Bena vagyok

csocsike témája a 'Tudakozó - A CH technikai kérdései' fórumban , 2005 Április 30.

 1. Lyna53

  Lyna53 Állandó Tag

  Szeretném a segítségeteket kérni, mert én nem boldogulok. Van egy Acrobat Reader-ben küldött nyomtatványom amit ki szeretnék nyomtatni, de a nyomtatáskor csak kb A2-es méret jön le. A nagyítóval csak a monitoromon lesz nagyobb, de akkor sem nyomtat olvasható betűméretben A4 teljes nagyságban. Ja a fenti progiból 5.0 van a gépen és angol nyelvű. Lenne ebből több oldal, mert a hivatal ebben a formátumban küldte el és nekem kellene papírformában nyomtatva.
  A segítőnek előre is megköszönöm, hogy időt pazarol rám! :)
  Üdv.
  Lyna53
   
 2. sekeb

  sekeb Állandó Tag

  szerintem erre a telóm kamerája a legjobb megoldás
   
 3. sekeb

  sekeb Állandó Tag

  mármin én összehasonlítottam a nokia 6020 és a hp m417 által készített képeket, közelre fényképezésben nyert a teló
   
 4. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

  Mekkora a dokumentum mérete és milyen verziójú? A dokumentum tulajdonságainál lévő méretre és verzióra gondolok. Pl. 20,988 × 29,700 cm és 1.4 (Acrobat 5.x).

  Amikor kinyomtatod a dokumentumot, az hogyan néz ki? Tehát a kezedben lévő A/4-es oldalon hol és hogyan helyezkedik el a nyomtatott rész?

  A dokumentum szövege szövegként vagy képként van tárolva? Ezt onnan lehet tudni, hogy ha az Acrobat Readerben nagyítóval nagyítod a szöveget, a karakterek nem maradnak szépek, hanem csúnyák, fűrészfogasak és/vagy elmosottak lesznek.

  Az A/2 négyszer akkora, mint az A/4. :D
   
 5. Palyika

  Palyika Állandó Tag

  SZia!

  Először is javasolnám az Adobe Reader frissítését a www.adobe.com oldalról. Teljesen ingyenes.
  Nyomtatási képre kattintva hogyan néz ki a képe?
  A nyomtatód alapértelmezett lapkimenete nincs A2-re állítva?
  Elméletileg mikor nyomtatásra kattintassz, van egy olyan opció, hogy "Page Scaling". Itt be tudod állítani, hogy kihúzza-e az oldal méretére.
   
 6. szitya19870711

  szitya19870711 Állandó Tag

  tulterhelt a rendszer
   
 7. peter.perjesi

  peter.perjesi Állandó Tag

  Adobe reader legujabb verzioja valszeg meg fogja oldani a problemat
   
 8. exoduska

  exoduska Állandó Tag

  Az én folderom sem muzsikált, de egy Szaki Dani kezelte és még ma sem műxik. Ennyit a szakemberekről..
   
 9. exoduska

  exoduska Állandó Tag

  Érdemesebb magamat képeznem és a fórumokat böngésznem. Rentábilisabb.
   
 10. linduem21

  linduem21 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék CD-t írni, de nem csak 14 számot szeretnék rávenni, hanem többet, pl:40-50-et. Mindegyik szám mp3 formátumban van meg. Mi a teendő? :confused:

  Üdv: Melinda
   
 11. Lazarevics

  Lazarevics Kitiltott (BANned)

  Az elso kerdes az hogy audio cd-kent, vagy mp3 formatumban akarod-e azt a cd-t megirni?

  ha audio CD-t akasrz irni akkor perc korlat van, ha mp3 formátumot akkor pedig 650(700)MB helyed van
   
 12. linduem21

  linduem21 Állandó Tag

  Szia Lazarevics!:)

  Mp3 formátumban szeretném megírni. Windows7-et használok ami tartalmaz Media Player-t. Csak húzzam oda a számokat az íráshoz, vagy kell még valamit csinálnom? Hasonló eset áll fenn a DVD írással is?

  Üdv: Melinda
   
 13. devnull

  devnull Állandó Tag

  Sose használtam Media Playert CD íráshoz (az eddig elfogyasztott 2 DVD rom-omhoz kaptam Nerot)
  Ha gyakrabban szeretnél DVD-t/CD-t írni, szerintem tegyél fel hozzá kényelmesebb programot (vannak ingyenesek is).

  Én ugyan Vistás vagyok de:
  belehúzod az ablakba az albumot,
  az írás menüben kiválasztod az adatlemez formátumot, és az adathordozót (CD/DVD)
  az albumra jobb gombbal kattintasz, és hozzáadod az írási listához
  A jobb alsó sarokban elindítod az írást

  vagy:
  az írás ablakban jobb oldalra az Írási lista panelre húzod az írnivalókat.
  Ha megvan a lista, akkor a jobb alsó sarokban elindítod az írást.

  Praktikus először intézőben megnézni az albumok méreteit, összeadni, és úgy gazdálkodni, hogy ha már mp3 lemez, akkor legyen rajta anyag :D
  Ahogy az előttem szóló írta, a 650MB-os és a 700-as a két legelterjedtebb formátum. A sima (egyrétegű) DVD 4,7GB-os.
   
 14. Lazarevics

  Lazarevics Kitiltott (BANned)

  Vistas baratom, es a devnull hogy muxik a windowson? :D
   
 15. linduem21

  linduem21 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Köszönöm a segítséget!kiss
  Szeretnék még kérdezni, hogy mit jelent ez:

  "Azoknak tud nagyon hasznos lenni az ImgBurn, akik DVD formátumú képfájlokkal dolgoznak, vagy az iso formátumú filmekkel rendelkeznek és kiszeretnék azokat égetni. Számomra a legnagyobb előnye a programnak, hogy képes bemásolni, majd gyorsan kiégetni az adott DVD-ét."
  Azért kérdezem, mert fel van telepítve ez a progi a gépemre, de idáig nem használtam még, most jártam utána a neten és ezt találtam. Használati utasítást is találtam hozzá, mert aki csinálta a gépem nem mondta el részletesen, mit hogyan kell csinálni.
  A ráégetés azt jelenti, hogy elmenti egyszerűen?
  Az ISO pedig magát a képeket jelenti amik rajta vannak a cd/dvd-n?

  Üdv: Melinda
   
 16. signore

  signore Állandó Tag

  Szia
  A ráégetés tulajdonképpen a DVD-re történő kiírás.

  A CD-kép a CD-n található információk pontos leírása egy hagyományos fájlban, ami például interneten továbbítható. A CD-író programok fel tudják használni ezeket egy igazi CD készítéséhez.
  Egy jól megírt CD elérésekor nem szabad az .iso fájlnak látszania! Ehelyett különféle fájlokat és könyvtárakat kell látnod – a Debian CD esetén ezek között kell lennie egy „dists” könyvtárnak, illetve egy „README.html” fájlnak.
  Az .iso formátum egy kicsit hasonlít egy .zip fájlra: más fájlokat és könyvtárakat tartalmaz, és csak ezek fognak megjelenni a kész CD-n. Egyes archiválóprogramok segítségével „ki lehet csomagolni” az .iso fájlokat. Ne használd ezt a lehetőséget arra, hogy a kicsomagolt fájlokból készíts CD-t! Az így megírt CD-ről nem fogod tudni betölteni a rendszert, mivel az .iso változat tartalmaz a rendszer betöltésével kapcsolatos információkat is, amik kicsomagoláskor elvesznek. Lejjebb elolvashatod, hogy hogyan készíthetsz jól működő CD-t a CD-kép segítségével Linux, Windows vagy MacOS rendszeren.

  Idézet a debian.org-ról

  Értelemszerűen esetedben a filmhez tartozó fájlok és az azokhoz tartozó információk vannak az xxx.iso fájlban.
   
 17. R2D2Robi

  R2D2Robi Állandó Tag

  Szia!

  A ráégetés azt jelenti, hogy felírni a lemezre. Mármint a CD/DVD író a lézerével rögzíti az adatokat a lemezre.

  Az ISO ebben az esetben képfájlt jelent. Ezt úgy képzeld el, van egy CD lemezed, mintha lefényképeznéd a tartalmát, utána azt a fényképet egy üres lemezre felírva egy ugyanolyan tartalmú lemezt kapsz, mint amiről a fényképet csináltad.

  Képfájlokat több programmal is lehet készíteni (Nero, IMGBurn, Alcohol120% stb.), ezeknek többfajta kiterjesztése lehet, ez a programtól függ (pl. ISO, MDF/MDS, BIN/CUE, NRG)

  Igazából arra jó a képfájl, ha mondjuk egy lemezt le akarsz másolni egy másik lemezre, akkor az eredeti lemezről készül egy másolat (egy képfájl), ami a számítógépre kerül, utána beteszel egy üres lemezt és a képfájlt felírod rá, ezáltal lesz egy másolt, az eredetivel megegyező lemezed.

  A képfájl a számítógépen azért is jó, mert CD/DVD emuláló programokkal (Pl. Alcohol120%, Daemon tools) ugyanúgy lehet használni, mintha a lemez be lenne téve a lejátszóba.
  Tehát ha pl. van egy zenei CD-d, amit szeretnél hallgatni úgy, hogy beteszed a lemezt a számítógépben lévő CD lejátszóba, akkor helyette csinálhatod azt, hogy elmented a lemezt képfájlként, ez ott lesz majd akkor valamelyik mappádban, elindítod az emuláló programodat, azon belül felcsatolod (mount-olod) a képfájlt és láss csodát elindul a zenei albumod. A CD pörgetése nélkül tudod hallgatni...

  Visszatérve az IMGBurn-re, avval is lehet írni adatlemezt, nemcsak képfájlt lehet vele készíteni illetve kiírni.
  A menüben kiválasztod a write files/folders to disc (fájlok vagy mappák írása lemezre) és akkor össze tudod válogatni, hogy mi kerüljön majd a lemezre.

  Én mondjuk jobban ajánlom a Nero nevű programot ilyen írásra vagy pedig az Easy CD-DA Extractor programot, amivel lehet pl. audio CD-ből konvertálni mp3-ra és vissza is, illetve hát mp3 (vagy más formátumú pl. losless /veszteség nélküli/) számokat, audio számokat kiírni lemezre, összerendezni a sorrendet.
   
 18. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

  Ráégetés = lemez írás.

  A képfájl (pl. .ISO) egy olyan állomány, ami a lemezen lévő összes adatot magában foglalja. Beleértve például az állományokat vagy a lemez címkéjét. Egy tömörített állományhoz lehetne hasonlítani abból a szempontból, hogy egy állományban benne van egy egész könyvtár- és állománystruktúra.

  Vistaval alapból lehet CD-t írni (előfordulhat, hogy nem minden verzióval, nem tudom biztosan). Ha a Windows súgójában rákeresel a cd írás kifejezésre, valószínűleg ott lesz a megoldás. Windows Media Playerrel (11-es verzió) úgy lehet CD-t írni, hogy rákattintasz az Írás gombra, aztán az Írás gomb alatti lapos gombra kattintasz és a menüben kiválasztod, hogy adatlemezt szeretnél írni, majd a jobb oldalon megjelenő listába húzod (a Windows Media Playerből vagy pl. az Intézőből) az állományokat (csak a Windows Media Player által kezelhető állományok kerülnek a listába (egy zenei albumból pl. az MP3 formátumú zenék és a JPEG formátumú borítók, de pl. egy TXT szöveges állomány nem)).

  ---

  Hárman is válaszoltunk. :D
   
 19. linduem21

  linduem21 Állandó Tag

  Köszönöm szépen a segítséget és a felvilágosítást! Jó, hogy vannak ilyen segítő kész emberek! :)

  Üdv: Melindakiss
   
 20. linduem21

  linduem21 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Ismét hozzátok fordulok segítségért, lehet, hogy egy gagyi kérdéssel, de kérlek ne tépjétek a hajatokat miatta. Freemail-en keresztül hogyan tudok cd-t küldeni? :confused:
  Ha csatolt fájlként TC-rel összetömörítve, akkor azt mondja, hogy óriás levélben küldi el a mérete miatt. Ez így jó? Vagy hogyan?

  Üdv: Melinda
   

Megosztás