befőzőautomata

jpilisi témája a 'Eszem-íszom' fórumban , 2015 Szeptember 20.

 1. jpilisi

  jpilisi Állandó Tag

  Befőzőautomatát kaptam ajándékba barátaimtól, és készéáteleket szeretnék eltenni későbbre, mivel a fagyasztüómba mindig kevés a hely. Ehhez szeretnék ötleteket, recepteket!
  Köszönöm!
   

  Csatolt fájlok:

 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kedves Jpilisi!
  Egyre elterjedtebb konyhai segítő eszköz a befőző automata. Hatalmas ajándék, mert valóban megkönnyíti számodra a befőzést. Normál befőzési technikákkal is működik, nem gondolom, hogy másként, másképp kellene eltenni a meggy dzsemet, vagy a sárgabarack lekvárt. Csak az arányokra kell vigyázni, át kell számolni mennyi az automata mérete, befogadó tere és mennyi gyümölcs fér(het)ne bele, s ahhoz mennyi cukrot kell tenni,vagy éppen cukor nélkül? Nem hiszem, hogy dzsemfix-et kellene használni ebben az esetben, hiszen az arra való, hogy felrottyantsuk a gyümölcsöt a cukorral és máris, ha belekeverjük, megköti a gyümölcsnek a levét+a cukrot. Vannak, akik ellenzik, sőt nem szeretik ezt a gyors megoldást.
  Okos, praktikus és jó megoldásnak tartom az automata alkalmazását. - G.B.

  [​IMG]
   
  jpilisi kedveli ezt.
 3. jpilisi

  jpilisi Állandó Tag

  Köszönöm ! Megpróbálom a normál befőzési szokásaimat megtartani, félig, félig pedig az automata előnyeit teszem hozzá..... maj meglátjuk a felhasználás időszakában, mennyire sikerült.....
  Szép napot!
   

Megosztás