzetközi jog szerinti migránstáborok felállítását jelölte ki Líbiában."

   érdekes utánanézni mit jelent mindez a gyakorlatban, például hogyan segítik az olasz hadihajók a líbiai partok ellenörzését.

   A többi, külső határokon levő EU tagország kénytelen kerítésekkel védekezni például Görögország, Bulgária, Spanyolország, Magyarország
   setni, erdsa, analema és 1 másik tag kedveli ezt.
  3. udvarfy
   udvarfy
   Persze , pont az Olaszok akik eggyes NATO országokkal karöltve karóba huzatták Gaddafit , de elötte porig bombázták Libiát az olaja miatt !!
   erdsa, ppix, analema és 1 másik tag kedveli ezt.
  4. analema
   analema
   Gyakorlatilag olyan szabályokat hoztak az NGO-k részére, ami felér egy kerítésépítéssel. Mi is megengedhetnénk látványosan, hogy a civil szervezetek odaüljenek a kerítés innenső oldalára, ahol figyelhetik, hogy a kerítés hogyan állítja meg az embereket, de annyira sem léphetnek közbe, hogy biztató szavakat kiabálnak. Akkor már migránsbarátok volnánk?
   Kicsit álszent dolog ez így, főleg azt tudva, hogy az egész NGO kódex azért született, mert Olaszország nem bírt azzal a menekültáradattal, amit ezek a szervezetek taxiztak be Európába. A líbiai embercsempészeknek annyi feladatuk volt, hogy kivigyék a nyílt tengerre az utasokat, ott pedig rögtön átszállhattak egy másik hajóra.
   setni és udvarfy kedveli ezt.
  5. Ernoe
   Ernoe
   Már ne haragudj, hogy jelzökkel látlak el, de az az undorito a hozzászolásaidban, hogy belölled csak "elháritás" a felelelöség elöli ebujás jön, minden részvétnyilvánitás nélkül.
   -
   Probálj változtatni az erkölcsi beállitottságodon mert nem emberi amit magadbol adsz.
   -
   Olaszország és a többi nyugati ország számára a menekültek sorsán valo enyhités van az elötérben, nem pedig az, hogy hogyan csináljuk ki öket. A magyar kormány és az általuk meghülyitett népréteg megvetendö modon viselkedik.
   -
  6. eddy56
   eddy56
   Minden orszag, minden politikus elsosorban a maga erdekeit nezi ezekben nyilatkozatokban. Az olasz politikusok elsosorban azzal foglalkoznak, hogy ujra valasszak oket, tehat arrol akarjak meggyozni a vilagot es foleg a sajat vaalasztoikat, hogy naluk szebb, jobb, okosabb a vilagon nincs :)
   Termeszetesen ezt teszi minden orszag politikai elitje is :)
   setni és udvarfy kedveli ezt.
  7. eddy56
   eddy56
   Tenyleg le kene mar szokni arrol, hogy "meghulyitettnek" nevezzuk azokat akikkel nem ertunk egyet.
   Egy forumon vagy beszelunk egymassal, vagy a sajat velemenyunkon kivul mindenki maset marhasagnak tartjuk.
   Termeszetesen lehet ezt tenni, de ez ahol most beszelunk megiscsak egy "forum" es nem egy politikai testulet, ahol foleg a szavazoknak szonoklunk:)
   Vagy megsem??? :) .) :)
  8. Ernoe
   Ernoe
   Te "taxizásnak" nevezed, mások életmentésnek.
   -
   Egy orvos sose fogja aszerint kezelni a keze között levö pátienst, hogy a saját vagy más hibájábol sérült meg.
   Ezek alapvetö emberi normák amit a magyar kormány és te a kiválo tanitvány lábbal tapostok.
   -
   Ha valaki fuldoklik nemzetközi vizeken, azt kötelessek vagyunk megmenteni.
   -
   Képzeld el, hogy te fekszel este az árokban az ut melett mert részegen vezettél és hörögsz mind egy lefolyo.
   Biztos vagyok benne, hogy elvárnád az arra utazoktol, hogy segitsenek neked.
   Melitta kedveli ezt.
  9. Ernoe
   Ernoe
   Nézzd eddy56, az embertelenség egy nem tolerálhato magatartás.
   -
   Lehet azon vitatkozni, hogy miként segisünk, de akinek semmi más nem jut eszében két év alatt, mind katasztrofák ignorálása, a felelöség elháritása, faji és vallási megkülönböztetés, az megszegi az emberi közösség alapelveit. Egy ilyen magatartás nem tolerálhato.
   -
   Nem hiszem, hogy a kormánypropaganda nélkül a gyülölet, az embertelenség anyira otthon lenne Mo.-on mind ahogy van. Nekem a magyarokrol mindig jo véleményem volt de ugy látszik rendszeresen jönnek Vezérek akik az orruknál fogva félrevezetik a népet.
   Utoljára módosítva: 2017 November 12
   Melitta kedveli ezt.
  10. eddy56
   eddy56
   Nem nagyon tudom azt sem toleralni, ha osszekeverunk dolgokat.
   Embertelenseg... hmmm
   Te is tudod, hogy nagyon sok orszag lenyegesen rosszabb korulmenyeket tud biztositani allampolgarainak mint a relative fejlett Europa.
   Ezek az emberek zomeben ilyen orszagokbol jonnek.
   A haborusujtotta ovezetek megsem azonosak a gazdasagilag fejletlenekkel.
   Raadasul sok olyan orszag letezik, ami nyersanyagokban, lehetosegekben lenyegesen elottunk jar.
   Lasd peldaul Irak.
   A vilag egyik leggazdagabb orszaga lehetne, ha...
   Ha!
   A megoldas az, ha eljjonnnek a polgarai mas orszagokba, mert otthon nem tudnak elni?
   Enegem arrol senki nem fog tudni meggyozni, hogy emberek otthagyjak a hazajukat es meg arra sincs idejuk, hogy magahoz vegyek az irataikat.
   Sorolhatnam meg mirol nem!
   Ez nem kormanypropaganda, hanem jozan esz.
   En is, Te is es itt szinete mindenki szeretne jobban elni. Szeretne egy fejlettebb tarsadalomban letetezni.
   Deeeeee!
   Amit mashol letrehoztak kemeny munkaval annak a tarsadalomnak a tagjai, azt elsosorban azert tettek, hogy NEKIK ott jobb legyen.
   Ezt senkinek nincs joga elvenni toluk!
   Senkinek!!!!!!
   Akiknek az eltuk, testi eppseguk veszelyben van azokon akar eronkon felul is segitenk kell! Ezt diktalja az emberseg.
   De azokon akik csak a sorsukat akarjak megforditani, es ezt nem munkaval- mint a kulfoldre szakadt honfitarsaink tobbsege teszi- hanem kovetelve, elvarva azt ami szerintuk JAR hat ezt nem. Azt nem, hogy idejojenek emberek, es kovvetelik azt, hogy ez a tarsadalom az O normaik szerint eljen onnatol fogva, azt NEM!
   Es lehet, hogy neked ugy tunik, de ez nem a kormany altal meghulyitett emberek velemenye, hanem a jozan esz!

   Megegyszer leirom, mert hajlamos vagy ettoll eltekinteni: aki az eletet, csaladjat menti, azokon segiteni kell, akar eron felul is, de aki csak egy olyan orszagban akar elni, ahol kenyelmesebben elhet miint addig, hat azoknak tudomasul kellene venni azt milyen lehetosegei vannak annak az orszagnak, tud-e rajta segiteni.
  11. ppix
   ppix
   a lényeget nyilatkozatból azért beidézem neked: "Csak Olaszországnak van tisztességes, emberséges válasza a menekültkérdésre"
   Szóval a Merkels Willkommenspolitik csak szerinted jó és kötelező követni. Vajon mik a különbségek az olasz és a német migránspolitika közt?

   Ha akarod elmagyarázom konkrétan mit jelent NGO -k munkáját szabályozó magatartási kódex megváltoztatása, milyen szervezetek tüntek el a porondról (az NGO-k nyilatkozata szerint az olasz és a líbiai hatóságok intézkedései miatt nem tudnak tovább felelősséget vállalni hajóik legénységének biztonságáért) vagy mit jelent a líbiai partok ellenőrzésének szigorítása.
   Utoljára módosítva: 2017 November 12
   Jártó Róza kedveli ezt.
  12. Ernoe
   Ernoe
   -
   Látod még most is tagadod, hogy léteznek lehetetlen körülmények elöl menekülnek emberek, háborutol, katasztrofáktol sulytott országokbol. Van neked fogalmad mi elöl futnak el emberek akik honapokat töltenek internalo lagerekben, beüllnek lélekvesztö gumicsonakokba és inkább a halált választják mind, hogy visszaforduljanak.
   -
   Nézzd meg mi magyarok milyen, ezzel összehasonlitva "wehwehchen-ek" miatt hagytuk el a szülöhazánkat és felvettek bennünket, nem mondta senki, hogy basszuk meg a kommunista kormányt, a mieink tehetnek arrol, hogy szarul ment nekünk.
   -
   Te most azt irod itt másokrol és nem vagy hajlando az ö problémáiknak ugyan azt a jogot megadni mind a már több mind 100 éve menekülésbe levö magyaroknak megadsz. Ez az erkölcstelenség, ez a raszizmus.
   -
   Ha egy rászorulo ember itt áll a kapumba, akkor nem az a feladat, hogy felhuzok egy falat, hogy ne lássuk a nyomort, hanem elsösegélyt nyujtok, és segitek neki tulélni, támogatom, hogy a saját lábán tudjon állni a jövöben.
   -
   -
   Van neked fogalmad milyen körülmények közül jönnek az emberek? Nincs. A "jozan eszedet" arra kéne használni, hogy informáljad magadat.
   -
   Hogy valoban tájékozatlan vagy azt mutatja ahogy vizumrol, és utlevélröl beszélsz mind elsö és legfontosabb. Abba bele se gondolsz, hogy honnan szedjenek olyat. Ha idösebb lennél tudnád, hogy az 1956-os menekültek többségének sem volt utlevele, a (nöknek talán személyi igazolványa sem), vizumrol nem is beszélve. Nemrég még az amerikai politikusok többségének sem volt utlevele csak minden hetediknek.
   -
   -
   Te valoban elhiszed, hogy mindenki Felcsuton szeretne élni és kisvasuttal utazni. Hát nem.
   -
   Te alapvetöen megtagadod a segitségnyujtást és ez egy embertelenség.
   Ha azt képzeled, hogy Magyarország ignorálhatja hogyan élnek a szomszédságában akkor tévedsz.
   -
   Nézzd meg milyen rövid idö alatt menyire megugrott az emberiség teljesitöképessége, a tudása! Es ez csak a globális együttmüködés eredménye képpen jöhetett létre.
   -
   Nézzd meg hány katasztrofa történt az elmult idöben világszerte és ha nem lenne nemzetközi összetartás akkor ezek a katasztrofasulytotta helyek soha, soha a büdös életben nem tudnák magukat összeszedni egyedül. Eltünnének a Föld szinéröl, és az egész világ gyengülne.
   -
   Ez egyszerü mathematika. Hol van a jozan eszed amire hivatkozol?
   -
   -
   A hét végén egy bevásárloközpontban voltam a feleségemmel. A bejárat elött két idös ember, nö és férfi, egy cetlit nyomott a kezünkbe amin arra kértek, hogy támogassuk a szegényeket, vegyünk valamit amit akarunk, fizessük ki és a kassza után adjuk oda az árut a kollegáinak. Amit gondolunk.
   -
   A feleségem egy fél bevásárlo kocsit állitott össze, elelmiszerrel amit midenki tud használni, a saját tervünket szinte félretéve.
   -
   En utána még odamentem az idös hölgyhöz és nedves szemekkel megköszöntem neki, a munkáját, hogy veszi a fáradságot és gondoskodik szükségben levö emberekröl. A feleségem még hosszu ideig felemelöen érezte magát és mondogadta, "Milyen jo érzés segiteni valakinek"
   -
   Fogalmunk se volt ki kapja, hogy idös helybeli vagy bevándorolo, Magyar, Román Sziriai vagy akár ki. Nem is érdekes.
   -
   Ha te ezt megrablásnak nevezed akkor mond meg kérlek, mi az emberi, a keresztényi, vagy koser a viselkedésedben? Az emberiességhez mégcsak érzelmekre sincs szükség, ahoz ellehet jutni rationális érvekkel is, feltéve ha a horizontja az illetönek nem olyan szük mind a tied.
   -
   -
   Hol vannak a tettek amiröl beszélsz? Miért van az, hogy egyedül a volt kommunista pakt országai huzodoznak a segitségtöl, azok az országok ahol a nationalizmus az egyetlen politikai eröl, ahol szélsöjobboldali popularisták kezében van a kormányzás?
   -

   -
   Ne tagadd, hogy a kormányod initiálta idegengyülölet uralkodik Mo.-on.
   -
   -
   Örömmel elhinném amit mondasz de akkor miért van az, hogy hivatalosan elfogadott Asyllal rendelkezö gyerekeket gyülölet fogad a legkisebb magyar faluban is, a menekülteknek segitséget nyujtok ellen eröszak és állami repressziok vannak? :(
   -
  13. Sussi07
  14. Ernoe
   Ernoe
   Ránézésre mondom, nem elképzelhetetlen, hiszen az Olasz és az Orosz Maffia is érdekelt insider-informatokhoz jutni.
   -
   Söt most itéltek el egy Schweizit mert megprobált az adohivatalba beférközni, a bank-titok kiszimatolása érdekében. :)
   -
   Megnyugtatlak, a "Clan-tagoknak" akik a rendörséghez akarnak beférközni semmi közük a frissenjött menekültekhez, ahoz hiányoznak nekik a papirok. Megjegyzem a Stasi is szivesen beépült a nyugatnemet rendöraparatusba. :)
  15. Sussi07
   Sussi07
   Engem nem kell megnyugtassál, teljesen objektiven kérdeztem. Nem vagyok hátulgombolós, össze tudom adni a kettöt kettövel. Nyilvánvaló, hogy nem a két éve érkezettekröl van szó.

   Mivel az itteni PC mediában nem hallottam erröl, csak az alternativban, ezért vagyok kiváncsi, hogy ti ott élök mit tudtok.
   udvarfy és Ernoe kedveli ezt.
  16. zulufönök
   zulufönök
   Elgurult a gyógyszere a fickónak. Itália köré problémás lenne kerítést húzni,persze ha valamelyik olasz prominens vezető megcsinálná,akkor ő alkotná meg a 21.század .egyik csodáját.És még kellene hat,az ókori példa után.Ha a nagy tudású olasz politikusok idáig is gondolkodtak volna,akkor Afrika és Olaszország közé vezényeltek már hadihajókat amik feltartóztatják a migránsokat!A dolog nagyon tud müködni,ha jól csinálják.Erre példa Ausztrália,ahová három éve egy migránsokat szállító hajó sem tudott bejutni.Már az auszi parti vizek elött kiszüri,illetve felfedezi őketaz elektrónikus rendszer,aztán jönnek az őrhajók,a migránsok meg mehetnek ahová akarnak csak a kengurukhoz nem!!!!!!!!!!Ez a tény nem a saját fanáziám szülötte ,eredeti auszi híranyag!
   setni, B.Péter és udvarfy kedveli ezt.
  17. tengelice
   tengelice
   Legalább 10-15 éve csinálják nálunk a máltaiak, és itt is sok élelmet begyűjtenek, és itt sem kérdezi senki, milyen nációnak jut.
   setni, udvarfy és sidavoq kedveli ezt.
  18. eddy56
   eddy56
   Hat ha tortenelmi peldat kellene mondani, Hadrianus falat epp ok epitettek keresztul a britt szigeten, a falon tuli oslakosok tamadása ellen .:)
   Egyebkent valoban igaz, olaszorszagot 3 oldalrol viz hatarolja, eszakrol meg nem valoszinu a bevandorlohullam.
   bar Claudius anno megvesszoztette harragjaban a tengert, falat viszont meg o sem probalr ra epiteni :)
   B.Péter és udvarfy kedveli ezt.
  19. udvarfy
   udvarfy

Megosztás