Benyuszevi Part Zartosztaly Gittegylete

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
A program feltételezi, hogy nincs etnikai vagy felekezeti megkülönböztetés, nincs háború. A globalizáció feltétele, hogy a világ minden állama egy húron pendüljön.
 

Repülős

Állandó Tag
Állandó Tag
"E régi eszmék többé nincsenek.
Nem kisszerű volt-é a hon fogalma?
Előitélet szülte egykor azt,
Szűkkeblüség, versenygés védte meg.
Most már egész föld a széles haza,
Közcél felé társ már most minden ember,
S a csendesen folyó szép rend fölött
Tisztelve áll őrűl a tudomány."
 

Ama(r).gi

Állandó Tag
Állandó Tag
Judith írta:
Amargi, a sors fintora, hogy bár neked teljesen igazad van, de ezeknek a lajtoroknak legalább van "lelkiismeretfurdalásuk", ami azt is jelenti, hogy legalábbis szüleimmel szemben igyekeznek jóvá tenni múltbéli "vétkeiket". Az Orbán kormány alatt pl. Apám még az Október 23-iki Operaházi Koncertre sem lett meghivva.

Viszont mégis csak az a szép ebben a demokráciában, hogy a következő választásnál lehet mást hatalomra tenni. Különben (bár biztos nem vigasztal ez sem) én máshol sem látom jobbnak a politikusokat. (Sajnos)

Igaz, kedves Judith!

Egy latornak is lehet lelkiismeretfurdalása: de az ilyesmi nem szokványos, mindennapi eset.

Egyszer volt, hol nem volt, talán igaz sem volt: Történt egyszer, hogy a Megfeszítettet éppen az egyik - mellette - megfeszített szidalmazta. "De a másik leintette ezekkel a szavakkal: 'Nem félsz Istentől? Hiszen te is ugyanazt a büntetést szenveded! Mi ugyan jogosan, mert tetteink méltó büntetését vesszük, de ez itt semmi rosszat sem cselekedett.' Aztán így szólt: '..., emlékezz meg rólam, mikor eljössz országodba.' Ő azt felelte neki: 'Bizony mondom neked: még ma velem leszel a paradicsomban!' " (Lk 23,40-43.).
Nagyon fontos, hogy a másiknak NEM mondta: te nem leszel velem...

Könnyű Neki! - Ő Isten volt. Mi csak emberek vagyunk. Nehezen tudunk megbocsátani. Meg aztán és egyébként: bűnbocsánat CSAK a megtérő bűnösnek van... - Alapfeltétel: a bűnöket megbánjuk, lehetőleg jóvá tesszük (pl. lemondunk a köz javára a köztől ellopott vagyonról), soha többé nem folytatjuk. A keresztények ui. - bár /elvileg/ megbocsátóaknak "kellene" lenniük - nem hülyék. A kereszténység nem az idiótizmus szinonímája...

Szóval: bűnbocsánat a nem-bűnbánóknak, a bűnöket szorgalmasan gyakorlóknak nincs. Keresztény szempontból sem. Ez az Isten igéje...

(Sajnálom az Orbán-kormány Édesapád ellen elkövetett vétkét. Sajnálom, hogy a rendszerváltozás óta nem volt magyar kormány, amely méltón megbecsülte volna őt. / Pl. tényleges bűnbánatot gyakorolt volna a szó szoros értelmében - s nemcsak szép szappanoperás, másodorangú színészi játékkal múlatta volna a drága időt./ De ez nem a HAZA "bűne". Hanem a fölötte uralkodó Gonosz Hatalomé. A Haza nem a kormány! - Haza a Magasban... Mi pedig, igaz magyarok, míg élünk, emlékezünk Rá. S hírül adjuk utódainknak is. Ahogy tettük ezt a Kádár-korszakban is. - Mit gondolsz, én honnan tudok róla? A családomtól.)

Üdv: a Zászlós.
 

Judith

Állandó Tag
Állandó Tag
Látod, Amargi, apám megbocsájtott mindenkinek aki valaha is bántotta Öt. Mégpedig Jézus nevében tette azt, mint jó keresztény és magyar ember. Mert neki az volt a véleménye, hogy egy Magyar Nép és egy Magyarország van, és az összefogás fontosabb minden pártpolitikánál. Nem is lépett be egyetlen pártba sem, és nem vállalt semmilyen politikai poziciót. Szakmáján belül a bünmegelözéssel foglalkozott (lásd Polgárörség és Szomszédok Egymásra Vigyázó Szemek) amiért egy fillér juttatást sem vett fel.
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Ém holnap reggel lelépek, és megyek Hajdúböszörménybe, Országos Polárör Nap lesz! :D

és persze pár napig akkor már Debrecenben maradok, ha már ott vagyok... :222:
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Karsay István írta:
Ém holnap reggel lelépek, és megyek Hajdúböszörménybe, Országos Polárör Nap lesz! :D

és persze pár napig akkor már Debrecenben maradok, ha már ott vagyok... :222:
Érezd jól magad. Ne feledd el meglátogatni az Óbester borozót a Péterfia utcán :lol:
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Melitta drága múltkor hozott nekem finom whyskit 2 üveggel, az egyiket benyakaltam, másikat szombat este vagy vasárnap a csillagfényes Hortobágyon fogom tábortüznél meginni a rokonokkal, mellettünk birkák fognak legelni, és hasonló romantika.

És most az egyszer ezt nagyon komolyan kell venni, mert a rokonok birkapásztorok, és valóban farmon laknak (tanya magyarúl, de a farm szó jobban hangzik), és tényleg lesz pásztortüz! (és birkapörkölt) :D

:222: :656: \m/
 
C

csocsike

Vendég
Mosmitrongalodazunnepet? :evil: Hess a brassoimtol :evil: Egyel spenotot :evil:
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretem a brassói aprópecsenyét és a birkapörköltöt, de ha a szalántai Rém is szereti, akkor nem is kell. :3:
Csöcsíííííííííí !!!! Ez még mindig él ? Azt hittem, hogy már befalták a hangyák. :evil:
 

Laci

Állandó Tag
Állandó Tag
Juditkám, így folytatod megözvegyülsz :roll: . Persze ez legyen a legnagyobb bajod :twisted: !
 

Judit

Állandó Tag
Állandó Tag
Én csupán konyhatechnikai oldalról közelítettem meg a problémát! :lol:
Fiatal vagyok még az özvegyi fátyolhoz, ártatlan gyermekeim sem érdemelnék meg az félárva sorsot! Laci, kegyelmezz! Könyörgök!
 
Oldal tetejére