Búcsúzunk Mary Zsuzsitól

E

elke

Vendég
Mary Zsuzsi 2011. December 24. én elhunyt.

1965-ben tűnt fel, amikor elénekelte Bacsó Péter Szerelmes biciklisták című filmjének betétdalát, a Te szeress legalább címűt. (Ugyanekkor Mikes Éva előadásában is ismertté vált ez a szám.) Az igazi sikert azonban a III. táncdalfesztivál hozta el számára, későbbi férje, Dobos Attila ekkor szerezte számára a Mama című slágert, ami megosztott első díjat kapott. Ezen győzelme alapján jutott ki a keleti blokk országai számára, Szocsiban megrendezett Táncdalfesztiválra. Itt a Mama harmadik helyezést ért el.Aztán Mary Zsuzsi itthon magyarul énekelte, amivel szintén sikert aratott (Trombitás). Sikerei csúcsán, a hatvanas évek végén váratlanul férjével együtt disszidált, és csak a kilencvenes évek elején tért vissza Magyarországra.

1.jpg



http://www.youtube.com/watch?v=G6flejnrka4






Mary Zsuzsi 2012. január 6-án indul utolsó útjára a Fiumei úti sírkertben. A hamvasztásos, szórásos szertartás 14 órakor lesz. Nyugodjék Békében.
 

Csatolások

  • gyertya_xlsport.jpg
    gyertya_xlsport.jpg
    1.7 KB · Olvasás: 45

Faloska

Állandó Tag
Állandó Tag
Búcsúzom én is

Én is nagyon szeret(t)em Mary Zsuzsit. Egy időben az "almát eszem" című dal keringett a fejemben, a gondolataimban. Sajnálom nagyon, hogy meghalt.
 

yubari

Állandó Tag
Állandó Tag
Úgy szeretettem a Táncdal fesztiválos "Mama" énekét. Annyira jól előadta ott :) Sajnálom, hogy így ment el szegény.
 
Oldal tetejére