Besokallt az Európai Néppárt - Távozásra szólították fel Orbánt

Besokallt az Európai Néppárt, visszaüthet a Fidesz számára a lex CEU - konkrétan távozásra szólítják fel európai pártcsaládjából, sőt az Európai Unióból is Orbánt.

Ma a Politico nevű neves online lap címoldalán számol be egy belső levelezésről, amely szerint - azt követően, hogy a Fidesz-KDNP megszavazta az úgynevezett lex CEU-t, azaz a felsőoktatási törvény, egyébként számos ponton alkotmányellenes módosítását - a nagy közfelháborodás enyhítésére hosszú emailben fordult az összes néppári (Európai Néppárt - European People's Party) európai parlamenti képviselőhöz a magyar kormánypárt delegációja.

Ujhelyi: nekimentek Szájer Józsefnek
Már a jobboldal is kihátrál Orbán Viktor és a rezsimet felépítő Fidesz mögül. Ebből is látszik, hogy hamis a habonyi propaganda, amely kizárólag a baloldalt vagy valami homályos összeesküvést láttat minden kritika mögött. A rendszer hamarosan bukni fog. Magyarországot viszont nem temetheti maga alá - kommentálta a fejleményeket Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, az MSZP alelnöke. Szerda este rendkívüli frakcióelnökségi ülésen tárgyalták a „magyar-ügyet" és támadták élesen a Fidesz képviselőit.


Az Európai Néppárt képviselőcsoportjának vezetői a zárt ülésen kemény kritikával illették Orbán Viktort, volt olyan jobboldali politikus, aki a holland szélsőséges Geert Wildershez hasonlította a kormányfőt. Tudjuk, hogy a néppártiak szinte kivétel nélkül keményen nekimentek Szájer Józsefnek, az EP-frakció magyar alelnökének, számon kérve rajta a Fidesz vállalhatatlan, Európa-ellenes politikáját. Várható, hogy a magyarokat hamarosan kizárják a néppárt parlamenti frakciójából - írja a szocialisták EP-politikusa.

A fideszes EP-képviselők azt állították, hogy a lex CEU körüli botrány csupán "virtuális valóság", amelyet pusztán "a Soros György milliárdos egyéni érdekeit szolgáló propaganda" állított elő. A levél szerint a magyar kormány "áldozata" annak a lejárató hadjáratnak, amely hamis hírekre és propagandára alapozva kívánja büntetni Magyarországot.

Orbán darázsfészekbe nyúlt - Újabb néppárti bírálat
Élesen bírálta Orbán Viktor magyar kormányfőt a CEU elleni fellépése miatt Ottmar Karas, az Osztrák Néppárt (ÖVP) európai parlamenti delegációvezetője is, aki az APA hírügynökségnek nyilatkozva közölte: ez nem demokrácia, hanem hangulatkeltés. Mint mondta, a Közép-európai Egyetem 26 éven keresztül remek munkát végzett Budapesten, és teljes mértékben megfelelt a magyar és az amerikai felsőoktatási törvénynek, ezért semmi sem indokolja munkájának akadályoztatását, vagy bezárását. Ha Orbán Viktor a magyarok által is megszavazott uniós döntéseket nemzeti konzultációkkal próbálja meg hitelteleníteni, erősíti a nacionalizmust és ugyanazt a kettős játékot játssza, mint ami Nagy-Britanniában a Brexithez vezetett – tette hozzá az osztrák konzervatív politikus. Karas levélben is kifejezte aggodalmát, amelyet a néppárti elnöknek, Joseph Daulnak, Manfred Weber frakcióvezetőnek, Szájer József fideszes EP-képviselőnek, Sebastian Kurz osztrák külügyminiszternek és Reinhold Mitterlehner osztrák alkancellárnak, az ÖVP elnökének címzett.


Csattanós választ kaptak azonban a Fidesz képviselői, hiszen Frank Engel, a Néppárt luxemburgi tagja - Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének párttársa - visszaírt: "hagyjátok már ezt a marhaságot. Mi pontosan tudjuk, mi történt, mi történig. Az EGYETLEN felelős kérdés az: miért nem hagyjátok el egyszerre aaz Európai Néppártot és az Európai Uniót is a saját feltételeitek szerint? Ti már gyakorlatilag és valójában úgyis kívül vagytok mindenen. Szóval menjetek. Kérlek, menjetek."

Orbán levélben magyarázkodik
Orbán Viktor arra kérte Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét, hogy kellő körültekintéssel járjon el a magyarországi "Soros-egyetem" ügyében - írja a nyilván teljesen független Origo információi alapján az MTI. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke megerősítette a portál információját, miszerint a kormányfő levelet küldött az ügyben a néppárti politikusnak.


Nepszava

ujsag.jpg
 
Tévedsz, a hölgy megfog gyözni. Olyan aranyos, ha levagyok hangolva mindig megnézem. :)
-

Abban feltétlenül meggyőzött, amit oly cáfolhatatlan, kristálytiszta logikával bizonyított be, hogy ha majd eljön a világháború, akkor az a világháború éppen pontosan világháború formájában fog eljönni. Ez úgy szíven ütött, és azonnal rádöbbetem hogy igaza van, mert ez cáfolhatatlan logikailag. Nem is értem magam se, hogy lehettem ilyen hülye eddig, hogy nem döbbentem rá, hogy egy világháború okvetlenül világháborúként robban majd ki, és nem másképp! Még jó hogy most a hölgy felnyitotta a szememet az igazságra.

A pólóján a felirat hogy tagok legyünk vagy szabadok, már nem tetszik annyira, mert szeretek szabad lenni. De ez kizárólag annak bizonyítéka hogy még erősen sátánikus megszállás alatt görnyedezem.

Sajnos azonban a hölgy nem tudja jól saját vallásának leckéjét se. A 144 ezer amit annyiszor emleget NEM a túlélők teljes száma még Jehova Tanúi szerint sem!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ezek csak azok akik a Mennyben élvezhetnek mindenféle extra kiváltságokat, és akik eképp tehát bizonyos értelemben „uralkodók” lesznek Isten mellett (persze annak alávetve azért). Ennél azonban sokkal többen maradnak majd életben, ők azonban csak az újjáteremtett Földön élhetnek majd, és épp fölöttük uralkodik majd ez a 144 ezer. Ők tehát alacsonyabb kasztba tartozónaki számítanak majd mint a 144 ezer, bár a kaszt szót a jehovisták nemigen merik használni. Ez azonban akkor is kasztrendszer mert akik az égbe kerültek nyilván jobb helyzetben lesznek. A 144 ezerbe meg a mai nemzedék közül különben se kerülhet bele már SENKI, hiába is reménykedik benne valaki, mert e szám már betöltetett. Különben is, ahhoz hogy ebbe valaki bekerült lett légyen, Izrael valamelyik törzsébe kellett beleszülessen, ami nem sok jelenkorinak adatik meg ugyebár.

Szóval a hölgy rosszul tudja az „igét”. Saját vallását. Biztos hogy ő nem tagja a 144 ezernek, senki olyan se akit ő vagy más jelenkori jehovista megtérít, ezenfelül azonban jó hír hogy messze többen élhetik túl a Nagy Pusztulást. Igaz nem jutnak a Mennybe.
 
Nem sok európai országnak voltak még gyarmataik, amikor megalakult az Unió. Ezzel a szemléleteddel szídhatnád a magyarokat is, mármint a mai magyar nemzedéket, amiért ide bevonulva kicsinálták az avarokat, és mittudoménmennyi nyugatit meggyilkoltak a kalandozások során, 1000 évvel ezelőtt.
Zotya , persze Te most jössz az 1000 éves múltal , akkor elnefeljtsed már Belgiumot -ugye Kongó ahonnét a vérgyémártok származnak amire még büszkék is , meg Lumumba meggyilkolása mely még ma is büntettlen . Franciaország mely ma is sápot húzz a volt gyarmataiból , Anglia - majd az egész közel-kelet Portugália . Aztán nem is sorolom tovább ! Ugye az utobbi 1974-ben döntötte meg Salazárt nem ?? A hatalmas europai demokratát pedig akkor már EU-s tag volt !! Most akkor könyörgök hogyan is van ez a demokrácia ? Vagy az csak a kicsikre vonatkozik ??
 
persze Te most jössz az 1000 éves múltal , akkor elnefeljtsed már Belgiumot -ugye Kongó ahonnét a vérgyémártok származnak amire még büszkék is , meg Lumumba meggyilkolása mely még ma is büntettlen . Franciaország mely ma is sápot húzz a volt gyarmataiból , Anglia - majd az egész közel-kelet Portugália . Aztán nem is sorolom tovább ! Ugye az utobbi 1974-ben döntötte meg Salazárt nem ?? A hatalmas europai demokratát pedig akkor már EU-s tag volt !! Most akkor könyörgök hogyan is van ez a demokrácia ? Vagy az csak a kicsikre vonatkozik ??
Ezt vedd át ismét. A dátumokra is figyelj!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,095
Üzenet
4,794,946
Tagok
615,342
Legújabb tagunk
Kovács Lászlóné13
Oldal tetejére