Bena vagyok

csocsike témája a 'Tudakozó - A CH technikai kérdései' fórumban , 2005 Április 30.

 1. bud

  bud Állandó Tag

  Nem szeretek újként új topicokat nyitni és mivel tényleg béna vagyok itt teszem fel a kérdésem. RSS hírolvasót keresek ami
  -kijelzi az új hír vagy post dátumát
  -jelzi, hogy olvastam-e már
  -van rajta watchlist (popuppal jelzi az új olvasnivalót)
  -firefoxba beépül vagy rendszergazdai jogok nélkül telepíthető (nem ragaszkodik a program files könyvtárhoz)

  Köszönöm

  bUd
   
 2. Kismargit

  Kismargit Állandó Tag

  Én tudom mi a gond!
  RELATIVITÁS!
  Nem a gép lassú, hanem te vagy nagyon türelmetlen. KITARTÁS!
   
 3. goyo

  goyo Adminisztrátor Fórumvezető

  En mas hirolvasot hasznalok (egy Trillianba epulot), de a fenti kovetelmenyeknek ez a firefox kiegeszites kb. megfelelhet (az biztos, hogy sokan hasznaljak):
  https://addons.mozilla.org/firefox/424/
   
 4. bud

  bud Állandó Tag

  Köszönöm a gyors választ
  Ezt használom most és két dolog hiányzik belőle a dátum meg a pupup. Vagy ugyan egy felcsúscó kis ablak de ha épp nem a monitort nézem lemaradok, felbukkan el is tűnik. Amúgy nagyon klassz kis beépülő modul csak én vagyok telhetetlen :)
   
 5. Verzarka

  Verzarka Állandó Tag

  http://rss.lap.hu/
   
 6. WebDragon

  WebDragon Állandó Tag

  Én a Maxthon browserrel szörfözök. Ennek van beépített rss hírolvasója. Expolere motorú, kis progi, mégis rengeteg funkcióval. Pluginokkal plus bővíthető. Amikor felmész egy oldalra egyből jelzi, hogy rss található rajta, mit kezdjen vele. /kikapcsolható, ha nem kell../

  http://maxthon.com/ innen letölthető.
   
 7. WebDragon

  WebDragon Állandó Tag


  ha jól értelmezem, van egy RedHat serveretek, ahol Apache fut, és valamilyen SQL adatbázis kezelő. Ezeket a progikat a szolgáltató, vagy ti telepítettétek? Értem ez alatt, hogy saját, vagy bérelt a server? A fórum milyen distribution? Milyen motor hajtja? melyik verzió? :confused:
   
 8. cszsm

  cszsm Állandó Tag

  Egyik fórumon sem látom a mások által berakott képeket (pl Vancouver képek) ennek mi lehet az oka?
   
 9. csocsike

  csocsike Vendég


  Mar valaszoltam;)
   
 10. cszsm

  cszsm Állandó Tag

  Megneztem, koszonom. Akkor en nem is vagyok bena! Hurra! :)
   
 11. gnomnome

  gnomnome Állandó Tag

  Szervusz GoyoHa csak néha rántja le a servert, akkor elvileg az sql lekérdezés szintaktikája jó.A log fáljba csak akkor ír a szerver, ha eljut odáig, hogy értelmezni tudja a hibát.Ha már előtte elpatkol akkor nincs hibajelzés. Az sql lekérdezéseket viszont az adatbázismotor minden egyes futtatásnál optimalizálni próbálja.Ezek nem egyforma futtatási folyamatot jelentenek. ÖSszetett sql utasításnál nem lehet előre meghatározni, hogy melyik részművelet mikor zajlik. Feltételezem hogy összetett sql utasításrol van szó ha nem, dobd ki az adatbázismotort :)Ha összetett utasításról van szó, akkor egyes esetekben az optimalizálás nem teljesen sikeres, és kifut a gép a az erőforrásból (resourcebol) főleg egy nagyobb számú kérés esetén.Ez az alábbi módszert szoktam alkalmazni, persze hogy ez Nálad beválik próba kérdése.Az SQL utasítást nem egybe adom meg hanem összerakom:sqltxt=''sqltxt=sqltxt+'select a,b,c';sqltxt=sqltxt+'from x,y,z';sqltxt=sqltxt+'where azonosito>"0"';(ez egy banális feltétel ami minden érvényes tételnél igaz azért hogy a továbbiakbol hibejelzés nélkül kommentezhessek)sqltxt=sqltxt+'and feltétel1';sqltxt=sqltxt+'and feltétel2';sqltxt=sqltxt+'and feltétel3';sqltxt=sqltxt+'group by a ';stb stbA részekből összerakott sqlből apránként kikommentezek egy egy tételt úgy hogy a megmaradt lekérdezés szintaktikájaazért érvényes sql utasítás legyen.Igy megtalálom azt a részutasítást amely ha nincs benne még stabil a működés, de ha benne van, már baj okoz.ekkor átfogalmazom az SQL-tA kerdéses SQL részt máshova rakom, pl megváltoztatom a feltételek sorrendjét vagy más mezőt figyelek(pld nem a hosszú névre figyelek hogy men üres-e hanem az ügyfélkódra).Ha ezek nem hoznak eredmény, még mindig van egy varázspálca..Két vagy több egyszerűbb részre bontom az sql utasítást, és letárolom a köztes eredményt.Az első utasitás tehát egy rövid művelet amitől a gép nem hal meg, és előállít egy részeredményt.Ekkor az első utasítás befejeződik felszabadítja az erőforrást.A második már az első ideiglenes táblájábol olvas és előállitja a második ideiglenes táblátaz utolsó előállítja a végeredményt.Pl AZ elképzelt "összetett" utasitás:Select felhasznaloknev,temanev,ev,ho from felhasznalok,temak where ev=2000 and ho=12.felbontva:Select felhasznaloknev,temanev,ev,ho from felhasznalok,temak where ev=2000 into file ideiglenes1.Select felhasznalok,temak from idegiglenes1 where ho=12.Ezeket a tachnikákat Te biztos tudod, csak legfeljebb nem gondoltad így át, de az is lehet hogy nálad valami más tényező is lehet ...Mindenesetre, ahogy a belépőszövegemből látod, szívesen adok tanácsot, na persze a kecskére Neked kell vigyáznod:)Üdv:gnomnome
   
 12. myszty

  myszty Állandó Tag

  Sziasztok!
  Segítség kéne.Szóval megborult a "c" meghajtón a windows és újra kellett telepítenem.A "d" partíció megmaradt de nem férek hozzá bizonyos dokumentumokhoz, mivel nincs hozzá jogosultságom.(titkosítva voltak)
  így a kulcsok elvesztek.(és a felhasználói jogok kiosztása nem segít)
  Van-e valakinek ötlete, vagy mondjak le ezekről a dokumentumokról?Remélem nem, mivel rengeteg munkám veszne kárba.
  S.O.S!!!:(
   
 13. lackovar

  lackovar Állandó Tag

  Fájl vagy mappa titkosítása
  1. Nyissa meg a Windows Intéző alkalmazást.
  2. Kattintson jobb gombbal a titkosítani kívánt fájlra vagy mappára, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
  3. Az Általános lapon kattintson a Speciális gombra.
  4. Jelölje be a Tartalom titkosítása az adatvédelem érdekében jelölőnégyzetet.
  Megjegyzés
  • A Windows Intéző indításához kattintson a Start menüre, mutasson a Programok, majd a Kellékek pontra, végül kattintson a Windows Intéző parancsra.
  • Csak az NTFS fájlrendszerű kötetekben titkosíthatók a fájlok és a mappák.
  • A tömörített fájlok és mappák nem titkosíthatók. Ha titkosít egy tömörített fájlt vagy mappát, a rendszer kibontja azt.
  • A Rendszer attribútummal rendelkező fájlok és a rendszergyökér mappában található fájlok nem titkosíthatók.
  • Fájl titkosításakor a rendszer megkérdezi, hogy a fájlt tartalmazó mappát is titkosítani szeretné-e a felhasználó. Ha igen, akkor a jövőben a mappához hozzáadott fájlokat és almappákat automatikusan titkosítja a rendszer.
  • Mappa titkosításakor a rendszer megkérdezi, hogy titkosítsa-e a mappán belüli fájlokat és almappákat is. Ha igen, akkor a rendszer titkosítja a mappában jelenleg található összes fájlt és almappát, valamint a mappához ezt követően hozzáadott minden fájlt és almappát. Ha csak a mappa titkosítását választja, akkor a rendszer nem titkosítja a benne található fájlokat és almappákat. Ezt követően azonban a rendszer minden újonnan hozzáadott fájlt és almappát titkosít.
  • Próbáld meg itt feloldani..
   
 14. yorkiki

  yorkiki Állandó Tag

  myszty

  Szia kedves Myszty!
  Nem vagyok nagy tudora a dolgoknak, de úgy hallottam, hogy ilyenkor elvesznek ezek a doksik.

  yorkiki
   
 15. myszty

  myszty Állandó Tag

  Azt hiszem én is.Már lemondtam róla, hogy visszatudom hozni az adatokat.
  De azért köszi mindenkinek aki segíteni próbált!
   
 16. levelem

  levelem Tag

  Ha a C documents and settings-ben voltak a doksik, akkor azok az újra telepítéssel elvesznek (+minden egyébb felhasználóhoz rendelt mappa tartalom). Ha csak frissítettél op. rendszert, akkor megtartja megtartja.
   
 17. levelem

  levelem Tag

  Bocs, egy "megtartja" is elég lesz.
   
 18. medved

  medved Állandó Tag

  Szia myszty!

  Én sem használtam még titkosítást, de erről a következőt találtam:

  http://support.microsoft.com/kb/308993/hu

  Próbálgasd végig az itt leírtakat, ha nem megy akkor

  sajna úgy néz ki, hogy egy teljesen új telepítést csináltál és akkor ugrottak a d: titkosított cuccai is.

  Legközelebb csak windows helyreállítást csináljál, vagy a teljes telepítés előtt gondoskodj, az ilyen fájlok visszaállításáról, mentéséről!
   
 19. berobika

  berobika Új tag


  Egyetértek Veled!:4:
   
 20. bolcsasz

  bolcsasz Állandó Tag

  Erdeklodve tanul az ember:)
   

Megosztás